Aktív témák
-
Gábor vitéz
tag
Jól van na nem kell úgy mellreszívni. Sejtettem, hogy azt kellett volna előbb elolvasnom, de nem gondoltam, hogy ekkora baromságot komolyan gondolhatnak! Ennyi erővel, ha szélesvásznú filmet nézel a monitorodon, az is szemrongáló hatású a két fekete sáv miatt! Komolyan szeretnék kezet rázni azzal aki ezt a TCO '03 specifikációk közé javasolta..
Ui.: De ezzel a logikával az autóvezetés is szemrongáló ha sötét színű a műszerfal (pedig legtöbbször az).
Ui.2: Szeritem sokkal inkább szemrongáló, ha teljes sötétben nagy fényerővel használod a monitort (akármilyen színű is a kávája).
Ui.3: de kár is ezen vitatkozni. Főleg azon hogy jó messze tőlünk, nálunk sokkal okosabbnak mondott emberek, mennyire idióta szabványokat találnak ki. -
dshk
aktív tag
válasz
Gábor vitéz #70 üzenetére
örüök, hogy jól szórakozol, de mielőtt halálra röhögöd magad olvasd el a TCO 2003 specifikációt. Nagy meglepetés lesz. Elég lesz azután megosztani velem a hasonló ''titokot'' és ''okosságokat''.
-
Gábor vitéz
tag
Ezt az ''okosságot'' hol hallottad?? A fekete káva rongálja a szemet.. Ez jó :) Meg a piros kapucni is! Vigyázzatok! :D
Na figyu: mondok titokot! A fekete kávájú monitorok azért nem kapják meg a TCO '03 minősítést, mert a műanyag színezéséhez kormot és egyéb égéstermékeket használnak fel a gyártók, ez pedig nem újrafelhasználható. TCO '03 minősítést viszont csak a teljesen újrafelhasználható termékek kapnak. -
Cruz
aktív tag
Annyit kiegészítésképp, hogy újra megnéztem 800x600-ban a cs-t ill a farcryt. Az utóbbinál nincs különösebb gond, bár már enyhén látni, hogy messze járunk a natívtól. Elleneben cs-ben jóval szembetűnőbb a különbség (egy picit mintha torzulnának a függőleges és vizszintes arányok; a technika jellegéből ez tulképp természetes). 1024x768 ban semmi ilyen nem vehető észre...
-
dshk
aktív tag
Ha megnézed a monitorodat, akkor ki fog derülni, hogy (jó esetben) TCO 99-es. Az új TCO tanusítványt nem kaphatják meg a fekete kávás monitorok, mert szemrongálók. A Dell feketemániás, de nem ez az egyetlen téma amiben kissé nehezen forog az agyuk, érdekes, hogy még mindig megy nekik a bolt.
-
sonix
csendes tag
Köszönöm a kimerítő választ Cruz!
igazából gondoltam rá hogy téged külön megkérdezlek mailben, mert vegigolvastam a milyen 17''-es tft-t topicot (de hosszu volt!! :) ), es lattam hogy te is ilyet vettél, de igy nem lesz ra szükség :)
szinte 100% hogy ilyen tft-t fogok venni én is, csak lenne mar meg rá a pénz :O
jol fog mutatni az AL ATP4-es hangcucc mellett! :DD
mégegyszer köszi!
azért... furcsa hogy nem mai darab mar ez a monitor, es még se nagyon olvastam olyanrol ami ugyanigy megfogott volna (fekete kava ide vagy oda..) vagy csak titokban tartja mindenki :D -
Cruz
aktív tag
Hali!
Én boldog tulajdonosa vagyok a drágának.
A rálátási szöggel nincs problémám. Amíg a képernyő előtt ülök addig izeghetek mozoghatok a székben, stb nem torzul, 2-3 méterről ketten (akár hárman is egymás mellett ülve) is nyugodtan nézhetünk rajta filmet. Gyors, no utánhúzás. Játékra igen jó. A felbontásváltást különösebben nem érzi meg. Pl. Cs-ben gyakorlatilag mindegy, hogy 800x600, vagy 1024x768, vagy 11xx x 1024 felbontáson megy (hasonló a ehlyzet farcryban is). Q3-ban még csak natívban néztem, de ott sem volt lassú. Pixelméret, csak úgy mint a többi tft-nél eleinte egy kicsit zavart, de most már észre sem veszem.
Fekete képernyő: a fénycső alul és felül bevilágít (kb 0,5-1cm ig), de azt csak a boot során fogod észrevenni. Bevilágít=az alssó és felső részen ilyen magas csíkban világosabb a fekete. Én ezt eddig kizáróag bootnál vettem észre (lévén ott a legegyszerűbb a dolog: nagy fekete képermnyő, kevés világító betű), másutt: asztal, játék, film nem lehet észrevenni.
Egyébként alkalmazás közben a fekete fekete, színek passzolnak és szépek is (nem is MVA panel, de sztem nagyon király).
Arról hogy analóg csatival van e különbség, nem tudok érdemit. Én eddig csak DVI-csatlakozóval néztem (mellékelve volt a monitorhoz).
Nem tudom miért paráznak a fekete káva miatt, de engem nem zavar (persze ettől még lehet, hogy vkit ez idegesíthet).
A fekete szín nekem nagyon tetszik és műanyag se gagyi amiből a cucc van. A gombok felirata valóban szinte olvashatatlan, de mivel kevés van belőle, egy idő után ránézés nélkül fogod tudni használni (jó ugyanis a menürendszere).
Az örök érvényű igazság marad: feltétlenül nézd meg előtte élőben.
Üdv
C.
ps.: aa 172x se rossz monitor... -
sonix
csendes tag
Kicsit régen írtak mar a topicba...azert megprobalom. :)
szoval en is egy ilyen monitor vásárlásán töröm a fejem, es majdnem biztos vagyok benne, de azért érdekelne egy-két tapasztalat.
Filmnézésre milyen ez a viewsonic? főként játékra kellene, de olvastam hogy arra pont jó. meg az hogy fekete a kávája engem nem zavar (pont azert dönöttem a viewsonic mellett a samsung 172x el szemben mert az utobbi nem fekete :)) )
A rálátási szög ha jol emlékszem 140/140, ez elég egy mindennapi használathoz? tehat ha mondjuk keso este a fejemet se tudom mar tartani es lecsuszok a szekben akkor torzulnak a szinek?
es barmi rossz tapasztalatot irjatok le... gondolom sokaknak van már régota ilyen tftje es sok ido alatt biztos elojottek a hibái, ha vannak.
esetleg ha ennyi pénzért vki tudna jobbat ajanlani (fekete elonyben! :DD ) akkor ne tartsa vissza!
u a legfontosabbat majdnem kihagytam... kisebb felbontasokban milyen a képe? foleg jatekokban erdekelne!
[Szerkesztve] -
Brekk
addikt
NÉZZÉTEK MÁR MEG EZT A SZ**T SÖTÉTBEN FEKETE KÉPERNYŐVEL!!! Aztan ha eszrevettetek a minden oldalrol majdnem a kozepeig bevilagito fenyt akkor dicserjetek ezt a csodalatos monitort! :((
-
Naras
őstag
Na jó.. Ez most beletelt 2mp-be... :)))
-
Naras
őstag
Amúgy megsúgom, hogy a dyslexia, amit még ilyen szépen ki is írtál eredetibe, a rossz olvasási készséget jelenti, vagy hogy fogalmazzak, tehát az ilyen emberek sokkal nehezebben tudnak megtanulni olvasni, és ehhez kapcsolódó dolgok nehezebben mennek nekik... Ezt a jelenséget, amivel most itt szemben állunk, nem így hívják... ez is valami disz, de nem tudom pontosan, hogy mi... persze ha télleg erről van szó.. amúgy nem tudom mi nem tetszik, én gond nélkül megértem, amit ír...
-
RudiG
tag
Jah, és még vm..a.z a teszteben szereplő CTXsem rossz. Csak annyi ,hogy papiiron meg teszt szerintis lassabb a frisiitése, ám én nem láttam túl nagy külömbséget, és a képe sem rossz és a dizájnja is bejövős.
Jah és megtalálta a prohardver a jelenleg nekem valoot: Eizo FlexScan L885 .18-án szülinapom, lécci gondoljatok rám :P -
dshk
aktív tag
szerintem se a Sony se az EIZO nem gyárt paneleket, úgyhogy nekik is ugyanabból a technológiából kell választaniuk mint a többieknek. Választhatnak ''viszonylag'' jót a mai korlátokon belül, ez nem vitás, de gyors és szép semennyi pénzért nincs legjobb tudomásom szerint.
-
petesejt
aktív tag
Nos, megvettem én is. Tetszik, szuperjó.
Elégedett vagyok vele. :)
Addig is viszlát! :P
Petesejt -
dshk
aktív tag
Én személy szerint jobban csípem az ezüst, ill. fém színű moncsikat, de mivel igen nagy gémer vaok, így a kompromisszum elengedhetetlennek tűnt.
most már késő bánat, de van belőle ezüst színű is (a talpa annak is fekete hál istennek). Látószög probléma meg szerintem adódik a technológiából jelenleg van a gyorsabb szarabb képű meg a lassabb jobb képű, lehet választani. -
Toronyőr
csendes tag
nos megvettem, és nem érzem úgy, hogy a fenébe, kár volt...
különösen tetszik, hogy ez az oldal: [L]http://www.viztorony.hu/h[/L] pont elfér scrollozás nélkül, ha elforgatom a monitort :) ja és adtak hozzá egy 1000 gombos billentyűzetet ajándékba... -
RudiG
tag
Hali!
Na, nekem egy ilyen jött a fa alá.
Én személy szerint jobban csípem az ezüst, ill. fém színű moncsikat, de mivel igen nagy gémer vaok, így a kompromisszum elengedhetetlennek tűnt.
Tehát, a moncsi összességében elég jónak mondható, s a CHSben 123 nettóért jutottam hozzá. A talprészének a sziine igazábool naonnaonnaonsötétkék (Szinte fekete- ezért is van ott az a 'b' :D)
Szóval ó ez a 16ms...sokkal jobb mint az eddig általam látott TFT-ké, megjegyzem, azért ez a szám sem rúg túl magasra. Kedvenc, igen gyakran játszott játékom a Counter-Strike, mely talán a legérzékenyebb játékok közé tartozik ilyen téren és bizony mintha ''frissiitési szakaszokat'' véltem volna felfedezni játék közben bizonyos a játékban fellelhető háttérelemek előtt (általában nagy, egysziinű, egybefüggő). Ez a gyakorlatban annyit jelent ,hogy vízszintes vonalak kb (felbontástól függően) 3-4 részre tagolják a monitort...és sajna sztem nem félrenéztem...bár ebben a felbontásos mókában nem vagyok biztos.
...nameg rajzolgatam is vele és pl tegnap azt tapasztaltam ,hogy a képernyő alján lévő citromsárga a teteje felé egyre narancsosabb...hmm. Hárt furi volt..szooval a az ideális horizontális szög megtalálása kisebb gondokat okoz a számomra:P -
Lacza
senior tag
Azért annyira ne rohanjatok ilyet venni,mert biztos infóból tudom,hogy ez egy fizetett teszt volt.Amúgy meg az elmúlt vasárnap láttam és fekete képnél iszonyúan zavaró homorú erős nagy fehérség látható .Szerintem nem jó vétel ennyi pénzért.A Samsungot is láttam,igaz hogy azt a 16:9-est láttam de az coooool volt.
Hát ennyi. -
petesejt
aktív tag
Én csak egy emberkével beszéltem telefonon a QWERTY-től, egyébként nevetséges a weblapjuk, és a hozzáállásuk is. Nos, ez az ember mondta, hogy NINCS nekik ÉS a PIXEL-től hoznák - feltéve ha lenne a PIXEL-nek...
Szóval lehet hogy ez az emberke hülyeséget beszélt.
És most a jó hír: hosszas utánjárás eredményeképp sikerült szereznem belőle, ha kell van akár 30 (harminc) darab is. Sajnos a cég csak viszonteladókat szolgál ki, de szerencsére én az vagyok.
Mivel a PROHARDVER fórumot nem üzletszerzésre szeretném felhasználni, hanem történetesen itt találkoztam még olyan emberkékkel, akik vásárolni szeretnének és ugyanúgy nem kapnak sehol sem, ahogy én, ezért felajánlom azt, ha eljönnek velem a nagykerhez, szívesen vásárolok nekik is. A monitorokhoz 3 év garanciát, és pixelhibamentes átadást tudok biztosítani - lévén nekem is biztosítja ezeket a nagyker.
Mivel a beszerzés az első számú gond, ezen szeretnék segíteni, és NEM nagyszabású üzletet szeretnék belőle csinálni. A lehetőség egyetlen napon (vagy szerdán, vagy csütörtökön) lesz adott (amikor a saját monitoromért megyek), csakis előre fizetéssel, készpénzben. Természetesen a vásárló velem jöhet a nagykerbe, így biztosított, hogy nem szaladok el a pénzzel. :)
Az ár: 128000.- forint plusz ÁFA = 160000 forint. Számlát adok.
A korlátozott vásárlási lehetőség miatt adom ilyen olcsón (nehogymá' abból húzzak extra hasznot, hogy csak nálam van...), illetve ahogy írtam, azért hogy egyáltalán LEHESSEN annak, aki szeretne.
Bízom benne hogy a PH! fórum is megértő és nem moderálják ki a fenébe e hozzászólásomat... szóval tényleg csak segíteni szeretnék.
Ha kérdés van, ide írhattok magánban:
vp171b@studio37.hu
Üdv,
Petesejt
(Takács Gábor)
Stúdió 37 Informatikai és Mérnöki Szolgáltató BT.
Pécs
Ui.: akinek nem tetszik, elmehet a MediaMarkt-ba, megveheti 190-ért, de ha van egy kis esze, lealkudja, mert több mint fél éve kinn áll... (megpróbáltam, 180-ra le is engedik... :C) -
dshk
aktív tag
Azt véletlenül egész pontosan tudom hogy a Qwerty nem a pixeltől hozza, mert a nagykereskedőtől (aki nem a pixel) kaptam a qwerty címét. Arról nem beszélve hogy amint már írtam ebben a topikban, én ezüst színűt vettem (s és nem b) amit a pixel nem is forgalmaz, így elég nehéz lett volna a Qwertynek tőlük hoznia. De ez volt az utolsó hozzászólásom, mert úgy látom itt csak írnak az emberek olvasni nem olvasnak.
-
Toronyőr
csendes tag
a halálcsillag (gyk: westend) mediamarktjában van, ki van állítva, be van kapcsolva, marhajó. talán még raktáron is van nekik, nem kérdeztem.
ugyanis 190-ért adják.
asszem irány ausztria. 130valamennyi kint.
(a qwerty honlapja szerint nekik nincs. talán írok nekik, de már elment a kedvem az egésztől. 15 boltnak írtam eddig, ebből kb 3 válaszolt, egyiknél sem lehet kapni - ott sem, ahol az árlistában van, hátmég ahol nincs...)
[Szerkesztve] -
petesejt
aktív tag
Szevasztok!
A Miqlash hozott egy teherautó pénzt, és TFT monitorral szeretnék tapétázni...
viccet félretéve, eddig nálam is a legesélyesebb a VP171b, csak 2 bajom van vele.
1. még sohasem láttam élőben
2. nem lehet kapni sehol... :DD
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
HA jol tevedek akkor az a tn+film-es, annak a nagynenenye a 192t ami 25ms-es pva annak nezd meg akepet!!!:-)))) /na meg az arat:-(((((/
je nem is ojjan szornyu arak amp-tol vannak
Samsung 192T 179700 / 224625
Samsung 192V 155504 / 194380
Zsolti bacsiban bizok ezert elhiszem a 30 kulombseget akkor egyertelmuen a t-re szavaznek
udv
neduddki -
erdoke
titán
Hátha megspóroltok nekem egy kis kutakodást:):
Van ennek 19''-os párja, és ha igen mibe fáj, illetve a Samsung 193X vagy mifene jelű moncsihoz képest milyen?
Kösz. -
Toronyőr
csendes tag
Igen, köszi. Olyan üzletet én is találtam sokat, ahol az árlistában benne van.
Ez a jellemző válasz:
''Elfogyott a VP171b, legközelebb január végén lesz, kb. 10%-kal drágábban'' (pixel)
klassz, ők eddig is 10%-kal drágábbak voltak jópár üzletnél...
nyilván nem ott fogom megvenni, ha valaha lesz még ebből a monitorból.
lehet, hogy irány ausztria?
[Szerkesztve] -
Toronyőr
csendes tag
és hol lehet kapni ilyen monitort?
[Szerkesztve] -
John104
csendes tag
Szerintem szuper ez a tft-moncsi, ma teszteltem és semmi gondot nem találtam vele, sehol sem, a színekkel se amit itt említ a cikk, So, bátran ajánlaható mindenkinek.
-
TheVeryGuest
senior tag
Szeritem a design ocsmány, papírzacskót kellene húzni a fejére :-). Az NEC 1701, vagy a Sony S71B esetleg a Iiyama ProLite 430SB sokkal szebb.
Nem tom ki hogy van vele, de 150-200KHuf-ért én azért olyan monitort szeretnék, ami tetszik is, nem csak olyat amit majd megszokok.
Persze ez relatív, ha valaki erre gerjed, hát vegye. -
neduddki
nagyúr
HI!
Hat tudod ittewn a vajuk mellet ez meg nem tunt fel a bornyuknak! Amugy kerlek ne vadojjjjjj a 6.5 evvel kozeli megbizhato ismeroseim szerint inkabb 3! De akkor me g ez ahejjesiras is szep nem????:-))))
Komojjra foeditva, ha vmit nem ertesz akkor legysszives irj, megprobalom erthetetlenebbul!!!:-)))))))))))))
udv
neduddki -
peceli
csendes tag
Kedves ''neduddki'', kerlek ne vedd szemelyeskedesnek, de nem tudnal egy kicsit olvashatobban irni? Ha igen, szerintem sokunk oromere tenned, mert ennyire rossz helyesirassal meg egy 6,5 eves sem rendelkezik. Lehet, hogy poennak tartod, de sajna nagyon nehez megerteni amit irsz es azt, hogy mit akarsz vele. Egy masik TFT tesztrol szolo kommentcsokorban lattam, hogy mas is kerdezte miert kell ennyire magyartalanul. Nagyon sokat irsz ami jo, de sajnos csak minden tizedik mondatodat lehet erteni (ahogy lattam ez masnak is problemat okoz). Igen, ez egy betegseg - diszlekszia (dyslexia), szoval ha beteg vagy akkor bocs.
-
-
Továbbra is csak a mások által is említett véleményt tudom ismételni: fekete kávás monitor lehet, hogy nagyon tökösen néz ki, de ergonómiailag egy csőd. (Hasonlóan az eredeti, kerek iMac egérhez.) Ha szobadísznek kell, akkor OK, de ha sokat nézed, a szemed rongálod csak vele. Szokjatok le a fekete kávás monitorokról! :(
-
neduddki
nagyúr
HI!
CSak egy szokasos kiegeszito: a panel tn+film, oka
1. a gyarto nem ad meg semmit /ez ma jeloent vmit/
2. a gyarilag megadott latoszogok!
A kepminoiseg vitat meg mar lefuttatuk a lg tesztben, de azt behunyt szemmel merem allitani, hogy jobb mint az!
udv
neduddki -
TomMaster
csendes tag
Sziasztok
Van szerencsém ezt a tesztet pont egy ilyen monitoron olvasni épp,
szerény véleményem az hogy sok dolgot nem gondoltok át teszt közben...
Talpban táp táp pl, mikor falra szereled nem lesz áram? O_o Nagyon
sok helyütt a külső táp sem jo dolog, bár részemről is jobban szeretem,
nekem nem volt semmiféle zavarás. Képe eddig általam látott TFTk közül a legszebb, Pixelben meg lehet nézni egymás mellett a VX900 meg ez :)) Amugy meg jol láthatóak...
Viewsonic minőség, minden szempontból jól teljesit, kivéve a 140 fokos látást
az néha tényleg hátrány, de együtt lehet élni vele, aki mostanában TFT t akar annak ez imho best buy, mondjuk 172000 egy 17 colosért .. :I -
Panther
HÁZIGAZDA
A talpba épített táp tényleg szinte minden esetben a legjobb választás szerintem is (de komolyan); kivéve ha falra akarod szerelni a cuccot :D
-
Hát én most éppen erre a darabra gyúrok, ugyani kevés a hely az asztalomon... :) Na meg nem akarok CRT-t meglátni.
Kipróbáltam én is ezt a ViewSonicot és ez valami brutálisan jó játékra... volt nálam az NEC (16ms) is annak idején de az használhatatlan volt az én céljaimra. Jujj... többet ilyen formában nem árulok el nektek. Stay tuned! :)
Remélem jól viselkedem és a nyári mikulás (gergoke magának) meghozza majd augusztus elején. :DDD -
dshk
aktív tag
elegáns? egy fokkal sem szebb mint az ördög :-)
Aktív témák
Hirdetés
ph A Viewsonic VP171b papíron ugyanúgy 16 ms válaszidejű, mint számos versenytársa, ám a tapasztalatok szerint kilóg a sorból.
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Autós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Elfelejtettem a film címét
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest