Egyes PC-ken újra blokkolja a Windows 10 októberi frissítését a Microsoft

Szerencsére ezúttal az Intel grafikus meghajtójának frissítése elég a probléma kezeléséhez.

Hirdetés

Egy hete írtunk arról, hogy újra elkészült a Windows 10 októberi frissítése, de úgy néz ki, hogy ez a verzió el van átkozva, mivel nem akar összejönni a problémamentes start. A Microsoft arra kényszerült, hogy bizonyos PC-ken újra blokkolja a frissítés telepítését, ugyanis az Intel 24.20.100.6344 és 24.20.100.6345 verziójú meghajtói véletlenül nem támogatott funkciókat aktiválnak. Ezek miatt az októberi frissítés telepítése után az érintett PC-ken nem lesz megfelelő a hanglejátszás, ha HDMI, USB Type-C vagy DisplayPort interfészen keresztül csatlakozik az adott megjelenítő.

Szerencsére annyira nagy gond most nincs, ugyanis például a legfrissebb Intel drivert telepítve már biztonsággal frissíthető a Windows 10 a legújabb verzióra. Egyes, főleg mobil gépeken viszont ez még nem érhető el, így alternatív megoldás a Microsofttal felvenni a kapcsolatot, és a cég képes kikapcsolni azokat a funkciókat, amelyek a fenti hibát előidézik, ezután pedig az októberi frissítés is működni fog.

Természetesen az érintett gyártók számára érdemes minél hamarabb elérhetővé tenni az Intel legújabb grafikus meghajtóját, ha már nem engedélyezik a gyári csomag telepítését, ez ugyanis megoldja a gondot a Microsoft segítsége nélkül is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés