Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
-
törölt tag
Akkor még 8 éve voltak 8c/16t procik az asztali gépekbe? Szerintem kizárólag szerverekben találhattál akkor sok-sok magot. AMD Phenom II X4 proci kezdett nagyon kevés lenni a DX11 játékokra, mert az R9 380 4GB videókártyát sem tudtam már teljesen kihajtani. Nvidia GTX 1070 Ti videókártyának akkor bármelyik AMD hardver kevés lett volna. AMD hol is volt akkor...? Ryzen érkezéséről csak elvétve volt olvasnivaló, majd most hirtelen mindenkinek az AMD lett az ünnepelt sztár. Nem az, de egyik PC hardver gyártó sem az amelyik felárasan árúsitja a PC alkatrészeket.
-
KISDUCK
addikt
válasz Tigerclaw #140 üzenetére
Az oculus go-ban snapi 821 van ami csak pár százalékkal van lemaradva a Tegra X1-hez képest, de a switchben lévő X1-hez képest talán már bikább, mert ott ha jól tudom alacsonyabb órajelen fut a GPU. Amúgy meg azt nem értem miért a VR videókat hozod fel az oculusnál? Az egy viselhető vr konzol, lehet hogy csak egy pici mobil soc van benne, de nem hiszem hogy azt az emberek azért vennék, hogy vr videókat nézzenek vele (hanem hogy szétszeleteljék magukat beat saber-ben).
Zsébernardo:
A Sony adja ki a PS5-t az AMD hardverével, tehát AMD hardvert veszel, ha megveszed. Szóval ha veszek egy Sapphire 5700XT-t akkor nem "amd hardvert" veszek hanem Sapphiret? A milyen vga-d van kérdésre mit mondjak? Azt hogy nekem Sapphire van? Nyílván lényeges és meghatározó dolog a kérdésben hogy ki gyártja le és forgalmazza a példának felhozott vga-t, de akkor is az amd hardverére épít ami a központi szerepet tölti be.ON:
Érdekes nézni, ahogy az INTEL elveszti (elvesztette) a gyártástechnológiai előnyét. Kíváncsi vagyok, hogy fog átrendeződni a piac a következő években.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
tibaimp
nagyúr
Ez igaz részben! Nem kötekedés képen, csak amit belinkeltél annó a 3770k a csúcs volt, most nézd meg a 10900K árát, az a csúcs, igaz, sokkal erősebb is, az árának megfelelően!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Lacika112
aktív tag
Nem csuszik, mindenki tudta csak szokás szerint hazudnak mint a 10 nm nél ami még most sok év után is inkább protogyártás mint tömegtermelés.
Normálisan gondolkodó ember nem gondolta konolyan időben kész lesznek vele. Nagyon naiv kékszemüveg kellet hogy valaki komolyan vegye a 7 nm et. Szokás szerint igazunk lett pedig de savaztak meg trollkodással vádoltak a kékimádók.....
ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
Tigerclaw
nagyúr
Az Oculus Go nem gaming hardver, max valami nagyon teszkos szinten. Profin osszerakott VR videokkal nagyon elvezetes lehet, mind VR180 mind VR360 eseten, de az ilyen video nagyon nagyon ritka. Sajnos a VR felvevok es az utomunka, szakertelem nincs a csucson legtobbszor.
Amugy is van utodja Oculus Quest neven mar jo ideje. Az talan stabilabban tud lejatszani magasabb felbontasu videokat. Szoval a Go ma mar inkabb no Go.
Ha mar standalone VR, inkabb az Oculus Quest utodjat varnam meg.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
arabus
addikt
válasz #00137984 #74 üzenetére
a hardverek ára 8 év alatt semmit sem változott te a szezont kevered a fazonnal.
8 éve egy áron vannak a procik csak most dupla annyi magot kapsz ugyanazon
árért.
az meg hogy te mit veszel meg mit képzelegsz nem tudom kit érdekel?Útálom az AMD által gyártatott szemeteket,és azokat is útálom akik nem útálják ezeket!
-
KISDUCK
addikt
"akkor megint konzolt veszek és az Intel/AMD/Nvidia hardvereit az vegye meg aki szereti a pénzét értelmetlenül elszórni"
Ez így kicsit azért vicces, mert ha nem tévedek a következő PS és XBOX AMD hardverrel, a Nintendo Switch pedig Nvidia hardverrel van szerelve. Persze lehet találni olyan konzolt is ami egyéb ARM chipre épít, de nem biztos hogy nagy élmény lenne vele játszani, bár a Qualcomm SoC-cal szerelt Oculus Go azért biztos szórakoztató lehet, azt kipróbálnám szívesen.
-
Pingüino
senior tag
-
S_x96x_S
addikt
1 hónappal ezelőtt ..
"Keller’s departure is a big deal and suggests that whatever he was implementing at Intel was not working or the old Intel guard did not want to implement it" - Hans Mosesmann
https://twitter.com/TechEpiphany/status/1271366800111013890Mottó: "A verseny jó!"
-
exedoc
senior tag
Felváltva voltak AMD-Intel processzorok nálam. Mindkét gyártótól abban az érában vettem procit amikor aktuális gyártó jobb ár/teljesítmény, vagy épp korszerűbb, jövőbe mutatóbb technológiát alkalmazott. Most az AMD ideje jött el, AMD-t is fogok venni. De azért az Intel-re károgók ne felejtsék el azt, hogy az ígérgetésből láttuk ám a piros oldalt is sok éven át. Mindig jött a majd most, majd ha kijön az XY proci majd akkor. Félreértés ne essék tudom én hogy belekényelmesedtek a sok éves előnybe, meg elszálltak az árakkal, és most a saját fostócsájukba léptek. Ugyanakkor nem vagyok igazságtalan és emlékszem dolgokra, Pentium 2-vel kezdtem. Eljön az Intel ideje is, lesz ott még 10nm meg 7nm. A nagy kérdés: Mire az eljön hol fog tartani az AMD? Hogy alakulnak az árak? Merre megy a (DIY)PC ipar?
[ Szerkesztve ]
-
Pingüino
senior tag
válasz Busterftw #106 üzenetére
Az AMD-s fanok szoktak túlozni ez tény, de nincs ez máshogy az Intel fanokkal sem. Viszont az tény, hogy az Intel technológiailag nem kicsit kezd lemaradni (és ezalatt nem csak a csíkszélességet értem). Én objektíven tekintem a dolgot, és úgy írom, idő kell ahhoz, hogy ez a pénzügyi adatokban is megjelenjen, mivel rengeteg aspektusa van a dolognak, nem egyedül a technológiai háttér számít. Viszont ahogy az események haladnak, én nem számítok arra, hogy az intel addigra talpra áll, mire az AMD pénzügyi adatain valóban megjelenik a technológiai előnyük. Sokan vízionálnak ma versenyt is, és rettegnek attól, hogy az AMD termékek hirtelen drágulni kezdenek, de valódi verseny csak akkor lesz, ha ide eljutunk. Addig ha drágul is valamit, nem fog jelentősen.
-
Egon
nagyúr
A hírről ez a filmrészlet jutott eszembe: [link]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Darmol
senior tag
Kétlem, hogy az AMD bármi olyat tudna amit az Intel nem, és vica versa.
Az Intel technológiában gyártástechnológiai, tervezésnél költséghatékonyság tekintetében van igen erősen lemaradásban.
Amíg Intel nem vált át az AMD tervezési filozófiájára, addig profit termelésben hátrányban lesz még ha bérgyártókat is alkalmaz.
Az AMD-nek két egymást követő évben pöccre 340 milla körül volt a profitja. Nagyon nem érti a világot az aki nem lája ez mit jelent.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
"végső soron azt fogja eredményezni, hogy a termékek drágulnak. Majd tovább drágulnak, majd miután már teljesen versenyképtelenné válnak, kopogtatnak a TSMC-nél".
Ez így van, de az Intelnek ez üzletileg nem biztos hogy hátrányos útvonal hosszú távon. Egy ilyen üzletfilozófiával csak az átvert vásárlók járnak rosszul.
Egyébiránt igen. A 14nm-en (is) mindenfélét lehet gyártani, nem csak CPU-t. Az egyik lehetséges útvonal, hogy az Intel elengedi a CPU vonalat, mivel úgy gondolja, hogy hosszútávon sem képes beérni a konkurenciát és átállnak más termékekre, amikre a jövőben várhatóan nagy kereslet lesz pl. MI gyorsítókra. Természetesen amíg teljesen kifullad a CPU vonal addig megy a kőkemény propaganda marketing.
Fentebb valaki feltette a kérdést, hogy ha presztízs az AURORA miért nem kap elsőbbséget. Közismert, hogy az Intel nem tud annyit gyártani amennyit meg ne vennének. Tehát ha egy olyan nagy megrendelést hoznának előre mint az AURORA, akkor több kisebb megrendelést nem tudnának teljesíteni, így nem tudnának teljesíteni a Dell, a HP, stb. felé. Mindez mellett ott vannak az olyan apróságok, mint a projekt költségvetési vonala, ahol mondjuk egy kongresszusi meghallgatáson elhangzik egy olyan kérdés, hogy ha AMD-s megoldással kétszer akkora kapacitást kaptak volna fele ennyiért, akkor miért nem bontottak szerződést az Intellel a projekt vezetői mikor még egy kapavágás sem történt. Stb-stb. Egyáltalán nem akarják megvalósítani azt a projektet, de azt sem tehetik, hogy kihátrálnak belőle.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Duck663
őstag
Egyáltalán nincs így! Miért vinné oda az AMD mondjuk bármely lapkáját, hogy az Intel gyártsa le őket? Az információt jelent az Intelnek a lapkákról, hiába lenne fejlettebb a technológia, bolond lenne bárki bármit odavinni. Így esély sincs arra, hogy nagyobb vállalatokat odacsábítsanak. Így meg, hogy lemaradásban vannak végképp.
Ezért írtam a jó árasítást.
Nem gondolom, hogy megvalósíthatatlan lenne, ha mondjuk az Intelnél azt mondanák, hogy ők akkor ott gyártatnak valamit az egyik legfrissebbel.
[ Szerkesztve ]
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
MaraTóni
tag
Szerintem ez már szándékos szabotázs, valami kínai vagy koreai terv része. Az USA (és egyben a "nyugat") képtelen felzárkózni gyártástechnológiában a távol-kelethez...
Valóban jöhet a bérgyártás Intel részről, mert ez már tetemes lemaradás lesz... -
Abu85
HÁZIGAZDA
A kiszervezés nem megoldás. Az Intelnek egy rakás pénzébe kerülne a gyárait eladni valakinek. Jók azok házon belül, ha akarják ezt csinálni. Úgy is lehet gyártatni náluk.
Az Intel sem gyártja ezeket a legfrissebb node-okon.
Hacsak a Samsung és a TSMC nem segít nekik ebben, akkor ez elég lehetetlen. A GloFo és a Samsung esetében volt ilyen átjárás, de ott a két cég úgy tervezett, hogy ezt figyelembe is vették. Ha nem így terveznek, akkor eléggé kicsi az átjárhatóság.
Persze, de ki akarna odamenni 10 és 7 nm-re, ha a Samsunghoz és a TSMC-hez is lehet menni?
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Duck663
őstag
Egyáltalán nem mindegy, mert így az összes költség az ő nyakukban van, ami végső soron azt fogja eredményezni, hogy a termékek drágulnak. Majd tovább drágulnak, majd miután már teljesen versenyképtelenné válnak, kopogtatnak a TSMC-nél. A kiszervezéssel viszont mondjuk úgy a közelben maradna minden.
Pl.: lapkakészlethez nem kell a legfrissebb gyártástechnológai, az AMD IO lapkájához sem kell, nem kritikus, ezekhez épp jó lenne.
Az Intel rendelkezik a technológiájához megfelelő szoftveres háttérrel, gondolom nem lehetetlen ebből egy olyan verziót kreálni, amely megkönnyíti az átjárást az TSMC és Samsung technológiái között. Jó persze továbbra is pénze fog kerülni, de ingyen semmi sincs. Az Intelnek, előbb-utóbb szüksége lesz más vállalatok megrendeléseire, mert egyedül képtelen lesz kitermelni az egyre dráguló technológiák fejlesztési költségét.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
Kansas
addikt
nincs versenyképes kártyája... hagyd már ezt az ócska demagóg dumát, top kártyája nincs, de kb. az összes kártyája versenyképes a saját szegmensében, és ezt te is tudod...
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mindegy, hogy kiszervezik-e, vagy maguknál tartják. A gond az, hogy nem kínálnak olyan jó technológiát, mint a TSMC és a Samsung. Így meg minek menjen oda bárki is.
Nem mellesleg a TSMC-hez és a Samsunghoz van egy csomó fizikai IP-je egy csomó cégnek, vagyis ott legózni is elég. Az Intelnél mindent le kellene tervezni. Senkinek sincs arra ideje és pénze.
Ez egyébként jó lett volna, ha a terveknek megfelelően lesz 10 nm-es node, akkor most gyártaná egy csomó cég rajta a lapkát, de ez a buli akkor megdöglött, amikor az eljárás nem készült el időre.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Duck663
őstag
Abu, nem járna jobban az Intel, ha kiszerveznék a gyártást? A kiszervezett vállalathoz meg megpróbálnák odacsalogatni az Apple-t, az AMD-t, az nv-t stb. Máris elkezdene jobban áramolni a pénz, több vállalaton oszlanának el a költségek. Jó most lemaradásban vannak, de jó áron kisebb lapkákra vagy olyan lapkákra ahol nem kritikus tényező a gyártástechnológia még a mostani is jó lehet.
-
Cs1csó
félisten
Csúszik?!? Nem hiszem el!! Az Intelnél ilyen, hogy csúszás?!
-
Kupszi
aktív tag
Az Intelnek muszáj lesz valamihez kezdenie, mert van teljesítmény, de milyen áron? Egy 10700Khoz is dupla Radis AIO ajánlott? Persze lehet léghűtéssel is próbálkozni, de egy erős AVX szintű PC játék nagyon le fogja izzasztani, és ott eldurvulnak a wattok.
A csíkszél váltás szükségszerű és már-már kötelező is hiszen 14nm-en ez a max. Tudnak még feljebb menni 5.5Ghz boostra is, de lassan egy 150e forintos CPUhoz egy 80e forintos hűtés kell...normális ez?Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen. Krzanich volt, aki ezekről döntött. Egyszerűen a kinevezése után extrém spórolásra vette a dolgot, és mindenben csak azt kereste, hogy miképpen lehetne meghúzni a nadrágszíjat. Ez láthatóan eléggé stabillá tette a pénzügyeket, csak elvette a cég jövőjét. A korábban meghozott, gyártással kapcsolatos döntéseket nehéz visszacsinálni. Amikor kiderül, hogy mégse elég jó a tervezett, pénztárcabarát litográfia az adott node-hoz, akkor már nagyon nem lehet vele mit kezdeni. Maximum elmondhatják, hogy legalább "olcsó" volt a fejlesztése, még akkor is, ha nem működik. Plusz az sem segít sokat, hogy akik régen az Intelt konkrétan Intellé tették, azok már a TSMC-nél, a Samsungnál, az Apple-nél, és más cégeknél dolgoznak. Egyszerűen nagy volt a fizujuk, és lecserélték őket a fiatalokra, ez volt ugye Krzanich egyik első nagy intézkedése. Sok haszna nem volt ha a hosszabb távú hatást nézzük, de legalább nem fizetik már őket, a fiatalok pedig olcsóbban dolgoznak.
Ezekkel egyébként Swan tökre tisztában van. A gond az, hogy újra kell építeni az egészet. És ha ezt el is kezdte Swan, annak a hatása az 5 nm előtt nem fog látszódni, mert ha még vissza is szerzi az elment mérnökök egy részét, illetve megnöveli a gyártástechnológiára szánt büdzsét, akkor is idő kell, amíg ezeknek eredménye lesz. Emiatt lehet, hogy nem vetik már meg a bérgyártást, mert vissza lehet helyezni ezt a vonatot a sínekre, de mire beindul, az legalább 5 év. Addig kelleni fognak a legjobb gyártástechnológiák a versenyképességhez, ehhez pedig menni kell a TSMC-hez és a Samsunghoz.
Ami a jövőben az Intel legnagyobb problémája lesz, az a gyártástechnológiák kifejlesztésének ára. Ezeket a TSMC és a Samsung úgy próbálja fedezni, hogy egyre több gyárat építenek az adott eljárásra, és abból egyre több bevételhez jutnak, amelyeket vissza tudnak forgatni az új node-ba, aminek a kifejlesztése sokkal drágább az előzőnél. És ez a folyamat exponenciálisan növekvő, vagyis a készülő új node fejlesztési költsége mindig több gyárral termelhető csak ki. Emiatt kellemes most a bérgyártók helyzete, mert van hova növekedniük. Jönnek az új piacok, azokra lesz pár új nevező, akiknek kell is gyártatni valahol valamit, tehát az ügyfelek száma növekszik, ahogy a megrendelések száma is. Az Intel viszont stagnál, mert alapvetően még ma is ugyanazokból a piacokból élnek, mint tíz éve. Ezek jó része nem is növekszik, és a bérgyártásra vonatkozó terveket sem sikerült beindítani. Emellett elkaszáltak már egy csomó területet, 5G-t, IoT-t, stb., vagyis azoktól a piacok már nem jön semmi, amelyektől pár éve remélték a növekedést. Emiatt például nem volt teljesen ostoba húzás az sem, hogy Krzanich visszafogta a gyártástechnológiai fejlesztéseket, olcsóbbakra cserélte a fontos mérnöki gárdákat, mert megpróbálta azt a problémát megoldani, hogy a gyártástechnológiai fejlesztésekre vonatkozó kiadások szempontjából az Intel ne költsön többet az újabb node-okra, mert a cég működő célpiacaiban nincs masszív növekedési potenciál. Ez a része most sincs másképp, tehát lesz majd egy olyan pont, amikor elérkeznek ahhoz a válaszúthoz, hogy akkor most megadják-e a szükséges pénzt az új gyártástechnológiák fejlesztéséhez, vagy hagyják az egészet a fenébe, és akkor 100%-ban bérgyártásra mennek. Mert a bérgyártók ki tudják ezt termelni, de az Intelnél nem állnak sorba a chipgyártásra vonatkozó megrendelők, akikre építve felhúzhatnának egy-két extra gyárat, és az arra vonatkozó bevételekből finanszírozhatnák a növekvő fejlesztési költségeket. A saját célpiacaikra pedig nem kell annyi lapka, hiába gyártanák le. Ez lesz a Swan-féle vezetőségnek a legnagyobb kihívása, megéri-e egyáltalán ragaszkodni a házon belüli gyártáshoz. És elég gyorsan kell erről dönteni, mert ha valaha is vissza akarják hozni azt, amit elvesztettek, akkor önteni kellene bele a pénzt, és elmagyarázni a befektetőknek, hogy pár szűkös esztendő jön a jövő érdekében. Csak a befektetők ezt nem nagyon szeretik hallani. Sokkal jobban tetszik nekik az a kb. Krzanich-féle modell, ami a jelenre koncentrálva lespórol mindent, amit lehet, aztán ott bassza meg, ha az a jövőnek árt.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Geri Bátyó #111 üzenetére
"szerk: A szarkazmus nem jött át, de ez az én hibám. Szarul aludtam." - és a napra is kimehetnél, olyan fehér vagy mint a fal.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
válasz Geri Bátyó #111 üzenetére
Ott a probléma a gyárthatóság volt, mivel a T-Bred A csak egy hamargyorsan összekapkodott egyszerű die-shrinkje volt a Palamino-nak. A B-verziót viszont optimalizálták az új node-ra.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Sinesol
veterán
Látom a szokásos szint megy ez alatt a cikk alatt is.
[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
addikt
Félig-meddig.
Azért a Thoroughbred b-t nem véletlenül csinálták anno! Ott azért volt baj a melegedéssel rendesen!szerk: A szarkazmus nem jött át, de ez az én hibám. Szarul aludtam.
[ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz huskydog17 #94 üzenetére
Mekkora valós problémát jelent a 7 nm késése? Nos, az Intel jelenleg átlagosan ~80%-kal van lemaradva az AMD szerverplatformja mögött teljesítményben. Mindezt nagyobb fogyasztással, tehát a hatékonyságban még nagyobb a hátrány. Ezen javított volna idén a Cooper Lake-SP, de törölték. A következő opció, ami verheti az AMD Rome platformját az a Sapphire Rapids. Ez valószínűleg a Rome platformot elkapja, de a most érkező Milan platform nem biztos, hogy meg lesz neki, mert kevés benne hozzá a mag. A gondot az jelenti, hogy mire a Sapphire Rapids megjelenik, addigra az AMD-nek kész lesz a Genoa, ami megint odarakhatja azt a ~90%-ot. Erre érkezett volna a Granite Rapids megoldásként valamivel a Genoa után, de mire megjön, addigra az AMD-nek ott lesz a következő opció, ami megint odapakolhatja azt a nagy teljesítményelőnyt. Az Intel nyeresége szempontjából a szerverpiac kritikus, és ha úgy folytatja, hogy még évekig hozzá sem szagolnak az éppen aktuális EPYC képességeihez, hovatovább még az ARM-os opcióktól is kikapnak, akkor nagyon gyorsan lejtőre kapcsol a 90% fölötti részesedés. Ugyanez az oka annak, amiért az AMD már az ARM-os megoldásokat nézi, ha versenyről van szó, mert az Intel egyszerűen még jó sokáig nem lesz ott teljesítményben, hogy beleszóljon az élmezőny csatájába. Ellenben a Marvell és az Ampere egyre veszélyesebb.
A CEO-nak van oka idegeskedni, de nem azért, mert ezt a nyakába varrnák. Pontosan tudják az Intelnél, hogy ezt még Krzanich rontotta el.
Ha 80% mínuszt nem veszel észre a legfontosabb piacon, akkor nyilván nem fogod érteni azt a problémát, amit szerencsére Swan már átlát, csak egyelőre még kicsi a mozgástere. Takarítgat egyelőre, hogy újra tudja indítani a céget.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz paprobert #88 üzenetére
Köszi a videót.
Így van. Nemrég csinált hasonló videót az AMD ami hiánypótló. Leveszik a hűtőt és megy tovább a játék. Ez kell az egybites usereknek mint akik itt is feltűntek. Így marad meg a fejekben 10-20 évre valami.
Gondolom ted_tris Fordot se vett még soha mert T-modell nem volt kényelmes.De ismerek IT vezetőt is akinek hasonló él a fejében az AMD-ről. Ezzel pedig azt is meg lehet magyarázni amit halladorék boncolgatnak. Hogy miért nem megy céges szinten az eladás. Az AMD szar és azért nem építenek rá nagy gyártók/szereznek be nagy cégek vagy csak mert hülyék...
@lezso
Nem hőtermelés, hővédelem.
A fejekben meg ezek a hülyeségek maradtak meg.@Geri Bátyó
Ahol az AMD-k instabilak, rosszul számolnak, kilépegetnek ott tuti el is füstölnek még. -
Busterftw
nagyúr
A 4. evben jarunk, azota elvileg bestbuy a Ryzen es az Epyc felnyalta a padlot a Xeonnal.
Aztan ugye 30% desktop market sharet vizionaltak es double digit szervert idenre.Ez informatikaban eleg hosszu ido.
De oke, tartson sok ideig, viszont az Intel nemhogy stagnalt volna 3 penzugyi ev utan hiszen mindenki AMD-t vesz, hanem rekordokat dontoget.
Lehet, hogy hozom a szokasosat, de akkor vagy az AMD-s "hangulattal" van gond, vagy az Intel hamis adatokat kozol. A ketto egyutt fizikailag nem megy.[ Szerkesztve ]
-
válasz adamssss #101 üzenetére
Nem nem nem nem nem nem nem nem nem nem nem nem nem nem.
(Verseny: ki tud több nemet modani? )A 14 az elején igenis szar volt, ugyanis a Skylake előtt még ott volt a Broadwell, ami komoly problémákkal küzködött, asztali proci csak ilyen demó szinten volt belőle.
-
Amit mutatsz, az Socket 7 fogflalat. Atesztben viszont az újabb Socket A (462) van.
Én egyébként úgy tudom nem egészen korrekt az az elmémesült teszt, ugyanis az AMD procikban is volt anno hővédelem, csak úgy volt megoldva és a lapnak is támogatnia kellett, s hát sok fos lap volt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Intel Core i9 9900K