- Bluetooth hangszórók
- Steam Deck
- Home server / házi szerver építése
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tenken
őstag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
ermisukrám #9 üzenetére
Notin 3D-hez kevés a CPU amint egy értelmes modellt akarsz megcsinálni, így nem éri meg veszödni vele. Asztali, aszt csókolom.
-
válasz
TESCO-Zsömle #18 üzenetére
Nem is élnek meg...
-
Tenken
őstag
Jelenleg az egyetlen dolog amit "meg kell venni" az egy EC adapter kb 15k-ért. Ezzel kell alapvetően versenyeznie a CPU+LAP+RAM kombinációdnak értelemszerűen minimum egy olyan teljesítményt nyújtva, mint a notebook-od.
Házat, tárhelyet, direkt nem írtam, mert ha igazságos akarok lenni, akkor azok mindkét megoldásban szerepelhetnek. (Más kérdés, hogy reálisan, az előbbinél ezek opciós tételek, míg az utóbbinál kötelező.)
Szerintem egyértelműen bukta a külön gép költségvetése...
-
Tenken
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #10 üzenetére
Van ennél olcsóbb EC-s adapter. Az csak 1 kábel, mert van a nyákon usb-s csatoló is a hubnak, így nem kell konkrétan gépre dugni. Simán elfér a 2.0-ás usb az x1.2-es pcie mellett az EC gen2-es sávon.
Másrészt, meg szerintem bőven jó a TB egy csúcs vga alá. NV-nál a gyárilag beépített Optimus egyfajta adattömörítést is jelent, ami x1-es csatoló és igp jelenléte mellett aktivizálódik. Vagyis a x1 helyett x2-nek megfelelő adatmennyiséget lesz képes használni x1-es sávon. A baj az, hogy ez csak x1 esetén lép életbe. Hogy miért senki sem tudja. NV így írta meg a drivert.
A lassabb EC alapú pcie "x1.2Opt" (= x2.2) féle megoldás cirka 10000 gpu score-t kap 3dm11.-ben. Igen, ennél többet tud ez a kártya egy durva asztali konfigban, de figyelembe kell venni, hogy itt egy MAX 45W-os cpu dolgozik mellette. Ami ha túráztatva van a végletekig, valószínűleg throttlingolni is fog. Persze nyilván lesz még emellett is egy bő 10% veszteség a teljes x8-as sávhoz képest, de akár tuninggal csökkenteni is lehet. Stb..Maga a rendszer teljesen korrekt már most is x1.2 alatt. Azt a némi veszteséget bőven kompenzálja az a praktikum amit nyersz vele, hogy nem kell két külön rendszer. A kábelrengeteg kérdés is baromság. Ez 1 db csatoló összesen.
Persze lesznek akiknek mindig marad az asztali, és csak vadhajtásnak tekintenek a notebook-okra, de a tény, hogy ma már tökéletesen ötvözhető a kettő, annak aki mindkét megoldás előnyeit ki szeretné használni.
A cucc egyébként annyira nem drága. TB-s csatoló nem olcsó, van benne egy durva táp és rendesen kialakított hely mindennek. Aki ismeri az árakat az tudja, hogy itt nem nagyon van prémium felár rápakolva.
-
Male
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #27 üzenetére
-
kromatika
veterán
ekkora baromságot.és ráadásul 200 dolcsiért.
-
Radványi
aktív tag
Ha jol tudom jovore duplazodik a TB savszelessege, az mire lehet eleg?
Dokkolot hasznalni vagy csak radugni a toltore, szerintem nincs kulonbseg es egy kozepkategorias vga is megadhatja azt pluszt egy notinak otthon ami jatekban vagy komolyabb munkara kell.
Ha notebook rol jatszanek az nem a paplan alol teszem ezert a dokkolo a legjobb megoldas.
Fejlodni fog a TB is meg ezek a hazak is nehany ev mulva a szuperkonnyu hordozhato notik melle szerintem komolyan hasznalhato alternativa lesz. -
Male
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #23 üzenetére
Akinek notebookja van, és azon akar játszani, az már eldöntötte mit akar, neki nincs is más választása... szóval ezen meg nincs mit vitatkozni.
-
norbi19884
tag
A fusi és az acer megcsinálta aztán abba maradt a fejlesztés. Ott elrontották, hogy nagyon gyenge volt a noti akkori 3870 mellé 1.3 Ghz-es AMD turiont tettek legalábbis az Acer, de a Fujitsu-se volt sokkal combosabb.
Szerintem pedig lenne rá igény, ha megfizethető kategóriába helyeznék a dolgot mondjuk egy ilyen thunderboltos megoldás tápnélkül 10-15k max. Akkor van benne lehetőség, de így, nem éri meg. -
Male
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #21 üzenetére
Csavarhatod... tehát beláttad, hogy a 60-ért külső VGA ház meg egyéb cuccok megoldás helyett vannak jobb alternatívák, pl a konzol is, amire most rákérdeztél?
-
Blindmouse
senior tag
Olyan dokkoló kellene amibe belefér egy dupla VGA, egy 3,5-ös vinyó, egy optikai meghajtó, és az összes port amit valaha használhattál. Várjunk csak, ilyen létezett, évekkel ezelőtt is. Megint visszafele fejlődünk.
-
Male
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #18 üzenetére
A hangkártya gyártók nem is nagyon élnek meg... iszonyúan beszűkült az a piac mára.
Jó, hogy te magad írod, hogy 160GB a játékok könyvtár... ha a játékokat nem oda telepíti, mert asztalija van, akkor pontosan ennyivel kisebb SSD elég.
"Miért is? Ki akarna venni egy asztali gépet, ami semmivel se tud többet a notijánál, csak van benne nagyobb VGA?"
Aki játszani akar?Tehát pontosan a célpiac.
-
TESCO-Zsömle
titán
Az integrált bőven jó az emberek 99%-ának.
Ezzel nem értek egyet. 1%-ból nem élnének meg a hangkártyákkal foglalkozó cégek...
A notiba nagyobb SSD kell, ha a játékokat is arra akarod telepíteni...
Nem kell nagyobb SSD. Én most egy 256-ost használok, minden erre van telepítve és tökéletesen elég. Ha nem lenne fent 20 játék, a 128-as is elég lenne. 160GB a játékok mappa.
A subnotival van versenyben, azt a szintet kell hoznia...
Miért is? Ki akarna venni egy asztali gépet, ami semmivel se tud többet a notijánál, csak van benne nagyobb VGA?
-
Male
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #16 üzenetére
Az integrált bőven jó az emberek 99%-ának.
A notiba nagyobb SSD kell, ha a játékokat is arra akarod telepíteni...
Ilyen VGA ház nem tudom van-e másik... "SilverStone megoldása egyedi", erre alapozva nem nagyon van választék.
A konfigod... na neeee, ezt ugye nem gondolod komolyan? Drágább dolgokat nem tudtál volna összeszedni?
A subnotival van versenyben, azt a szintet kell hoznia...
proci: ha mér intel vonal, mondjuk egy i3 3220, 28.000-ért, de ennél vannak jobb vételek
lap: 12.000-ért már van választék
hangkártya: nem kell
ram: 2x4GB 16-ért
procihűtő: adnak a procihoz...
ház: tetszőleges olcsó ház megteszi...és most tartunk még csak a külső VGA ház áránál.
-
TESCO-Zsömle
titán
Hangkártya az asztaliba is kéne, ha normális hangot szeretnél. Külső vinyóház 5k. Táp nem kell neki, elmegy USB-ről. Tárolónak nem kell gyors vinyó, a játék az SSD-re települ, ami a notiban van. 128GB elég, de 256 meg aztán doszt. Utóbbiból 30k körül már kapsz régebbi SATA2-est. Nem kell TB-os dokkoló. Lásd korábban linkelt megoldás. Külső ház -> Na ebből se SS-t vesz az ember, ha költséghatékony akar lenni...
De ha belemegyünk a játékba, amit írsz az max 100k, mivel a ház tartalmazza az adaptert is.
2500k - 60e
Asus P8Z77-I Deluxe - 45k
BitFenix Prodigy - 23k
Kingston DDR3-RAM 8GB PC3-12800 HyperX Kit - 17k
CPU-hűtés - 10-15kMert ha már asztalit veszünk a VGA miatt, akkor "hajcsuk is ki rendesen", különben nincs értelme.
-
Male
nagyúr
válasz
Ok, az USB hub sokat segít.
"egy USB-HUB és az adapter áll az Alaplap-Proci-Ram kombóval szemben"
Hááát... USB-s hangkártyát írtál, külső vinyó ház, USB Hub (mivel a vinyót is erre akarod dugni, és elvileg arra telepíted a játékot, szóval kell a tempó, így USB3-as), és ezek az olcsóbb tételek.... de jön a Thunderboltos dokkoló (árat nem tudok, de szerintem ebből gyárit 30.000 alatt nem kapsz), aztán a cikk beli külső ház a VGA-nak alulról becsülve is 50.000-ért... ennyiből lazán kijön az a proci-lap-ram hármas, ami túlteljesíti a subnotidat.
-
válasz
Rypejakten #2 üzenetére
+1
Ráadásul notebook fronton már a közepes asztali vga-k is csúcsnak számítanak, úgyhogy mégsem olyan égető a 8x-os csatoló hiánya.
-
szilagyiv
senior tag
De a cikkben szereplő megoldással gyakorlatilag nem lesz gyorsabb VGA, mint a jelenlegi mobilos IGP-k. Sőt...
-
válasz
Na, nálam pont ezek vannak az asztalomon, csak VGA és USB HUB helyett dokkolóval. Egy mozdulattal ki és be tudok kötni mindent.
A valódi probléma inkább a sávszél, de lehet később születik rá jó megoldás, bár én a mostanival is kiegyeznék, egy középkategóriás (HD 7770-7850) VGA már jóval használhatóbb, mint a HD3000 IGP.
-
TESCO-Zsömle
titán
aztán ha hazaérsz kötözgetsz 10 percig
tartasz nagy monitort - A VGA-ra van dugva.
hangfalakat - Hangkártyára vannak dugva
külső VGA-t - Notebookra van dugva
egeret - USB HUB-ra van dugva
billentyűzetet - USB HUB-ra van dugva
és persze jó nagy vinyót - USB HUB-ra van dugva
hangkártya - USB HUB-ra van dugva
USB HUB - Notebookra van dugvaSzóval otthon 2-t kell dugnod, és a két kábelen kívül mindent eldughatsz a francba...
És igen... Van dokkoló...
Szerintem ez drágább és kényelmetlenebb megoldás, mint az, hogy hazaérsz lerakod a subnotidat tölteni, aztán benyomod az asztalit és 20 másodperc múlva indítod a játékot.
Asztali gépnek ugyanúgy lenne nagy monitor, hangfalak, nagy vinyó, vga, egér, bill, hangkártya, szóval összességéven egy USB-HUB és az adapter áll az Alaplap-Proci-Ram kombóval szemben...
-
ermisukrám
tag
pl notin 3d modellezni/renderelni (pl blender). na oda f@sza lehet.
-
tlac
nagyúr
miért nem vezetnek ki pl. egy x8-as pci-e csatornát?
tudtommal a szabványban benne van a külső csatlakoztatás lehetősége -
Male
nagyúr
Subnoti mellé tartasz nagy monitort, hangfalakat, külső VGA-t, egeret, billentyűzetet, és persze jó nagy vinyót tartasz benne, hogy a játékok is elférjenek... aztán ha hazaérsz kötözgetsz 10 percig, és kábelhegy az asztal. (persze, tudom, van dokkoló, nekem is volt, de ez azért nagyon nem általános).
Szerintem ez drágább és kényelmetlenebb megoldás, mint az, hogy hazaérsz lerakod a subnotidat tölteni, aztán benyomod az asztalit és 20 másodperc múlva indítod a játékot.
-
XuChi
addikt
Ez igy semmire nem jó. Anno volt egy fuji laptopom amihez egy külső 3870 ati kártya volt. Amilio Sa3650 + Graphic Booster. És ezt kellett volna továbbvinni mert tökéletesen működött.
-
lenox
veterán
Eddig is volt mar ilyen, de vga meg sosem ment benne, mert ahhoz olyan driver is kell. Szoval mostmar van ennek driver tamogatasa is?
-
Rypejakten
addikt
fkenny kivitelezese - ugyanaz, csak olcsobban.
-
szilagyiv
senior tag
Akkor végülis mire jó ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat újra elővette a Thunderbolt interfészen kapcsolódó VGA ötletét.
- Bluetooth hangszórók
- Diablo IV
- Steam Deck
- Home server / házi szerver építése
- Gitáros topic
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPhone-t használók OFF topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Garanciális ID-COOLING FX 360 ARGB WHITE
- Cooler Master MasterAir MA824 Stealth CPU Hűtő!
- Újszerű iCUE H100i ELITE CAPELLIX RGB - Corsair iCUE H115i ELITE CAPELLIX RGB Processzor Vízhűtés
- ASUS Prime 750W Gold Fehér / White Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest