Új hozzászólás Aktív témák
-
Sky D.
tag
19+2 .. Ugyan már a mennyiből a 108 csatornából 13 HD ha nincs szerencséd kábel adáshoz!!!
SuperPak
A LEGSZÓRAKOZTATÓBB
108 csatorna
Tévézés luxuskivitelben, számos extrával
108 digitális TV-csatorna mozicsatornákkal
13 HD csatornával és DVR funkcióval a csomagbanEmellett a általad említett 20 HD csatrornából 4 sport csatorna ... 1 zene 1 gyerek adás ..
Mi marad ??DE nem ez a lényeg. A HD felbontásnak is két változata van, a 720 és a 1080-as .. és nem mindig verik nagy dobra, hogy nem minden csatornát a 1080-as--on sugároznak.
"A scart kábellel történő csatlakozás esetén a helyes képarányt a TV-ék automatikusan vezérlik. A HDMI csatlakozó használatkor lehet szükség ennek manuális állítására.
A HDMI csatlakozón keresztül a felbontás 720p és 1080i között állítható. (Felhívjuk a figyelmet, hogy HDMI kimenettel csak Philips HD, és Cisco HD mediaboxok rendelkeznek.)
Scart csatlakozó kimenetén a legnagyobb leadott felbontás 576i.
Nyomja meg a távkapcsoló „MENU” gombját, majd válassza ki a „Beállítások” menüpontot a távirányító nyilainak segítségével és nyomja meg az „OK” gombot.
Válassza ki a TV-beállítások menüpontot." -
Gusztáv
addikt
válasz
ironthehorse #14 üzenetére
Ha a TV-d tudja a DVB-C-t, akkor nem lehet nagy probléma. A HD csak digitális csomagoknál van (szerintem ez érthető), amit pluszba kell fizetned az a havi 1000 Ft a HD miatt, amiben benne van a beltéri/CI modul. Különben az elmúlt fél évben határozottan növekszik a HD csatornák száma a UPC-nél, most 19+2-van, ami szerintem már annyira nem rossz arány.
-
mrhitoshi
veterán
Megjelentek kereskedelmi forgalomban a Full HD-s telefonok, ugorhatunk az UHD korszakba.
-
ironthehorse
csendes tag
a tv-kel van a legkisebb gond, itthon a legnagyobb gond az lesz, hogy nem párezerér', hanem 10-15ezrekér' fogja dobálni aki behozza majd
amit upc is művel a kábeles digitális xarral...múltkor érdeklődtem mi van, tv-m tudja, de nem akarok dekóderrel szórakozni, ja én nem jó csomagban vagyok(net+tv+teló) vegyek drágábbat+perkáljak a hd miatt. elmennek a micsodába...több mint duplája lenne az eddiginek....arrrggghhhhhhhh -
tntmax
aktív tag
"Azonban azt is kiemelte, hogy a szolgáltatás beindításával még mindenképp megvárják a kompatibilis megjelenítő eszközök elterjedését."
Arra még nyugodtan várhatnak, amíg 6 milliónál kezdődik egy UHD TV ára (holott 600k lenne kb reális) addig holtvágány ez az egész buli, sajnos.
-
MaUser
addikt
válasz
Stauffenberg #9 üzenetére
Itthon nem a penetráció a baj. 33% már bőven jó, amikor kb. 10% a tényleges fizetőképes kereslet.
A gond az, hogy ez a 10% viszont fizetne, csak nincs mire. Pl. nálunk van kábel és HD-re eddig esély sem volt. Ja, de. Műhold/mindigtv és a csövezésért veressem szét a házat, meg négy beltéri egye az áramot műhold esetén mert négy TV-re kéne szétdobni a jelet... Most meg van kábelen HD, csak éppen mi? M1, Duna, NatGeo, Sport1, Digi és kész. Szabadon választható tartalom meg semmi. Nekem mondjuk megéri a sportcsatornák miatt, de szomszéd aki csak mondjuk sorozatokat nézne minek fizessen elő? Walking dead, stb. van itthon HD-ben? Nincs. Nézz rá a torrentre. Sokszor 100e letöltés felett van némely sorozat epizódonként HD-ben. Netflix-re szvsz simán lenne 10e előfizető azonnal (amerikai árakon pláne), csak jogi környezet miatt nem tudnak és nem is akarnak jönni.
Fuso egy jó dolog már, csak a tartalom nagyon gyér, a minőség meg alacsony.
-
apatyas
Korrektor
Örökzöld: a kabaré fekete-fehérben is érthető és élvezhető volt. Ok, természetfilmet szívesen néznék ott van értelme. De sorozatoknál dettó a sztori az érdekes s nem a csillió pixel. Tudom, maradi vagyok..
-
Stauffenberg
nagyúr
"és a tévécsatornák sem kapkodják túlságosan magukat, ugyanis jelenleg még a HD adóknak is örülnünk kell."
Kedves szerkesztő!
Hogyan viszonyul egymáshoz a Netflix és a magyarországi televíziós piac? Mert a kettőnek semmi köze egymáshoz. Az USA-ban már hosszú évekkel ezelőtt lezajlott a HD-re váltás, így a megállapítás a Netflix "szórási területére" nem igaz, lévén ott már valamennyit televíziós tartalmat élvezheted HD/FHD felbontásban.
Mi a HD-re váltás legelső komoly lépését sem tettük meg, leginkább egy helyben totyogunk. A TV készülékkel rendelkező háztartások 33%-ban van HD adás vételére alkalmas televíziókészülék és ezen belül is elszomorítóan alacsony azon háztartások száma, mely tényleg rendelkezik olyan előfizetéssel, melyben HD adást nézhet. Alapvetően a többség vagy kivár, vagy ha már van HDTV-je, akkor nem hajlandó a csatornák HD verzióiért felárat fizetni.
Az USA mellett a másik élenjáró Japán, ahol ezek a változások még gyorsabban lezajlanak. Pont tegnap volt hír itt is, hogy a Panasonic felhagy a plazma technológiával, mert a teljesen telített (és ezért kicsit visszaeső) japán piacon nincs értelme LCD és plazma technológiában egyaránt jelen lenni. A japán kormány pedig komoly összegekkel támogatja az UHD-hoz szükséges infrastruktúra kiépítését, hogy élénkítse a legerősebb ipari szegmenst, a szórakoztatóelektronikai eszközök gyártását, azon belül is az új UHD készülékekét. Valószínűleg ők jóval előbb élveznek majd UHD TV adásokat, mint az USA, de ez utóbbi is pár év eltéréssel, de behozza majd a lemaradást, ahogy a jelenlegi HD szórással is történt.
Szóval a fenti megállapítás nem igaz, legfeljebb itt a Balkánon. De nálunk nincs is Netflix, ezért felesleges idekeverni, vagy következtetéseket levonni.
-
proci985
MODERÁTOR
netflixnek pont az a lényege, hogy havi előfizetés, aztán nézheted ahogy a csövön kifér. ld spotify.
nekem is csak azért nincs még előfizetésem, mert diplomamunka közepén tényleg nem kéne nekiállni sorozatfüggeni. ahogy ismerősi körben jópár emberrel megesett. viszont tesztelni kéne, mert anyám pedzegeti, hogy a hatalmasra hízott dvd/br gyűjteményünk kissé nehézkesen átlátható és kezelhető neki, fotelból szeretne választani. a sima tv meg folyamatosan framedropol, arra meg érzékeny.
minőséget a népnek havi előfizetéses alapon, tetszik
.
-
Gusztáv
addikt
Végre értelmet nyerne a 100+ Mbites csomagok léte.
-
Wheeler8
csendes tag
Nem kell itt várni 20 évet, gond nélkül nézi sok magyar a Netflixet (én is). Csak egy böngészőkiegészítő kell hozzá, meg egy paypal
-
sTERNI
senior tag
Valahogy csak megleszünk UHDs barátok közt nélkül is..
-
fojuzer
aktív tag
Nos mink Magyarországon,sajna ilyen szolgáltatást,nem kapunk,Nem vagyaunk vásárlo erösek,csak reménykedhetünk abban talán 20-30 év mulva mink is használhatjuk ezeket./Szegény ország vizzel föz//
-
vhunor
őstag
Remek hír, talán 2056-ban Magyarországon is elérhető lesz az alap Netflix szolgáltatás.
-
Kérdés, hogy ők hol állnak az amcsi média-táplálékláncban?
Hollywood egy ideje képes uhd tartalmak leszállítására, elég sok dolgot 8k-n filmeztek - így még marad egy kis vágási/zajszűrési lehetőség a 4k-hoz. Kérdés, ki viszi ezt el a vásárlóhoz?A jelenlegi modell az, hogy húzzuk le a vásárlót minden technológiai szinten: star wars vhs-kazin, star wars DVD-n, star wars BD-n, majd 3D-BD-n, és semmiféle kedvezmény nem jár, ha "megvan az előző verzió".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat már az első saját sorozatát is ebben a felbontásban forgatta le.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jelszókezelők
- RAM topik
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest