Új hozzászólás Aktív témák
-
yerico
senior tag
válasz
Ricardo128 #495 üzenetére
A sugárzás erőssége a távolsággal négyzetes arányban csökken, így az, hogy Debrecen v. Budapest, gyakorlatilag édesmindegy volt. A légkörbe került szennyeződés útvonala sokkal lényegesebb volt akkoriban, hogy merre került a talajra a szennyeződés.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Ricardo128 #495 üzenetére
Ezt azért nem lehet így teljes mértékben kijelenteni. Én 1986.10.05.-én születtem Szegeden, április 27.-én édesanyám (én meg a pocakjában) pont kint napozott Tiszaszigeten a nyaralónk előtt. Akkorra már a radioktív felhő bőven elérhette hazánkat. Én a jobb kezemen egy izom-csont deformitással születtem, amit később megműtöttek és helyreállítottak, mára csak a hozzám közelállók tudják, amúgy nem lehet észrevenni, teljes a funkcionalitása.
Ez lehetett a történtek miatt is, persze ez nehezen bizonyítható, de elképzelhető. Akkoriban anyum elmondása szerint a zöldségek, főleg a saláta fogyasztását nem igazán támogatták a hozzáértők, akik mérték a háttérsugárzást.
Egy időben beleástam magam a témába, mindent megnéztem/elolvastam a katasztrófával kapcsolatban. A legérdekesebb a Kijev-ben lévő zóna múzeum, hátborzongató a zóna területén található kitelepített települések felakasztott település táblái. Mióta nincs ott az ember, virágzik a természet, az állatokban a mutációk nem mutatkoznak, igaz az utolsó fűszál is sugárzik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged