- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snowy_owl
őstag
Ezzel a hűtővel lehet igazán kis méretű gépet csinálni. Egy mini itx lap, rá nvme ssd(k) + megszórni memóriával+picopsu és mehet egy nagyon kicsi nagyon vékony házba. Egy picit nagyobb házba riserrel bedobni egy lowprof kártyát és még játszani is lehet vele.
[ Szerkesztve ]
régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.
-
pengwin
addikt
A levegő thermodinamikája nem kimutatható hatású a PC hűtésében ilyen esetben. Értsd: ameddig kialakítod egy irányba a légáramlás útját, addig nem számít, hogy az aktív hűtés a thermodinamika ellen dolgozik. Passzív hűtéssel nyilván más a helyzet.
Itt az a lényeg, hogy az alaplapi komponensek is kapnak direkt légáramlást.
Üdv, pengwin
-
McSico
senior tag
Csak azt nem értem, hogy ha a meleg levegő természeténél fogva könnyebb mint a hideg és felfele áramlik, akkor miért kell lefelé kényszeríteni a ventivel? Feltéve hogy az alaplap vízszintesen van, mondjuk egy mini-ITX házban.
Amúgy elég jók a méretek, nem sog ház lehet amiben nem fog elférni.
[ Szerkesztve ]
"Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
pengwin
addikt
Ez kifejezetten oda való, ahová nagyobb nem fér be.
Ott pedig tipikusan nem 100W-ot kell majd lehűtenie, vagyis az a ~36dba leginkább érdekesség.Aki meg ilyet tesz egy olyan helyre, ahova befér nagyobb, az magára vessen...
Kifejezetten tetszik, jó lenne, ha érkezne több top flow kialakítású hűtő, mondjuk a középkategóriába is, mert jelenleg elég gyenge a választék. Pedig a mostani RGB-láz sokkal jobban összeegyeztethető egy jól látható top flow RGB vetillátorral, mint a normál toronyhűtőkkel.
Üdv, pengwin
-
Cythyel
senior tag
egy asrock deskmini a300-ba tökéletes lenne
-
Graphics
Jómunkásember
Most jelentették be
Mondjuk azért mert nem ismerjük az ID-Coolingot halkan megjegyzem ,hogy rengeteg OEM cuccuk van, ami ilyen-olyan márkanév alatt kerül forgalomba... Pl mondok egy ismertebbet : Alpenföhn cuccai között is számtalan ID-Cooling hűtő van.
Az ID-Cooling előnye, hogy nagy márkanévért nem kell fizetni, néhány esetben olcsóbbak.
Azt most nem totózom össze, hogy melyik - melyik pl, de itt lehet részletesen is akár látni, hogy hányféle termék érhető el, akár itthon: [link], illetve a gyártó weboldalát is érdemes megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
Ez így van!
Nem azért, tudom, hogy a két gyártót nem lehet egy lapon említeni, már csak az árazása miatt sem, de poénból megnéztem, a Noctua is rendelkezik egy NH L9(i/a Intel/Amd) hasonló CPU hűtővel (ez 37mm magas), de VAN alaplap kompatibilitási lista, ami igencsak fullos! Többek között ezt kell megfizetni például egy Noctua esetében, míg egy nem kevésbé alapos gyártónál ez nincs, magadnak kell meggyőződni, méricskélni, stb, aztán vagy bejön, vagy nem.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Geri Bátyó
addikt
Nekem még Core2-nél volt, hogy ATX lapnál a toronyhűtő ventijét emelnem kellet 2-3 mm-el, mert ütközött a memóriákkal, pedig azok nem is magas bordás darabok voltak.
ITX-nél ez még inkább probléma lehet, ráadásul itt a bordából problémás lenne faragni!"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Fred23
nagyúr
Túl hangos, inkább veszek egy picivel nagyobbat, de csendesebbet.
Graphics: A jelenlegi hűtőm maximális zajszintje 26dB, nem szeretnék ennél hangosabbat soha. Időnként mindenképpen elérem.
[ Szerkesztve ]
-
Cythyel
senior tag
csak nekem tűnik hézagosnak a hőcsövek és az azokat tartó alutömb találkozása?
-
félisten
válasz Geri Bátyó #2 üzenetére
Jaja, anno egy AC Alpine hűtő nem ment rá az ITX lapomra, mert a borda ráfeküdt a kondikra... jól meg kell nézni.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Geri Bátyó
addikt
Ennyire lapos kialakításnál már félnék, hogy ütközik az alaplap néhány komponensével. Pedig amúgy nagy szükség lenne 45 mm-nél alacsonyabb, jó hatásfokú hűtőre.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Graphics
Jómunkásember
Az ára nagyjából sejthető.
Piacon van az ID-50 és az ID-40X is, ezek 7 és 5 ezer körül mozognak.
Ezek környékén várható az ID-30-as modell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest