Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz hunluki #61 üzenetére

Alapvetően nem értek veled egyet, de egy dologban nagyon igazad van: a Win10-nek az a legnagyobb baja, hogy a usernek nem engedi az update-et kikapcsolni. Önmagában még ez sem lenne baj, de ha azzal az ellentmondással párosul, hogy a MS nem tudja a frissítéseket normálisan megcsinálni, akkor az lesz, ami most is van, kínlódás.

Az MS-nek el kéne döntenie: ha össze tudják kapni magukat, akkor kapják össze, de marha gyorsan, csinálják meg rendesen a frissítéseket. Ha nem tudják összeszedni magukat, akkor viszont ne kényszerítsék arra a usereket, hogy kötelező, kikapcsolhatatlan frissítés történjen a bugos update-ekre. Ez az ellentmondás volt a Win10 legnagyobb baja mindig is. Pedig még azt sem lehet mondani, hogy túl új rendszer, meg nem volt ideje rá, hogy kiforrja magát, mert már 3 éve kihozták.

• bambano

titán

válasz hunluki #64 üzenetére

az ms azért nem tesztel rendesen, mert ezzel kiadást csökkent, vagyis növeli a profitot.
    és az egész költségét rád lőcsöli, kedves user.

a magam részéről egyetlen témában sem tudok pozitívumot mondani a windowsról, w10-ről, en-bloc úgy gagyi az egész, ahogy van, az összes ellopott szemetjükkel egyetemben.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

törölt tag

válasz hunluki #64 üzenetére

Mondjuk szerintem amúgy az is lehet mögötte, hogy havonta 2 CPU sebezhetőség derül ki mostanában, a többiről nem is beszélve. Aztán meg a volt már rá példa, hogy mondjuk egy-egy javításra kaptam 90 napot (mondjuk a Google rémlik, hogy ilyet erőltetett), aztán ment a proof of concept publikusba.
    Nyilván ez felgyorsítja a fejlesztés ütemét, ami a minőség rovására megy sajnos. Ellenben most már legalább nem kell újra és újra kifizetned a megfelelő összeget, hogy megkapd a friss rendszert.

törölt tag

válasz hunluki #61 üzenetére

Azt én nem vitatom, hogy jobb lenne kevesebb hibával működjön a rendszer. Csak azt mondom, hogy szerintem kicsit nagy feneket kerítenek neki a tech híroldalak azért.

A bsod az úgy tudom hardver vagy driver probléma, szóval itt nem kimondottan egy fél a hibás, illetve ezek tipikusan olyanok, amik egy bizonyos rétegnél jelentkeznek. Nekem mondjuk utoljára talán Vista alatt volt bsod, azóta rendben működik a gép, pedig nem tologattam semmilyen frissítést (csak amikor VM-ben futó W10 akart frissülni reggel, amikor éppen dolgoznom kellett volna sürgősen).

De mondom, volt már olyanom Linuxon is, hogy frissült a rendszer, és meghalt a networkmanager. Vagy jött egy új kernel, amivel nem akart kooperálni a vga driver annyira. Ezek előfordulnak, csak ugye mondjuk egy adott Linux disztrót nem használ annyi ember, hogy bármilyen hírértéke legyen. W10 pedig elég szépen elterjedt mostanra.

hallador: Ja, értem, tehát nem kell érveket felhozni, csak "de igen! de nem!" vitát szeretnél?

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés