- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- Amazon Kindle
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Igazából az nV akkor fog nagyot nézni ha a játékfejlesztők nekiállnak a GPU-t használni általános célokra is. Márpedig elkezdtek erre mozdulni, szóval pont akkor építi le ezen előnyét - sőt, fordítja hátrányba - amikor nem kellene. Megint az lesz a vége, hogy az AMD VGA-k időtállóbbak lesznek. Ahogy anno az általuk lenézett R580 a fejlődéssel rövid idő alatt utolérte az akkori csúcs GF-okat, majd eléjük is került nem kevéssel. (Az nV akkor a shaderek jelentőségének növekedését nem vette tudomásul.)
-
agressiv
addikt
agressiv: Rohadtul nem új irányvonal a GPGPU (a GPU általános számításokra való igénybevétele). Már vagy 10 évre tekint vissza a dolog... Mindig is ki szerették volna használni a GPU-k erejét más célokra is, csak korábban ez jóval komplikáltabb volt.
Ki mondta, hogy az?
Éppen azt próbáltam kifejteni, hogy már nem tegnap kezdték ezt kihasználni.
Vagy nézzük más oldalról, ha ez magas volt: ha valóban kereskedő vagy (nem pedig csak egy csencselő kisgyerek), nem kerülheti el a figyelmedet, hogy nem is lehetne másként a dolog, mivel technológiai okokból megtorpant a CPU-k (jelentősebb) teljesítménynövekedése, így önmagukban nem lennének eladhatók desktop vonalon. Senki sem venne új procit 10% gyorsulásért... Hát így most lesz gyorsulás, nem is kicsi, csak a szoftver oldalon kell egy kicsit csavarni hozzá. (Kb. mint amikor annó elkezdték egyre jobban kihasználni az FPU-t, mert minden procinál adottá vált, a korábbi kevés konfigban megtalálható opcionális dolog helyett.)
Hadd kérdezzem már meg, hogy irma néninek aki netezni akar, de még egy gémernek is hova kell a jelenlegi palettának a középkategóriájától erősebb CPU? Mindenre elég még sok is egy egyszerű 4 magos, vagy HT-s 2 magos processzor, mindenre. Akinek esetleg nem az úgyis megveszi a komolyabbat ez nyílvánvaló.
"Az viszont, hogy az 5670 hozza a [8800] szintjét egyenesen nevetséges."
Nos, mint kiderült, ez a mondat volt a nevetséges...
Hát nem, lassabb. Hogy a felvett teljesítmény/számítási teljesítmény aránya rosszabb az tény, de nem is erről volt szó.
Biztos megbízhatóbb az a no-name oldal a ki tudja milyen összesítésével, mint pl. az Anandtech részletes tesztjei...
Én a saját tesztjeimnek hiszek. Az anand tech azt hiszem azt írta, hogy a 8800GT 125W-ot fogyaszt. Ha te kiérdemelted a szakértő "rangot" akkor talán tudod, hogy is lehet effelől megbizonyosodni, elő a műszerekkel, tessék megmérni, majd csodálkozni.
Le merném fogadni, hogy a jelenlegi konfigom a húzott újragolyózott 9800GT-vel, alaplapostul ramostul, mindennel együtt kivéve a processzort nem nyel be 125W-ot, bár lehet, hogy még a procival sem menne sokkal feljebb (cerka G530).
Ami a profi és a mainstream kártyák szétválasztását illeti: ez szerinted jó? Kizárólag játékra alkalmas kártyákat teríteni a desktopra (miközben az AMD OpenCL-es teljesítményben is jó kártyákat kínál)?
A mostani, a tavalyi és a 4 évvel ezelőtti sem csak játékra alkalmas és jó ez így volt ez így. Még egy ilyen ezer éves szarral is tudom konvertálni a videót, semmi perc alatt.
Apropó, (#127)+(#128): Hogy mindezek után még van képed ilyen stílusban írogatni daa-raa-nak, nos az egyenesen vérlázító...
Tudod vannak emberek akiket nagyon könnyű rángatni és azt elhitetni velük amit akarnak. A különbség annyi, hogy amíg ti itt vitatkoztok és "teszteket" linkeltek én arra figyelek oda, hogy legközelebb, ha alkalmam nyílik rá el ne felejtsem kipróbálni, mert erre célóztam a kereskedővel (még tanulom a szakmát, de alakul
).
Ami a hivatalos oldalak tesztjeit illeti, azt be kell látni, hogy minden gyártónak az a célja, hogy eladja a termékeit, és ha ehhez valami kis trükkre van szükség, hát még az is belefér.
Csakis azért ekkora a pofám, mert a munkám miatt volt és van is lehetőségem benézni a színfalak mögé és semmivel sem szebb, mint a mindennapi politika.
Azt elismerem, hogy lehet picit nehezen érthető a gondolatmenetem, mert te vagy megint a sokadik aki nem egészen fogja fel, hogy mire is próbálok kijukadni, persze lehet ez az én hibám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Drón topik
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- AliExpress tapasztalatok
- Adobe Photoshop
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- PlayStation 5
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- ASUS ROG STRIX Z790-F GAMING WIFI II Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest