Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ahhoj

aktív tag

válasz Alex91 #80 üzenetére

mert érdekelt az egész rendszer, akartam használni otthonomban, stb...
    10 vinyót átlagus user nem rak bele, ilyet nem is mondtam, de 2-3-at igen (esetleg 1-1 elborultabb 4et is)
    ennyi elfér egy pc-ben :)

de amúgy abban igazad van, eleve nincs is értelme az összehasonlításnak, mert egy mac mini meg egy hasonló árú pc szvsz eléggé más célt szolgálnak, szal kár ezen görcsölni :)

én csak elmondtam nekem miért jobb a pc mint a mac :)
    majd ha grafikus leszek akkor vissza csere :)

• Ahhoj

aktív tag

válasz bullseye #72 üzenetére

teljesen egyetértek
    és még tedd azt is hozzá, hogy ha felteszed a magyarítást, akkor nem is megy az auto update... (csak ha xy file-ba belepiszkálsz vagy kitörlöd, már nem is emlékszem...)

• Ahhoj

aktív tag

Nah, nekem volt mac minim, és ahogy én látom:

A mac mini jó, de csak átlagos otthoni felhasználásra, anuykának/apukának/hugicának, akik nem nagyon értenek és nem is feltétlenül akarnak érteni szgéphez, de net meg minden kell, illetve aki komolyan tervezi, hogy venni fog egy ''igazi'' mac-et, tehát gondolok vagy vmi laptopra, vagy powermac-re (abban azért már van erő :) ), csak előtte látni akarja, meg akarja ismerni az egészet...

aktívabb felhasznlásra nem igazán jó a mac mini (a MINI!!!), ugyanennyi pénzből klasszisokkal nagyobb telejsítményű gépet ki lehet hozni pc téren....
    igen, nagyobbnak nagyobb lesz, de szerintem többnyire van ennyi hely, tehát nem probléma...
    hangosabb jóval, ez már egyénfüggő, de nekem speciel ez konkrétan nagyon hiányzik (jah, kis kieg, volt mac minim, de visszacseréltem pc-re)
    szebb, ez is egyénfüggő, de én úgy vagyok a gépemmel meg a pénztárcámmal, hogy inkább nagyobb teljesítményű legyen mint szebb)
    teljesítményben megkérdőjelezhetetlenül nagyon teljesítményűt lehet venni ugyanennyi pénzért (mind2 esetben normális kisker árakra gondolok)
    a pc bővíthető, egy mac mini-re ezt mondani badarság (mintha olyan érzésem lett volna, hogy ezt keverték egyesek vmennyivel visszább, tehát az, hogy bővíthetőbb, nem azt jelenti, hogy pl ma megveszek egy mac-et meg egy pc-t, és 3 év múlva mivel a pc bővíthető és abból már lesz kis millió különböző új cucc, ezért a már meglévő nem hozza azt a szintet, mint anno... ellenben egy mac mini-t csak kompletten cserélsz)
    az viszont tény, hogy mivel a mac-es hardverek anynira nagoyn nem cserélődnek, ezért úgymond értékállóbb, tehát kisebb veszteséggel tudod eladni a mini-det x idő után, mint a pc-det
    bővíthetőségre mondta vki, hogy ez badarság, mert új proc foglalat, új mindenség... hát nekem spec most van egy 939es foglalatú tákolmányom, majd ha reális árban lesz meg lesz pénzem kaján túl másra is, akkor majd szépen lecserélem a jelenlegi procimat egy dualcore-osra, és szerintem ez igen érdemi teljesítménynövekedést fog hozni, míg közbe csak egy procit cserélek). amúgy meg nem csak proci számít bele a bővíthetőségbe, hanem pl ott a memória. a miniben egy memória foglalat van, míg egy átlagos pc-be 4. egyértelmű,hogy ilyen téren melyik bővíthetőbb. vidkarit mac mini-n egyáltalán nem fogsz cserélgetni, míg pc-be igen, és tény, hogy annak a foglalatából most volt váltás, de mennyi ideig volt már agp... és tény, hogy most már pci-e a nyerő, de még mindig vehetsz elég brutál vidkarikat agp-s kivitelben
    vinyó bővíthetőség: igen, végül is van a mac mini-n 2 usb és egy ieee1394 port, amikre köthetsz külső mobile rack-eket. de akkor vegyük azt is, hogy ezeknek milyen sebességük lesz, meg hogy mennyi az ára egy külső rack-nek, illetve ha több vinyó akkor több rack (vagy van több vinyó fogadására képes rack? ezt nem tudom...)
    mai átlagos pc-n van legalább 2 ide és 4 sata csatlakozási lehetőség, illetve vmilyen integrált raid-es megoldás is, ami szintén egy jó befektetés lehet teljesítmény növelés szempontjából, míg a mac mini-n ilyet alig ha csinálsz megtudjátok mennyi egy superdrive egy mac mini-be? (így hívják a dvd írót) na és egy pc-be? na és ez mekkora árkülönbség?
    aztán, mac mini-n van egy sztereó hangkimenet, míg pc-n integrálva van legalább 5.1, de a mai rendszereken már 7.1, és ráadásul jönnek be most már ezerrel hogy creative live24-et integrálnak, ami már nem is olyan szerencsétlen...
    akkor a mini-n ugye van 2, pc-n 8-10 usb, továbbá soros, párhuzamos, ps2-es port, meg még ki tudja mi... :)
    (most gondolhatja, hogy minek pl. ps2-es port, úgyse használom ha van usb-s egér/bill-em. na igen, de egyszer romoljon el a bill-ed, és legyen a szekrényalján egy ütött-kopott de működő ps2-es bill. vagy legyél úgy, mint én, hogy az aktív használatban lévő cucc-od is ps2-es)
    jah, pl a házidolgozatot floppy-n kell leadni, akkor az is szívás, mert mac mini-be viszonylas kis számú floppy van (mondjuk perpill a pc-mbe sincs...)
    és akkor egy példa bővíthetőségre, amit talán félreértelmeztek mások:
    asszem 8x -os a superdrive írási képessége. tegyük fel hogy a pc-mben is egy 8x író van. 1 év múlva, ha akarom a pc-mbe veszek olcsón új 16x írót. a mac-embe ha akaork ha nem, nem tudok venni. pc esetében így ott a választási lehetőség, de nem kötelező, csak azért, mert van
    azátn írta vki azt is, hogy a mac kevesebbet fogyaszt. igen, kevesebbet fogyaszt. én meg azt mondom, hogy a mindenféle egyéb költségeim mellett már nem az a (hasraütésszerűen) 2e ft fogja megváltani a világomat, amit megspórol nekem a mac. egy sok-sok processzorból álló szuperszámítógép esetén már elgondolkodnék, hogy megéri-e powerpc-s procikat alkalmazni
    (ha vkinek van kedve számolni, akkor a mac mini 85W-ot, egy asztali pc meg mondjuk 350-et fogyaszt)
    a mini maga se feltétlenül nagyon halk, viszont az elismerésre méltó, hogy nagyon ügyesen okosan intelligensen meg van csinálva, hogy csak annyira menjen a venti, amennyire kell. de próbáljátok ki, hogy felraktok vmi számításigényes cuccot, pl boinc, 1-2 perc használat után már elég szép hangot ad ki az a venti is .) persze félreértések elkerülése végett, még úgy is lénygesen halkabb, mint egy átlagos pc, ezt csak azért mondtam, hogy nem feltétlenül kell túlmisztifikálni a csendességét (ennek ellenére annyira jó meg minden, mint már mondtam volt nekem ez hiányzik belőle a legjobban)
    szoftverek mac-re vs win
    igen, az tény hogy mindent meg lehet oldani mac-en is, de! az, hogy meg lehet oldani mac-en, az nem azt jelenti, hogy minden igényeimet kielégítően és egyszerűen megoldhatóan megy. mondták egy példának az adium-ot, ami tud msn/icq/kutyafülét kezelni. igen, én is azt hazsnáltam, tetszett is aranyos is volt jó is volt, de ha vesszük azt, akkor egy részt: nem tud minden szolgáltatást nyújtani, amit pl egy msn hálózat a maga kliensével tud, ugyan ez érvéynes icq-ra és mindenre. de ha ezekre nincs szükség, akkor ilyen all-in-one cuccok léteznek win-re is, linuxra is, stb. (gaim, trillian, meg még biztos vannak mások is). és ellenben lehet csak az én hibám, és nem találtam, de adium-hoz érdemben kiegészítőket nem nagyon találni
    safari-t is mondta vki. elvileg az egy olyan böngésző, ami mindennél joban ragaszkodik a szabványokhoz (ezt talán vmi fórum hsz-ben olvastam, szal nem tudom mi igaz belőle, mi nem). viszont hiába csinálja ezt, ha a honlapokat akkor se tudja mindet rendesen megjeleníteni, másrészt pl egy alap firefox többet és szebben és ügyesebben tud, mint egy safari. az, hogy mennyi kieg van firefox-hoz, azt már nem is említem, de csak azért, mert ezek főleg azért vannak, mert ugye firefox-ot többen is használnak)
    filmlejátszás. beépített célszoftver: quicktime. hogy nézhesd full screen-be, elvileg azért már fizetned kell. (nem néztem, én kapásból raktam fel mplayer-t)
    szvsz win-re is lehet tetszőleges számú vinyót kötni, de... az a baj, hogy nem mindig tudom, hogy mi az ellentét fő oka. a hardver vagy a szoftver, vagy mind2. mert az tény, hogy mac hardver mac os-sel együtt csuda jó, linux-ot már nem raknék mac-re, mert az már annyira nem használja ki azt, inkább pc-re
    nah meg sokadik, hogy szvsz sok hardvert nem tudsz használni mac-en, emrt nincs hozzá driver. és mondhatjátok ezt, hogy ez csak azért van, mert nincs elterjedve. igazatok van. de attól még nem foogm tudni használni pl a webkamerámat mac-en, csak ha megveszem az övéket, ami 45e....

bocs ha érthetetlen volt, meg nagoyn összevissza, de nagyon kavarogva jöttek a gondolatok, meg hol jött 4-5 egyszerre, amit le kéne írni, amiből kettőt elfelejtettem mire odáig jutottam, stb... meg még tudom hogy voltak dolgok, amiket le akartam írni, de már nem ugrik be, meg már így is elég hosszú, hogy idáig sokan nem fognak eljutni :)
    szumma szummárum, mac mini-t használjon az, aki nem akarja különösebben használni a gépét, vagy vmilyen okkal ismerkedni akar a mac os x-szel. aki tudja hogy adott pénzből milyen téren milyen hardvert lehet kihozni, és a szoftverek azok mennyire hogyan fognak futni rajta, stb, tehát mondjuk úgy, hogy már vmennyire ért a szgépekhez, az szerintem vegyen pc-t, ha csak nem meg akar ismerkedni a mac-kel (ahogy tettem én is), de az ilyen szerintem hamar túl is ad rajta (ahogy tettem én is)
    az, meg hogy nagyon szép és nagyon kicsi és nagyon halk, azok tényleg de tényleg nagyon jó dolgok, de nem vagyok benne biztos, hogy ennyit megérnek

(jah, eszembe jutott1: nbekem most megy azureus (ami ugye java-s), xchat, firefox, cfos, vnc, nod32, gaim, no-ip, és még is 1-3% között van a proci terhetltség (de inkább 1 körül, csak néha felmegy 3ig is)

(eszembejutott2: tiger-en ha futtatsz 1-2 programot, akkor az 256 mb mem-mel egyszerűen szánalmas. 1024gyel fasza volt. 512-vel nem tudtam próbálni)

nah most már tényleg abbahagytam, lényeg hogy peace, aki szerint a mac mini jobb, akkor ámen, az én igényeimnek jobban megfelel a pc, és ennyi :)
    inkább csak azt írtam le, hogy miért váltottam viossza mac-ről pc-re :)

kieg3: komolyabb mac-et meg vegyen az, akinek olyan a munkája, hogy szükséges, de most a 150e ft körüli gépeket vizsgáltuk .)

Új hozzászólás Aktív témák