Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz dezz #133 üzenetére

Igazából az nV akkor fog nagyot nézni ha a játékfejlesztők nekiállnak a GPU-t használni általános célokra is. Márpedig elkezdtek erre mozdulni, szóval pont akkor építi le ezen előnyét - sőt, fordítja hátrányba - amikor nem kellene. Megint az lesz a vége, hogy az AMD VGA-k időtállóbbak lesznek. Ahogy anno az általuk lenézett R580 a fejlődéssel rövid idő alatt utolérte az akkori csúcs GF-okat, majd eléjük is került nem kevéssel. (Az nV akkor a shaderek jelentőségének növekedését nem vette tudomásul.)

• agressiv

addikt

válasz dezz #133 üzenetére

agressiv: Rohadtul nem új irányvonal a GPGPU (a GPU általános számításokra való igénybevétele). Már vagy 10 évre tekint vissza a dolog... Mindig is ki szerették volna használni a GPU-k erejét más célokra is, csak korábban ez jóval komplikáltabb volt.

Ki mondta, hogy az? :U Éppen azt próbáltam kifejteni, hogy már nem tegnap kezdték ezt kihasználni.

Vagy nézzük más oldalról, ha ez magas volt: ha valóban kereskedő vagy (nem pedig csak egy csencselő kisgyerek), nem kerülheti el a figyelmedet, hogy nem is lehetne másként a dolog, mivel technológiai okokból megtorpant a CPU-k (jelentősebb) teljesítménynövekedése, így önmagukban nem lennének eladhatók desktop vonalon. Senki sem venne új procit 10% gyorsulásért... Hát így most lesz gyorsulás, nem is kicsi, csak a szoftver oldalon kell egy kicsit csavarni hozzá. (Kb. mint amikor annó elkezdték egyre jobban kihasználni az FPU-t, mert minden procinál adottá vált, a korábbi kevés konfigban megtalálható opcionális dolog helyett.)

Hadd kérdezzem már meg, hogy irma néninek aki netezni akar, de még egy gémernek is hova kell a jelenlegi palettának a középkategóriájától erősebb CPU? Mindenre elég még sok is egy egyszerű 4 magos, vagy HT-s 2 magos processzor, mindenre. Akinek esetleg nem az úgyis megveszi a komolyabbat ez nyílvánvaló.

"Az viszont, hogy az 5670 hozza a [8800] szintjét egyenesen nevetséges."

Nos, mint kiderült, ez a mondat volt a nevetséges...

Hát nem, lassabb. Hogy a felvett teljesítmény/számítási teljesítmény aránya rosszabb az tény, de nem is erről volt szó.

Biztos megbízhatóbb az a no-name oldal a ki tudja milyen összesítésével, mint pl. az Anandtech részletes tesztjei...

Én a saját tesztjeimnek hiszek. Az anand tech azt hiszem azt írta, hogy a 8800GT 125W-ot fogyaszt. Ha te kiérdemelted a szakértő "rangot" akkor talán tudod, hogy is lehet effelől megbizonyosodni, elő a műszerekkel, tessék megmérni, majd csodálkozni.

Le merném fogadni, hogy a jelenlegi konfigom a húzott újragolyózott 9800GT-vel, alaplapostul ramostul, mindennel együtt kivéve a processzort nem nyel be 125W-ot, bár lehet, hogy még a procival sem menne sokkal feljebb (cerka G530).

Ami a profi és a mainstream kártyák szétválasztását illeti: ez szerinted jó? Kizárólag játékra alkalmas kártyákat teríteni a desktopra (miközben az AMD OpenCL-es teljesítményben is jó kártyákat kínál)?

A mostani, a tavalyi és a 4 évvel ezelőtti sem csak játékra alkalmas és jó ez így volt ez így. Még egy ilyen ezer éves szarral is tudom konvertálni a videót, semmi perc alatt.

Apropó, (#127)+(#128): Hogy mindezek után még van képed ilyen stílusban írogatni daa-raa-nak, nos az egyenesen vérlázító...

Tudod vannak emberek akiket nagyon könnyű rángatni és azt elhitetni velük amit akarnak. A különbség annyi, hogy amíg ti itt vitatkoztok és "teszteket" linkeltek én arra figyelek oda, hogy legközelebb, ha alkalmam nyílik rá el ne felejtsem kipróbálni, mert erre célóztam a kereskedővel (még tanulom a szakmát, de alakul :DDD ).

Ami a hivatalos oldalak tesztjeit illeti, azt be kell látni, hogy minden gyártónak az a célja, hogy eladja a termékeit, és ha ehhez valami kis trükkre van szükség, hát még az is belefér.

Csakis azért ekkora a pofám, mert a munkám miatt volt és van is lehetőségem benézni a színfalak mögé és semmivel sem szebb, mint a mindennapi politika.

Azt elismerem, hogy lehet picit nehezen érthető a gondolatmenetem, mert te vagy megint a sokadik aki nem egészen fogja fel, hogy mire is próbálok kijukadni, persze lehet ez az én hibám.

Új hozzászólás Aktív témák