- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
- VGA-t károsító ASUS deszkák: a gyártó kínai részlege komolyabban veszi a dolgot
- Helytakarékos rackmount NAS sziluettje bontakozott ki a QNAP felségvizein
Új hozzászólás Aktív témák
-
jedis
senior tag
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
válasz
Blindmouse #46 üzenetére
szerintem elég egyértelmű, hogy ezt a nyákot egy másik kártyának készítették. nem igazán értem én sem ezt a pazarlást az üres hellyel. talán úgy gondolták, hogy annyira keveset fognak az fe-ből eladni, hogy nem kínlódnak saját nyákkal. de azt is elképzelhetőnek tartom, hogy csak rövid ideig lesz a piacon ez a kártya.
amd refkártyán nem láttam még drmost. valamiért ők a directfetben hisznek. az oka számomra ismeretlen. egy ama-ban megérné rákérdezni. érdekes, hogy a customok egy része drmost használ hozzá, másik részük megmaradt a directfetnél.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
válasz
#06658560 #41 üzenetére
Miért kéne tök feleslegesen a legjobbnak lennie?
A ref. kártyáknak csak annyi a lényege, hogy jól meghatározott körülmények között megbízhatóan menjenek, mert ez kell a brand gépekbe, munkaállomásokba. Szerinted a Dell, Lenovo, HP, Fujitsu fizetne extra pénzt azért, hogy a munkaállomásai VGA-in sokkal jobb VRM legyen? Mert szerintem nem.Üdv, pengwin
-
Blindmouse
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #45 üzenetére
Ebből nem lesznek customok ha jól értem. Amúgy a VRM nem drága, fázisonként 4-5 euró alatt jöhetnek ki. A bajom azzal van, hogy
1. Nem Drmos hanem directFET.
2. Ki van hagyva annyi hely, amire odaférne még fázis (ellentétben a többi ref kártyával)
3. Hatékonyabban működne = Kevesebb lenne a fogyasztása több fázissal.3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
#06658560 #44 üzenetére
Én meg nem fogom nekd ide leírni egy fél órás videó tartalmát. Sakk-matt.
Röviden: Ilyen erős VRM-et eddig csak a GTX 480 kapott a ref kártyájára, az is csak az ultra alacsony fesz miatt. 12 fázis a legoptimálisabb elhelyezésben, melyet eddig a VRAM elhelyezkedése gátolt, ha le tudod hűteni a cuccot, akkor gond nélkül elmehetsz akár 700A-ig is 1,2v mellett.
Egyike lehet azon kevés esetnek, mikor a ref kártya out of the box alkalmas LN2-re. Ezt âltalában ceak a legextrémebb customok tudják.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #42 üzenetére
Mi a támadás részemről abban, hogy megkérdezem, miért a valaha volt egyik legjobb? A válaszod sem indokolja ugyanis. Érveket ugyanis nyomokban sem tartalmaz.
"Félre ne érts, nem azt mondom, hogy nem lehetne ref kártyára az abszolút legdurvább elérhetőt tenni, de akkor milyen teret hagysz a partnereidnek? Mi alapján adják el a custom-okat, ha mindenből jobbat raksz rá, mint ők?
Egyszerűen nem értem az egészet. A ref arra lett kitalálva, hogy a lehető legolcsóbban prezentálja az adott terméket. Mindig is így volt ez."
Magyarul tapsoljunk, mert nem rossz az, csak szar. A ref megmutathatná, hogy tényleg jól milyen megcsinálni. A partnereknek akkor is lenne tere, olcsóbb megoldásokat piacra dobni, vagy RGB-t, vagy félmagas, vagy rövid kártyát.
"Az egész alapja az volt, hogy vki leszólta a valaha volt egyik legjobb referencia-design VRM-et. Hogy miért az, azt a videóban 30 perc alatt kivesézik. A vége meg az, hogy én nem szeretném, hogy az elérhető abszolút legjobb VRM legyen a kártyán... Egyszerűen: DAFUQ?"
Nem nézek videót, egy fórumon vagyunk, érvelj! A kolléga érvel,t miért nem tartja jónak, te eddig csak beböfögted, hogy az egyik legjobb valaha volt és pont.
-
Duddi
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #40 üzenetére
Nem neked akartam célozni de már túl voltam a szerkesztési időn mikor észrevettem hogy a te neved zsömle
Szóval bocsi
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
#06658560 #41 üzenetére
Arra alapozom, hogy az. Nem értem az egész támadási pontot. Most effektíve az a baj, hogy egy ref kártya nem olyan jó, mint a custom-ok? Melyik az? És melyik korábbi lett ezért így elítélve?
Félre ne érts, nem azt mondom, hogy nem lehetne ref kártyára az abszolút legdurvább elérhetőt tenni, de akkor milyen teret hagysz a partnereidnek? Mi alapján adják el a custom-okat, ha mindenből jobbat raksz rá, mint ők?
Egyszerűen nem értem az egészet. A ref arra lett kitalálva, hogy a lehető legolcsóbban prezentálja az adott terméket. Mindig is így volt ez. Akinek mélyebb a tárcája/extra igényei vannak, mint pl csendesebb/erősebb hűtés, jobb tuningpotenciál, akármi, annak ott coltak a custom-ok. Most ez itt hirtelen miért baj, hogy ugyanígy lett? És miért bűn egy referencia kártyát nem a custom-okhoz, hanem a többi referenciához mérni?
Bocs az esetleges redundanciáért, de ezt itt nagyon nem értem...
Az egész alapja az volt, hogy vki leszólta a valaha volt egyik legjobb referencia-design VRM-et. Hogy miért az, azt a videóban 30 perc alatt kivesézik. A vége meg az, hogy én nem szeretném, hogy az elérhető abszolút legjobb VRM legyen a kártyán... Egyszerűen: DAFUQ?
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #40 üzenetére
Ezt a valaha volt egyik legjobbat mire alapozod?
Illetve az miért fontos, hogy Ref? Nem szabad a lehető legjobbra csinálni, vagy mi? -
TESCO-Zsömle
félisten
-
Duddi
aktív tag
válasz
Blindmouse #38 üzenetére
Vessük össze.
Nem olyan kicsi mint azt hinni szeretnéd. Ahogy nézem majdnem olyan hosszú vagy hosszabb mint a PCI-e port vége és a rács közötti táv.
Ami kb ugyan annyi hely mint amit a vega kártya szerinted értelmes tartalma elfoglal. Magasságra sem sokat nyertek. de kérlek mutass rá hol van ezen a monitor jel kivezetés hol vannak rajta a tápcsatik tudod pár olyan aprócska semmiség ami elfoglal egy kis helyet. Nem sikerült képet találnom a hátuljáról de gondolom LGA jellegű foglalat lehet ott. Szóval hogy is hasonlít egy diszkrét vga kártya egy szerver modulhoz? Kélek a lovat ne vesd össze a bálnával nehéz párhuzamot vonni habár mindkettő emlős.Kihívlak! Ha sikerül az otthoni gépedbe belerakni egy tesla V100 at és monitort kötni rá leborulok előtted és elismerem hogy igazad van. Addig viszont csak olyan gyártói referencia kártyával gyere nekem ami belemegy PCI-e portba!
[ Szerkesztve ]
-
Blindmouse
senior tag
Van egy ötletem. Nem fog tetszeni. Vessük össze a Tesla V100-al. Elvégre az HBM-et használ, és így nem a memória viszi el a PCB nagy részét. 16 fázis (14+2??), sokkal kisebb helyen. 300W fogyasztás.
Mutass extra helyet a 1080 Ti-n pl. Ahova befér még fázis... A vega FE-n meg táncolni lehet a fázisok között, annyi hely van.3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
Duddi
aktív tag
válasz
Blindmouse #35 üzenetére
Zsömike nem igazán értem mi a bajod egészen pontosan.
A 1080 TI Xp
és a 1080 TI
egy 700 és egy 1200 dolláros kártyán csak 7 fázist látok +2 a memóriáknak
Azt a spórolós isten nyilát beléjük! Ekkora egy szemét kártyát. De gondolom ha nem hasonlítjuk őket semmihez akkor elmegy....csak hogy megnyugtassalak a 1080 TI is megeszi a 300 w ját ha terhelés éri [link] Szóval mi is az amit mondani akarsz ?
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
Blindmouse #35 üzenetére
MSI GTX 780 LIGHTNING nem referencia-design. Ahogy az úriember is elmondja, a VEGA FE-n láthatónál jobb referencia VRM nem volt még sehol. A GTX 480 közelítette meg, illetve a Fury X. Ez a cucc pont a Fury X duplája. A videóban tökéletesen kifejtik, hogy miért isl enne fölösleges ennél több fázis. Ha nem láttad, nem az én gondom.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Blindmouse
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #33 üzenetére
Pl MSI GTX 780 LIGHTNING-on 16 fázis van. DRMOS. Ami hatékonyabb mint az itt használt DirectFET-ek. Azonkívül nem láttam adatokat, de valahol 350W fölött eszik, szóval olyan 25A/fázis körül lehet a maximum. A mostani átlag VREG-ek meg 10-12A-nél tudnak leghatékonyabban menni, így 25 környékén kb 4-5%-al gyengébb hatásfokkal mennek.
Szóval összegezve: A nyákon gyakorlatilag nincs semmi csak VRM meg a GPU és spórolnak a fázisok számával egy 999 Eurós kártyán. És kilometer helyeket hagynak ki a VRM között.
Persze ha nem hasonlítod össze semmivel akkor jó. Mint általában az AMD termékek.[ Szerkesztve ]
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
menpee
aktív tag
Itt egy nagyon jó videó részlet a témában, ahol a hosszú hűtés mellé rövid PCB felépítésre adnak választ éppen.
A teljes videót is ajánlom persze megnézésre, mivel rengeteg érdekes infó elhangzik benne a Sapphire (és kevesebb más gyártó) háza tájáról, a jövőbeli hűtésekről, lesz-e Vapor chamber megoldásuk, etc..,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
Szvsz ketté kell bontani a dolgot. Nyilván az ASUS, MSI, stb. kártyagyártók saját PCB designt fognak majd elhozni. De az első időkben kijövő (akár AMD, akár más gyártó neve alatt kijövő) kártyáknak feltehetően ilyen "pazarló" PCB designja lesz. Ám mivel a hűtés amúgy is méretes darab, hogy megbirkózzon a leadandó hőmennyiséggel, így igazából nem sokat oszt vagy szoroz, hogy nagy méretű PCB lesz alatta, esetleg egy rövidebb - mert attól még a hűtés úgy is nagy lesz rajta (a kivétel elvben a vízhűtés lehet, de az más tészta)...
Árban meg feltehetően úgy se lenne észrevehető, ha rövidebb PCB-re építenék, mert nem annak a hányada a költségeket tekintve elhanyagolható...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Akkor ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy az RX Vega sorozat méretben kisebb lesz? Vagy pcb-t egyszer tervezünk alapon mind ilyen "helypazarló" lesz?
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
Nem lehet 470-480-570-580 karit kapni. Mi ez, ha nem siker?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
kromatika
veterán
Köszi.Érdekes volt.
-
wolfman
veterán
válasz
Malibutomi #22 üzenetére
Én nem beszéltem a játékbeli teljesítményről, de ha az új csúcs ATI karik ugyan annyit fognak fogyasztani, mint pl. a 390x, akkor illene ott már 1080 alázásról beszélni. Összekulcsolt ujjakkal reménykedek, hogy így is legyen, mert rájuk férne egy kis siker már.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Ezen agyaltam én is. Mondjuk aláírásba jól mutat, h van egy fél hektáros GPU a birtokodban, de szvsz átlag usert ez rohadtul nem izgatja. Krájzist vigye, meg a gétéát.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ZuluMASTER
csendes tag
Sosem értettem azokat az embereket akik(már elnézést a kifejezésért) spórolnak még a levegővel is.. de mikor kijön valami AMD fejlesztés,azonnal elkezdik az oltást. Sajnos pár ember nem képes felnőni/felfogni,az AMD is letett már nem is keveset az asztalra. Nem érdekel mekkora szájkaratés az ember,de nem lenne jobb néha inkább elővenni egy hideg sört,és hátradőlve kussolni? ^^ Köszönöm. (Várjuk ki a végét)
Minden publicitás jó, kivéve a nekrológot.
-
wolfman
veterán
Na most eddig arról szólt a fáma, hogy a 7000-es sorozat lapkája lett mindig húzva, átmatricázva, aztán mivel lényegi különbség nincs, ezért volt az egekben már a 390x-nél a fogyasztás! Most teljesen új lapka, optimalizálások hada, áttervezések, aztán még most se fogunk 300W alá menni? Reméltem, hogy azért ebben is meg lenne szorongatva az nVidia, de így elég gáz.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
rodrigez
senior tag
Várd meg a gamer piacra hó végén megjelenő Vegát, az az RX Vega nevet viseli. Ugyanaz a GPU, 8gb HBM memóriával és a driverei játékokhoz vannak igazítva. Az Vega FE driverei inkább félprofi felhasználáshoz lettek írva, azokban az alkalmazásokban remekül is teljesít. Várjuk meg mit tud valójában a játékos VEGA aztán lehet fényezni, vagy kővel dobálni.
-
M@cika
őstag
Láttam valami tesztet youtube-on, ez a Vega Frontier Editon gyengébb volt, mint a GTX 1080 minden játékban, amit ott láttam. Nem arról volt szó, hogy le fogja alázni? Mondjuk nekem mindegy, mert nincs diszkrét VGA-m, és ha lesz is a RYzen mellé, akkor is csak legalapabb, hogy meghajtsa a monitort.
Nasit a kis fehér medvének!
-
Góliát
őstag
Becsület-Tisztesség-Szeretet
-
Blindmouse
senior tag
Egy 250mm x 100mm-es 8 rétegű NYÁK az olyan 10-20 Euró körül van nagy tételben Európában gyártva. Lehet hogy 10 rétegű, bár nem hiszem. Mert ugye ott az interposer, az összes bonyolult dolog azon van, a Nyák csak a tápegység meg a ki-bemenetek bekötése. Sőt, megkockáztatom hogy beleférnek 6 rétegbe.
Tápra ránézve elég gagyin van megtervezve. Lehet nagyon kapkodtak, vagy senkit nem érdekelt.
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
nem nagy truváj ráragasztani egy bordát, és megvezetni rajta a mókuskerék generálta légáramlatot, és akkor nem lesz annyira meleg.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Lacc
aktív tag
"Az AMD valószínűleg már úgy tervezte a professzionális modellekhez való nyomtatott áramköri lapot, hogy az M.2 SSD-k könnyen ráilleszthetők legyenek, így ne kelljen egy komolyabb áttervezéssel foglalkozni."
Ez amúgy mennyire "egészséges"? Nem fog az M.2 SSD nagyon meleg lenni? A VEGA elég szép teljesítményre képes, de fel is veszi a Watt-okat rendesen (eddig ezt olvastam). Laptopban van egy M.2 SSD és amikor megy a vírusírtó keresése, akkor eléggé felmelegszik az M.2 SSD is.
-
.LnB
titán
Erről lesz valami hír kitéve? Érdekelne, hogy mennyire igaz. [link]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
-
Tyrel
őstag
Ezt olvastam, csak az első mondat maradt ki valahogy...
Az megvolt hogy SSG meg hogy GPU méret meg hogy tud SSD-t kezelni, csak arra nem gondoltam hogy azt majd oda akarják rakni a NYÁK-ra... nem volt számomra logikus mivel ezen látványosan nincs ott, nem esett le hogy ennek az újratervezésén is spórolnak. (főleg ha belegondolsz mennyibe kerül egy ilyen kártya)Kicsit olyan mintha vennél egy 20 millás luxus autót de csak puttonyos karosszériával létezik, te meg sedant akarsz... de majd egyszer kellhet rá a puttony, szóval előrelátóan csak olyan van belőle... wtf?
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Ennyire nem éri meg PCB-t tervezni, hogy +50% méret belefér?
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
tserrof77
őstag
Nem belevau (de lehet mégis) most nem mindegy, hogy 484, vagy 512mm2 ??
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
Olvasd el a hírt, benne van. Oda megy majd az M.2 aljzat a Radeon Pro SSG változatoknál, amibe SSD-t lehet rakni. Professzionális piacon, ahol hatalmas adatmennyiség van, és a PCI-Express sávszélessége kevés lehet, oda tökéletes lesz. Horror áron...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Yutani
nagyúr
A nyomtatott áramköri lapról is készült kép, ahol látható, hogy egy igen nagy terület ki van hagyva valaminek. Ez a Radeon Vega Frontier Edition VGA esetében nem túl érdekes, mivel ide kerül felfogatásra a ventilátor, ugyanakkor régóta tudni, hogy a Vega 10 lesz az első GPU a piacon, amelyre az AMD ténylegesen is SSG-t épít. Utóbbi koncepciót a vállalat nagyjából egy éve mutatta be, és az első prototípus hardver a Fiji GPU-t használja. Ez ugyan megvásárolható tízezer dollárért, de egyfajta nulladik generációs hardverről van szó, aminek a célja csak az új lehetőség bevezetése és nem az elterjesztése. Utóbbi a Vega 10-re vár, mivel ebben már van HBCC képesség, ami elég nagy előny, ugyanis ezzel az új memóriavezérlő nem csak blokk-, hanem bájtszintű információkat is tud kezelni. Az AMD valószínűleg már úgy tervezte a professzionális modellekhez való nyomtatott áramköri lapot, hogy az M.2 SSD-k könnyen ráilleszthetők legyenek, így ne kelljen egy komolyabb áttervezéssel foglalkozni.
Csak a cikk egyharmada szól erről az üres helyről, de mindegy.
#tarcsad
-
Tyrel
őstag
Az a nagy üresség a NYÁK jobb oldalán minek?
Értem én hogy a borda nagyobb és annak kell a hely, de számtalan olyan kártyát láttunk már aminek a hűtése túlnyúlott a NYÁK-on, úgy talán még jobban is szellőzik... minek az oda alá, ha gyakorlatilag nincs rajta semmi?
Turenkarn
Új hozzászólás Aktív témák
ph A PC Perspective mérései 500 mm²-nél nagyobb lapkáról szóltak, pedig az AMD korábban azt mondta, hogy kisebb a GPU. Raja Koduri inkább pontosan megmondta a kívánt adatot.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Path of Exile (ARPG)
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Yettel topik
- Robotporszívók
- Proxmox VE
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest