Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
válasz #27070592 #32 üzenetére
Szerintem azt lenne jó megoldani, hogy pl. nikon esetében D90 és afeletti vázakat opcionálisan visszaküldhetném 3+ év után, hogy cseréljenek benne elektronikát, modernizálják. Természetesen ilyen nem lesz, mert ezzel csak én járnék jól
Kár lenne pedig pl. egy D300 vázért, ha egyszer elévül benne minden./人◕ ‿‿ ◕人\
-
törölt tag
valamiféle modul cseréjére gondoltál
Persze modulszerű megoldásra gondolok, de ez csak kb évente lenne esedékes, mondjuk szakszervízben, ha piacra dobnának egy (vagy több) új szenzort. És a modul a szenzoron kívül magában foglalná az új generációs procit is, hogy számítási teljesítményben se legyen hiány. De akkor sem kellene az objektívet kidobni a szükségképpen elavuló szenzorral együtt.
Kis méretben nem igazán lehetne kivitelezni, de ha van hely pl egy középkategóriás aps-c vázon belül is meg lehetne oldani a szenzorváltást. Kicsit nagyobb lenne a váz, de szerintem egy három érzékelőt mozgató szenzor-revolver (mint az asztrokameráknál használt szűrőváltó) még beépíthető lenne. És ehhez lehetne három tök eltérő karakterű érzékelőt választani, a hosszú listáról, ízlés szerint. És más eretnekségek. Ilyen se lesz ebbe a rohadt életbe.
-
Ijk
nagyúr
válasz Cathfaern #29 üzenetére
Olyan mint a nagypapa fejszéje, a nyele kétszer, a feje háromszor lett cserélve. Rendkívül gazdaságtalan, ráadásul nem is nyújt egy hűdeszuper képminőséget. Továbbá felfut a m43 is, és előbb-utóbb eléri a megérdemelt 100k-s árkategóriát. Mert az is 200k feletti kitben finoman szólva is vicces. Szóval csak várni kell picit, én is akkor csaptem le a dp1-re amikor elérte a megérdemelt 70k-s árat
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Cathfaern
nagyúr
"És még mindig nem tudom, hogy mire jó ez?"
Nagyon egyszerű, két verzió van:
1. Valami csoda folytán felkapottá és/vagy divattá lesz ez a technológia, ez esetben a Ricoh betegre keresi magát vele.
2. Minimális darabszámot adnak el, főleg gyűjtőknek, de az az ára miatt a fejlesztési költséget jórészt visszahozza, ez után pedig fel lehet akasztani a falra, hogy igen, megcsináltuk -
BEE
addikt
Ez nagyon jó !
Van egy kis géped, meg hozzá egy táskányi kiegészítő.
( Mint a viccben a szovjet kvarcóra ! )
Az a kábel vajon adatátvitel, vagy lopásgátló a vitrinben ?És még mindig nem tudom, hogy mire jó ez ?
BEE
[ Szerkesztve ]
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
atkahun
tag
válasz hibavissza #9 üzenetére
Ja, a Ricoh ilyen nyomtató, fénymásoló, meg még sok kutyafülével foglalkozik.
Én speciel nyomtatható dvd-t vettem Ricohból, azok egész megbízhatóak( vettem vagy 30 db-t, 4,7gb-at és 2 rétegűt is, és 0% hiba volt mindnél )
Tényleg elég fura, első ránézésre egész jó, de ez a cucc mindenképp kihalásra van ítélve, már csak az árából ítélve is....
-
FEDman
addikt
-
sbazsi
veterán
Valaki mondjon érveket, hogy miért venne valaki ilyen rendszert?
Mert ha abból indulok ki, hogy cserélhető obis gép, nekem drágának tűnik, és tele van korlátokkal.
Ha meg abból indulunk ki, hogy kompakt, akkor nagy, és sok vele a macera, és ugyancsak drága.Nyilván kijön még majd 5-6 obi és szenzor, darabja kb 500 euros áron. és a végén rákölt az ember egy középkategóriás gép árát.
Szállítása nem éppen ideális, akkor már egy strapabíró-vízalatti gép + egy tükrös.
-
tailor
őstag
Heh, lekoppintották az 1998-as Minolta Dimage X1500-ast... Nájsz
-
ROBOTER
addikt
válasz #27070592 #18 üzenetére
Ennek üzleti és műszaki okai is vannak.
Egy ekkora gépben a szenzor cseréjét csak valami nagyon kifinomult mechanikai védelemmel lehetne elérni. Nyilvánvalóan te sem a chip, hanem valamiféle modul cseréjére gondoltál, de igen szűk a hely, és nyitott érzékelő-felülettel ez több problémát szülne, mint megoldana. Nincs az a gyártó, aki magára húzná a vásárlókat az állandó problémákkal emiatt. Ez nem olyan mint a KF hátfal, ahol jellemzően egy műteremben, és hozzá értő személy helyezi fel a modult. Sőt a hátfalcsere valójában ott sokkal ritkább, mint itt a Ricoh-nál lesz az egységcsere. A Sigma féle üveglap nem jöhet számításba, hiszen annak közvetlenül a szenzor előtt kellene lennie (nem úgy mint az SD sorozatban), minden apró porszem, karc már nyitott rekesznél is látszana a képen.
A szenzorok felbontásának növekedésével a számítási igény is növekszik, így ha ma egy megfelelő processzort mögé teszel, az 2 év múlva egy 1,5...2-szeres felbontású (sőt, többszörös fps) érzékelőhöz kevés lesz. Ma pedig nem áll rendelkezésre adott fogyasztás, méret és ár mellett az a processzor, szóval tartalék képzése lehetetlen.
Ott van még a Leica féle elcsúsztatott mikrolencsés megoldás. Egy ilyen technikával megoldható, hogy egy nagylátószögű objektív kifejezetten a hozzá illeszkedő érzékelőt kapjon. A másik megoldás, hogy beáldozzák a zajt, és mikrolencse nélküli érzékelőt tesznek a nagylátó obi mögé. Ez is nagymértékben csökkenti az irányérzékenységet, és nagylátónál kevésbé zavaró az ISO3200 hiánya.
Egy picit üröm az örömben, hogy az EVF felbontása, frissítési frekvenciája, a kártyák átviteli sebessége is növekszik.
Üzleti oka pedig nyilvánvalóan az, hogy a szenzorok fejlődése még mindig nem állt meg. Ha ez úgy gondolják, (most mindegy, hogy valós vagy nem) hogy ez egy hosszú évekig piacon tartható rendszer lesz, nyilván jobban megéri újra kifizettetni a teljes egység árát. De igazából annyi műszaki indok is van, hogy nem akarok relációs jelet tenni közéjük.
[ Szerkesztve ]
-
leeate
senior tag
Az a baj, hogy ti nem értitek meg az unatkozó milliomosok nyomorúságát..
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
törölt tag
Valaki magyarázza meg miért volt jó ötlet a szenzort egybeépíteni az objektívvel? Dobtak volna piacra egy valódi cserélhető szenzoros rendszert, megemeltem volna a kalapomat. Jópár féle szenzort el tudnék képzelni, különböző célterületekre, kezdve az eltérő pixelméretekkel dolgozó realtime HDR szenzorral. De hogy miért kellett ezt egybebarmolni az obival??
Tetszene ha a 7D szenzorát is lehetne cserélni a következő generációs szenzorokra, feldolgozó procival együtt, anélkül hogy kukázná az ember a jól megépített vázat, a zárral, prizmával, lcd-vel, af-rendszerrel. -
HÁZIGAZDA
az biztos, hogy árversenyt nem fognak nyerni úgy, hogy minden obihoz meg kell venni egy "lelket" (szenzor, proci stb.) is. márpedig a tech világban hosszútávon csak úgy lehet nyereségesnek lenni, ha rohamtempóban csökkented a költségeid...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Vasinger!
nagyúr
Atyaég! Mik vannak.
Van ennek valami értelme? Érdemes csak a vázat megtartani és szenzort+objektívet cserélni?
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Egy alsó-közép szintű rendszerre rámenne az ember gatyája is. Inkább kiadtak volna egy cserélhető üveges apsc ill. 1/1,7"-os vázat. Aki fixeket akar, annak az előbbi, aki zoomolni annak pedig az utóbbi lenne jó. Kár érte, ez tuti befuccsol, mert baromi gazdaságtalan.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
HÁZIGAZDA
nekem tetszik, 6 év múlva kukázok egyet valahonnan, odaadom az egyik nikon ai-s fixemet, az pont annyit fog érni, mint ma.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
FEDman
addikt
Kedvencem a fix obin körbefutó piros csík!
Csak tudnám hol láttam hasonlót.. -
FEDman
addikt
Ízlelgetem ezt az új Ricoht, de eddig csak odáig jutottam, hogy érdekes.
Talán az pozitív, hogy itt minden obihoz külön AA-t illeszthetnek, de ez így önmagában még nagyon sovány.
Amúgy a LEGO-t mindig szerettem, de nagyon nem mindegy milyen épitőelemekből gazdálkodhat az ember!
-
hibavissza
veterán
Végre egy használható és jó ötlet! Ezzel a rendszerrel megvalósítható a kb. 15000 Ft-ba kerülő egység 1000%-os haszonkulcson történő eladása. Ezáltal megtörténik a parasztvakítás szertartás utáni kopasztás...ricoh...az nem valami középszar nyomtatót gyárt?
-
TeeJay
félisten
ja meg ahogy nézem a gép meg egy ilyen egység árából kijön egy Nikon D90 egy 50/1,8-as objektívvel az meg szerintem sokkal szebb képet csinál mint ez...
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Grayraven
csendes tag
Az egész valahol ott fura, hogy két lényegesen eltérő elavulási idejű technológiát zártak egy csomagba. Így sok értelmét nem látom a cserélhetőségnek. Oké, a váz marad, de miért menjen a kukába az objektív is, ha a CCD elavul?
-
johnjohn
addikt
Ezek már használhatóbbnak tűnnek, egész jónak néz ki az elképzelés.
-
Magnum_
nagyúr
durvák ezek a Ricoh cuccok
I humbly and respectfully decline™
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest