- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS ROG Ally
- OLED TV topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z10N
veterán
https://videocardz.com/newz/nvidia-announces-geforce-rtx-3080-ti-at-1199-usd-and-rtx-3070-ti-at-599-usd
-
Joz76
tag
válasz
Dare2Live #36 üzenetére
A 3070 Ti az ideális Ethereum bányászkártya :-) A 8GB RAM az ETH bányászásához már biztosan elég lesz, hisz még kb. 1 évig lehet a mostani értelemben bányászni az ethert, aztán jön a 2.0, ahol már stake-elni kell, tehát nem kell hozzá majd egyáltalán VGA. Ellenben a sávszélesség szépen megnőtt, mert a 3070 GDDR6-ját GDDR6X-re cserélték, így a RAM sávszélesség, ami az ETH bányászat legfontosabb tényezője 448GB/sec-ről 608GB/sec-re nőtt. Szóval valszeg a kb. 60MH/s-ről 80-ra nő a kártya ether alatti teljesítménye, ha valahogy ki lehet iktatni a védelmet. Márpedig ha nem tudtak bombabiztos védelmet csinálni, akkor fel fogják törni. Sőt, az sem lepne meg, ha az nV nem véletlenül csinálta volna ennyire a bányászok kedvére valónak ezt a kártyát, és valahogy erről is kitudódna, hogy azért csak fel lehet törni, mint a 3060-at.
-
Ha elöntik a használtpiacot a bányászkártyák, akkor bizony lehetnek gondok. Mármint ismerve a befektetői szemléletet, hogy hiába megy 100%-ot pluszba két q is, ha a kövi q veszteséges, akkor már sírnak. Valamilyen szinten ez vissza tud ütni. Persze csak ha a crypto esik újabb 40%-ot. Ez vagy bekövetkezik vagy nem, de a jelenlegi helyzet, ha hosszútávon így marad, akkor nem jár jól az nvidia. Még az amd ilyen szempontból több lábon áll.
szerk.:
Nekem csak egy fhd 144hz-re képes kártya kellene 150-200eft között, egyszer úgyis lesz ilyen, addig meg a 1650-el eljátszogatok régebbi játékokkal. Nyárra meg amúgy se kell kártya. -
k-adi
nagyúr
Tehát akkor összefoglalva,
3070 Ti helyett 3080 inkább a kevés vram miatt?
3080 Ti helyett 3090 inkább a "kis" árkülönbség miatt?jól értem?
-
válasz
GeryFlash #34 üzenetére
Most eltekintve a helyzettől és kizárólag az MSRP arkra koncentrálva. A A 3070 Ti a 6800 karik ellen, azok közé jött. Igazából a 3080 a 6800 karit elveri, 6800 XT szint kb, de sokkal drágább annál a 3070 pedig alattuk van.
Az a 6700 kártyák ellen ok de a 6800 hoz már kevés a legtöbb esetben.
Ezt a rést tömi be nvidia a 3070 Ti vel.
A 6800 579$ a 6800 XT 649$ és teljesítményben is ide jön kb a kettő közé A 6700 kártyák mellett szerintem a 3060Ti-3070 jó választás de a 3080 már árban lényegesen a 6800 kártyák felett van. -
Nyugodtan jöhet akár húsz féle is megvenni nem nagyon lehet, mert vagy nincs, vagy ha van akkor meg az ára az nem hétköznapi embernek való.
-
anulu
félisten
it's meant to be mined...
-
GeryFlash
veterán
Ja kozben utanaolvastam
Ez mar tenyleg szinten aluli, nem is leplezett egyoldalusag. Viszont a 3070Ti az tovabbra se ertem, hova minek, kinek kell egy megkisebb VRAM-os 3080?
Az meg hogy megengedett... Nem hiszem hogy latunk ilyen termeket, megpedig azert mert a celpiac a banyaszok, oda meg minek. -
válasz
Dare2Live #28 üzenetére
Annyiért is kihagyom.
Én a 3000 széria megjelenése előtt kb. 1 hónappal vettem 2080 Supert. Szinte lehülyéztek, de már akkor sem hittem el az MSRP-t, mondtam, szinte kizárt hogy olyan árban kapjuk meg. Csak azokat sajnálom, akik 200-250 ezerért kiszórták a 2080 Ti-okat, gondolván majd semmit nem fognak érni.#30 bolvar, Gyártói fellépés? Nem fogják veszélyeztetni a bevételi forrásukat. Naívság azt gondolni, hogy érdekli a gyártót, hogy kinél köt ki a terméke. Nekik az a lényeg, hogy mindent elvigyenek.
Ha kidurran mégiscsak a crypto, akkor pedig a kiéhezett PC-sek fogják átvenni a helyüket. -
gézu
őstag
Azt lehet tudni, hogy az asztali 3050-es szériát mikortól nem lehet majd kapni?
-
DudeHUN
senior tag
Tehát jól értem ezek ugyan azok a chipek amik már kint vannak. Csak a jobban sikerültek mennek drágább verzióba. Hááááttt... üzletileg mondjuk sokkal jobb döntés.
-
törölt tag
Az MSRP árat ezeken a bemutatókon már csak trollkodásnak szánják szerintem pedig elég rossz vicc. Mondjuk az új kártyák létjogosultsága is erőteljesen megkérdőjelezhető a jelenlegi helyzetben.
-
ted_tris
tag
Az nvidia a caterpillar konkurense akar lenni ezekkel a f@sza bányagépekkel..
#19 mert tudja, hogy ennyiért is eladható.
Jobb ha mindenki felfogja ezek az árak maradnak.
Max 2-5 %-al ha lejjebb mennek ha vége lesz ennek kriptopénzes a bűnöző eldorádónak. -
GeryFlash
veterán
Duggetlenul hogy ruhellem az Nvidiat, ez telejsen jogos. Nem artott volna leirni hogy a 3080Ti a 3090 szintjen van, a 3080 felett kb 15-20%-kal. A 3070Ti viszont egy vicc termek, ki a franc veszi azt a 3080 helyett. Mmint most teoretiksuan, mintha ezeket a VGA-kat lehetne kapni ugye.
-
Nem értem, minek van erőltetve az MSRP, amikor semmire nem jó.
2500+ euróért 3080 Ti-t tessék.
-
BazsiBazsi
aktív tag
Fizesd rá a gatyádat de vramra arra nincs pénz.
-
duracell89
senior tag
Ez kb. olyan mint mikor a kommunizmusban beszéltek a jövő évi csodálatos termésröl.... Jó nézni, de közünk nem lesz hozzá...
-
Rover623
félisten
"A fedélzeti memória kapacitása sajnos szűkös marad, mivel most is be kell érni 8 GB-tal."
Menthetetlenül megöregedtem...ennyi RAM, csak a videokártyán?
Az otthoni és irodai gépekben van ennyi...az első XT-met még én bővítettem fel 512KB-ról 640-re...mert többet nem lehetett belepakolni! -
Pipó
őstag
Szomorú, hogy a cikkíró kihagyta a 3080 egyéb adatait a viszonyításból és megpróbálta úgy beállítani, hogy nincs itt semmi látnivaló, csak plusz 2 Gb RAM miatt plusz 500 dolcsi. Az, hogy pl 8704 CUDA mag helyett van az 10240 CUDA mag, hogy 320-ról 384 bitre nőtt a memória sávszélesség azt feledje jótékony homály. Úgyse tudja senki ezeket az adatokat fejből. Persze le van írva a táblázatban, de ez olyan, mint amikor bemondják bennyi a beoltott ember összesen. Hogy csak 20-an kaptak egy nap az úgyse tűnik fel, ha nem tudod a bázist.
-
GeryFlash
veterán
Ha létezik a Földön rohadék cég
600 dolláros 8GB-os VGA és a +2GB 500 dollárért. Kellettek nagyon, 3070TI helyett bármikor 3080. Arról nem mondtak semmit hogy ezeket a jólárazott termékeket milyen fasza feltörhetetlen hash limiterrel látták el? Szegény ember aki már ígérni sem tud. Francért nem tudnak elég konzolt gyártani, mehetne az egész PC gaming a süllyesztőbe, láthatóan a VGA gyártók is jobban preferálják a bányászokat és a játékosok is jobban járnak.
-
Öööööreg
lelkes újonc
Mondjuk egy minimum 16 GB-ot illett volna rátenni, ha már a Radeonokkal akarnak versenybe szállni. Még a 3060-nak is 12 gigás, erre meg idetolnak egy 8 gigás 3070 Ti-t
-
huskydog17
addikt
Szerintem a 8 játéknál, ahol RTX feature kerül beépítésre igazán be lehetett volna másolni a részleteket, hogy mely játék melyiket kapja, ha már az NV részletezte ezt a press release-ben.
-
Mans20
addikt
Jöhetne végre valami 3050 a csóróknak is.
-
exedoc
senior tag
Véleményem szerint a 3070-en is bőven lehetne 12GB. Számítási teljesítmény van, de pl egy Unreal motorban RTX-el játszani már szűkös lesz bizonyos jeleneteknél a 8GB. Főleg, hogy egy vagyonba kerül. Ejnye. Azt hittem Ti modelleknél már változtatnak ezen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Ti jelzésű modellekkel igencsak elárasztotta a felsőházat a vállalat.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Tidal
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- 3 Év Gari - Asus RTX 3060 12GB Dual V2 OC 192bit
- MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 3X E 12G OC
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest