Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagyon érdekli az Intelt a PC-s kézikonzolok piaca
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Speciális hővédelemmel bírnak az ASRock nemrég bemutatott tápjai
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
figoa
tag
válasz
pottyoske197 #779 üzenetére
tudom régi probléma volt,de a legutobbi build win10. vsz szerint a legjobb oprenszer a "windoooovz" torténelme ota
-
kalmani
tag
7700K-t vettem nemrég. Mielött beraktam volna a gépembe kiprobáltam a haverom 6700K-ja helyén. Gyakorlatilag semmi különbség nincs a kettő között. Nem is értem miért kellett ezt kiadni. A 270-es csip is tök felesleges újítás volt.
-
Zebu
addikt
Sziasztok,
Tegnap óta van egy 7700k a gépemben egy Maximus IX hero lapban. Nagyon furcsa a hőmérséklete a procinak, szépen ugrándozik 30-70 között simán Windowsban és a Maximus ehhez igazítja a CPU venti sebességeket.
Ami furcsa, hogy felraktam a HWmonitort és Asus AI suite 3-mat és teljesen más hőfokokat írnak a procira. AI suite szerint 50 fokon van, HWmonitor 61-et mutat. Ez hogy lehet?
-
NandorHUN
addikt
Tudom, hogy nem egy mai teszt, de CPU cserét fognolgatok, és ezen megragadt a tekintetem:
"egnagyobb meglepetésünkre és örömünkre. Mindez annyit is jelent, hogy ezen a téren, úgy tűnik, megszűnt az enyhe csökkenő, illetve antituning tendencia. Bizonyára sokan emlékeznek, hogy a Sandy Bridge még 5 GHz-et is könnyedén elért, az Ivy Bridge, a Haswell, a Devil's Canyon és a Skylake is 4,7-4,8 GHz körül állapodott meg, a Broadwell pedig már 4,2-4,3 GHz körül kifeküdt. A konzisztens növekedés itt egyértelműen a gyártástechnológiai finomítások eredménye."
Nem egészen tiszta, egy ilyen gyári orajeles processzornál miért nagy öröm ha alíg pár száz Mhz-es tudning amit ki lehet belőle hozni? Ez miért öröm régi pl Sandyvel szemben?
I7 2600K-m van 4,6Ghzen fut, a gyári megadott paramétere pedig 3,4Ghz volt, ez egy dúrva tuning, de a CPU engedi és nem is melegszik nagyon ~60-70 C.Itt ez miért öröm ha alíg lehet emelni az órajelen? - Ilyen árazással ráadásul.
[ Szerkesztve ]
-
partytime25
tag
Sziasztok.
Érdeklődnék hátha tud valaki valami okosat..
SA - IO volt ot elég sok helyen irják hogy 0.9 -1V ra állítják mert az milyen jó ez az az állapot amikor kékhalál van és nem indul el semmi .... gyárilag a bios SA1.32-IO1.36 ot állít neki ... hagytam úgy mivel én nem tapasztaltam semmilyen hőkülönbséget vagy pozitív hatását a csökkentésnek...
Ha esetleg van valami tipp hozzá...
Üdv
-
Bitlocker pont hogy lassítja a rendszered. Ha nem tartasz attól hogy bemegy valaki és ellopja a Counter Strike GO képernyő mentéseid, vagy a titkos DOOM kódjaid, akkor totál felesleges. Ramot, procit és HDD-t eszik.
Nincs lista tudtommal, kiguglizod hogy mi mit csinál és lelövöd. Max ha gond van, visszaindítgatod őket. -
core i7
addikt
válasz
Williamgrant #794 üzenetére
Egyébként hol találok megbízható forrásból listát hogy kitudjam kapcsolni a nem szükségeseket csak mert nekem is Ultimate van én is abban a hitben élek ,hogy ez a legjobb meg van benne ez a Bitlocker ez mennyire fontos?
-
core i7
addikt
XD számára is a legjobb oprendszer az Ultimate bocsánat ezt megkellett mutassam
[ Szerkesztve ]
-
-
prime77
aktív tag
válasz
Williamgrant #788 üzenetére
Nagymester!
-
-
core i7
addikt
válasz
Williamgrant #790 üzenetére
Ezt jó tudni. A kiherélt mit takar?
-
-
core i7
addikt
válasz
Williamgrant #788 üzenetére
teleszemetelt Ultimate? Akkor melyik a jó a pro? Szerintem nem lesz tőle lassabb a gép legalábbis számottevően
[ Szerkesztve ]
-
-
7omy
csendes tag
válasz
Williamgrant #781 üzenetére
Köszönöm!
-
prime77
aktív tag
Sziasztok srácok!
Kérdeznék még egyszer utoljára!
Szóval mit ajánlotok megvételre?6700K egy Asus Maximus Gene VIII-al.
7700K egy Asus Rog Strix Z270G-vel.Ugye ezek mATX lapok!
A házam egy Phanteks Enthoo Evolv - benne 5 darab Noctua NF-A14FLX!
Processzorhűtő egy Noctua Nh-U12S.EVGA G2 850W táp - 16GB ram LPX 3000Mhz.
Egy Samsung 850 PRO 256GB lenne benne!
De lehet kapok amerikai barátomtól ajándékba még egy 512 GB PRO-t.Szóval én olyan 4.5 GHZ-n használnám a 7700K-t.
De hűtést nem akarok változtatni.
Hallottam ugye ,hogy a 7700K hőfokai magasak!Szóval melyiket lenne érdemesebb venni?
Köszönöm előre is a válaszokat!
ui: a VGA egy GTX 960 2GB
-
-
7omy
csendes tag
Sziasztok!
i5 7600K-s procira tervezek váltani a közeljövőben egy fx6300-ról. Kérdésem az lenne, hogy a most használt Hyper TX3 EVO hűtőm mire lenne elég az i5-ös proci alatt (vagy felett
. Brutál tuningot nem tervezek, max 400-500 MHz-et. Ha volt már hasonló téma, akkor bocs, de nem volt lelki erőm 700 kommentet végignézni. Vagy esetleg milyen hűtőt tudnátok ajánlani, max 10000 Ft környékén?
-
pottyoske197
tag
Megoldodott !
legeslegelso lepes i7 7700 as procoknal WINDOWS 10 es Frissitesek feltevese az OP rendszernek a frissitesei
mert hat driver es bios az fenn van alapbol azz az elso, de most mar OP rendszer is kell ismerje
latni a fontos hirt Windows 7 es 8.1 es verzio mar nem tamogatja a Kaby Lake-t es fagy is ki bizonyos jatekok alatt
A windows 10 az meg amugy szar ahogy van, dehat megszoktuk a Microsoft mindent legyur a torkunkon, csak fogyjon. most a hardverrel is kotelezi a win10 et mert hat azzal mindent tud latni ki mikor eszik mikor sz ik. tok facebook masolat csak mar Hardver szintenHa hardver hibat kapok akkor jelzem, egyelore szoftveresen megkaptam. atom stabil 65 fok magszimum , de fixen beallitva minden feszultseg frekvencia... majd lassan egyesevel feloldom es meglatom ha egyeb a bunos es nem a MICROSOFT, de ne legyen igazam
Sok siker a tuninghoz mindenkinek
-
pottyoske197
tag
Sziasztok
van egy problemam
heten megjott nekem is Z270X gigabyte gaming 7 es egy i7 7700k s szet 16 gb patriot memoriaval, es MSI gtx 1070 el.na mind szepo es jo, Win8.1 64 bit majd estetol win10 64 bit et tettem ra hatha megszunik de nem
azaz Division alatt jatszom es kulonbozo idokozonkent kidob asz asztara, nem Mike Romeo stb csak teljesen kidob.streszteszt , homersekletfigyeles mindent csinaltam, semmi valtozas
olvasgatva, a hyperthreadinget kikapcsoltam magot leblokaltam 4200 Mhz re feszultseget is le, semmi valtozas. jelenseg annyit valtozott hogy teganp ejjel 40 perc jatekig jutottam el. legeslegeloszor siman ment azt hiszem masfel ora aztan abbahagyta. olyan is vol 5 percenkent kidobott majd 15-20 stb tegnap egesz nap reggeltol ezt jatszodtam ejjel fel 3 ig
Passz nem kapom a hibat.
loogoltam a homersekletfoigyelot, VGA 65 fok fole nem megy 80 % os terheltseget jelez mondjuk csak a Gpuz, proceszor 70 fok fole nem megy igy leblokkolva, azelott 80 ig elfutott ha a turbo aktivalva volt , azt is kikapcsoltam. siman betolt mindent, siman megy a streszteszt teljes rendszeren vagy csak procin vagy csak VGan fel orat is hagytam homersekletek sem novekednek1 db problemara lettem figyelmes de nem kapok ra sehol valaszt
Aida 64 a +12 voltos agon konstans 13,2-13, 5 koruli feszultseget jelez folyamat,. de nem kapom hol kell allitsam mar ha lehet (tudtommal sehol nem lehet). Pot tapom nincs jelenleg azaz van de annak nincs8 tuse csak 6 azt majd jovo heten tudok beszereznimar tucatnal tobbszor fellkuldtem az osszeomlas jelentest lassak.
Koszi a segitseget ha valaki tud orvoslast
lassan fejszevel allok neki.
-
jones965
Modder
Srácok nekem semmi gondom azzal, hogy egy cikk fóruma alatt vitattok meg szakmai kérdéseket, de nem lenne célszerűbb az erre a célra létrehozott helyen ezt folytatni. Azt lényegesen többen olvassák, és tudnak a kérdésekre tanácsokat adni.
-
A heat spike annyi, hogy apróbb processeknél is meg-megugrik 1-2 magon a hőmérséklet 20-30 fokkal. Nem hevül túl vagy ilyesmi, de bizonyos helyzetekben zavaró lehet. Plusz nem is így kéne működnie.
TIM = thermal interface material, azaz hővezető paszta. Itt arról van szó, hogy a mag és a fém kupak közötti paszta gyenge minőségű, plusz a hézagolás sem tökéletes. Emiatt a processzor nem bírja átadni a hőt a hűtésnek, így eléggé forrófejű. Delid általában olyan 15-20 fokos segít, ami azért nem kevés.
Az mondjuk megint érdekes dolog, hogy nálam egy Asrock Z270 E4-ben gyári beállítások mellett elfekszik az IBT teszten a 7700k.
[ Szerkesztve ]
-
hugi0
őstag
-
Tehát összefoglalva azt magyarázod, hogy a vízhűtés halkabb és jobban elvezeti a heat spike pillanatnyi hőterhelését. Ennek nem is állítottam az ellenkezőjét, viszont ennek még mindig semmi köze ahhoz, hogy milyen a processzorban a TIM és miért vannak egyáltalán heat spike-ok.
[ Szerkesztve ]
-
tooolz
tag
Jó estét i5 7600 k alap beállitás melelt 4 magon 4ghz 2.3 magon 4.1 ghz 1 magon 4.2 megy ez miként van igy..
v sync all core esetén mind a 4 magon 4.2 megy..
ez befolyásolja az élet tartamát ill tuning esetén a 4x mag full ghz n járatva.. köszönöm.. -
-
fgordon
senior tag
Nekem i7-7700K-val az ASUS TUF Mark 1-ben 0.7V és 800 Mhz az alap, most is ennyi, hogy írok, hogy fut 20 program, de nincs jelentős terhelés. Ha indítok Prime 64-et 8 szálon, akkor felmegy 1.3V-ig 4500 Mhz-re, majd bekapcsol a hűtés, már hallhatóan. A szorzót 8-45 között állítja automatikusan, ha a böngészőben kattintgatok, felmegy 1800 Mhz-ig, azaz 18-as szorzóig, de akkor sem kapcsol be a hűtés. Sem letöltéskor, csak ha mondjuk valami számításigényes feladatot kapcsolok be, akkor kapcsol be a hűtőm, de az sem hangos, csak hallható, hogy megy.
A HDD-k és SSD-k 27 fokosak. A vízhűtés némán hűt, megy a ventilátora, érezhető, ha a kezem a ház fölé rakom, ahol kitolja a levegőt. A ház elején, lent pedig szívja be a levegőt érezhetően, hang nélkül.
A VGA sem kapcsolja be a ventilátort, csak ha jelentősen terhelem.CactuS: én változatlanul azt gondolom, ha jól beállítod, hogy hány foknál kapcsoljon be a hűtés, ami kb alaplapi beállítás, ha alapból jól van pasztázva a hűtésed, és jó a hűtésed, akkor nem fog heat spike-nál bekapcsolni, ahogy nekem sem. Nem mondom, hogy bármit rosszul csináltál volna.
Csak lehet, hogy BIOS frissítés megoldja, vagy valami beállításon múlik. Vagy marad az az elmélet, hogy bizonyos processzorok "rosszak", a többiek meg jók. Az is lehet, hogy ez az alaplap másképpen vezérli a hűtést, mint az enyém. Nem ismerem a többi alaplapot, hogy miben más a tiéd, nem használtam. Én maradok az ASUS-oknál, mert nekem bevált.
Ha sok időm lenne, elkérném a procid, és kicserélném az enyémre, hogy az általam beállított környezetben is úgy viselkedik-e, mint nálad. Azonban amíg el nem romlik ez a saját konfig, addig én nem szedem le a vízhűtést a processzorról, ha már szépen bepasztáztam és mindent beállítottam. Tehát ezt nem tudjuk kipróbálni, és nem derül ki ez sajnos, hogy konkrétan a processzor miatt van-e ez, vagy az összes többi miatt.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Williamgrant #762 üzenetére
Nekem egy 450-es Seasonic van bent egy R380 Nitro mellett. Eredetileg én is nagyobb tápot akartam venni, ha már új konfig, de arra ezt a választ kaptam: [link].
-
Szerintetek egy i7-7700k proci + gtx970 4gb + ssd mellé elég lehet egy csendes 550W-os táp?
-
Srácok, valaki világosítson már fel, hogy manapság hogyan is megy ez a feszültség téma a processzoroknál. Én úgy tudtam, hogy a 7700k alapból 1,2 Voltot kap. Ehhez képest biosban az Asrock Z270 E4 ad 1,220-at. Nem sok és máshol is olvastam, hogy ezt a 0,02V plusz fixen jelen van (hasonlóan, ahogy a ramoknál is van némi rejtett tartalék az "inkompatibilitás" elkerülésére). Prime95 futása közben viszont a HWinfo ezt írja: Cpu vcore: 1,312V, Max: 1,328V. Ezek szerint terhelés közben még vesz fel pluszt? (Mármint nyilván nagyobb a fogyasztás, de én azt hittem, hogy 1,2V a felső határ, ha már az a gyári alap érték). Fixen beállított 1,2V mellett drasztikusan leesik a hőmérséklet, azonban 1-2 perc után hibázik a Prime95 (utána meg kaptam is egy laza W10 crasht).
A kérdésem az, hogy normális, hogy fix 1,2Volton nem stabil a processzor?
[ Szerkesztve ]
-
Etzel
aktív tag
Valamelyik nap megnéztem (kupaktalanitas elott vagyok meg) hogy mit is bír a 7700k.
En 5ghz-ig tudtam vele elmenni 1.360v tdp es icccore megemelésével. Stabilan lefutott az ibt (Intel burn test). Sajnos nem találom a Corsair link kábelemet amivel a pumpat tudnám kiegyensúlyozottról, teljesítmény orientáltra állítani így rendre 93-97-94-89 fokosak voltak a magok.
Most próbálok egy kábelt keresni hozza aztan ha tudom a hofokot lentebb tornázni akkor megyek 1.4vcore-ig meg ~5.2ghz-ig kb. Ha ugy sem tudom lentebb vinni a hofokot akkor kupakolas lesz 😜
Egyébként 4.8-on stabil 1.288vcore-al. Igaz tdp-t 115w-rol 135w-ra illetve az IccCore-t is fentebb kellett vennem 150A-ig. Ha nem akarnék ezekbe bele nyúlni akkor csak 4.6. De ilyenkor win alatt 23-24 fokos terhelés alatt meg 55-60 között
Dehát nem azert vettünk "k"-s procit h megnézzük mit is bír? Aztan visszább venni arra a szintre amit meg kényelmesen tud terhelés alatt 24/7-ben tartani anélkül h sokkal több tdp-t venne föl vagy sokkal nagyobb hőt termelne.
Majd még jelentkezek. -
törölt tag
Na igen, ez is könnyen előfordulhat. Tegnap gyorsan ránéztem azért, idle 35-40 fok a Core Temp szerint, Start menünél pedig tényleg előfordul egy 10-15 fokos tüske, de a ventilátor nem pörög fel tőle.
(Most csak a CPU hűtő van az alaplapra kötve, a többi fix 400 RPM körül megy, HDD sincs, így rögtön hallanám ha turbinát játszana a gép.)
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Szintén 7700K, egy "sima" Dark Rock TF van rajta egy darab ventilátorral, de nem tapasztaltam, hogy egy Start menütől vagy akár játéktól felpörögne a hűtés. Az alaplap egy Asus Z270G Strix, minden alapon, és érzésre megy ez szépen, a feszültséget és hőfokokat mondjuk nem nézegetem.
(Tavasszal foglalkozom talán ilyenekkel is, ha lesz időm/kedvem finomhangolni egy kicsit a gépet.)
[ Szerkesztve ]
-
Nem hiszem, hogy az F51ben melege lenne, főleg, hogy a borda még csak nem is langyos...
Intel community és reddit alapján van bőven szórás köztük, semmi köze a házhoz vagy a hűtéshez (csak a Phn tálaltam 4-5 embert ilyen gonddal és nincs két egyforma deszka, hűtés, ház). Egy 130k-s procinál ha szerencse kell egy normális darabhoz, akkor az.minden, csak nem ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
fgordon
senior tag
Én Cryorig A40 Ultimate vízhűtéssel + GELID Solutions GC Extreme PRO pasztával használom az i7-7700K-t, és nem tapasztalok olyan temp spike-ot, amiről mások írnak, mármint nekem nem kapcsol be a hűtésem ilyenektől, de ez lehet a ház jó hűtése miatt is lehet. Vagy más az oka, az okot nem tudom.
-
fgordon
senior tag
Szia Cactus, a te bejegyzésed olvasva döntöttem úgy, hogy leírom én is a tapasztalatimat az első blogbejegyzésemben.
A lényeg, hogy ami nekem van i7-7700K, kupaktalanítás nélkül sem csinál olyat, amiről te írsz. Mintha teljesen különböző processzorról beszélnénk. Sajnálom, hogy ezt tapasztalod. Kell lennie valami megoldásnak.Én veled ellentétben nem akarok senkit lebeszélni az i7-7700K-ról.
Nekem tökéletes CPU, biztos sokaknak az, ha megfelelően megoldják a hűtést és működést. Még annyi, hogy meggyőzni sem akarok senkit. Csak egyszerűen írtam egy szerencsémre pozitív tapasztalatot.
Peace, remélem, hogy meg tudod oldani, hogy a tiéd is megfelelően működjön.
UPDATE: most látom, hogy az van kiírva, hogy "korrektúrázásra vár", és még nem elérhető, csak én látom elvileg a bejegyzést. Írok, ha olvasható a bejegyzés, elnézést.
[ Szerkesztve ]
-
Etzel
aktív tag
Par napja lett meg a 7700k. Eddig 4.6-ig mentem el vele 1.296vcoreal. Magok rendre 81-86-80-76 voltak egy h110i gtx alatt. Hétvégén ha lesz idom kupakolva lesz aztan meglátjuk. Habár engem is idegesít h egy piszlicsáré feladat miatt is fel-fel zúgnak a ventik :/
-
Az lehet, de nem tudom, hogy az fog-e segíteni a temp spikeokon, amit mondjuk egy böngésző frissítés okoz. De úgy legyen, mert nekem nagyon nem akaródzik delidezni a processzort, jó lenne, ha bios frissítés elég lenne.
Viszont akkor lehet, hogy fix feszültségre kéne a biost beállítani. A gyári érték elvileg 1.2V? A specifikációban én nem látom.
-
prime77
aktív tag
Köszönöm az információt!
Olvastam én is amerikai fórumon ,hogy a Noctuával 85-90 fokra is felmegy a hője.
Azt gondoltam ,hogy lehet a srác volt béna, és nem szerelte rá normálisan a hűtést.
Akkor kilőve ez a proci.
Egy jó 6700K sokkal meggyőzőbb lesz - 90 ezerért ki lehet fogni szinte vadiújakat is a ph-n 3 év garral. -
prime77
aktív tag
Srácok!
Tudnátok ajánlani a 7700K-hoz a Noctua NH-U12S ventit? - vagy még sem jó az már oda?
Phanteks Enthoo Evolv MATX házam van.
Csak azért kérdezem mert a 6700K-hoz azt ajánlották,az NH-U12S-t.
Már mindenem meg van, kivéve a proci meg a lap.
Ha 6700K-t vennék akkor egy Asus Maximus Gene VIII lenne alatta,ha 7700K-t, akkor meg egy Asus Rog Z270G.
Szóval 7700K-hoz egy 4.6GHZ-es futtatáshoz elég egy NH-U12S?
Előre is köszönet az infókért! -
i7 - 7700k forrófejűségére van valami megoldás? Azt hittem, hogy lefordulok a székről, amikor láttam az értékeket. A régi i5-ösömnek sose voltak ilyen értékei. Ez alapbeállítással 70 fok fölé megy simán egy Brocken-en, úgy, hogy 3x140 mm-es Alpenföhn venti mozgatja a levegőt a F51 supressor házban. Ha 50 foknál 100%ra mozgatom a ventiket, akkor is 67-68 fokig felmegy. Ez így nem gáz?
Manapság mekkora az a hőfok, ahol már károsodik vagy csökken az élettartama egy processzornak / VGAnak?
-
trancemusic
senior tag
válasz
Krisz1441 #737 üzenetére
3dmark05 (egy szálon fut) toplistát nézve, azonos órajelen 10%- val gyorsabb a skylake mag mint a haswell, a sandyt meg alázza. (Egyre lehjebb csúszok a listán a 3 éves eredményemmel ) Erős vga-t kell mellé tenni, akkor kibukik a különbség. Ezt a cpu-t illik húzott 1080-val tesztelni.
Pl. 4,8ghz 4670k 49000 score, 4,8 ghz pentium g4400: 54000 score
Egy szálon fut, a 3. teszt 15%-val több fps-vel fut. Ez mérhető különbség, és nem is kicsi
Extreme tuningosokat kell kérdezni, akik 2 ghz-en járatott 1080-t tesznek mellé,hogy mennyi a különbség a cpu generációk között. -
Krisz1441
tag
válasz
trancemusic #736 üzenetére
A nagy többség biztos nem javasolna cserét, bár én is ezen morfondírozok
, de sajnos még magas az ára + a kiszemelt alaplapnak is. 50 ezret meg nem szeretnék kidobni 12-15% teljesítmény növekedésért.........
-
trancemusic
senior tag
Valaki letesztelné nekem 4,4 ghz-en a 7600k-t crysis3-ban low grafikán, kíváncsi vagyok ,mennyivel tud többet mint itt a videón a 4670k,érdemes-e váltani.
U.i.: 400 fps-t akarok látni legalább... -
hubip
csendes tag
válasz
antikomcsi #8 üzenetére
+1
Egyetértek a felvetéssel.
-
jerry311
nagyúr
válasz
#46922752 #726 üzenetére
Kezdd egy BIOS resettel.
Utána, ha még mindig nem megy, akkor csak 1 RAM modult tegyél bele. Ha nem megy az első modullal, akkor próbáld meg a másik 3-at is.
Egyébként van egy nagyon hasznos régi nevén Nem induló gépek topik is. -
Walter_White
senior tag
válasz
Walter_White #728 üzenetére
még 1 off. Procira gondolnék legutoljára... Én személy szerint még nem láttam hibás procit
, vagy elromlani menet közben... de szerintem akkor a gép be se indulna.
-
Walter_White
senior tag
válasz
#46922752 #726 üzenetére
Ellenőrizd a Memóriát,A1-B1-A2-B2 slot a felállás gondolom, átdobot őket B1-B2-be ha abban van akkor A1-A2, ha azok után is fagy, akkor 1 rammal végigzongorázod a Slotokat, lefagy-e, ha pl az A1-ben lefagy az egyik modullal, akkor a másik modult is belepattintod ha azzal is megfagy A1-ben akkor pl lehet alaplapi slot hiba, ha működik, akkor azzal a memóval ami fagyott az A1-ben kipróbálod a B1-ben, ha ott fagy - tovább már nem érdemes menni, akkor már biztos hogy mem. Így szépen próbálgatni... Én így csinálnám.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok.
Vettem egy i7 7000k-t. Msi z270 M7 lapban csücsül, felette egy corsair h110 hűtő. 16 gb ram 2600 Mhz tápom egy BeQuiet pro11
850w táp.A gép, már ha elindul fagy, van amikor elindul a masina, de csak a ventik pörögnek 1000-rel.
Most a lap a hibás, vagy a proci?
Vagy más?
VGA még nincs benne, februárba jön meg majd.[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
Borda ~27 fokos (hurrá kínai infra hőmérő), tövében a heatpipe a proci közelében sem meleg. Szerintem, jól van felrakva, legalábbis eddig még egyszer sem hibáztam CPU hűtő felszerelésénél. Egy kisebb hűtővel is ment egy darabig, azzal 95 fok volt a max.
Nem vagyok teljesen boldog, hogy az intel fillérbaszása miatt már egy böngésző megnyitásakor is felüvöltenek a ventik pár másodpercre.2600k nem ment 55 fok fölé.
-
jerry311
nagyúr
Kinek mi a tippje?
2600k-t cseréltem 7700k-ra. Elméletileg kevesebbet fogyaszt, hűvösebb, ha jól értelmeztem a dolgokat.
Ehhez képest ugyanazzal a batár Scythe Mugen SCMGD-1000 MAX hűtővel 69-70 fokos max terhelésen.
Ennyire gyász lenne a kupakolás és az alatta lévő paszta minősége?[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz
hobizoli #717 üzenetére
lehet egy szezonban volt amd-nél választható, de zömében ott sem, intelnél is van néhány cpu amiben nincs igp
esetek többségében meg nemhogy elég, de örülnek is neki hogy nincs még egy felesleges alkatrész és meghibásodási lehetőség a gépben
alaplap nem jó példa, fapados cpu-ra ott a celeon/pentium, akinek több kell mehet felfelé bőven
ha az igp valamilyen szabályba ütközne abból lett volna már balhé ( : , persze jobb lenne ha csak opciós lenne, de akkor lapokból is opciós kellene, nehogy már video kivezetésekkel vegyek lapot mikor nincs is igp a cpu-banha meg van, akkor legyen már video kivezetés is
-
hobizoli
nagyúr
IGP max irodai gepekbe jo, meg aki max bongeszget meg forumozik a neten, letoltoget, Facebook-zik, chat-l...
egybekent nemtom meirt jo a IGP a regi alaplapi chipkeszletesek is egy sapka fosok voltak
anno amikor vettem ezt a gepet 2012-ben, az akkori A8 vagy A10-s sorozatu AMD K10-s CPU -voltak vmi A4 meg A6-s göthedékebbek is ennel-, amiben vmi integralt Radeon mittomenmi volt, 18-20 vmi lepedovel dragabb lett volna
annyiert ugyanolyan/jobb dedikalt VGA-t vettem volna mar akkoris, sajat onboard RAM-l, amint amit az tudott volna, es a dedikalt az nem a rendszer RAM-bol kanyarit ki maganak, es/vagy veszel annyival tobb RAM-t, de az megint plusz lóvé
vagy le lehet butitani a RAM-t mennyit hasznalhat, de akkor meg lofuttyre sem jo az aknakereson kivulszoval az arukapcsolason kivul nem ertem a raciot benne, a juzer oldalról nézve meg foleg, mert igy ha kell, ha nem, de kotelezoen megvetetnek veled vmit, amit nem fogsz hasznalni
AMD-nel legalabb volt kulon a csak K10-s CPU, meg az A-s sorozatu integralt VGA-s kivitel is, ott valaszthattalez olyan vhol, mintha alapgyartok is csak kvázi szervernek hasznalhato Extended ATX meretu alaplapot arulnanak, 8 DIMM-l, vmi kotla dobozhangu hangcsippel, dualGigabit-l, 8db SATA, +8db onboard Raid chip-l, 24db USB-vel, LPT, RS232, RS422, AMR, IEEE1394, 4G + DSL modem, kékfog, IRda, 2.4+5GHz WiFi, Crossfire/SLI kivitelben, 4db x16 PCIE csatival es emiatt vmi horrordraga chip-l... es biztos, ami ziher ranyomnanak ok is vmi VGA chip-t, aztán akkor mar lenne egyszerre ket olyan integralt VGA-d is, amit nem akarsz hasznalni, de csak igy tudod megvenni az anyulapot
gondolhatod milyen meredek ara lenne azoknak is ugy
akinek meg ezekbol nem kell egy csomo, mert eleg neki egy mATX is, le lenne fosva ballisztikus ivben
ez van, es ezt vedd meg sokert[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
nem
ez azert van igy, mert igy tuti o adhatja el neked a GPU-t is, akkoris ha dedikalt VGA-t hasznalsz, es nem egy ATI/AMD vagy nVidia egyseg lesz a gepben, es igy az is neki haszon, meg dedikalt gyartoknak kisebb bevetel
annelkul a CPU maga siman 15-20k-val olcsobb is lehetne akar, nem futi a CPUcore-t meg termel hot ugyanarra a hutore, hanem tole tavolabb fuggetlenul, masholez kb egy arukapcsolas, ami amugy sok helyen tilos
pl a Microsoft-t ugyanerzert baszcsizta meg egy USA birosag az IE miatt anno -
Krisz1441
tag
Nyilván nem nagyon éri meg váltani. Talán sandy bridge-ről igen, de mit tegyen az olyan aki még a gari lejárta előtt fél-egy évvel szeretné elpasszolni a cuccait? Mint pl én........
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz
hobizoli #712 üzenetére
valószínűleg azért, mert nagyrészt cég az ügyfél akiknek nem kell dvga, és ha valaki vga-t vált jól jön a gpu, vagy mint kis hazánkban sokan, először gép aztán majd valamikor vga, jó ez így, sztem sokkal olcsóbb gpu nélkül se lenne
nyilván nagy haszon a csúcs cpu-nál van
-
hobizoli
nagyúr
Ahhoz, hogy piacot szerezz jo, meg kelloen sokan vegyenek vmit, jo aron kell adni.
A suru filler jobb, mint a ritka forint - regi zsido mondas
Regen is nem volt eleg nagy kereslet a nagyobb orajeluekre, eladtak kisebb cimkevel. Eloallitani ugyanannyi es nem all benne a penz a polcon hetekig
En amugy azt nem.ertem hogy miert keccsolnek azzal hogy a core-ban legyen egy GPU is, amikor sokan eleve dedikalt VGA-t hasznalnak. Igy ha gyartas kozben hibas a VGA, vagy a CPU resze a magnak, akkor egyben mehet a levesbe az egesz chip
-
Chaser
legenda
válasz
Depression #703 üzenetére
másik teszt alapján meg jobb ( :
semmivel nem több az i3...itt csak az órajel számít, amennyivel alacsonyabb a p órajele annyival lassabb ha úgy vesszük semmit nem gyorsult a kaby
virtuális gépeknél már lehet van olyan utasításkészlet i3-ban ami miazz elmaradhat a p, de leginkább i5-be szokták azt pakolni
-
VirsLee
őstag
válasz
MZperX75 #707 üzenetére
Vállalati környezetben a virtuális gép arra van, hogy terhelés alatt dolgozzon, otthon arra van, hogy tanulj és kipróbálj rajta dolgokat, szóval jó eséllyel teljesen mindegy, hogy i5 vagy egy 4 szálas pentium van alatta, amikor 5 vm fut üresjáratban, néha pedig az ember pöccint egyet valamelyiken aztán megnézi a többin, hogy reagálta le a dolgot...
-
MZperX75
addikt
I5-2500K alapórajelen 3.4Ghz ipc fejlődés kb a Sandyka óta 22% Gpenya magassabb órajelen megy 3.5-3.6-3.7Ghz ,szúrsz egy kicsit 2500K-n 4Ghz környékére,de elég csak a min Fps-t megnézed,kiváncsi lennék 5-6 virtuális gép futtatása hogyan is megy Gpenyán gondolom berosál tőle a 2500K szépen muzsikál.
Játszani jó beruházás lehet,de akinek 2500K-ja van nem cserélné le semmiért egy Gpenyára hacsak DDR4-es konfiget szeretne és később vált nagyobb I5-re 6600K vagy 7600K ra. -
Mans20
addikt
válasz
E szerint meg ott van a 6100 alatt. [link]
-
KisDre
senior tag
válasz
Azért látva az FPS számokat arra jövök rá hogy a Doom durván jól van optimalizálva, vagy valami nagyon jól működik ott
[ Szerkesztve ]
-
Depression
veterán
ez alapján már egy 1050ti-mal is 20%-kal gyengébb a pentium ai i3-6100-hoz képest játékokban.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kis lépés az Intelnek, de vajon ugyanolyan kis lépés-e nekünk is az új mikroarchitektúra?