- Riasztó topik
- ASUS notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Acer notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- MSI notebookok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
Dr. Szilikát #18 üzenetére
Sokkal inkabb akkor kellemetlen, ha femhazas a laptop es a csuklodon van az ESD-s pant, mert ugy raz.
-
Reggie0
félisten
válasz
Dr. Szilikát #16 üzenetére
Persze, de attol meg razni tud sajnos es elektronikat tonkretenni is.
-
Dr. Szilikát
őstag
Nem is jöhet át rajta életveszélyes mértékű áram, nyilván úgy van tervezve.
Nagyobb teljesítményű tápegységeknél vannak nagyobb zavarszűrő kapacitások az AC-bemenetnél, amit már védővezetőre kötnek. Ha az ilyen készüléket nem földelt konnektorba dugjuk, akkor a készüléktestet megérintve (ami a védővezetőre csatlakozik) és másik kézzel földet fogva (központi antenna stb). már elég rendesen tud rázni, de az sem öl meg.
-
Reggie0
félisten
válasz
Dr. Szilikát #14 üzenetére
Mondjuk ezek jellemzoen 1nF koruli ertekek es EMC miatt vannak benne. Viszont 1nF-on nem jon at ~1mA.
-
Dr. Szilikát
őstag
Nem is ohmos ellenállásról van szó általában, csak a védővezető nélküli konstrukciókban szokott lenni egy kondenzátor a primer-szekunder között, amin átszivárog egy kis áram, de ez normális.
Egyes készülékekben (mondhatnám, szinte mindegyik képcsöves TV-ben láttam annak idején) a kondival lehet párhuzamosan néhány MΩ értékű ellenállás is, az esetleges sztatikus feltöltődés elvezetésére, gondolom.
-
Cefet
aktív tag
Hát az nagyon nagy baj, mert annak galvanikusan elválasztottnak kellene lennie. Az átmeneti ellenállásnak több 10, vagy 100Mohm-nak kellene lennie 3-5kV átütési szilárdság mellett, ahol a szabályozás is optocsatolón keresztül történik. Ez minden kapcsolóüzemű tápnál alapkövetelmény.
-
-Skylake-
addikt
értem. tehát a konklúzió , hogy akkor 4ezer forintért drága egy 2 méteres usb c kábel , illetve az, hogy én vagyok a hülye hogy csak egy t14gen1-et illetve egy macbook pro 14-et töltök vele, mert hát a lenovo csak 65 az mbp meg csak 67 wattal tölt, bezzeg a rendes vasak.
btw ilyenem van, nem akciós hanem ennyibe kerül : [link] (ez egyébként a te linkeden tényleg 5k , csak miért ott venném meg ha máshol 2,7 érted..)
persze csak csicska ultrabókot töltök vele, majd keresek egy usb c aluminium hegesztőt, kiteszteljük megy e.egyébkéntmeg. és ha 7ezer forint lenne ? az drága ? miért drága 7ezerért egy c to c 100wattos kábel ? egyszer kell megvenni nagyjából , örök és kb bármihez jó. drága kábel az apple thunderbolt 4 , az drága kábel. filléres tételekről beszélünk itt.
-
Tyrel
őstag
Attól hogy tök véletlen szembe jött veled egy akciós kábel, még nem lesz igazad. 4-6 ezer Ft egy normális PD töltő kábel: https://baseus.hu/kabelek/usb-c?filter=88%2C15
(a webshop szűrője szar, nem csak a 2m 100W kábeleket listázza)Meg az is kérdés mit vettél, attól hogy rá van írva hogy 100W-os, nem feltétlen teljesíti, pl. nekem is van olyan Baseus 100W kábelem amivel rohadtul nem tölt a laptopom.
A Legend széria pl. jó, abban megfelelő minőségű vezetékek vannak. Persze ezt is csak az fogja megérteni aki nem egy Ultrabook-ot akar tölteni vele, aminek még a gyári töltője is csak 65W-os...
-
Robert07
aktív tag
"ugyanis a 105 x 100 x 32 mm-es HyperJuice 245 W GaN Desktop Charger kifejezetten az Apple GaN technológiáját célozza"
Az Apple-nek nincs GaN technológiája, a GaN az csak azt jelenti, hogy a szilícium helyett gallium nitride alapú tranzisztorokat használnak, amiknek nagyobb a hatásfoka és kevésbé melegszenek. Ezért tudnak azonos teljesítményű töltőket kisebb méretben legyártani a szilíciumalapú alternatívékhoz képest. Az Apple-nek a technológiához nem sok köze van.
-
Reggie0
félisten
Kivancsi lennek ezek mennyire szivarognak.
-
Tyrel
őstag
Hát ezeket rendesen túlárazták, így max. az akkus verziónak lehet némi létjogosultsága...
100W Type-C GaN töltő van már jóval olcsóbban is, pl. Baseus-tól. Az akkus verzió kapacitása Wh-ban mondjuk érdekes lenne, hogy lehessen tudni mennyi pluszt ad egy laptopnak.
Egyébként viszonylag drága egy olyan Type-C kábel is, amin átmegy a 100W (20V/5A) és hosszabb mint az ujjam...
-
Én most vettem egy 65W-ot leadni képes powerbankot, ami ugyan nem tölti fel az MBP-met, pláne miközben aktívan dolgozok is rajta, de elég hogy elnyújtsa a lemerülését, és tölti ha épp nem dolgozok rajta. Gondoltam ha már vannak power bank-ek a telefonomhoz, milyen hasznos lenne ha lenne a notimhoz is
Ezek is jónak tűnnek, bár jó 2x annyiba kerülnek (még), mint amennyiért én az enyémet vettem
Persze 2x olyan gyorsan is töltenek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- Tamron 18-200mm Di II VC (Canon) és Tamron 70 - 300mm 1:4-5.6 (Canon) objektívek
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest