Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz BiP #120337 üzenetére

Jó neki ez a hozzáállás. Nekem sajnos attól kezdve, hogy bevételem mindig nagyon keményen kellett haza adózzak. Nem az volt, hogy fizetek a rezsibe, hanem kb én fizettem a rezsit. Általában a fizetésem 10-30%-a ha nálam maradt. Hamar meg is tanultam, hogyha elmegyek dolgozni, csak korán kell kelni és szabadidőm nem lesz, de a céljaimhoz amúgy sem jutok közelebb. Ergo mindenáron el kell kerülni a munkát. Nem örültek, mikor megosztottam velük a következtetésemet. :D (Ettől persze semmi sem változott, én dolgoztam és soha semmire nem volt pénzem :( de ez már a régmúlt - ennek ellenére piszkosul örülnék annak a 12 évnek, mai ésszel és lehetőségeimmel, ami akkor emiatt a sehová sem haladással telt)

• koby11h

őstag

válasz BiP #120337 üzenetére

Valamit muszáj volt mondani, a fiunkat jobban lehetett nevelni :) A lányunk igazi ellenálló :K

Természetesen mi is így neveljük őket, van saját kasszájuk, egyedül gazdálkodnak a saját pénzükkel már 10 éves koruk óta. Lányom is vezet nyilvántartást minden kiadásáról, ami olyan, arról hozza a papírt, hogy erre-arra ennyit költött és megbeszéljük mi az ami fenntartás (tízórai, csajokkal fagyi, 1-2 KFC, dezodor, könyv, ruha, gördeszka) és mi az ami nem (új telefontok, rúzs, még ruha - nem sok ilyen van) és azt ami az első kupacba való azt utólag megkapja hó végén. Fiam más tészta, neki középsuli mellett már van munkahelye, van fizetése is, a szórakozását maga fizeti, a többit pedig otthon kapja. Ő már nem kér, hanem néha kölcsönad, ha pl. nincs otthon apró... :)

Havernál nem volt önállósodás, buli-buli-nagyon-bebaszós-otthon-behányós-anya-takarít-buli-buli-buli-nagy-buli és nulla félretett pénz + barátnő odaköltöztetve és buli-buli amikor nem dolgoztak. Na ebből lett faterjának elege. Még mi, a srác haverjai is egyetértettünk faterjával... :)

Új hozzászólás Aktív témák