Új hozzászólás Aktív témák
-
KL
tag
Helló!
Vettem egy Koobe olvasót. Magyar nyelvű, fasza is, tetszik. Úgy tűnik az rtf formátumot jól kezeli, elfogadhatóan tördeli, akármilyen betűnagyságot belőhetek.
Ezért nekiálltam pdf-ről rtf-re és doc-ról rtf-re konvertálni.
A pdf-ről ezzel: VeryDOC PDF To Word Converter,
a doc-ról a 2003-as wordel.Windowsból megnyitva kiválóan sikerülnek a konverziók, koobe-n a forma szintén jó, DE az ékezetes betűk helyett ciril betűk jelennek meg.
Valakinek ötlete, hogy ez mitől van, hogy lehetne megoldani?
Kösz!
-
analist
csendes tag
Dermsztően drágák ezek a cuccok. A Sony PRS 505 300 dollár, ami euróban kb. 180 körül van
OK tudom, hogy a cuccok Európában annyiba szoktak kerülni, mint ahány dollár a tengerentúlon, de szerintem el kellene szakadni ettől a filozófiától, elvégre 1,4 dollár egy euró. -
Flashback
addikt
Eddig a súlyos könyveimat cipeltem a vonaton (Dűne méret minimum). Mióta PDA-m van nap mint nap azon olvasom az e-bookjaimat. 320x200-as képernyő. Az Alapítvány pl: 826 oldal. Van autómatikus lapozás meg sok kényelmi funkció. Igaz a szemet a cikkben szereplő kütyük biztos nem fárasztják annyira mint a PDA.
De a PDA nagyon nagyon sok oldalú és én ezt szeretem benne. Feliratos filmeket/sorozatokat nézek rajta, mp3-azom, NAVIGÁCIÓ ha kocsival megyek ismeretlen helyre, ebook, EXCEL, meg képnézegető és stb stb... -
karib
addikt
válasz
philoxenia #26 üzenetére
USA-ban 300 dollar a 8 GB-os valtozat, kozel sem horror, es megy majd lejjebb.
-
ftc
nagyúr
válasz
philoxenia #25 üzenetére
Elég sok felesleges dolgot kap az ember nap mint nap....Hát igen a reklámok....
Felesleges pazarlás: reklámok, napi heti havi ujságok....
-
karib
addikt
Esetleg iPod Touch, amirol ezt is irom. Net olvasgatashoz meglepoen kezreallo - irni azert nem nagy durranas, plane ekezetek nelkul, de ez is tuti fejlodni fog.
-
Looney
csendes tag
Engem nagyon érdekelne egy ilyen
amúgy pl most éppen egy nyomdában dolgozom, de..
azt mondom éppen ideje lenne ezekkel kiváltani a hagyományos nyomtatást.
gondolok itt napilapokra, használati utasításokra, stb..
ugyanis ez a legfeleslegesebben kinyomtatott termék a világon és több millió tonna papírról van szó ezeknél. ld telefonokhoz adott használati utasítások, kinyomtatják, becsomagolják és kb olvasás nélkül mennek kukára.. nem jó ez így, de sztem a nyomdaiparnak van abban némi lobbija hasonlóan az olajiparhoz, hogy ezek a kütyük ne taroljanak
viva E-ink -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
philoxenia #20 üzenetére
Szerintem az MDA Pro is csak 320x240.
-
orbano
félisten
de, ez ilyen egyszerű. az újság egy elavult dolog, teljesen fölöslegessé válik (vagy azzá kellene válnia) az ilyen kütyük bevezetésével. és nem azt mondta ftc, hogy ezzel megszűnne a fák ipari méretű kitermelése, hanem az, hogy nagy mértékben csökkenthető lenne. az, hogy 3 fából 1 megy a gipszkartonba, egyből csomagoló- és wcpapír készül, attól még a 3-ik, amit újságnak vágnának ki, vígan élhetne tovább és termelhetné a zoxigént.
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
Translator #4 üzenetére
Asus cucca szerintem azért kicsit más. Sokkal kisebb az üzemideje ennél. Itt ha nyitva hagysz egy oldalt, akkor bármeddig olvashatod, attól nem merül. Asus-nál bárhányat lapozhatsz, úgyis fix üzemórát használhatod.
Ráadásul ezt kevésbé fárasztó olvasnia a szemnek.
-
Szanya
tag
Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Ezekben a cuccokban sokkal több káros anyag van mint a papírban. És az előállításuk is sokkal inkább környezet károsító. Továbbá papírt mostanában már nem csak írásra/olvasásra használnak. Ebbe pl. nem tudsz hentesárut csomagolni, de a gipszkarton fal is olcsóbb, mint az e- book fal.
-
ftc
nagyúr
Legyen végre midneneapi ezek a kütyük. Mennyi fölösleges pairt megsporolna az emberiség...napi ujságok ilyenen ...s mennyi fa megmenekül illetve kevesebb festék lenen használlva...igaz a nyomdák nem örülnek ennek..
-
Translator
tag
Azért nekem az Asus Eee-vel ezek még versenyben vannak, sőt az vezet.
De szerintem két év múlva negyedennyibe fognak ezek a cuccok kerülni, sőt
-
nap
addikt
Kivancsi leszek hova jut a dolog 5 ev mulva.
-
orbano
félisten
uhh ez az iliad ez nagyon komoly. minden vágyam egy ilyen. csak nem ennyiért
100k alatt már komolyan gondolkodóba esnék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az iRex modelljével szemben a Bookeen új terméke kevesebb funkcióval, ugyanakkor kedvezőbb árral lép piacra.
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest