Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HP EliteBook / ZBook topik
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagydee
tag
utána néztam annak, amit a cisco ír, azaz a wifi-rfid matricának.
ezek aktív elemek, azaz nem olyan, mint az áruházi matrica. tölteni kell őket, ha jól értettem a leírásukat.
szóval, elkallódott dolgok megtalálására csak addig jók, amíg le nem merülnek...
1. hát igen, esetleg... de ha veszed a 3. példát és átlagosan mindenkinek csak 1 db saját wifi eszköze van, és mondjuk évente cseréli (szerintem ez nyugaton nem túl rövid idő), akkor napi 3-4 eszközt kellene átlagosan ki-be regisztrálni a rendszerbe. Ennél nem egyszerűbb mondjuk MAC cím alapján engedélyezni, hogy a vállati AP-khez mi csatlakozhat és mi nem?
2. a mit keres a fejlesztői laptop a negyediken kérdés szerintem nem nem igazán illik ide, mert nyilván nem ugyanahoz az APhez fog kapcsolódni, úgyhogy kifejezetten nem igényli ezt a rendszert szerintem, bár nemtudom... ráadásul ha mégis erre akarod használni, akkor tényleg méter, vagy azon belüli pontosságú helymeghatározás kell, mert a megtalálási idő igen lényeges szempont...
nekem úgy nűnik, hogy az igény erre a rendszerre az amerikaiak beteges félelme, állítólag már a túristákat is rfid-del akarják majd azonosítani...
minden esetre asszem nem mennék dolgozni olyan céghez, ahol ilyen rendszer működikNem a fizetésem kevés, csak ritkán adják...
-
csiga997
őstag
azért biztos van ennek értelme, hiszen ha nem lenne rá semmi igény, akkor nem álltak volna neki a fejlesztésnek. De mondok mindjárt néhányat:
o Ki lehet szűrni azokat az AP-ket ill non-compliant wifi eszközöket, amik nem illeszkednek a vállalati infrastruktúrába.
o Nyomon lehet követni, hogy egyes berendezések hol vannak, amit gondolom a vállalatok biztonsági szolgálatai tapsolva üdvözölnének. (Pl: ''mit keres ez a fejlesztői laptop a negyediken, amikor ki se lenne szabad hozni az alagsorból?'')
Persze, ha kikapcsolja a dolgozó a laptopot, akkor máris új helyzet állt elő, de akkor még mindig ott lehet az rfid matrica a cucc alján.
o A wifi eszközök ezrei nem jelentenek egyáltalán túlzást, gondolj egy olyan irodára, ami mondjuk 8000 m2-es, 6 emeletes és 1200-an dolgoznak benne. Itt lehet már AP-ből is vagy 50, plusz a rengeteg kliens. Ha meg azt vesszük, hogy ma már mobitelefonokban is van wifi....
A falak hiánya különben a cisco ábrákon is szembetűnő. Valószínüleg abból indultak ki, hogy aki a világon csak számít az amerikai és open-air irodában dolgozik, falak nélkül. -
nagydee
tag
szerintem ez akkor is inkább a parasztvakítás kategória...
idézet a cisco-tól:
''Increased Accuracy---The Cisco Wireless Location Appliance uses the Cisco Systems® patent-pending RF fingerprinting technology to determine the location of wireless devices. Cisco has the only WLAN infrastructure that correlates known RF characteristics of a building (for example, multipath or attenuation) with real-time user information to track mobile devices to within a few meters.''
tehát ismerni kell az épület karakterisztikáját és akkor néhány méter...
(ha valamit nem jól állítunk be, akkor gondolom meg néhány 10 méter...
de ez a kedvencem...:
''Scalability---With the Cisco Wireless Location Appliance, thousands of wireless clients and Wi-Fi tags can be tracked simultaneously, helping ensure that location services can be applied to an entire enterprise environment.''
lehet, hogy csak én nem tudok távlatokban gondolkozni, de a ''wifi eszközök ezrei'' nekem még nyugaton is kissé túlzásnak számít...
''Flexibility---Cisco offers the only WLAN system that can track 802.11 clients, such as a laptop or PDA, alongside other, non-Wi-Fi mobile devices equipped with active radio frequency identification (RFID) tags (tags supplied by Cisco partners). This helps IT staff track any mobile item.''
persze, ha mindenre WiFi-RFID elemelket ragasztok, akkor összejöhet több ezer eszköz...
nekem akkor is az az érzésem (most hogy az angolt is elolvastam, meg főleg), hogy a cicso csinált egy eszközt, amibe mindent belerakott, persze túl is méretezte, mint az oroszok a videót..., de igazából ő sem tudja mire is kéne használni...
persze, lehet csak én vagyok szűklátókörű...
mod: a hivatkozás lemaradt...
Bővebben: link
[Szerkesztve]Nem a fizetésem kevés, csak ritkán adják...
-
ALI_G
veterán
nem teljesen a témába vág de van itt vkinek CCNA-s vizsgája? 1-2 szót írnátok róla? (nem olyat amit a google is talál)
-
nagydee
tag
A térkép segítségével pedig az esetleges többutas terjedés, fading etc hatása is figyelembe vehető a pontosabb helymeghatározás érdekében.
igen, ha tudod a falak jellemzőit. ezt írtam én is. csak nehezen tudom elképzelni, hogy fogja a faszi a térképet és szépen végigmegy rajta, hogy hol milyen fal van.
pl. tégla v. vasbeton v. gipszkarton
szerintem egyébként nem a pontosabb helymeghatározás érdekében, hanem egyáltalán, a helymeghatározás érdekében, mert ha a falak anyagát nem tudja a rendszer, akkor esélye sincs bármit meghatározni...Nem a fizetésem kevés, csak ritkán adják...
-
csiga997
őstag
az antennák koordinátája ismert, a vevő megméri az egyes AP-k vételi szintjét, amiből kiszámítható, hogy az egyes antennáktól milyen messze van. Ha legalább 3 vett jel van egy adott ponton, akkor az adókoordinátákból és a három távolság-értékből már könnyedén kiszámítható a pozíció. A térkép segítségével pedig az esetleges többutas terjedés, fading etc hatása is figyelembe vehető a pontosabb helymeghatározás érdekében.
-
nagydee
tag
egyébként meg mi nem helytálló?
a cikk is azt írja, hogy jelerősség alapján pozicionál.
a jelerősség a függ a távolságtól (kb a távolság harmadik hatványának reciprokával arányos) és a két egység közötti akadályoktól.
a térképet nyilván fel kell vini, mert magától nem fogja tudni...
namost, vagy meg kell adnond a falak/födémek jellemzőit, és abból számol,
vagy esetleg (ez most jutott eszembe) végig kell járnod az egész épületet egy kalibráló egységgel, aminek az értékeit megjegyzi a rendszer.
az elsővel az a gond, hogy mennyire pontosan tudod beállítani a jellemzőket, a másiknál, meg nem látom a biztositékot, hogy mondjuk egy notebook úgyanúgy fogja érzékelni a térerőt, mint a kalibráló egység...
vagy azt is csinálhatod, hogy minden egységgel egyszer végig kell járnod a területet...
ha szerinted nem jó a gondolatmenet, akkor várom, hogy szerinted mi nem jó benne...Nem a fizetésem kevés, csak ritkán adják...
-
nagydee
tag
én ezt nem értem...
felviszem a programba a térképet, nyilván nem ártana 3d-ben, ha emeletes az épület. bejelölöm az adók helyét. eddig oké.
namost. az egyköz összeszedi a különböző adókról egy adott készülékre vonatkozó hálózaterösségi adatokat és ebből kiszámolja, hogy hol van az eszköz? és mi van a falakkal, a takarással, mi van, ha egy fal túlodaláról kétszer olyan gyenge a jelem, mint mondjuk egy sokkal távolabbai, de nem takarásban lévő egységtől mérve? beprogramozom az épület szerkezetét is? a falvastagságokat, az anyagokat? vagy hogy csinálja?
esetleg ez valami jó kis parasztvakítás lenne, ammi mondjuk csak homogén épületeknél (könnyűszerkezetes iroda) működik?
szerintetek? vagy én nem értettem jól valamit?Nem a fizetésem kevés, csak ritkán adják...
-
ngabor2
nagyúr
Ez kész!
-
fasyrt
őstag
Szerintem meg ezek a Ciscósok tudnak valamit.
-
Loha
veterán
Szerintem tok jó lett a hír/cikk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- eFootball
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest