Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ez alkattól is függ. Két ismerősöm is megpróbált vért adni, alacsonyak, vékonyak (lány, 160 magas, 50 kiló, fiú 170 magas, kb szintén 50), a fiúnál fél úton megállt a folyás, a lány pedig menet közben elkezdett szédülni. Volt, aki elájult közben, volt, ki már akkor, mikor a tűt akarták szúrni. Én konkrétan elfordítom a fejem, és érdekes fejet vágok. Volt, aki megkérdezte, hogy fáj-e, mondtam nem, csak nem bírom nézni. Eddig emlékeim szerint 7 véradáson vagyok túl. Örültem, hogy tudtam segíteni, még úgy is, ha aránylag gyakori vércsoportom van. Másfelől pedig olyan frissítő érzés volt utána. Persze lehet csak placebo hatás...
-
Nekem A+ vércsoportom van. Gondolom a sürgős helyzetben a procedúra után infúziót kapsz, hogy ne legyen tartósan alacsony a vérnyomás (bár egészséges esetben ebből átmenetileg azt érzed, hogy szédülsz, és a szíved gyorsabban ver, hogy fenntartsa a normálishoz közei keringést.) Abban is biztos vagyok, hogy egy jó darabig nem engednek felkelni. Ilyenkor csak egy dolgot lehet tenni. Ásványvizet inni, sima ásványvizet, és pihenni.
Én csak sima véradásokra jártam, elég sűrű a vérem, igazából egyszer volt baj belőle, amikor két perc után felpattantam, hogy majd megyek vissza suliba (technikus csoport lévén épp gépeket raktunk össze egy másik teremnek), de ennek az lett a vége, hogy tíz percig feküdtem, és örültem, hogy nem ájultam el...egyéb esetben öt perc fekvés után pár percig még ültem, és mehettem a dolgomra...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- Gigabyte B550M K épített PC Ryzen 5 5600G 64GB RAM
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Francia bill,20Ciklus, 1év Apple garival
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Arab bill, 3Ciklus, 1év Apple garival
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest