Új hozzászólás Aktív témák
-
jaanoo89
aktív tag
Srácok, ez ha RAW-ban fotózok (hobbiként) és leginkább webre teszem fel a képeim, mivel jobb egy ASUS PB248Q -nál? Csak mert legalább 20.000 FT a difi.
-
tibsi
csendes tag
Lesz ez olcsóbban is. Már alapból 400 dollár, kedvezménnyel 304:
http://www.techbargains.com/dell-ultrasharp-u2415-deals -
Mice_007
tag
Első blikkre nem rossz valóbban, én is ezért vettem meg itthonra de ha elmerülök a Lightroomban akkor sok képnél belefutok abba, hogy hiába "állítgatom" a paramétereket, csak nem tetszik a végeredmény.. míg ugyanez a kép másik monitoron jónak érződik. Szal "lakva" jönnek ki ezek a problémák inkább, nameg felhasználás függvénye is
-
freeapro
senior tag
A 2412-t az oázisban összehasonlítottam össze IPS monitorokkal és nem volt rossz képe. Látványosan jobb képet csak a 27"-es dell produkált a felbontás miatt. Ár-érték arányban vert mindenkit.
Egyetlen baja van, a PWM háttérvilágítás. Valamitől sokat romlott a szemem az utóbbi időben, vagy a PWM, vagy a plazma tv, vagy a kor -
CYBERIA
őstag
Kíváncsi leszek egy tftcentralos tesztre.
-
Széles színtéren webre képeket kidolgozni baklövés. Egy dolog, hogy nálad jól néz ki, de mindenki másnál csúf lesz. Persze ha ez nem érdekel, és csak magadnak készítesz képeket, nem töltöd fel webre, és csak a széles színterű monitorodon nézed vissza, se tévén, se tableten, se telefonon, akkor ez a probléma téged nem érint. Amúgy én is úgy értettem a profi/amatőr kérdést, mint te. Nyomdai előkészítésre kiváló a wgc monitor.
A 2412 az srgb színteret 99,5%-ban fedi.
-
Mice_007
tag
Amatőr fotózás relatív, az én olvasatomban mindenki amatőr aki nem munka miatt fotóz (pénzért). Én is amatőr fotósnak tartom magam, ez sok éves hobbi, RAW-ba fotózom DSLR géppel. Nekem a 2412M kevés, még a régebbi 2405-ösöm mellett is. Színek tekintetében nem hozza azt, amit a másik, azt főleg nem amit a 2413.
A 2412M egyébként nem fedi le az sRGB-t sem, 95%-os, illetve ditherel is, 6 bites panel van benne. Tény, hogy egy TN panelt összhatásában valszeg lenyom, de erősen felhasználás függő, hogy hol a "vége" a képsségeinek. Persze mobillal vagy komptakktal lőtt JPG-re tökéletes lehet, bulifotókat meg nyaralós/családi képeket nézegetni meg facebookra feltöltögetni. Ezen túllépve egyre nagyobb az esély, hogy az ember belefut a kijelző képességeinek a határába. Viszont ár/érték arányban szeirntem nagyon jó vétel ettől függetlenül.
-
Gondwana
addikt
Szigorúan R=1 user szempontjából nézve: DP-DaisyChainen kívül miben jobb, mint egy U2410? (Színtérben eléri egyáltalán az őscsöves szintjét, vagy csak közel van?)
-
-
Krix
őstag
Persze, már a régebbiek is elbírták.
-
erdoke
titán
Lehet, hogy láma kérdés, de ehhez nem egyáltalán nem értek:
Laptop integrált VGA (Intel Ivy Bridge) elboldogul 2 db FullHD vagy WUXGA monitorral, ha azok picit ban vannak egymás mellett? Tehát 2160x1920-as felbontással az első esetben. Nyilván nem játszani gondoltam, hanem bazi nagy táblázatokhoz, statisztikai elemzésre, stb. -
Mice_007
tag
2412M egy lowcost vonulat, én itthonra egy ilyet vettem, de 2413-on dolgozom.. ég és föld. Azt kell mondjam a 2412M egy jó áru monitor otthoni netezgetésre, játékra filmnézésre stb, ha pedig valamilyen grafikai meló meg fotófeldolgozás a téma akkor komolyabb monitor kell, nagyobb színtérrel.
-
dgabor80
tag
Hàt lehet le vagyok maradva...nemrég cseréltem u2410f -re...bàr sztem 35-öt megért...imàdom!
-
MPowerPH
félisten
16:10 -nek azert megvan a maga hatranya is. Eyefinityben nalam allando szenvedes, hogy ha a game nem tamogatja magat a felbontast(sajna a tobbseg ilyen...), akkor a menu, introk, pl. inventory szethuzva, 16:9-en jelenik meg. Igy a kep szelei atlognak a ket szelso monitorra, ami nem tul kellemes.
Ugyan ez 1 monitornal, ami nekem normal mozgo kepnel atlog a ket szelsore, az ott nem is latszik. A jo oldala, hogy nagyitott a megjelenitett kep, hatranya, hogy kisebb a latomezo.Szoval next time biztosan nem veszek 16:10-est, foleg nem eyefinityre.
-
Kaiku
senior tag
IGEN !!! Végre egy méltó utód az U2410 nek. 16:10
(#7) gabrielarky
Magamat is beleértve, szerintem nincs olyan aki nem. A jó fénycsöves 1000x jobb mint egy sz@r LED-es háttérvilágítás.
-
bambano
titán
ezen az áron dolgozni kellene még, mert a 2412m 71800 forint most a monitorgurunál, ehhez képest a több, mint másfélszeres ár erősen pofánver.
-
Kotomicuki
senior tag
Most már csak a "belén" ne spóroljanak és újra van egy jó monitor - ha az árral sem szállnak el (és a forint sem kezd mélyrepülésbe)!
-
Lewzke
őstag
16:10, IPS, PWM nélkül. Ügyesek.
-
Bohus
aktív tag
Na végre. A 16:10 már vállalható alternatíva számomra, 16:9-et soha nem vettem volna. Egyelőre maradok 4:3-on, az 1200 függőleges pixelem most is megvan...
-
gabrielarky
tag
Nekem sima U2410 van 3 éve. Nem ledes, de imádom.
-
Talán megvan az u2311h-m utódja.
de a tesztekre kíváncsi vagyok.
-
Cobra.
őstag
válasz
oraihunter #4 üzenetére
Ha az első számhoz hozzáadsz még egyet, akkor talán eltalálod a bolti árat
A 24-es 130k-a is lesz inkább 130+ÁFA. -
bteebi
veterán
Csak az ára nem tetszik, bár nyitóárnak nem is olyan vészes. Lesz majd olcsóbb is. Az U2312HM-em (16:9) után most egy U2412M-mel (16:10) dolgozom. Eleinte kicsit idegenkedtem a +120 sortól, de sok esetben jól jön az. Munkához ideális.
-
bsh
addikt
éljen
ha jó lesz még akár az is lehet, hogy visszaváltok 24"-ra. kivéve ha ebben a szellemben kiadnak egy 30"-ost 2560x1600-zal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest