Új hozzászólás Aktív témák
-
Multkor neztem egy filmet, amiben az a pali beszelt, aki a koselevvel jart egy csomoszor a szarkofagban es o mondta, hogy 120-180 fok korul van, ahol sok a futoanyag, nyilvan minel tavolabb merik tole, annal kevesebb. Most nem emlekszem melyik filmben volt, ha valaki latta, esetleg megirhatna.
Ironhand
-
dchard
veterán
Semennyire. Szobahőmérséklet. Nincs hűtve, a szarkofágban lévő öntöző rendszer is csak a szálló por megkötésére van beépítve.
Egyébként most jutott eszembe valami:
Minden létező csernobilos filmben elhangzik, hogy a reaktor tetejét tűzbiztos anyagból kellett volna készíteni de nem abból volt. Most fogalmazódott meg bennem, hogy mi is az a tűzbiztos anyag? Csak mert túl sok fát meg műanyagot nem láttam beépítve, viszont a grafittűz 2000 fok felett égett, ezen a hűfokon meg már semmi sem állja a sarat amiből a tetejét el lehetett volna készíteni...
Dchard
-
MrSealRD
veterán
Én tudom...ezért is használunk kizárólag jódozott sót...
Viszont van egy szubjektív megfigyelésem ami messze nem reprezentatív, csak én ezt láttam: Az üzletekben soha nem a jódozottat látom az emberek kosarában...Ráadásul a polcon sem ott van "széttúrva" ahol a jódozott só van, hanem a 30Ft-os kavicsot...azt viszik dögivel...
(((Nagyon zárójeles OFF: Inkább megveszek a 150-200Ft jódozott tengeri sót, és legalább sok más fontos nyomelemet megkapok benne, a jód mellett...Míg a sima sóban nem. Persze lehetne azon filózni, hogy hányszor drágább...de azt hiszem megéri 3-5 hónapra kiadni 200Ft-ot....Nekünk)))
-
Rive
veterán
Nem értem mitől lett volna hirtelen együtt a kritikus tömeg, hisz amúgy is ott volt az olvadék egy rakáson, mit segít ezen a víz?
'Száraz' hasadóanyag-massza kritikus tömege/sűrűsége jóval nagyobb, mint a vizesé: a víz, mint moderátor jelenléte elősegítheti láncreakció létrejöttét.
Ugyanakkor ez a láncreakció csak addig tart, amíg a felszabaduló hő a vizet el nem párologtatja. Ha van vízutánpótlás, akkor egy pulzáló reakció alakul ki, ami ugyan roppant kellemetlen, és a mentést is akadályozza, de az adott körülmények között nem sokat számított volna.
Lásd pl. Tokai-Mura.
Szóval ebben a dologban a leírtak nem állnak, (nukleáris eredetű) robbanás nem következhetett volna be.
A vízbázis elszannyeződése persze más tészta...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged