- Milyen videókártyát?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- OLED monitor topic
- iPad topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fryskitt
addikt
Egy 32GB-os konzolkán 25GB-os játék? Meséljetek.....
-
n4n3x
csendes tag
Valamelyik lapon olvastam, hogy a switchre megszellőztették az új Doom-ot.
Arról én pl. el tudom képzelni a 25+ GB méretet.
Egyébként meg szerintem ezekből a switch konzolokból is lesz felupgrade-lt verzió [gondoljunk csak a PS4/PS4 PRO, XBO/XBO Scorpio-ra] amiben már nagyobb tárhellyel van szerelve.
De egyébként meg ezek az uhs 3-as kártyák már elég tisztességes sebességűek, aki nem akar emiatt cserélni az vesz bele egy tisztességesen gyors kártyát. -
Egyet is értek, meg nem is, főleg a minőségi megjegyzéssel, lehetett volna Nintendosabb ilyen téren.Bár, hogy őszinte legyek, azért a WII nunchuk és remote is megadja magát nálunk elég könnyen, már nem tudom hányadik szett. ezzel szemben NIntendo gép még nem romlott el nálam soha, pedig van egy pár a családban. Konkrétan nővéremék és keresztfiam ma is nyúzzák az N 64 gépemet,ami 20 (!!!!) éves és az egyik joy hozzá a gyári . Hihetetlen.
Valószínűleg azért itt is az alapgép bírni fogja, de a joyconok nem.WII U miatt nem sok ember dühöngött többet , mint ÉN. Imádom, jó kis gép- Ott is mindig azt hallgattam, hogy mekkora baki ez az irányító, meg milyen béna stb stb, olyanoktól, akik életükben nem tolták vele olyan játékkal, ami kihasználta a potenciált az új tablet irányítóban, mert ott hatalmas hozzáadott tartalommal bírt.
Amiért pedig dühöngtem, az az volt, hogy Nintendo így hagyta kárba veszni ezt a konzolt, szinte nulla tartalommal,de valahogy már a megjelenéstől kezdve.Pedig jó kis gép és volt benne innováció. EZ nem Switch hibája mondjuk. -
Vebber
tag
Már ha megkérdezted, akkor véleményem szerint a jó az lett volna, ha nem veszik semmibe egyik napról a másikra, azt a néhány milliós tábort aki Wii U-t vett, és még támogatják.
Ha ez nem, akkor egy asztali gépet (is) letesznek az asztalra, a korábbi írásomban kifejtettek miatt, normálisan árazva.
Legfontosabb pedig az lett volna, ha a korábbi nintendo minőség jellemezné, ami nem. /Nekem volt, tapasztalatból írok./ -
A válasz a felvetéseidre mind az előző hozzászólásokban bent van.
Ja hát igen elég sűrűn kell tölteni, de jelenleg ez a határ ,ami ilyen erős SOC ot folyamatos akár 3 D játék alatt is 3-4 óra játékra eltart.
Pont ezért nem lett erősebb és brutálisabb a konfig, mert így is nagy fejtörést okozott az, hogy a balansz megmaradjon a teljesítmény és fogyasztás között.( Nintendo eredetileg 6 óra minimum időt akart elérni a tegrával, de nem ment,mint ahogy a drágább NV shieldnek se )WII u kontrollerét kézi konzolként említeni merész, bár kétségtelen, hogy az általam felvázolt helyzetben megállja a helyét, de más szinten hordozhatóság tekintetében nem.
Az akksija persze , hogy jobban bírja, mivel az nem egy önálló 4 magos CPU val és különálló GPU val felszerelt kézi konzol, hanem egy miracastos kijelző, nem több, az asztali konzol nélkül semmit nem ér.( egyébként használjuk második kontrollerként hozzá a Switchet itthon, baromi jó)-tehát szerinted milyen megoldás lenne jobb egy hordozható kézi konzolnál, ahol nem kell telepíteni a játékot, -plug and play funkció -működjön, bírja az állandó rázkódás közbeni folyamatos játékot egy memóriakártyánál?
- Feljebb le lett már írva, hogy Nintendo a gép kijövetele előtt már elmondta világosan, hogy a beépített memória nem elsősorban a játékok tárolására lett kialakítva, hanem mentések, közösségi funkciók , játékok által kreált mikrotranzakciós tartalmak hozzáadására,és ezek elsődleges tárhelyének, amire szükség van a gép általános használatához. Ez mellett a fent maradó helyet fel lehet használni bármilyen céllal, akár játékok tárolására is.
Pontosan ezért van az, hogy a ha valós fizikai adathordozón veszed meg a játékot, akkor is annyiba kerül, mint ha letöltést és külön tárhelyet igénylő digitálisba vennéd meg. 2 lehetőséged van. veszel tárhelyet és digitálisan játszol, vagy veszel kártyásan játékot és azon játszol, de ez mellé is kell tárhely a mikrotranzakciós vásárlásokkal bejövő tartalmakhoz stb. de ehhez éppen elég a beépített is. Előbbi szerintem hátrányosabb megoldás.
NBA viszont speciális eset, ami mindenképpen igényel extra tárhelyet,ha kártyásan, ha digitálisan veszed meg, de fizikai adathordozó mellé sokkal kevesebbet. Na itt ez van ,ezt kell szeretni. lehet rajta lovagolni.
Ebay már tele van Bundle csomagokkal 128 GB kártyákat adnak a Switchez, vagy valaki rászán + 10 K-t és vesz hozzá egyet. -
Vebber
tag
Töltést viszont elég sűrűn. Erre az ágyban fekvős példára pedig tökéletes megoldás a Wii U.
Kényelmes, ergonomikus gamepad, több mint dupla üzemidő a nagyobb aksival (amit bori néni is bele tud tenni szervíz nélkül). Nem azon gondolkodik az ember, hogy mikor törnek le az irányítók róla.A memóri kártya pedig lényegesen szarabb megoldás, élettartama révén.
Tavasszal többen voltak akik azt bizonygatták, hogy bőven elég a belső tárhely, nem kell bele SD. Ez nem kifogás, hisz ez nintendo.
Érdekelne mi van ilyenkor, beesik az eső?
/Úgy emléxem te is bőszen állítottad elég ami benne van./ -
Vebber
tag
Írásod elég mesze áll a valóságtól. A nintendo maga sem kiegészítő gépnek, és főleg nem kézi konzolként állt elő ezzel.
Tévedsz abban is, hogy ha más nintendo konzol -mint alternatíva- lenne, akkor is csak ez lenne a nyerő. Eszembe nem jutna -és sok más embernek sem-, hogy egyáltalán elgondolkozzak azon, hogy újra megvegyem, ha a Wii U-ra is megjellenne az új nintendo játékok java. -
Az hogy hordozható,nem azt jelenti,hogy valaki mindenáron csak úton használja .Hatalmas előnye,hogy a töltésen kívül nem igényel semmiféle külső eszközt,megjelenítő ,dedikált helyet semmilyen kábelt.Ulsz a nappaliban,más nézheti a tv-t közben satöbbi .Akar 5 percre is tudsz játszani,vagy este ágyban fekve...
Memóriakártyán a most komolyan az az érvel,hogy elromolhat?HDD nem?mozgo alkatrész nélkül ,minimális áram felvétellel ennél jobb megoldás nincs...
Meg mindig nem tudod megérteni,hogy ez a gép a hordoz hatóságnak van alárendelve,és mivel ilyen opció a többi konzolban nincs,mobil forintnál pedig lényegesen jobb minőséget képvisel ezért sikeres...és ebben van asztali mód is ráadásként. -
hajbel
addikt
válasz
idegen lény #113 üzenetére
Bocs, megváltoztatom a véleményem, így már különösen ajánlott a Switch egy átlagos felhasználó számára
-
hajbel
addikt
Persze, hogy nem, de vonaton simán lehet játszani akármilyen laptoppal is. Vagy pl. sokan játszanak Football Manager handheld verzióval Angliában, amivel folytatni tudjuk az otthon abbamaradt mentéseiket. Vagy a pár fontos Limbo(£3.88 most nem akciós), amit ugyanolyan jó volt hazafelé telefonon végigtolni, mint PC-n, vagy a Machinarium (£1.88), hogy csak pár példát említsek. Még véletlenül sem ajánlanám senkinek, hogy ruházzon be egy £280 fontos tabletbe, amire jelenleg fogalmazzunk úgy, igen kevés AAA cím van és a jövőre nézve is kétséges a felhozatal, az az egy biztos, hogy további £50 fontot kell kifizetni játékonként. Aki megveszi/megvette az meg nyilván már rég tud róla, beszerezte és örömét leli benne.
-
hajbel
addikt
razer-blade-stealth
Elnézésed kérem az előzőért -
opr
nagyúr
Ne allits valotlant, nem toroltem semmit, konkretan ott figyel tovabbra is a hozzaszolasomban, de ha gondolod, bevagom ide is megint:
"Persze, ha kizarolag asztali konzolban gondolkodsz, es nem vagy teljesen ragyogyulva a nintendora, akkor hulye lennel switch-et venni."
Ezt irtam eredetileg is, es ezt most is tartom. Az, hogy nem sikerult ertelmezni, az egy masik kerdes...
Fentebb pl irtak egy teljesen valid felhasznalast ugy is, hogy utazas kozben nem tervezik hasznalni, tehat eleve baromsag lenne ilyet allitani.
Azontul, milyen fanboy kozosseg, bakker? Lattad, hol dolgozok? Playstation. Lattad, milyen konzolom van? PS4. Leirtam, hogy nem is tervezek ilyen konzolt venni, mert nem passzol az eletvitelembe. Erdekes, megse lettem letamadva a "fanboy kozosseg altal".Egyszeruen annyit kene elfogadnod, hogy ez a konzol nem vetelytarsa egyik jelenleg kaphato masik konzolnak sem. Amint ezt megerted, az osszes "erved" elveszti a maradek sulyat is.
Nem azert lettel betamadva, mert nem vagy fanboy, hanem mert baromsagot beszelsz.Varosban switch-et: Pub-ban es metron is lattam mar felnott ember kezeben switch-et. En egyebkent pont, hogy gyerek kezeben nem lattam meg, de ez lehet azert is, mert nem akkor megyek/jovok meloba, mikor az iskola kezdodik/vegzodik. Plusz, az, hogy ki hanyszor lat milyen konzolt kinel az a legkevesbe se reprezentativ minta, es az alapjan barmilyen kovetkeztetest levonni egy ordas nagy baromsag.
Egyebkent, valaszolj akkor erre legyszives:
Tegyuk fel, hogy van egy emberke. Imad jatszani, de foallasa van, csaladja, gyereke, igy egyszeruen nincs ideje arra, hogy otthon jatsszon, vagy csak heti 1-2 alkalommal 1-2 orat (eddig akar en is lehetnek).
Meloba ugy jar, hogy felul a metrora/vonatra, aztan 1-1,5 oraval kesobb leszall.
Szerintem ez lefed legalabb 100.000 embert csak Londonban es kornyeken egyebkent, tehat eleg realisnak gondolom a szitut.
Ajanlj kerlek ennek az embernek minosegi szorakozast kinalo jatekot es konzolt. -
hajbel
addikt
Eléggé szélsőségesek, papucsban, gatyában simán kimennek az utcára, de azért metrón, vonaton ott virít a kezükben a harmadik oldalon kinyitott könyv, hogy okosnak tűnjenek.Ha már baromságot beszélek, mondd már el, hogy hány felnőtt ember kezében láttál eddig a városban switchet! Tisztázzunk valamit: Abból alakult ki a vita, hogy b. és planbmokus minden egyes nekik nem tetsző hozzászólást elkezdtek személyeskedő és sértő hangnemben kommentálni. Látom közben törölted Látom, időközben törölted azt a részt, ahol leírtad, hogy aki nem a fent említett példa szerint utazik az hülye lenne switchet venni, mert még kitagad a fanboy közösség. Inkább kicserélted arra, hogy baromságot írok, ezt hangsúlyozandó, két helyen is megemlíted. Én is pont azt írtam, hogy vannak ilyen kivételes esetek, amikor hasznos lehet, de ez azért igen ritka ha szétnézel a világban. Persze ha valaki fanboy, biztosan jó neki azzal a pár játékkal játszani drágábban, mint egy PS jártékrendszer, azonban ha valaki ezt megemlíti, nem kell rögtön anyázni. Ilyenkor lehet arra számítani, hogy a másik fél a saját eszközeivel visszaszól. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Nyilván lesznek negatív hozzászólások, mert egy agyonhypeolt, túlárazott termék, aminek a játékkínálata és támogatottsága a jövőre nézve igencsak kérdéses .A visszafelé kompatibitás is csak addig lesz elérhető, amíg fizetsz érte a másik két konzolgyártóval ellentétben. Az összehasonlítgatást más platformokkal nem én kezdtem és nem is csak én hoztam fel érvként. Többek között:
(#14) b.: "Sokkal jobb az One, tele van exkluzív játékkal, amin csak ott tudsz játszani, kár hogy Nintendo nem adott ki egy 48 magos 8 K képes konzolt tucat játékokra, mert az annyira eredeti lenne... oh, wait.."
(#56) planbmokus: "Meg amúgy a CoD-ok és a Battlefieldek is már 947. résznél járnak, ott is ugyanazt kapjuk, évente 25-el több szőrszállal arconként, meg 11 plusz szállal fűcsomónként... Ha nem vagy vérpistike, ezt Te is bevallhatod magadnak..." Az érvelésed egy része teljesen helytálló - már nem az, hogy hülye aki otthonra Switchet vesz, mert én ilyet sohasem mondanék és el is határolódom tőle minden tekintetben- hogy jól megfér más platformok mellett otthon a nappaliban.(#103) b.: Teljesen jó, hogy mostmár az értelmi szintemmel foglalkozol, miközben 20 hózzászólás óta csak "takaroggy" és "húzzál innen" az ellenérved. Tévedek! Egyszer megpróbáltad, amikor a microsd árát, élettartamát és kényelmi szintjét firtató kérdésre azzal érveltél, hogy a "hdd is elromolhat a számítógépben". Mondjuk az, hogy a Vitáról, mint játékkonzolról beszélsz, azt sejteti, hogy foglmad sincs a Remote Playről. Egy anyázó hozzászólás megírása helyett utána is néhettél volna. opr legalább írt egy élethelyzetet, ami lefedi az általam igen ritkának vélt élethelyzet együtthatót, amikor valaki nem tud/nem akar közelebb költözni valamiért + nem vezet + olyan nagyvárosban él, ahol elég nagyok a távolságok és elég jó a tömegközlekedés, de nincs/rossz/drága a mobilnet (Marseilleben és Barclonában tökéletes a metróban) + nem szégyenli, hogy gyerekes játékkal játszik egy dedikált konzolon nyilvános helyen. Ilyen konstellációban latba vethető a Switch handheld funkciója Remote playel szemben. Azt hangoztatod, hogy kézi konzol, miközben felhoztál egy olyan példát, hogy otthon használod. Akkor most Te mennyire használod handheldként?
-
idegen lény
addikt
válasz
planbmokus #106 üzenetére
Mindig a gyengék oldalára állok.
-
válasz
planbmokus #104 üzenetére
Íróniát használt, azt írta, amit Te.
-
planbmokus
senior tag
válasz
idegen lény #102 üzenetére
Jól fel lehet mérni egy olyan piacot, ami a Switch előtt nem létezett...
És miben lettek megvezetve? Szerintem senkinek nem tartottak fegyvert a halántékához, hogy vegyen Nintendo-t... -
Azzal remélem tisztában vagy hogy ezek a kamu számok amikkel jössz, csak a te értelmi színvonaladat és a saját hited kivetülését próbálja alátámasztani, semmi valóság alapja nincs, csak a meggyőződésedet próbálod kamu kitalált statisztikákkal és számokkal megerősíteni.
idézetek tőled:
"a vásárlók 2/3 nak porosodik a polcon " + "meg az emberek 99 % nak nem fér bele " +"meg 10 évesek kezében látsz csak ilyet"
Egy akkor kamu szarság, hogy ilyen légből kapott számokkal és általad kreált kamu adatokkal próbálsz bizonyítani olyat ami nem létezik, csak a te fejedben.
Ember, a konzol, rekord eladásokat generál, az emberek veszik és szeretik minden hibája ellenére, ezer cikket olvashatsz , hogy nem győzik gyártani és szállítani, odaverte eladásokban több országban a PS4 -et az Xboxról már ne is beszéljünk Vita meg a kanyarban sincs hozzá, egész életciklusa alatt nem adtak el belőle annyit mint most eddig a Switchből. MI a fenét akarsz itt bebizonyítani? Mit akarsz tulajdonképpen itt most elérni ?mi a mondandód célja itt? -
idegen lény
addikt
Ezt én sem értem, hogy lehetnek ekkorra tökfejek a Nintendónál, hogy nem mérik fel előre, hogy mire van igény a piacon.
De majd csúnyán rá fognak erre faragni, ha ezek a szerencsétlen, megvezetett emberek is rádöbbennek majd, hogy egy használhatatlan vackot sóztak rájuk. Jó sokan lesznek: [link]
-
opr
nagyúr
"rohadtul égő 18 felett elővenni egy switchet nyilvános helyen."
Te biztos, hogy Londonban elsz? Csak mert nekem pont az tunt fel, hogy nincs az az itelkezes, mint otthon. Le se szarjak az emberek, mit csinal a barki mas, amig nem egy szal faszban uvolti a metroban a "singing in the rain"-t. Erted, emberek haloingben meg papucsban mennek boltba meg stb, azzal nincs semmi gond, le se szarjak, de a switch ego. Ott, ahol a metron az emberek bele vannak bujva a telefonjukba, es a fele-harmada valami gagyi droidos fost jatszik. Haaaaat, ne haragudj, de ha van pelda tevkepzetre, akkor ez az."Kiében van? Szerintem az emberek 99%-a otthoni, asztali konzolként használja."
Szeretnek latni erre barminemu bizonyitekot.
Elvileg ugye londonban elsz, tehat bizonyara Te is tudod, hogy itt az atlag az, hogy 1-1,5 orat utazol a munkahelyedre, meg aztan onnan haza is napi szinten. Ez, ha levonjuk belole az atszallas idejet meg a maszkalast is napi 1-2 ora tiszta jatekido. Vagy pl ott van kollegam, videkrol jar be central londonba, felszall a vonatra, 1 orat ul a seggen, atszall a metrora, 15-20p mulva a melohelyen van. Ez napi netto ket ora tiszta jatekido. Tegyuk meg ehhez hozza az angol mobilnet minoseget, amikor a vonaton megallonkent ketszer disconnectel az online jatek (a metroban meg gsm jel sincs, nemhogy mobilnet), es kaptal meg egy peldat a switch-hez."Ősztől a nintendonak is lesz hasonló szolgáltatása,az ára nem ismert."
Errol nem tudok, de akkor ezt huzzuk ki, amugyis kb nem oszt nem szoroz szintu dolog, ezert is irtam, hogy nem sokat jelent."ami amúgy a zsebedben el sem fér."
Az emberek minimum 90%-nal van taska. Sokan meg a mobiljukat/tarcajukat is abban tartjak, a zsebukben meg semmit.A problemad, hogy meg mindig nem fogod fel, hogy a switch nem egy asztali konzol.
Persze, ha kizarolag asztali konzolban gondolkodsz, es nem vagy teljesen ragyogyulva a nintendora, akkor hulye lennel switch-et venni.
De mivel a switch nem asztali konzol, hanem hordozhato kezikonzol, aminek van egy dokkoloja, az egesz ervelesed hibasan van felepitve. Raadasul baromsagokat beszelsz. -
hajbel
addikt
"hol lehet Londonban az, amit mondtal, hogy max csak ilyen tizeneves gyerkocok hasznaljak, felnottek nem."
Ilyet soha nem mondtam, azt mondtam, hogy rohadtul égő 18 felett elővenni egy switchet nyilvános helyen. Nem is láttam, csak 10- évesek kezében tömegközlekedési eszközön, parkban."En se fogok switch-et venni, mert az eletvitelembe nem fer bele, nincs neki helye" Kiében van? Szerintem az emberek 99%-a otthoni, asztali konzolként használja. Nincs annak egyáltalán realitása, hogy mész valahova és játszol közben egy "portable" konzolon, ami amúgy a zsebedben el sem fér. Azért is jobb a PS vitás megoldás, mert a 99%-ban amikor asztali konzolként használod, van egy teljes értékű konzolod, normális játékkínálattal. Ezért is lőtte le a Vitat a PS, mert erre nincs igény. Egy példát vázoltam fel, amikor a haverom barátnője napokig a kórházban remot play segítségével nyomta a GTA 5-öt vitán. A kórházban ugye volt normális wifi, ahogy az esetek túlnyomó többségében lesz, ahol már elővennéd a zsebben el nem férő kézikonzolt.
"ps4-hez add hozza a ps+ arat" Ősztől a nintendonak is lesz hasonló szolgáltatása,az ára nem ismert. Az viszont biztos, hogy PS-el Xboxal ellentétben itt a visszafelé kompatibis játékokat nem fogod birtokolni, csak addig lesznek elérhetőek, amíg előfizetsz a szolgáltatásra. Ha havonta egy játékot veszel mindkét konzolra, az már +£10 switchen, ha kivonjuk belőle a felkerekített havi 5 font ps plust, akkor is 5 fonttal olcsóbban jössz ki PS-en. Persze így már nem játszhatsz otthonról multiban. Ha nem kazettás verzióban van meg a játék, akkor költhetsz Micro sd-re. Már most van olyan bejelentett játék, ami 32 giga önmagában. Játszhatsz viszont a szabadban ahol nincs wifi, egy tablettel, amihez van joycon, játékkínálat viszont nincs. Ezzel szemben van olcsóbban egy PS...
-
opr
nagyúr
válasz
idegen lény #98 üzenetére
Persze, eredetileg frizbit akartak venni, csak pont elfogyott, ugyhogy ugy voltak vele, hogy eh, b@szok ra, dobalni jo lesz ez is.
Egyebkent imadjak, az egyetlen, amiert tenyleg huzzak a szajukat, az a jatekok ara, dehat ez egy ilyen bicikli, tisztaban voltak vele mar a vasarlas elott is.
-
opr
nagyúr
- ps4-hez add hozza a ps+ arat (jo, £50/ev, es kapsz hozza havi szinten jatekot, nem nagy kaland, de a tisztanlatashoz azert nem art, ha hozzatesszuk ezt a koltseget is)
- igy nagyon olcsonak tunik, csak epp az a vita konkretan nincs (Oops! Unfortunately it looks like someone took the last one.)
- teljesen mas koncepcio, raadasul amennyire tudom, a switch-hez nem kell mobilnet, a vita-hoz meg de, legalabbis ha remote play-elni akarsz
- remote play olyan jatekoknal jatszik csak, ahol nem gond az irdatlan ping. Destiny/Overwatch/Rocket League/stb reflex+skill alapu jatekokat kb el lehet felejteni.Azt vedd eszre, hogy amirol beszelsz, az azert baromsag, mert a ket termek (ps4+vita, switch) konkretan nem egymas versenytarsai, hanem egymas kiegeszitesei.
Mondom mashogy:
- A ps4 egy "asztali" konzol, a remote play az extra.
- A switch egy hordozhato konzol, az asztali mod az extra.En se fogok switch-et venni, mert az eletvitelembe nem fer bele, nincs neki helye, ps4-em viszont van, de siman elkepzelheto ennek az ellentete is, vagy akar az is, hogy valakinek mindketto belefer.
A switch-nek jelenleg nincs a piacon ellenfele, es ez akkor is igaz lenne, ha a nintendo-s jatekok nem csak erre a gepre jelennenek meg, hanem minden masra is. Innentol kezdve a letjogosultsagat vitatni maximum olyan alapon lehetne, hogy van-e annyi ember, akinek belefer az eletvitelebe, esetleg egyenesen hasznos. Ugy tunik, hogy van, mert viszik, mint a cukrot. Nekem pl csak a kozvetlen kornyezetemben (melohely) van 3-4 embernek, bar a minta nem reprezentativ, mert itt mindenki irdatlan nagy geek, de akkor is.
Ja, es en is Londonban elek-dolgozom, az emberek, akikrol beszelek a 25-35 kozotti savban mozognak, szoval el nem tudom kepzelni, hol lehet Londonban az, amit mondtal, hogy max csak ilyen tizeneves gyerkocok hasznaljak, felnottek nem.
-
hajbel
addikt
PS4 500 gb Destiny 2 bundle+ refurbished ps vita 1 év garanciával, = £318. Egy Nintendo Switch Mario Kart 8 Deluxe bundle = £321. A további játékok árai pedig minden alkalommal kb. 1 tizessel magasabbak, tehát szerintem egyértelműen a Switch a drágább megoldás.
-
hajbel
addikt
válasz
planbmokus #92 üzenetére
Képeket róla, de nagyon gyorsan
-
planbmokus
senior tag
1.: Miért csak óvodákba jársz?
2.: A hétvégi Mario Kart találkozón 2 kivételtől eltekintve csak 20+-os emberek voltak...
3.: Ja, veszek egy PS4-et meg egy Vita-t, hogy úton a mobilnetemet zabálja, meg a laptopom/telefonom merítse és a PS meg otthon zabálja a villanyt... Teljesen életszerű! Értelek! Ja NEM!
-
hajbel
addikt
válasz
SlayerSub #88 üzenetére
Londonban 10 évesnél idősebb embernél nem láttam switchet. Kifogyva egészen biztosan nincs egyetlen egy nevesebb webshopban sem.
Amit írtál, arra írtam, hogy sokkal jobb megoldás a PS Remote play. Esetleg ha elutazol, akármilyen laptopon, vagy PC-n is élvezheted ps controller az összes PS játékot. A kertben, ágyon pedig PS Vita segítségével tudsz játszani ugyanígy streamelve. Az egyik barátom barátnője napokig feküdt kórházban és így játszotta a GTA V-öt vitán.
-
SlayerSub
tag
Tökre nem akarok parázs vitát folytatni, szóval csak arra válaszolok, hogy ciki elővenni:
Nem nálunk nagy hit ez a konzol, hanem nyugaton vagy japánban ahol készlethiány van és sorokba állnak hogy egyet kapjanak, meg lotton lehet megnyerni a vételi jogot.
Úgy hallottam ott nagyobb távokat utaznak az emberek a munkába, és van kultúrája az útközbeni gamelésnek.
Itthon tényleg nem nagyon látni embereket vilin vagy metron játszani.Viszont én pl a tableton játszást otthon űzöm. A switchet se útközben használnám. Nekem adja a dolog hogy kanappén ágyban kertben előkapom fél órára és játszom kicsit. Már nem vonulhatok el a világ elől 3 órára a PC elé, viszont ilyen mobil gaming beiktatható.
-
hajbel
addikt
válasz
SlayerSub #84 üzenetére
MIért, mi a portable? A Switch az? Zsebben az sem fér el, én nyilvános helyen 30 évesen biztosan nem venném elő, de szerintem eléggé égő nyilvános helyen gamelni 18 éve felett. Biztos, hogy hülyének néznek, főleg ha egy Mario szerű 5 éveseket megcélzó látványvilággal megáldott játékkal nyomod. Ha pedig már elszigetelt helyen vagy, valószínűleg van wifi is, akkor pedig sokkal jobb opció a remote play.
Csak gratulálni tudok, hogy egy 6 éves játék miatt kiadsz 125 ezer forintot + 20 ezret ha normális kontrollerrel akarod játszani, de számolj még a további méregdrága felújított játékokkal és a hozzájuk tartozó méretes micro sd árával is. MIndezt a modolhatóságról és a jó grafikáról lemondva.
Az Xbox 360 kontroller szerintem normális és az 10 ezerért beszerzhető (én személy szerint 6-7 ezerért vettem angliában). Egy logitech F310 sem kerül 8 ezerbe sem.
-
SlayerSub
tag
Haha, legbutább hozzászólás imádom... veszel egy controllert és ugyan az, látszik hogy ötleted sincs erről a témáról.
Na én Nvidia shieldem játszom kezdjük ott, hogy a csak androidos gamek nagyrészben sz*rok, micro tranzakziós shitek.
Általában régi PCs fizetős játékokat töltök le, pl Titan Quest (3k HUF) na az jó, de olyan jól sikerült a portolás, hogy már rootoltam a tabit, nem kicsit pörgetem a megfelelő programokkal és beakad, olyan graffal ami a zelda közelébe nem ér. Ugyan ilyen jó minségű az összes GTA vagy Half Life stb...
A controller témában, (amugy 20k egy normális controller): a legtöbb game nem támogatja a controllert, screenshotra lehet rászerekezteni ilyen esetekben a gombokat, ami had ne mondjam milyen minőségű irányitást eredményez. Továbbá amikor külön van a kontroller és külön tablet, az annyira már nem portable nekem.
Nekem nincs switchem, de jó ötletnek tartam, skyrim megjelenés után lehet nekem is lesz. -
idegen lény
addikt
Érdekes, hogy ez a tárhely- illetve memóriaszűkösség végigkíséri a Nintendo gépeit. A N64-et a kazetta szorította korlátok közé, a GameCube-ot a kisebb lemez és a szűk játékkínálat, a Wii-knél szintén a szűk játékkínálat, de náluk már a teljesítménybeli szűkösség is megjelent, mint korlátozó tényező; most meg újra visszatértünk a kazettás rendszerre és a vele járó adattárolási mizériára. A kör bezárult.
-
törölt tag
Csak az első bekezdésedig olvastam, annyi is bőven elég volt. A "csak a pixelhuszár vagy aki most éppen a multicímek grafikai összehasonlítását végzi egy PS4 pro és egy hordozható masina közöt" részből ismét kiderült, hogy a "fél oldalas" hozzászólások már túl hosszúak ahhoz, hogy értelmezni tudd, rövidebben meg nem tudom neked elmagyarázni az álláspontomat (azért a ráérős idődben nézd meg a te kötekedéseid hosszát is). Odaírtad a sportjátékokat, ez ugye nem változtat a mondat lényegén. Én többször odaírtam neked, hogy a játékok attól még jók, a Nintendo címei jók, a Zelda is jó, a Splatoon 2 is, de képtelen voltál (ezeket is) értelmezni. Ennek nem látom értelmét, részemről befejeztem veled.
idegen lény: Sajnos ez van, ha az ember le meri írni, hogy nem minden arany, ami Nintendo. De hülyeség volt belemennem a vitába, csak az időmet pazaroltam.
-
idegen lény
addikt
Azért az nem semmi, hogy milyen problémáitok vannak! Már az agyatokra ment a jólét!
-
válasz
#82146048 #75 üzenetére
Minden egyes fél oldalas hozzászólásodból csak az derül ki, mennyire nem ismered a Nintendo világát és lövésed sincs arról, miről szól a konzol, csak a pixelhuszár vagy aki most éppen a multicímek grafikai összehasonlítását végzi egy PS4 pro és egy hordozható masina között, fogalmad sincs róla, kik a felhasználó bázisa.... mellesleg odaírtam a kivágott rész után, hogy a sport játékok érdekesek lehetnek,de azt már nem akartad beollózni ugye, jellemzően a vadásztechnikádra.
Ezért is választották a tegra procit, hogy könnyebb legyen a programozása és a régebbi játékokkal ( muiticímekkel) kompatibilisebb legyen.ja tényleg a világ legnagyobb kézikonzol felhasználói bázisa ( közel 70 millió 3DS tulaj) nem mérvadó cél a Switchnek úgy gondolod? Az xbox nak fele sincs ennek.
Akkor vissza az alapokhoz, mire készült a switch:Egy kis olvasni való:[link]
idézet a cikkből:
”Ezek azok a játékosok, akiken a Nintendo Switch sikere áll vagy bukik – akik útközben is szeretnének játszani, azonban a mobiltelefonos élménynél többre vágynak. A Nintendo feladata most az, hogy a lehető legtöbb 3DS felhasználóból Switch-játékost faragjon.” – nyilatkozta Serkan Toto a Financial Timesnak idén áprilisban.
menj vissza a fórumokra, vadássz ki lehetőleg minden negatív dolgot,aztán gyere a következő cikknél megint, és mond meg a tutit, csak előtte tájékozódj, miről szól a Nintendo, igaz jó pár évnyi lemaradást kell behoznod.
-
törölt tag
Igen, nyilván csak szerintem van értelme összehasonlítani egy játékot a többi platformon megjelent kiadásokkal, ha pontosan ugyanarról a játékról van szó. De ne tegyük, ez csak egy handheld. Persze ha hozza az elvárt szintet (mert pl. a Skyrim vagy a Payday 2 miért ne tenné), vagy felül is múlja, akkor lehet mondani, hogy igen, erre képes a Switch, Playstation a zsebben. Ha nem, akkor csak egy handheld, csend legyen. Egy megjegyzés: Emlékszem, hogy anno mennyi videó készült a PS3 és a PS4 összehasonlítására, mikor megjelent egy-egy új játék. Előbbinél egyértelműen üresebbek voltak a pályák, alacsonyabb felbontásúak voltak a textúrák, esetleg csak 20-30FPS volt meg, de maga a játék és a játékmenet ugyanaz volt. Senki sem mondta, hogy "figyi, ez egy régi konzol, töröld a videódat", vagy hogy "én arra számítottam, hogy a PS3 elveri az újat". De attól még össze volt hasonlítva.
Szóval a Nintendo a 3DS-t akarja leváltani? Nyilván ezért jelent meg egy új kiadás belőle a Switch után, és ezért nem készült klasszikus asztali gép a Wii U leváltására. Jó nekik az eddigi fogyasztói kör, nem kell nagyobb, csak terelgetik a meglévőt innen oda.
"maximum örülni fognak a Nintendo fanok, hogy elérhető pár multi cím is, és szélesebb a kínálat,de ez miatt nem sok emberke fog venni Switchet." Szóval most leírtad pontosan azt, amit én eddig többször, de te pozitívan, én negatívan. Láttad már, hogy milyen cikk alatt írsz? Segítek: szerepel benne egy multiplatform cím, és egy kis kellemetlenség a memóriakártyákkal.
Pár gondolat:
* "de hogy mindegyik minőségi, az túlzás. A 1st party játékok azok" Értsd: a Nintendo saját játékai.
* "akit nem érdekel a Zelda világa, a 10/10-es értékelés majd meggyőzi?Ezzel nem azt mondom, hogy rossz játék lenne, sőt, szerintem nagyon jó játék." Csak véleményem szerint nem tökéletes.
* "Szerinte ha megvan a Splatoon 1, akkor a 2 nem nyújt sok újat. Ettől még nem lesz rossz játék, ezt értsd meg." Már kétszer elmagyaráztam...
* "vannak, akiknek pl. a Zelda játékmenete nem hoz szenzációs élményt. Mindenki különbözik" Ezt nehezen dolgozod fel, tudom, de hátha. Lásd második pont.Gondolkoztam, hogy tovább magyarázzam-e, hogy eddig mit mondtam és mire, mert nagyon nehezen tudod értelmezni az ember mondandóját (és szó szerint), de inkább hagyjuk. Így is tovább ragoztam már a kelleténél.
-
válasz
#82146048 #73 üzenetére
Az összehasonlításnak pedig addig lesz alapja, amíg jelennek meg multiplatform címek a Switchre, márpedig kezd egyre jobban összemosódni a konzolok kínálata.
na ja ez megint az előző eset persze ,hogy szerinted ez lesz az alapja mert ezt akarod , hogy legyen.
De ez egy asztali móddal rendelkező kézikonzol, NIntendó fő célja a 3 DS játékosok átállítása. Az pedig hogy összemosódik a konzolok kínálata 2 konzolra igaz, itt semmi extra húzó ereje nem lesz a multi címeknek, ezt elhiheted. maximum örülni fognak a Nintendo fanok, hogy elérhető pár multi cím is, és szélesebb a kínálat,de ez miatt nem sok emberke fog venni Switchet.( esetleg sport játékok miatt talán, mint a Fifa és a NBA )
Minden áron a negatív oldalról akarod látni a dolgokat , aztán megmagyarázni, hogy te korrekt vagy.
-
törölt tag
válasz
planbmokus #72 üzenetére
Igen, igazad van. Májusban csak a reakcióvideók kerültek fel róla, novemberre gondoltam. Mondjuk ez a lényegen nem változtat.
#71 Azt elhiszem, hogy a CoD-nál jobb volt a LEGO, mivel azt leginkább a multi miatt veszik, bár már azért sem annyira. A user score is 2-4 között áll az egyes részeknél.
Az összehasonlításnak pedig addig lesz alapja, amíg jelennek meg multiplatform címek a Switchre, márpedig kezd egyre jobban összemosódni a konzolok kínálata. De hogy lesz-e MS vagy Sony Switch, az szerintem kizárt. Na jó, a Microsoftból kinézem, azok kísérleteznek mindennel. Majd a Hololens elég hordozható konzol lesz vagy lesz Xbox on the go a jövőbeli Windows Phone-okra vagy ilyesmi. -
planbmokus
senior tag
Hát nem tudom, hogy Te mit néztél ebay-en, de nálam ezek a számok vannak:
Xbox One : 4031 db
Playstation 4 : 2872 db
Nintendo Switch : 1963dbDe megnéztem azt is, hogy ebből mennyi használt:
Xbox One : 1966 db
Playstation 4 : 1150 db
Nintendo Switch : 289 dbDe biztos, csak a Nintifanboy-ebay mutat nekem mást, mint Neked...
/
A Switch jelen pillanatban egy olyan konzol, aminek nincs közvetlen konkurense.
Aki Xbox-al és PS-el akarja összehasonlítani, az álljon be egy F1 versenyre traktorral a rajtkockába.../
Sajnálom azt a pénzt, amit az utolsó 1060-asomra költöttem, amennyiben játékos szempontból nézem a vásárlást (még szerencse, hogy ez a felhasználása már ötöd-hatodrangú nálam).
Az elmúlt 3 évben talán 4-5 olyan játékot tudok mondani PC-re, ami megérte az árát...
A Lego City Undercoverrel jobban szórakoztam (minden hibája ellenére), mint az utolsó 5 CoD-dal (amiket megvettem) együttvéve... A Splatoon 2 meg egészen más szintre helyezte a játékélményt nálam./
Nem állítom én sem, hogy tökéletes a konzol (nekem is karcolja a fóliát a dock), de egy új utat mutat a játékvilágban a Nintendo (mint már sokadjára...), kíváncsi leszek rá, hogy lesz-e válasza valakinek... Addig bármi mással összehasonlítani nettó hülyeség. -
idézet tőled:
"1 perc + a letöltés. Letöltesz egy programot, ott kikeresed a könyvtárból a zeldát. Letöltöd, majd updateled és rányomsz a playre."
Írja ezt egy szoftverfejlesztő.
Igazad van ez nem warez, hanem magyar nevén Lopás, nem kell ehhez fanboynak lenni, hogy az ember elítélje.
persze lehet most játszani a hülyét.. -
grosy
senior tag
Vicces, ahogy próbálsz érvelni a saját igazad mellett, és le "fanboyozni" azokat, akik nem értenek veled egyet. Az igazság az, hogy te bárminemű tapasztalat nélkül fikázod a Switchet, miközben mi azt úgy védjük, hogy rendelkezünk azzal is, meg esetemben ps4-el és egy komolyabb PC-vel is. Talán a Mi véleményünk így egy picit relevánsabb a tiédnél, ami inkább tűnik valamiféle frusztrációból fakadó kétségbeesett és egyben nevetséges önigazolás keresésnek.
-
hajbel
addikt
1. Nagyszerű érvelés. Tényleg ugyanakkora a microsd és a HDD élettartama és ugyanannyiba is kerülnek.
2. Azért tesztekből van egy kis rálátásom a dolgokra, mint már említettem a Zeldát kipróbáltam, beszéltem több emberrel akik végigjátszották, köztük olyannal is aki switchen. Engem más játék ezen kívül nem érdekelt Switchre, de az alapkoncepció tetszett. Valszeg pont azért nem tetszik nekem a felhozatal, amiért a feleségednek igen.
3. "Aki warezol annak minden drága, hányinger mikor valaki olyan sír az árak miatt aki 2 hozzászólással feljebb arról nyilatkozik, hogy letöltés gomb aztán kész. Akkor lenne neked jó konzol." (Írod ezt egy szoftverfejlesztőnek). Ez már bizony az akkut fanboyság kifejlett stádiumának tünete, AMD Radeon topikokban őshonos. Álatlában akkor jelentkezik, amikor az alany kifogyott az észérvekből és az érzelmileg hozzá közel álló termék észérvekkel való kritizálását személyes sérelemként értelmezi. Csak kiigazításként: Az emlátor tudtommal nem illegális, nem osztottam meg semmilyen linket. Azzal érveltem, hogy nem éri meg más konzolokhoz, PC-hez képest ár/érték arányban az én igényeimhez mérten, és személyes tapasztalataim szerint nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel.
-
törölt tag
Ha valaki csak szó szerint értelmezi a hozzászólásokat, akkor tényleg nem talál olyan kijelentést, hogy a Switch tökéletes. Nem csak itt, másik topikban és fórumon is rengeteget olvastam, hogy csak meg kell venni, ki kell próbálni, az egész családnak szórakozás, és tuti szeretni fogod. Van olyan, aki a gamer PC-jét hagyja porosodni állítólag a megjelenése óta. Sok helyen megmagyarázzák az összes hibát, vagy hogy éppen nála nincs az 1%-os bug, így másnál sem lehet. Erre céloztam. Természetesen nem kollektíve értettem a tulajokra.
A fórumokon talált hibákat arra írtam, hogy amúgy elégedett emberek tapasztalták azokat, és jogosan kritizálták. Ettől még a pozitív dolgokat is elolvasom, és várom, hogy olyant nyújtson, ami miatt elgondolkoznék a vásárláson.
Azt a listát láttam, tele van multiplatform címekkel vagy n+1 pixelgrafikás játékokkal. Jó, jönnek játékok, amik bármi máson is futnak, akár szebb grafikával, gyorsabban. Ha csak Switched van, akkor nagyon jól jársz, ha van akármi másod, akkor már nem biztos. Ezt mondtam.
A Splatoonos mondandómat meg olvasd el újra. Én megnéztem mondjuk ezt a videót egy embertől, aki a gyerekeivel Nintendózik és 26 teljes játékgyűjteménye van. Szerinte ha megvan a Splatoon 1, akkor a 2 nem nyújt sok újat. Ettől még nem lesz rossz játék, ezt értsd meg.Tisztában vagyok a Switch eladásaival. Augusztusig 4,7 milliót adtak el, a játékeladások több, mint felét a Zelda és a Mario Kart teszi ki. Meglepő, hogy Japánban ennyire jól fogy a Switch, hiszen a Nintendo is japán... ja, nem is, inkább érthető. Az Xbox például sosem tudott értékelhető eladásokat produkálni ott, augusztusban 1 héten belül több PS3 fogyott, mint Xbox One, ami amúgy nem márciusban jelent meg, hanem '13 májusában.
"de van ezzel szemben szenzációs játékélmény, és innováció a játékokban" - ez megint a te véleményed, mert vannak, akiknek pl. a Zelda játékmenete nem hoz szenzációs élményt. Mindenki különbözik, ez van. Ha valakinek nem tetszik, akkor nem feltétlenül fog finomkodni és kilométeres körmondatokat írni, hogy nehogy megbántson valakit, akinek az élete játéka. Én is szeretek olyan játékokat, amik mások szerint nem jók. Kit érdekel?
Nekem amúgy nem úgy tűnik, hogy elfogadod a véleményeket, max az ilyen "szerény véleményem szerint a Switch túl drága a hardveréhez képest" mondatok fölött siklasz át, amúgy nagyon vehemensen véded. De mindegy, felőlem maradhatsz minden topikban, nem szólok.
(#65) gianni85: Bár régi játék, de szerintem kifejezetten jó ötlet újra megjelentetni (mivel kicsit javítanak is rajta). Anno PC-n nagyon hardveréhes volt, szerintem még ma is vannak olcsóbb gépek, amiken nem fut jól. Ha megoldják, hogy ne legyen lassú, akkor lesz egy remek fél-GTA a Switchen, ez az eladásokat is akár megdobhatja (főleg a LEGO City Undercover után, ami állítólag nagyon gyatrán fut).
(#66) gege547: Nekem is van olyan ismerősöm, aki nagyon gyenge gépet használ, amin már a Win7 lassú lenne, ezért Linux került rá. De ebből véletlenül sem vonnék le az ország egészére következtetéseket, főleg akkor, ha közben azon veszekednek a neten, hogy a 4K 30FPS az milyen gáz már, meg a 144Hz-es gamer monitorhoz milyen VGA kell, vagy hogy az Uncharted 4 miért ronda. Ez még régiótól is függ. Én sem mondom, hogy mindenki megveheti az összes konzolt (sőt, korábban pont arra mondtam példát, hogy a gyenge gép mellé miért éri meg az Xbox), de azt sem mondom, hogy a szegény magyarnak sosincs semmire pénze. Sokak szerint az "átlag" zsíros kenyeret eszik és havi nettó 60-ból tartja el a 4 tagú családját. A következő oldalon az átlagnak már jó a szalonból az új Lada, az óvodába elviszi a gyereket.
-
gege547
tag
válasz
#82146048 #62 üzenetére
Úgy néz ki elég más merre mozgunk akkor amkörök szerint. 775-ös meg hasonló gépekhez szoktam menni szerelni. A múltkor kellett elszomorítanom egy tulajt hogy SD ram-ot nem tudok neki szerezni normális áron és cserélni kell a gépét.
Én is ismerek olyat akinek új gépe van mert csak ez a hobbija van de nincs mellette Xbox, PS4 és főleg nem Switch. Ha pénzt kell költeni akkor inkább a gépébe vesz egy 1070 est és nem egy Switch-et fog venni. Meg persze veszik az emberek a gépeket de a jó része vagy hitelre vagy hónapokat/éveket spórol mire összejön neki annyi.Azon meg ne csodálkozzunk már hogy az új játékok elfutnak a régi gépeken. Alig növekednek a hardver teljesítmények processzor terén az utóbbi 3-4 évben nem volt érdemi előrelépés (Videokártyáknál legalább van valami). Ezért a szoftverek sem fejlődnek annyira. Ha 3 éve jött volna ki a dx12 és a mainstream 6 magos processzor lenne már nem futkorásznának a játékok vígan egy i5 2xxx vagy egy i5 3xxx es processzoron meg 2-3 éves videokártyákon High beállítások mellett.
Én egy 2 éves Notit nyúzok és még nem mondta rá semmi hogy kevés lesz. Minimális kompromisszumokat kell csak kötnöm. P.l motion blur kikapcsol (mondjuk ez alapból idegesít), árnyékok kikapcsol, fim szemcsésség kikapcsol és a textúrák már mehetnek is feljebb 30 fps körül futnak a játékok.
Mellé van egy 60 dolláros egerem amit 15-20 dollárért vettem. Ennyit a drága gamer kiegekről. Kell egy fekete péntek/internetes vásárlás hete meg 1-2 kupon és utána dobják az embernek.
A PC tulajdonosok töredéke fórumozik főleg tech fórumon úgyhogy abból elég nehéz normális következtetést levonni (Arról nem is beszélve hogy nem feltétlenül van neki olyan hardvere amit állít).Az impulzus vásárlást meg továbbra is fenntartom nincs egy éves a konzol és tonna számra pakolják fel őket Ebay-re. Jelenleg 1700 darab Switch, Xbox One ból van fent 2000 pedig azt mindenki szarozza, PS4-ből meg 1141 az utóbbi kettő pedig kicsit öregebb konzol. Felülnek a Hype vonatra mert ez a menő meg új meg Zelda meg Mario kijátszák aztán rájönnek hogy igazából nem is kell nekik a Switch mert utazni nem utaznak annyit hogy szükséges lenne, otthon meg van nekik más amin több játék van és jobban leköti őket.
-
válasz
#82146048 #62 üzenetére
tehát idézet abból amit írtam és amire válaszoltál:
" mint ahogy azt sem állította senki, hogy a gép tökéletes, vagy a játékok azok lennének,"
és erre leírod újra a fórumokon talált hibákat.
A Nintendo üzletpolitikája ez a SWitchel kapcsolatban:
"Ezek azok a játékosok, akiken a Nintendo Switch sikere áll vagy bukik – akik útközben is szeretnének játszani, azonban a mobiltelefonos élménynél többre vágynak."
"A Jefferies elemzői szerint a cég egyre inkább a kiszámíthatóbb bevételt generáló telefonos játékokra, kiegészítőkre és alkalmazáson belüli vásárlásokra fókuszál. Mindehhez azonban szükség van egy népszerű konzolra, melyen keresztül a felhasználók el tudják érni a szolgáltatásokat és tartalmakat."
Erre van kitalálva a gép,a mobilszegmenst célozza meg. tavalyi évben mindent vitt a Clash Royale, semelyik konzol,nem tudott a közelükbe se férkőzni a mobilszegmensben történő játékeladásoknak.
Ez pedig , hogy jönnek e játékok, amik eladják,szintén csak egy kis utánaolvasást kíván, pl. itt. [link]Ez alapján mindenki eldöntheti, neki megéri e a gép vagy nem.
Slpatoon 2 pedig szenzációs lett, mert jó is volt. Én ezt írom ,meg sokan írják , persze te azt szűröd ki magadnak ami neked tetsző magyarázat.Itt egy teszt, olvasd el bár a végkövetkeztetés nem fog neked tetszeni.[link]
Új kampány, új karakterek, más irányítás, szebb grafika. EZ épp elég a folytatáshoz, nem kívánnék többet egy folytatástól sem.Ráadásul switch eladásaival sem vagy tisztában és úgy nyilatkozol arról.
japánban például verte a PS4 nyitását, világszinten pedig az One-tIgen én itt leszek, amíg ki nem tiltanak minden Switch hírnél, azt garantálom és elfogadom azt hogy valaki leírja, hogy nem tetszik , vagy szerinte drága, de az hogy fórumon ezt olvastam meg azt és kiválogatja a szart, majd idejön fikázódni, azt nem. Mint írtam vannak hibák, valós problémák, mint minden konzolnál, de van ezzel szemben szenzációs játékélmény, és innováció a játékokban . és a gépben is.
Ha csak annyi hibát tartalmazna minden játék, mint a Zelda, akkor nem lenne gond a játékfejlesztőkkel a világon. -
1,Mert a HDD nem megy tönkre igaz? vagy bármilyen fizikai hordozó?
2, ha nem tetszik nem kell kipróbálni, de akkor meg meg mi a francért nyilatkozol és ítélsz el valamit amihez az életben nem volt közöd még?
Honnan tudod milyenek rá a játékok ha nem játszottál még vele? honnan tudod milyen az irányítása, milyen a hangulata, milyen a játékélménye magának a konzolnak? ha nem tetszik az egy vélemény amit leírsz el van fogadva, de miért akarsz meggyőzni bárkit arról, hogy ez hype vonat és csak fanoknak éri meg, meg hozol ilyen szerinmted egyetemes igazságokat mikor nem volt a kezedben sem ?
Gondolod én azért védem , mert olyan szar és örülök, hogy a fizetésem feléért vettem egy konzolt? gondolod asszonyom bármilyen fan lenne, mikor életében nem játszott végig egy játékot sem, de az utóbbi 2 hétben többet lóg a switchen , mint a gyerekeim, főzés közben lehüppen a konyhában az asztalhoz és tolja? ennek mi lehet az oka?Milyen jobb felhozatalra számítottak egy fél éves géptől? havonta jönnek rá Nintendo címek. Mert neked drága. Aki warezol annak minden drága, hányinger mikor valaki olyan sír az árak miatt aki 2 hozzászólással feljebb arról nyilatkozik, hogy letöltés gomb aztán kész. Akkor lenne neked jó konzol.
Ráadásul ne, nincs szólásszabadság, a warez tiltott itt a fórumon és igen én is bírom azokat a az embereket, akik megmagyarázzák, hogy ők 10 hozzászóláson át nem fikáztak valamit csak izé bizé... -
törölt tag
Álljunk meg egy picit. Nagyon magadra vettél mindent, és a Switch tulajok nevében beszélsz, ami azért sem helyes, mert éppen tulajoktól olvastam elég sok negatívumot a Switchről (például akksikijelzés, anyaghasználat, kiálló sarkok, karcoló dokkoló, kevés újdonságot felmutató Splatoon 2, néhol játszhatatlanul szaggató Zelda, túl drága, de erősen ajánlott Pro controller, az egyik joy-con eldobálja a jelet, stb).
A lassabb eladásokat nyilván a másik két gép adott időszak alatt eladott példányaihoz hasonlítottam, nem a teljes eladásokhoz. Jönnek játékok, ez nem is volt kérdés. Arról volt szó, hogy amik jönnek, azok képesek-e önmagukban eladni a konzolt a nagyközönség számára, vagy sem.
A sok szar játék mellé rengeteg jó játék is jön a többi gépen, szerintem még egyik konzol sincs a Steam szintjén digitális szemét terén. Szóval szerinted jött patch a Zeldához, ami mindent javított, amit korábban felhoztam? Még egyszer: nem az volt a kérdés, hogy kinek tetszik, vagy hogy jó játék-e, hanem hogy tényleg 10/10, vagyis tökéletes játék-e a többi játékkal azonos mércével nézve."Végén még azért is elítélendők leszünk, mert teszik a gép [...] Ha nem tetszik a gép, nem veszed meg, ha nem tetszik a játék, nem veszed meg", de a lényeg, hogy ne írj semmi negatívumot, mert egyrészt tévedsz, másrészt megmagyarázom, hogy az nem is az, és különben is, Xbox meg CoD.
Ne írj mindenki nevében, és viseld el, ha valaki kritizálja azt, amit te szeretsz. Próbáltam objektíven írni pozitívat és negatívat is a gépről. Egyszer sem kérdőjeleztem meg senki döntését, vagy próbáltam meggyőzni, hogy a szeretett Switch rossz. Ez pedig még csak nem is a konzol topikja.(#54) gege547: Ott elcsúszott az érvelésed (ha az "átlag magyart" önmagában nem nézzük), hogy nincs pénz a közepes videokártyára sem, de a warezolt legújabb játékok viszont elszaladgálnak a gépen. Nekem a netes hozzászólások alapján inkább úgy tűnik, hogy nem egyszer csusszan be egy 1070 vagy egy jobb mechanikus billentyűzet a nem éppen olcsó ház mellé. Tudod, már a 60hz-es monitor ciki. A Switch pedig viszonylag stabilan növeli az eladásait, impulzusvásárlásnak annyira nem nevezném.
Ja, és ahogy opr írta, bizony nem legális, csak nem üldözik úgy, mint a németeknél. -
Még mindig nehezen tudod felfogni, hogy ez egy kézi konzol, ami rendelkezik asztali móddal.Ps4 -gyel szar ám este az ágyban játszani, meg iskolába-munkahelyre a metrón , mert rohadt nehéz ám az aggregátor ,meg egy nagy TV is hozzá.
Ennek az ellenfele a Mobilszegmens, amit viszont remekül ellensúlyoz az exkluzív, nem csak 7 éveseknek való játékfelhozatala, mert ilyet csak az mond, aki a sötétségből böfög be valamit és életében nem játszott komolyabban a Splatoonnal mondjuk, ami önmagában több innovációt rejt magában multiplayer shooter terén mint a COD utóbbi 2-3 része együtt véve. -
mcwolf79
veterán
Amúgy nekem nem is lenne vele bajom, mert a célközönségnek (pl. a 7 éves lányom) tökéletesen megfelelne Márijózni, ha nem lenne ilyen rohadtul túlárazott. Azért az durva, hogy egy PS4 olcsóbb (handheld ide vagy oda),mint az a rakat valami. Ráadásul a hardvere is piszkosul elavult, újfent az árát tekintve.
Bár miért adná normális áron a Nincsendó, ha ennyiért is megveszi a sok fan. -
hajbel
addikt
1. bekezdés: tudom. Csak ha tönkremegy a 256 gigás microsd és újat kell venni, újra letölteni rá mindent, az nem éppen a legkényelmesebb és pénztárcabarátabb dolog.
2. Szánom bánom, hogy nem költöttem el £350 fontot, hogy kipróbáljak valamit, ami igazából nem is tetszik, csak túl lett hypeolva, hogy aztán bukjak rajta egy százast. Ez lett volna a helyes döntés, dehát ezt Ti is tudjátok, akik életetekben soha semmit, semmilyen formában nem warezoltatok. Megragadom az alkalmat és bocsánatot kérek minden fanboytól, hogy nem terheltem meg a Nintendo számláját! Én lennék a legboldogabb, ha megtehetném, persze olyan üzlet által, amiben mindkét fél elégedett.
3. Tudtommal szólásszabadság van. Egészen eddig úgy tudtam, hogy a fórumok azért vannak, hogy az emberek eszmét cseréljenek, megosszák egymással a véleményüket. Nem mondtam egy szóval sem, hogy rossz a switch, csak azt mondtam, hogy aki nem fanboy, annak nem éri meg. Talán sokan jobb felhozatalra számítottak és olcsóbb játékokra, vagy rájöttek, hogy nem utaznak annyit, hogy portable konzoluk legyen. Minden fanboy jelenségnél megtapasztalható, amikor kifogynak az értelmes érvekből a delikvensek, elkezdik "takaroggyozni". Lásd. AMD topikok.
-
planbmokus
senior tag
Írd oda, hogy: Szerinted.
Amióta megvettem a Switch-et, többet volt bekapcsolva, mint a számítógépem, többet játszottam rajta, mint PC-n az elmúlt 3 évben összesen. Szórakoztatóbb, időtállóbb és értékállóbb játékok vannak rá, mint bármely más platformra. Bár Te ezt nem értheted, mivel a közeledben sem volt még Switch... -
Még egyszer. a lemezeknek sem korlátlan az élettartalma, Annyiszor töltöd le, ahányszor akarod, azért digitális, ha tönkre megy a kártya. letöltöd újra.
Nem drágább a digitális verzió, mint a kártyás, egy árban van ezt Nintendo szabályozza. tehát ha digitálisan veszel játékot, azt még drágábban tudod használni, mint a dobozos verziót, mert ahhoz nem kell kártya.Előző hozzászólásod meg full warez. Minden játék drága ennyi erővel.. persze így könnyebb az élet...
ja és esetleg azért van tele ebay sok Switchel mert hónapokig hiány cikk volt a gép és a sok kajmán lecsapott a szállítmányokra majd tolta tovább. Nem gondolod, hogy azért mert annyira szar a gép, bár gondolom erre akartál célozni. Ez már kissé szánalmas...
ja és esetleg tudnál erről valami kimutatást csinálni, hogy a switch tulajok 2/3 nak a polcon porosodik a gépe? hadd lássam honnan van az infó.
Daxter:
Fél éve sincs a piacon a gép . majd jönnek hozzá sorra játékok bőven.
DE az hogy ez nem a te világod, az nem a mi hibánk. Nálam elfér egymás mellett az Xbox, PC Switch, ps3... mint ahogy azt sem állította senki, hogy a gép tökéletes, vagy a játékok azok lennének, csak ezt úgy írod, mintha PS4 en és Xbox on nem jönnének a több gigás patchek a játékokhoz, hogy javítsák a rengeteg hibát és bugot ( itt még ez nem szokás szerencsére) és jönne rá rengeteg de rengeteg szar játék.
Végén még azért is elítélendők leszünk, mert teszik a gép és a játék és csak a fika hadjárat lesz az elfogadott érvelés minden egyes switch cikknél. Ha nem tetszik a gép, nem veszed meg, ha nem tetszik a játék, nem veszed meg, ha van más alternatíva használod azt. A célotokat nem értem ezzel a dologgal, hogy mit akartok elérni vagy bebizonyítani nekünk, elégedett Switch tulajoknak. -
planbmokus
senior tag
Szerintem 100%-osan kimerítetted a Warez fogalmát.
Meg amúgy a CoD-ok és a Battlefieldek is már 947. résznél járnak, ott is ugyanazt kapjuk, évente 25-el több szőrszállal arconként, meg 11 plusz szállal fűcsomónként... Ha nem vagy vérpistike, ezt Te is bevallhatod magadnak...
-
gege547
tag
Talán mert egy átlag Magyarnak egy darab közepes videokártyára sincs pénze nemhogy 3 konzol meg egy netezős vagy játszós gépet tartson otthon. A játékok áráról nem is beszélve. Nem véletlenül legális a kalózkodás. Ezért kevesebb az impulzus vásárlás (ami eladta a Switch-et) főleg drága termékeknél.
-
hajbel
addikt
válasz
#82146048 #52 üzenetére
Főleg, hogy a digitálishoz még óriási micro sd is kell, aminek az élettartama korántsem mondható hosszúnak. Megértem a rajongást, de szerintem a switch tulajok min. kétharmada megvette a konzolt a Zeldával és azóta csak a polcon porosodik. Az ebay tele van használt switch-el. Xbox one, PS 4 megjelenése után ennyi konzol nem volt a használtpiacon.
-
törölt tag
Ühüm, melyik érvelésem dönti meg pontosan?
A konkurens gépekhez képest nem fogy olyan jól, ahogy a játékok közül is csak a megszokott címek az igazán kelendőek (Mario Kart és Zelda). Számtalan külső fejlesztőtől hallani, hogy túl gyengének tartják a konzolt a mai játékokhoz, de "figyelemmel kísérik".
Például a Bomberman R értékelése 6/10, az előre renderelt grafika miatt itt-ott engem az N64-re emlékeztet. Pedig exkluzív. A Splatoon 2-re olyanok mondták, hogy csak akkor vedd meg, ha nincs meg az 1, akik kifejezetten rajongói.
Vagy arra gondolsz, hogy ha valakit, akit nem érdekel a Zelda világa, a 10/10-es értékelés majd meggyőzi?Egyébként kicsit sem elfogult az a tökéletes eredmény, hiszen más játékoknál az alacsony felbontás és látótáv, az esetlegesen 20 FPS alá csökkenő sebesség (plusz megakadások) és a játék 72%-át kitevő Korok-gyűjtögetés azért csak negatívum lenne. Tudom, itt sokan játszották és nagyon imádják, ellenvetésnek helye nincs. Ezzel nem azt mondom, hogy rossz játék lenne, sőt, szerintem nagyon jó játék.
Nem fogok venni, mert nincs rajta olyan játék, ami kifejezetten érdekelne (1-2 darabért pedig nem veszek konzolt), a kiegészítői drágák, és pont egy cikk alatt írunk, ami szerint a fizikai példányokhoz is kell memóriakártyát venni. Ja, a játékok is nagyon drágák, az áruk pedig nem nagyon csökken.
Nem akarok mindenáron negatívumokat felhozni a Switch ellen, mert bőven vannak pozitívumai, csak szeretnék rávilágítani a "minden exkluzív tökéletes" és a "károgók ellenére ez a legjobb konzol" kijelentések hibáira.
hajbel: Nemrég néztem meg a Just Dance 2017 árait, és az Amazonon és a Game-en is £45 Switchre, minden másra meg £20.
Ezért nem jó, hogy a Nintendo a digitális és a fizikai példány árait egyenlő szintre erőlteti, mert több helyen is olvastam, hogy az egyedi kártyák önmagukban felfelé tolják az árakat. -
grosy
senior tag
Ez így igaz, azokkal is nagyon szívesen nyomom, mert imádom a PC-s indie felhozatalt. Azt nem értem, hogy miért a vagy-vagy gondolkodás van az emberek fejében Magyarországon? Egy közepes videokártya árába kerül egy Switch, így simán lehetne két fajta konzol is egy háztartásban
-
hajbel
addikt
válasz
Komplikato #39 üzenetére
1 perc + a letöltés. Letöltesz egy programot, ott kikeresed a könyvtárból a zeldát. Letöltöd, majd updateled és rányomsz a playre.
(#41) grosy: Ezzel az erővel kijön PC-re is annyi 9 pontos indie játék, mint a Hellblade vagy a Superhot, Firewatch, Inside stb. Egyik sem kerül £50-ba, sőt inkább harmadannyiba kerülnek, főleg ha vársz 1-2 hónapot megjelenés eltetltével. Switch játékoknak egyelőre nem láttam, hogy esne az ára.
-
grosy
senior tag
válasz
#82146048 #47 üzenetére
Kár törnöd magad, mert a játékosok tapasztalata, mind az eladások, mind a kiadott exkluzívok értékelése megdönti az érvelésed. Azt tudom csak tanácsolni, hogy vegyél egy Switchet, és hidd el, hogy boldog gamer leszel, tényleg élvezni fogod! Legyél nyitott és megfogja hálálni magát.
-
törölt tag
Van erről valamilyen igényes lista? Ezt találtam, ebben jó sokat felsoroltak. Vannak közöttük elég jó játékok, de nagyon sok olyan van, amit vagy X éve már mindenki végigjátszott, vagy elfut akár egy kenyérpirítón is. Persze ha kimaradt valakinek valamiért pl. a Skyrim, akkor nagyon jó lesz (főleg a hordozhatóság miatt), de ha a Switch-tulajok és a potenciális vásárlók egészét nézzük, annyira azért mégsem vonzó.
-
törölt tag
válasz
Komplikato #39 üzenetére
Még ilyen. Anno a Dolphin is hasonló cipőben járt, de a négyes verziótól már igen jól mennek a játékok külön beállítás nélkül is. Úgy tűnik, hogy a Nintendo konzoljait lehet a legkönnyebben emulálni mind közül, ugyanis sem normális Xbox Classic, sem PS2 emulátor nincs (utóbbinál inkább nem jók a játékok, mint igen). Amúgy miért kell hozzá eredeti kontroller? Ezért?
(#41) grosy: Megnéztem a listát, a nagy része vagy bejáratott Nintendo-cím, vagy mobilport (esetleg csak olyan mintha), vagy teljesen ismeretlen. Ez azért nem olyan jó dolog, mert ha pl. nem érdekel a Mario és a Zelda (meg úgy en bloc a Nintendo sikerjátékai), akkor nem szól már sok érv a Switch mellett a hordozhatóságon kívül. Az Xbox-ra is jönnek exkluzívok, de kevés, cserébe nem néhány lebutított multiplatform címet kap meg portokat X évre visszamenőleg. Van ott is jó dolog ám, nem kell rögtön "ikszbokszozni", ha kritikát olvasol.
Azt meg kár mindig felhozni, hogy az X-exkluzívok egy része megjelenik PC-re is. Egyrészt ez baromi jó, mert mindkettőre megkapod a játékot (tehát nem zárod be magad), másrészt meg miért feltételezi mindenki, hogy csak így lazán elfut pl. a Forza 7 vagy az Ori az otthoni netezős gépeken? Esetleg a 4 éves középkategóriás gépen, vagy a Macbookon? PS4-en és Switchen nincsenek, szóval mit veszel? Bizony.
Jönnek azért játékok havonta, de hogy mindegyik minőségi, az túlzás. A 1st party játékok azok, nem hiába vannak rajongóik, de a többi azért elég vegyes.
De hogy ON is legyek: a Nintendo tudta előre hogy ez lesz, mégis 32 gigával árulja a gépet. Veheted majd meg külön a 128 gigás kártyákat, ha esetleg szeretnéd a digitális játékokat is használni. A kártyások is pakolnak majd a gépre szépen. A Skyrim például szeret nagyra hízott mentéseket gyártani (pontosabban ha több mentést is használsz, akkor sok helyet foglal), anno a PS3-on ezért fagyott is a játék rendesen a patchek előtt.
-
sad_Vamp
őstag
jelenleg 15 nintendo által publikált játék van, ebből 6nál a nintendo volt a fejlesztő is....
ez szerintem máris több mint XONE-nak eddig.Forrás: [link]
Amúgy a nintendo-s játékok általában tényleg szórakoztatóak és jók, de vitathatatlanul másmilyenek mint egy nyugati konzol game. És van akinek ez bejön, van akinek nem.... ízlésről meg kár vitázni.
-
Bugarov
aktív tag
válasz
Komplikato #39 üzenetére
Csupán arra szerettem volna rámutatni, hogy az új Zelda nem kizárólag Switchen érhető el. Aki rá van izgulva de nem szereti ha lehúzzák, az Wii U-n is kiprobalhatja fele annyiból.
-
Komplikato
veterán
Elvileg. Érdemes elolvasni egy komplett leírást hogyan lehet emulátoron működtetni a Zeldát. Szvsz annyi melóval meg lehet keresni a konzol árát. Utána pedig érdemes rápislogni, hogy egy csúcs gépen (i7, GTX1080) milyen sebességgel megy a játék. Biztos kellemes ha nagyobb harc közben 3FPS van? Meg normális irányításhoz vegyen a user eredeti Wii U kontrollert ... Szóval izé.
-
hajbel
addikt
Szerintem azért, mert ha pl. telefonomra jelenik meg a Zelda, vagy más jobb Nintendo exkluzív játék, gondolkodás nélkül megveszem, még ilyen emelt áron is. Asztali konzolnak nagyon gyenge, hordozhatónak pedig nem elég hordozható szerintem. Egy asztali szinten elavult, mobil szinten gyorsan elavuló hardverért nem fogok szignifikánsan többet kifizetni, mint egy ps4-ért ajándék játékkal. Persze ekkor még arról nem is beszéltünk, hogy a játékok drágábbak, mint a fent említett exkluzív címek és grafikailag rosszabbak. Az utolsó Nintendo wow feelingem egy gameboy pocket volt Zeldával. Nyilván vannak rajongók, akiknek ez megéri, de én inkább másra költöm azt a pénzt.
-
Most nem akarok ebbe belemenni, de egy direkt adott konzolra fejlesztett játék minőségével soha nem fogja felvenni a versenyt egy emulátoros telefon. DS -sem tud emulálni élvezhető szinten egy 10 x erősebb teló
valamint Nintendo játékokat Nintendo gépen játszani a legjobb és érdemes, mert ők és a Sony az utolsó klasszikus konzolgyártó cég aki még ragaszkodik az exkluzív játékokhoz.
Konkrétan miért is tette volna jobban Nintendo, hogy mobilra fejleszt? ezt meg tudod indokolni? mert szerintem az egyik legjobb kézi konzolt dobták a piacra, ráadásul asztali módban PS3 szintű vagy még jobb is.
Az meg hogy azt gondolod, hogy egy zelda vagy egy Mario Galaxy nem egy szintű A Last Of Us-sal az a te privát véleményed. Nem tudom min játszottál az Új zeldával, mert csak Switchen jelent meg, de szerintem az év játéka eddig. -
hajbel
addikt
válasz
WhiteWalker #32 üzenetére
Tudom. Arra akartam kitérni, hogy jobban tette volna a Nintendo ha csak mobilos kiegészítőt, valamint mobilos játékokat fejleszt.
(#31) planbmokus PC-n játszható a Zelda már egész normálisan.
-
Hunpriest
senior tag
Gondolom nem véletlenül olyan kicsi a tárhely alapból...
-
nonsen5e
veterán
Ez jó lesz akkor, ha egy éven belül érkezik egy olyan Tegra emulátor, ami értelmes sebességet fog produkálni a Switches játékokban (egyik sem lesz). Ellenkező esetben droidon maradnak a p2w vackok, ősrégi emulátorok amik már 5 éve is gond nélkül futottak és nem egész fél tucat értelmes játék ami jó is, és van is kontroller támogatása.
-
hajbel
addikt
Veszel/teszel rá ilyen kontorllert és már ugyanott is vagy. Illetve 1 éven belül már előrébb is leszel. Tiszta pazarlás kiadni egy már elavult hardwaret a konzolok világában, miközben a mobilos chipsetek ilyen ütemben fejlődnek. Persze aki szereti az élvezze, én is elgondolkodtam rajta, de nem veszem meg, mert zsebre nem tudom rakni, ha meg annyit utaznék, akkor ott a ps remote. Az exkluzívok közül a Zeldat elkezdtem, de beleuntam. Azért messze nincs Last of Us, Uncharted, Horizon szinten (szerintem), még ha a tartalom és a fizika példaértékű is amit beletettek.
-
Bocsánat, azt hittem a negatív oldalról megközelítve írod, amit írsz,de így már világos.
Sajnos itt ezen az oldalon a Topik és a hozzá kapcsolódó Kiválogatott, lehetőleg csak a Switch negatív részéről szoló cikkek már kialakították ezt a dolgot nálam, hogy alapból a negatív oldalt feltételezem a látogatóktól is.Sajnos divat lett a Switch fika itt, pedig jó és szerethető konzol ez. Persze megközelítőleg sem hibátlan, sőt, és sajnos kissé túlárazott.
-
nonsen5e
veterán
Miért, mi nem igaz abból amit írtam?
Senki sem a grafika miatt vett se Wii U-t, se Switchet, ha meg nem lennének a jól bevált exkluzív címek, akkor a töredékére esnének vissza az eladások.
Egyáltalán nem vagyok grafika mániás, ha kellően jó egy játék, akkor lehet az bármilyen kidolgozatlan, csúnya, de grafikailag nem nagy eresztés amit felmutatnak már jópár éve (és akkor még finoman fogalmaztam). Azt szóval sem említettem, hogy attól a játékok nem lehetnek jók. -
Baromi jó kis konzol a Switch, és ezt elrontani ilyen fillérb@xással...
-
planbmokus
senior tag
válasz
cskamacska #19 üzenetére
A cross-platform címekkel mindig szívás van!
A memóriakártyával kapcsolatban: nem átlag microSD kártyát kell venni -> problem solved.
Azok is mind megérdemlik, akik az S7/S8/G5/G6/stb telefonjukba megveszik "jóvanazúgy" alapon a "legócóbb" kártyákat. Sikítva szoktam rajtuk röhögni, amikor panaszkodnak, hogy "belassult"... -
válasz
cskamacska #19 üzenetére
Magad sem, tudod mit írtál és mire, igaz?nem sikerült kontextusba hoznod és értelmezned mire válaszoltam..
Gondolom akkor hülye minden Ps tulaj is aki a z Uncharted és Last Of Us miatt veszi a konzolt.
A memóriakártya dolognak meg olvass utána először talán, nincs probléma olvasási sebességgel egy sima átlagos, de jobb minőségű kártyával , nem használják ki a játékok még annak a maximális sebességét sem., illetve elenyésző a különbség. Itt egy teszt róla:[link]De..[link]
-
válasz
planbmokus #17 üzenetére
Maradok a célhardvernél ahol adott konzolra fejlesztik a játékokat és az irányítást, meg nem esik kétségbe, ha éppen rákötöm egy tv re
Nem kell telepíteni, CR berak, fut majd kivesz , csere és jöhet a másik stb stb.Erről szól egy kézikonzol.
Nintendonál- mindig is a játékélmény volt a legfontosabb tényező, remélem ebből továbbra sem adnak alább a sok károgó csipogó ellenére sem. Nálunk nyugatabbra szerencsére sikersztori, mert 1 heti fizetésből meg veszi valaki a másik konzol vagy PC mellé, és ugyan úgy játszik Last Of Us-t mint Zeldát., csak az egyiket utazás közben vagy éppen este az ágyban másikat meg a nappaliban , mikor ráér.Cikkhez kapcsolódóan, Nintendo mindig is mondta, hogy a belső memória nem elsősorban játékok futtatására van, hanem a mentések tárolására, profilok és egyéb közösségi terütnek való hátértárnak szolgál. A fennmaradó hely esetleg használható játékok futtatására. Nem véletlenül szabta meg, hogy nem lehet a digitális kiadás olcsóbb, mint a kártyás,illetve a kártyás se lehet drágább mint a digitális. Ráadásul ha valaki NBA -t akar, akkor megveszi kártyás verzióban, nem digitálisban és spórolt is a helyen....
-
válasz
planbmokus #15 üzenetére
Az atom és az Intel HD IGP ver mindent.
-
planbmokus
senior tag
Ne kezdd, mert a végén megint valaki bedobja a szipiszupi atomos vackokat
Úgyis 5 percen belül megkapjuk, hogy "Nintifanboy"-ok vagyunk
-
válasz
Tigerclaw #11 üzenetére
Tényleg? tudsz ennél erősebb kézi konzolt mutatni?
Gertrius: Igen valószínűleg akkor is meg vennénk, mert mi hülyék vagyunk, de szerencsére vannak emberek, akik rávezetnek minket a helyes útra. Meg hát pont ez jut eszembe , mikor a zeldával játszok, vagy éppen ennek a zNBA nek a grafikáját bámulom, hogy éppen csak nem 386 szin
Sokkal jobb az One, tele van exkluzív játékkal, amin csak ott tudsz játszani, kár hogy Nintendo nem adott ki egy 48 magos 8 K képes konzolt tucat játékokra, mert az annyira eredeti lenne... oh, wait..
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez a konzol egy nagyon jó ötlet gyenge megvalósításban. A mai technológiai szinthez képes retro mind belsőleg, mind külsőleg, miközben vaskos árcédula tartozik hozzá.
-
opr
nagyúr
Nem is azt mondtam, hogy minden esetben ugyanattol az embertol halljak ezt a ket dolgot.
Egyebkent en is azon a velemenyen vagyok, hogy kis lila pattogo kockakkal is orakig el tudok jatszani, ha a jatekelmeny jo es eredeti, szoval szerintem is a jatekelmeny-vilag-tortenet-stb ezerszer fontosabb, mint a grafika, de sajnos az van, hogy a jatekosok nagyobb reszenek legalabb annyira fontos a grafika, mint a minden mas.
tomorites-stb resz: Sajnos ez nem ilyen egyszeru, plusz, tudom, hogy nehez elhinni, de ugy 50gb koruli ma egy jatek, hogy tenyleg mindent tomoritenek, illetve mindenen sporolnak, amin csak tudnak. Egy 50gb-os jatek sokszor boven 300gb feletti helyet foglal a fejlesztok gepen. Plusz ugye vannak egyeb korlatozo tenyezok, a jatekfejlesztes mindig is a hatarok feszegeteserol szolt, es ez most sincs maskepp.Szerk/ui.:
PlayStation R&D-nel dolgozok, onnan tudok egy peldat mondani. Nem mondhatom el, hogy konkretan micsodarol beszelek, de a szamokat azert el tudom mondani, abbol aztan lehet kovetkeztetni dolgokra:Van PS4-re egy tool, amit epp most fejlesztek, es kulonbozo tartalomszolgaltatok hasznaljak. Ennel pontosabb infot ha kiadok, gerinccel egyutt tepik le a fejem, szoval legyen eleg ennyi.
Egy darab olyan valami, ami csak ezt a cuccot hasznalja a vegleges konzumer PS4-en 80-130Mbyte kozotti helyet foglal. Nalam a projekt 2,2gbyte-ot foglal a mindennel egyutt. Nezd meg ezt az aranyt, es gondold vegig, mi lehet egy olyan projektnel, ahol a vegso termek 50gbyte.
-
sad_Vamp
őstag
a "2" rám nem érvényes.
Bőven örülnék gyengébb grafikájú, de TARTALMAS játékoknak. Épp a múltkor gondolkodtam, hogy ha pl. ma kiadnák az MDK2-ot vagy a Giants Citizen Kabuto-t akkor vagy 3 részes játékok lennének, vagy pl az MDKban ott lenne a csávó, persze a professor és a kutya meg DLC lenne (külön külön ugye), a Giantsnál szintén a srácok a fő játék a szirének meg Kabuto pedig DLC.... ez is baj szerintem.
Szóval nem baj ha 50giga egy játék... csak épp nem 2,5-4 órás legyen a signle kampánya, mert ez így ebben a viszonlyatban gáz szerintem (meg nem lehet ezeket a dolgokat kompresszálni? az esetek töbségében malmoznak a magok simán csomagolhatnák ki a szökséges textúrákat).
-
- ah hagyjuk...
-
opr
nagyúr
Igen, csak ma egy darab textura nem ferne el a floppy-n.
Valamit valamiert gyerekek, mert fejlesztokent ez ugy nez ki, hogy az ember ket visszajelzest kap folyamatosan:
1) 50gb egy jatek?! WTF, menjetek a picsaba, regen 300kbyte volt es mennyire jo jatekok voltak mar!
2) Komolyan, nem latszik a karakter cipojenek a talpan a minta reseiben, hogy beleragadt a sar?! XXI. szazad van, ki ad ki ma ilyen szart?!Szoval amikor le van egy jatek hurrogva azert, mert egy 50*50km-es terepen az egyik sarki budi mogotti falon van benne olyan textura, ami nem olyan reszletes, hogy orakig lehetne elemezni, akkor utana furcsa azt latni, hogy hurrogas van azert, mert nagy a merete.
Hala egnek en nem jatekokat fejlesztek, (pedig regen nagy almom volt, de most inkabb menekulnek a kozelebol is), de ugyan azokat a tool-okat hasznalom, illetve eleg szorosan egyuttmukodunk a jatekfejlesztokkel, ugyhogy belelatok a dolgokba.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Corleone33 #5 üzenetére
pár 10 éve 1-2 floppy volt egy játék, aztán jöttek a több száz megások CD-n, aztán a több cédések, majd ugyan ez DVD-vel.... végül ott tartunk, hogy vannak 50GB+ -os játékok.... de hogy tényleg indokolt volna? Igazából kétlem!
-
Corleone33
senior tag
fájlméret attól még lehet nagy, handheld vagy nem handheld, pláne amikor komplex játékokat próbálnak rátenni a konzolra (és még jó eséllyel így is rengeteg technikai kompromisszumot kell kötni hogy fusson rendesen).
Nem okoskodni akarok, de mai játékok sajnos csak növekedni fognak méretbe.
-
khron78
őstag
Vicc ez a gép. Kíváncsi leszek, hogy meddig viszi a hype!
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat maga ismerte el, hogy a jövőben érkező egyes játékok korlátozottan fognak működni, ha nincs a gépben egy microSD szabványú adattároló.
- Gyúrósok ide!
- Milyen videókártyát?
- Futás, futópályák
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Napelem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megújult a PROHARDVER!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- További aktív témák...
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest