Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mazsi

    senior tag

    válasz helixP #181546 üzenetére

    Szerintem két fő felett teljesen értelmetlen a gyerekfelügyelet, mert perceken belül elkezdenek sörözni, vagy kártyázni órákig szem elől tévesztve a szent célt :D

    Ezt a témát meg túlgondolod. Trónörökösöknek már 80-100 éve a fogába építenek be mindenféle rádiós okosságot. A pórnépnek pedig kevés opció marad. A legbiztosabb ha hatalomra törő ellenzéki mindkét szülő, mert akkor szakszolgálatok fogják figyelni a pici minden mozdulatát. Ezt még lehet fokozni vallási színezettel, vagy védettebb faji származással - akkor több szervezet fog megfigyelni egymással versengve.

    De félre téve az elit szálat, három irányba indulnék el a lelki palcebó/béke érdekében:
    1) Családi ékszert upgrade-elnék a cél érdekében. Ehhez olyan felmenők kellenek, vagy kellően lelkes élők. Meg feltűnő is egy csemetén az ékszer cumi helyett. Mindenesetre elegáns megoldás egy látszatprobléma nyomában.
    2) Rengeteg olyan játék/kabala kapható amit a csöppség az élete árán is magával cipel. Ilyenből láttam már értelmes kamerás macit wifi, meg mobil kapcsolattal. Ez tiniként már kínos lesz, de a prímszámok korában (1-3) 2 az egyben válaszcsapás lehet.
    3) A legegyszerűbb pedig a kölyökóra lehet, ami két szálat indít egyből.
    3a) Ár/érték párost figyelmen kívül hagyva adott az olcsó kínai szál. Már 10-15 dollártól rengeteg gagyi megoldás kapható - ezeket megvehetjük hazai szolgáltatótól is 4-5-szörös felárral. Ilyenből még jót nem láttam, pedig kellemes fröccsöntött verziók váltották egymást barát kislányának csuklóján. Én a gyerekemnek jobb sorsot szánnék, de ezekkel biztosan nem unalmas az élet. Volt 2 órás maximális üzemidő, rengeteg vakriasztás, gyönyörű retro menürendszer a 90-es évekből, és még sorolhatnám a remek példákat. Mondjuk az egyik teknősbéka legalább jól nézett ki, bár nem működött nyáron a túlmelegedés miatt.
    3b) Márkás felárazott okosórából egész jó a felhozatal. A legtöbb bevált megoldást takar kiérlelt szoftveres megoldással. Érdemes odafigyelni vízállóságra, és az se gond ha ellenáll a karcolásoknak, és -főleg- a mechanikai behatásoknak. Viszont ezek főleg sportolásra lettek fejlesztve, és leginkább felnőtteknek. Minimális gond hogy a legtöbb ilyen nagyobb a kölök térdénél, vagy önálló végtagként tud viselkedni. Szerintem egyik gyerek sem szívesen hord ilyet, kivétel ha mondjuk szeget lehet beverni rendesen az órával. Viszont pénzégetésre tökéletes választás bármelyik, maximum majd az egyik szülő megörökli a második hétre, és elkezdhet többet mozogni a túlsúlyosok büszke világában.

    Összegezve:
    Okkal lehet úgy találni több ezer opciót erre a generált problémára, hogy egyik sem terjedt el igazán az elmúlt 15-22 évben. De ha már az igény felmerült, szétnéznék pár offline megoldás között. Évtizedekig jól működött az összes elhagyható ruha cimkéjébe varrt/hímzett/rajzolt felirat. Ennek fejlettebb változata a kiérlelt féknyom, esetleg egyedi testszag. Még a tömött strandon is működhet a hangosbemondó korában a pelenkára ragasztott "10 rugót adok a teli csomagért kézbe bazinagygrofó" felirat.
    De végső kínomban olyan digitális megoldást keresnék ami nemcsak szökő évente párszor használható, hanem amolyan alpesi bicskaként multifunkcionális. Almás, és körtés mobilgyártótól is van olyan passzív eszköz ami adott telefonfajta közelében aktiválja magát, egyébként pedig csak papucs orrán pamutbojt. Mondjuk adott vallási felekezet tagjaként egy AirTag tökéletes lehet a feladat részleges ellátására, majd az élet maradék 99,99%-ában egyéb szerepekben is tetszeleghet. Persze ebből is van garantáltan nem működő kicioccó kínai szar, vagy még rablás áron beszerezhető körte is - szabad a vallásgyakorlás itt is. A legolcsóbbal támogatjuk legjobban a magyar császári postát, és még rejtvényt is kapunk a pénzünkért megoldás helyett. Ráadásul ebben a topikban főleg ezt kell ajánlani.

    És persze egyre divatosabb megint a tetoválás. Mondjuk egy QR kód a teljes hátra megoldás lehet, ha a védőnő is előzetesen így gondolja.

    Végül kitartást a választáshoz, bár itt is működik a bevált módszer ami szerint: Tízből 11 problémát az idő is megold, csak győzzük kivárni.

    [ Szerkesztve ]

    Egy bontatlan, és egy extrával megpakolt DJI Tello drón eladó.

Új hozzászólás Aktív témák