Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Owl

csendes tag

A 20 éves házam sorját hírből se látott, a lába befordítható, csavarhúzó csak a sínek felrakásához kellett. És ajtaja sincs, mai szemmel nézve is elegáns darab. Az anyaga meg atombiztos, ücsörögni szoktam rajta régebben. Ez teljes mértékben felső kategóriás volt a maga idejében.
    És mi az a minőség? A méretpontosság! Bármit beszerelek, a mai napig befér, nem szorul sehol.
    Szereltem egy kisebb házat és hopp, görbe volt e hátulján egy merevítő. Na mondom ezt kiegyenesítem! Onnantól nem lehetett a bővítő kártyákat becsavarozni, mert nem ért össze az egész, vissza kellett görbíteni a merevítőt. Szerintem egy ekkora dögnél a legfontosabb a méretpontosság és a rezgés mentesség. Mindkettő pipa volt a Chieftecnél.

• Owl

csendes tag

válasz Dr. Akula #5 üzenetére

[link]
    Még egy előlapi panel kéne rá audio és USB kimenetekkel és maga volna a megtestesült álom. :-)

• Owl

csendes tag

2000 táján vettem egy Chieftec Scorpio nagytornyot, valami 50.000-be került táppal együtt. Már a 3. gépemet pakolom bele, és köszöni szépen, jól van. A tápot azóta kétszer kellett cserélnem és két dolgot kellett megpiszkálni rajta. A felső HDD doboz szerelésnél nem fért be a helyére a 3700X hűtőjétől ezért 1 cm fűrészeléssel és egy hajlítással kellett rajta moddolni. Sajnos az alsó doboz összeakad a grafkártyával de 2 db vincsi fixre szerelve beleférne így is. Ma szereltem egy fém fogantyút a tetejére, hogy könnyebb legyen emelgetni. Ha jól emlékszem üresen volt 13 kiló.
    További előnye, hogy 2000-ben 6db 5,25"-ös hellyel szerelték, amiből 3 helyet RaidSonic HDD dokkolók foglalnak el. Elöl a HDD dobozoknak saját 8 cm-es ventijük van, plusz 1 hely alul. Hátul 2 db 8 cm-es hely alul és egy 9 cm-es felül a táp fölött. Utóbbit leszámítva minden venti csavar nélküli műanyag keretbe szerelhető 3 másodperc alatt.
    Sajnos nincs benne semmiféle porszűrő kialakítva, ez nagy hiba.
    Én kifejezetten sajnálom, hogy ezeknek a retró szörnyeknek hírmondójuk se maradt. Elég jól átgondolt konstrukció, csak később láttam azt a verziót, mikor a HDD-ket nem hosszában, hanem keresztben építették be. Így már nem akadnak össze semmivel. Érdemes a használt piacon rákeresni annak, aki az ilyet szereti, bagóért osztogatják, de a tartozékok, sínek meglétét ellenőrizni kell vásárlás előtt.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák