Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
Azért nem teszik bele amiért ezeket a hsz-eket írogatod itt a fórumon.
Szerintem is így van, és ebben egyetértünk.
Platform:
Szerintem itt nem csak az van, hogy használják valamire, hanem az is, hogy a rendszerek jobban össze vannak hangolva, nem csak szoftver, mint inkább hardver szinten. Igen a vPro-t tényleg csak a legszervezettebb cégek használják. De a driverezettsége szerintem jó.Partner program:
Igen teljesen jogos, ezért is írtam, hogy magánvélemény.Szerver platformokon, nincs memória probléma, általában nem tudják megvenni amit egy szerver támogat, mert nem olcsó. A szervereken szinte mindegy milyen processzorod van, ma már a nagy része Unified systems rendszerek pl a HP Synergy12000, vagy a Cisco UCS ezeket fél évente kell frissítened, mert már nem a C7000 meg az M1000 korszakát éljük, hogy 5 évig elketyeg ha nem nyúlsz hozzá akkor is. A Virtualizáció esetében, amit ezen szerverek nagy része futtat, pedig a logikai processzorokat nem igazán szereti már. Akár a VMware, akár a Hyper-V azt mondja ne használd, nem is nagyon kell, egy két esetben kontra produktív is lesz. Ahol pedig legfőképpen számít az a rendszerek 90 - 95 % -os processzorhasználat felett számíthat.
A szerver világban az AMD hasítani fog, mert jó lett.- Kész rendszerek működnek, ezek upgrade-jét aki teheti kerüli amíg lehet vagy nagyon nyomós ok van a cserére (elavulás, biztonsági kérdés vagy kihagyhatatlan perf/price javulás): nagy a kockázat és rohadt drága. A platformcsere főleg.
Ez ma nem lehet probléma, mert egy SCCM-el azt tolsz ki 1 vagy 5000 notebookra, ami jó esik. Az már más kérdés, hogy mi van akkor, ha pl egy Windows frissítés eltolja a fél rendszert.
Mondjuk pl nálunk. 2 hónapig tesztelnek 20 - 50 notebookon mindent, mielőtt kitolják. De ez ritka szokott lenni. A másik gond, hogy pl itt egy inteles HP notebook BIOS CVE listája (dec. 2019):"- Enhancement to address security vulnerabilities CVE-2019-0131, CVE-2019-0166, CVE-2019-0168, CVE-2019-0169, CVE-2019-11087, CVE-2019-11088, CVE-2019-11090, CVE-2019-11097, CVE-2019-11100, CVE-2019-11101, CVE-2019-11102, CVE-2019-11104, CVE-2019-11106, CVE-2019-11109, CVE-2019-11110, CVE-2019-11131, CVE-2019-11132, CVE-2019-11147.
- Enhancement to address security vulnerabilities CVE-2019-0154.
- Enhancement to address security vulnerabilities CVE-2019-0124.
- Enhances the Battery Health Manager feature to prevent battery swelling by controlling the battery charging behavior based on system usage.
- Enhancement to address security vulnerabilities CVE-2019-0185.
- Enhancement to address security vulnerabilities CVE-2019-0123, CVE-2019-0117, CVE-2019-11135, CVE-2019-11139.
"Ez elég durva, a legdurvább, hogy ezekre a legtöbb helyen nagy ívben tojnak. Nem kicsit nagyon. Pl nálunk ment is fel minden notebookra. Mert az van, hogy komoly problémákat okozhatnak. És még abban is igazad van, hogy erről az Intel tehet, de javítják is amit tudnak. Ha megnézed egy AMD-s megfelelőjét, nincs CVE. Én erre nem arra gyanakodnék, hogy nincs.
Amit meg tud megtesz az ember.- Emberek döntenek, ugyanolyan preferenciák és főleg előítéletek, s*ggvédés alapján tökéletesen irracionálisan ahogy mindig. Itt lehet fórumozni, hogy megéri a teljes géppark-csere, a vezetőség is lehet, hogy így dönt... az üzemeltető meg azt mondja k*rva nagy kockázat és inkább ül a langyos vízben tovább, akár nagyobb költséggel. A vezetőség nyilván nem a perf/price grafikonokkal kel és fekszik... vagy max azzal amit az üzemeltetés rajzol neki a fentieknek megfelelően torzítva.
Indulj ki magadból: szerverfarmot üzemeltetsz? Vagy akár egy cég üzemeltetését vezeted? Lefizetett az Intel?
Mégis leírod minden topicban a nyilvánvaló nyers adatok ellenére, hogy ááá, inkább jobb a megszokott, bevált cucc még ha papíron szarabb is.Egyébként a notikra visszatérve, amiről a cikk is szól. Itt kevésbé merül fel kompatibilitási gond, mikre gondolsz? (Mert pl. Intelen is rendszeresen igp, wifi, BT drivereket válogatnak nálunk is, hogy ne b*szódjon el a fele. Attól, hogy integráltabb a rendszer még lehet szar ugyanúgy.)
A legtöbb helyen teljesen így van ahogy írod és én nem tudtam volna így megfogalmazni.
Csak pl nálunk is bevezettek még Ryzenes gépeket, (ProBook 645) annyira nem voltak stabilak mint az Inteles társaik. Pl a driverekkel voltak gondok, még úgy is, hogy nálunk 2 hónapig tesztelik a drivereket, mielőtt kiengedik a népnek. Már a teszteken gondok voltak vele. Ennek ellenére nem akarták eldobni, külön driversettel, mennek. Az is probléma volt, hogy pl jobban melegedett a 15w-os proci mint az intel 15w-os proci, igaz ezek még 2000-esek. Amúgy nem rosszak.
Nálunk Virtualizációra is tesztelik, mert elég sokan mennek ki VMware Workstationnel ügyfelekhez demózni, itt sem annyira acélos a dolog. A legtöbb driver probléma a VGA driverekkel voltak. Nálunk elég sok mérnök használ Linuxokat.Amúgy én is reménykedem benne, hogy a ZEN2 már jobb lesz. Semmi bajom az AMD-vel, mert otthonra a most lassan 2 éves probookomat én is valamilyen ZEN2-re cserélem majd, persze nálam csak legalább egy ProBook jöhet szóba, az alatt nem nagyon szeretnék venni semmit otthonra sem.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest