Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
Ez a Dolby Atmos és DTS:X cuccok működnek fejhallgatóval is?
-
Ratman
tag
válasz
univerzita #44 üzenetére
"Már egy neves magyar torrent oldalon 2-3 Atmos kódolás film van(pl.Jupiter felemelkedése,Expendables 3)"
Filmekről volt szó, nem ezekről
De ezért írtam, hogy ne a kínálat határozza meg, hogy csak azért veszek meg valamit, mert a több "millió" filmből éppen amelyik 3-4 Atmos dekódolású, és kényszerűségből veszi meg valaki."de több gyártó már gyárt olyan hangfalak ( direkt Atmos hangzás hoz) hogy a első hangfalakra kell tenni."
Ismerem az Atmos Enabled hangfalakat, de a visszavert hangokkal variálni az annyi mint a halottnak a szenteltvíz. Kb. mint a soundbar-ok, amiknél a rajzon szépen mutat, hogy hátulról jön a visszavert hang, csak éppen a gyakorlatban sz@rt sem ér.
-
univerzita
addikt
Már egy neves magyar torrent oldalon 2-3 Atmos kódolás film van(pl.Jupiter felemelkedése,Expendables 3) év végére 15 film biztosan lesz. Viszont a Atmos nem csak úgy használhatod hogy a hangfalak a plafonon vannak. Igen,így a tökéletes hangzás, de több gyártó már gyárt olyan hangfalak ( direkt Atmos hangzás hoz) hogy a első hangfalakra kell tenni. Ezek a kis hangfalak a plafonra vannak bizonyos szögbe irányítva,innen a hang vissza verődik a halhatóhoz. Ez a 5.1.2 konfiguráció, ha a hátsókra is teszünk hangfalat akkor ez 5.1.4 konfiguráció. Természetesen a erősítőben be lehet állítani hogy plafonon vannak a hangfalak vagy így fogjuk használni.
-
Ratman
tag
válasz
univerzita #38 üzenetére
"Jövöre jó volna cserélni hogy legyen Atmos."
Csak milyen filmeket fogsz nézni, amin Atmos kódolás van?
Mert ha kijön 1-2 akciófilm attól még nem az kéne hogy meghatározza az ember filmvásárlási szokásait.
Ráadásul ne felejtsük el, hogy nem elég erősítőt venni, a nappali plafonjára is fel kell szerelni a hangsugárzókat.
Az Atmos és a DTS:X is egy kicsit erőltetett fejlesztésnek tűnik (hogy legyen mindig valamivel kicsalni a pénzt az emberek zsebéből), állítom, hogy az emberek több mint 90%-ának bőségesen elég lenne, ha tisztességes 7.1 rendszer lenn installálva a lakásában. -
PuMbA
titán
-
törölt tag
-
Hozták a szokásos formát,de ez nembaj mert ez a forma igencsak magas szintű.
-
törölt tag
-
PuMbA
titán
Ez még mindig nem következtető ok. Máshogy működik a két kodek és a DTS mindig arra ment, hogy meglegyen a wow faktor, kiemelje a basszust stb., hogy jobbnak tűnjön, de magában részletességben nem volt jobb a Dolby Digitalnál. Az lehet, hogy más keverést kapott a két hangsáv, hiszen mindkét formátum veszteségmentes, tehát a különbségeket mással nem lehet magyarázni
MP3 és FLAC között sincs dinamikában különbség, ha megnézed analizáló szoftverrel, mégis sokan számolnak be arról, hogy az FLAC "dinamikusabb".
-
ALBY
senior tag
Ez már jó kis gép, mindentfélét tud, persze nem olcsón.
(kicsit kár hogy a Audyssey kalibrációt már a saját olcsóbb megoldásukra cserélték,
de hát kell valamit hagyni a nagyokba is)A két HDMI out is derék.
Hosszabb távra tényleg csak egy rendes tápcsatlakozó kéne rá.
(kétszáz rugós erősítő pont megérdemel már egy tisztességes tápkábelt ahelyett a ruhaszárítókötél helyett)
15-20 rugós jól választott tápkábel pont kihozná még belőle az igazi tudását, azzal lenne teljes,
így egy kicsit olyan mint a ló aminek verseny előtt se adnak enni.
(tényleg, 1 dollárba került volna egy aljzat... két wifi antenára meg fussa)(nem kell a high-en, milliós, marhaságokat bemondani,
belépő házimozi erősítőről beszélünk, és az e mellé építet rendszerről, ahhoz kell mérni a kábelezést is,
de ez már meg is érdemli hogy ne a kábelekkel legyen lerontva amit tudna.
Logitech börgeszet mellé én se vennék saját áráért tápkábelt...,
pedig amúgy még az is meghálálná ha nem egy ébresztőórához való adapterből kapná a tápot)
Értetlenkedőknek javaslom kirándulás képpen menjenek el egy házimozi boltba (nem az MM közértbe)
próbáljanak ki egy rendes belépő/közép rendszert, aztán a csirke pc-s tápkábelekkel is. Megéri vele foglalkozni. -
Horbal
őstag
válasz
#16939776 #15 üzenetére
Nekem az a véleményem, hogy ilyen "szintű" kommersz hifi esetén ilyesmiről még beszélni is felesleges.
Árakra lefordítva:
Nekem kb 150-200K az erősítő meg a két hangfalam (használt vétel azért ennyi - új ára kb a 2xese lenne)
Ehhez nekem bőven elég a 500-1000Ft / m kommersz hangfalkábel 2,5 - 3 mm2 OFC-s , az erősítő kábele beépített, az elosztó meg valami jobbfajta villám védett pár 5-6K Ft.Ez mind legyen kb 10-15K max és akkor az eszközök 10%-a van kábelre költve, sztem ez kb a reális.
De befejezem az offolást.
-
törölt tag
válasz
#16939776 #19 üzenetére
Kérdés: mennyire? A következő meg majd az lesz, hogy csak az atomerőmű által generált áram a jó zenét hallgatni, mert a napenergia invertere szögletessé teszi a jelet, a szélerőmű alacsony frekvenciás rezgése okoz elfogadhatatlan torzítást, a vízerőmű pedig egyszerűen nem szól szépen?
-
Anubis_9
addikt
Nekem még a 636-os van, van is vele probléma: tavaly vettem, azóta kb. 4x volt, hogy minden HDMI-vel érkező hang néma marad (PC, BD-player stb.). A rádiója, netrádiója és a pendrive-ról lejátszott zene szól azonban. Ilyenkor az Onkyo javaslatára 1 óra hosszat ki kell húzni 230V-ból. Utána megjavul, annak ellenére, hogy ez nem a factory resetet eredményezi, ugyanis a beállításaim megmaradnak.
Filmeket én is csak angolul nézem, magyar felirattal. Kivéve ha nagyon fáradt vagyok olvasni.
Sokkal dinamikusabb és részletgazdagabb eredeti hanggal
-
törölt tag
-
törölt tag
Ha rendszerben gondolkozik az illető akkor kellenek hozzá passzoló kábelek.
Az lenne a lényeg hogy a 0Hz-1MHz-ig ne csináljon túl nagy fázistolást, amit az erősítő visszacsatolása csak tovább ront. De szinte lehetetlen, mert van induktivitása, kapacitása és mechanikai rezonanciái is a kábelnek.És valóban, mindegyik kábel másképp sz@r. De a legavatatlanabb fül előtt is lebukik AB tesztben bármelyik kábel egy jól összerakott rendszeren.
-
Horbal
őstag
Tetszik-e érezni az iróniát?
Volt egy munkatársam, annak ez volt a dilije, csak pénze nem volt rá - de azért bőszen cserélgette a táp meg hangfal meg egyéb kábeleket - és áradozott róla na most aztán ezzel a kábellel, hogy fog szólni a cucc. Szerintem szkópon nem látszott volna a különbség én füllel meg pláne nem hallottam. Valami közel 1 milla volt a hangcucca ami nem sok HiFi világban High End-ben meg szotyi. Kommersz hangfalak kommersz erősítő (integrált ofkorsz), kommersz forrás. Szal semmi értelme nem volt az oldalanként 20K/m hangfalkábelnek meg sok 10K-s tápkábeleknek, elosztóknak.
De biztos van olyan rendszer ahol ezek a dolgok már számítanak - hogy hit vagy hallható-e a különbség azt ítélje meg mindenki maga.
-
törölt tag
A benne lévő dac 8 csatornás, hogyan lesz belőle 7.2?
-
ktamask
tag
DTS:X, no igen, de DTS-ből általában csak angol hangsáv van, magyarból soha.
Így sok értelme nincs, ha az ember csak DTS miatt vesz egy ilyet. -
Horbal
őstag
El tudok képzelni olyan hangrendszert ahol valamilyen méregdrága tápkábel szükségeltetik (mondjuk azt nem egészen értettem sose, hogy az ilyen esetekben a konnektor utáni falban lévő vezetékek is méregdrága csoda kábelek?)
De ez egy "kommersz" erősítő kommersz komponensekhez ebben a közegben senki nem fog/akar többet költeni a kábelezésre mint magára a berendezésre, hangfalakra - akkor meg minek. A hangot nem hiszem, hogy nagyban befolyásolná. Jó ez így.
-
nuke7
veterán
Nem cserélhető a táp kábel... ez inkább alsó kategória, nem..?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 7.2 csatornás TX-NR646 biztosítja a nagyfelbontású hangfájlok megszólaltatását is.
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Synology routerek
- Opel topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kedvenc zene a mai napra
- Apple asztali gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- További aktív témák...
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest