- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Philips LCD és LED TV-k
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Hardverkemping június végén
- ZIDOO médialejátszók
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én ki tudnám próbálni, de egyelőre csak egy darab HDMI kábelem van. Viszont holnap jön hozzá még plusz kettő, és akkor a tévére rá tudom majd kötni egyszerre a két kimenetet. Ha jól értem, akkor az lenne a lényeg, hogy egyszerre játsszon le két képernyőn kettő, minimum FHD felbontású videót?
-
azbest
félisten
lehet, hogy futhat a grafikus felület több kijelzővel. Csak az omxplayer nem egy ablakban fut, hanem egyszerűen csak fölé teszi a videót attól függetlenül milyen más dolgok látszanak.
De most akkor neked nem két videó kell, hanem egy desktop és mellette második képernyőn videó nézés? Elég zavaros, hogy mit szeretnél.Aaa hogy dupla széles fullhd-t akarsz az egyszerűség kedvéért vagy hackként.Desktopon szerintem pont úgy viselkedik a linux grafikus felület, mint pécén.
Egy dupla széles videó lejátszását meg kell próbálni. Lehet, hogy az is működne. -
azbest
félisten
anélkül, hogy részletes nyomozásba kezdtem volna, elvileg megoldható. De nem biztos, hogy úgy ahogy képzeled.
Már a korábbi pi-k esetében is volt mód több videót lejátszani egyszerre. De persze nem valami desktop appal, hanem omxplayerrel konzolból / szolgáltatásból. Nem kell hozzá a grafikus felületet futtatni.
Elvileg megadható paraméterként az is, hogy melyik képernyőn jelenjen meg, ha több van.A felbontások és módok kapcsán a config.txt-re vontakozó részen lehet segítség a hivatalos oldalon.
Már a korábbi pi-vel is volt aki 9 videót játszott egyszerre, de azt hiszem felbontástól, sávszélességtől is függ, hogy mennyit tud egyidőben. [link]
A szinkronizált lejátszás kapcsán is vannak korábbi projektek, amikor omxplayer több példányban fut szinkronizáltan. Általában ezt több külön pi-n futtatásnál használják, ahol master-slave megoldásként az elsődleges pi-hez szinkronizál több külön pi amelyek külön képernyőket hajtottak, hogy együtt adjanak ki egy nagy video-wall-t. De egy pi-n is futhat több omxplayer, szóval ha másik display-re vannak paraméterezve, akkor akár egy pi két kimenetén is lehetne.A pi4 esetén a zavaros infók alapján külön modul dolgozik a h264-gyel és a h265-tel. Az is lehet, hogy jobb eredményt lehet elérni, ha az egyik videó ilyen, a másik olyan formátumó. De lehet két 264 is megy. A videoram méretét valsz érdemes magasabbra emelni (512).
Pi zeroval is játszottam le egyszerre több sd élő streamet - ott a hang szoftveres dekódolás fogta meg a pici cpu-ját, hang nélkül a hw video dekódolás elég durván ment egy képernyővel próbálva. Többel nem próbáltam mert a régi pi-khez nem vettem dsi kijelzőt. Viszont kínából 6 dolcsiért kapni már gervga666 boardot, lehet pi2-vel majd kipróbáltom, ha megjött úgy megy -e két kijelzővel egyszerre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Cyberpunk 2077
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Macska topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest