Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Timer

veterán

válasz Depression #177 üzenetére

Ja. Abból a három gyerekből kettő kimegy majd külföldre, mert itthon nem boldogul (nem tud, vagy nem akar, ez a végeredmény szempontjából lényegtelen) a maradék egyet meg a szülei tartják el, mert csak várja a csodát, de tenni nem tesz semmit. Demagóg? Nem jobban, mint a Te példád volt. És abba még bele sem mentem, hogy hány középosztálybeli család vállal három gyereket, és hány olyan család, akiknek anyagi lehetőségekhez mérten még 1 is sok lenne. Nyilván ez a fizetős felsőoktatás küszöbén állva előre meghatározza a várható kereset, illetve az azután befizetett sarc mértékét is. De beszéljenek helyettem a tények, csak nézz körül! Tele vagyunk neveletlen, a munkájára, életére egyaránt igénytelen, funkcionális analfabéta suttyóval, meg egymagától még bevásárolni is képtelen (nem ritkán 30-35 éves!) mama kiskedvencével, akik csak azért mennek néha dolgozni, mert már otthonról is kiáll a rúd.

Azt meg ugye mondanom sem kell, hogy 1 ember is fizethet több adót és járulékot a munkája után, mint 3, szóval a darabszám irreleváns a minőség vizsgálata nélkül a nyugdíj vonatkozásában, ezért ne gyere nekem a kormány propagandával, légy szíves. Mélyebb szociológia eszmefuttatásba már inkább nem megyek bele, ha nem baj, nem hiányzik a bann.

Új hozzászólás Aktív témák