Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Használt VGA / videókártya ajánló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- Androidos tablet topic
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PredatorNo1
aktív tag
Hi alle!!Pioneer sx 525 öm van mi a vélemény erről????Vkinek tapasztalat??THX
-
rudi
nagyúr
Pedig hifis körökben az RCA-ra is használják, van a jack (általában stereo) és a banán (általában mono). Pl. Bővebben: link
-
dabadab
titán
Szerintem meg maradjunk az elterjedt elnevezeseknel, az RCA-t nevezzuk RCA-nak, a banandugot meg hagyjuk meg ezeknek: Bővebben: link
-
anulu
félisten
asszem az AOpen 7800GTX személyében megvan a köv VGA kártyám
majd ha 120 környékére lemegy...
-
faster
nagyúr
Hahó! Megkérdezném még egyszer, hol vannak azon a hangfalon banándugók???
-
biker
nagyúr
nem a 10W a kevés, hanem a papírnak tűnő hangszóró gagyiféle peremmel.
meg a láthatólag kimenő trafó nélküli csöves technika, aminek a határa talán a 10W környéke, mert a cső nem tud teljesítményt átadni.
nekem hasonló méretű hangdobozaim vannak, 2x8W siunsos, ami kissé több zeneibe, kevláros méllyel, ferro magassal, és nem mondanám kevésnek -
twollah
nagyúr
Lehet, hogy jol nez ki a hangszoro, de ertelme nem sok van.
majd 40ezer local creditbol nem lehet kihozni csoves erositot hangfalpart.
Ez amolyan fabol vaskarika dolog.
Ertelme nem sok van.
Paraszt vakitasnak azonban tokeletesen megfelel. -
Scream007
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #21 üzenetére
mióta???
az x800ba 8 pipa van nem???
vagy az már 1 tovább butított verzió??? -
rudi
nagyúr
6800 GT még elég a mai gamekhez, mindenképpen várj még vagy fél évet, azalatt jelentősen csökkenhet a 7800GTX ára. Forradalmian új Intel processzorról most nem nagyon hallani, most a kétmagosakat nyomják egy ideig. Karácsony körül még a 64 bit is korai lesz, majd talán jövő tavasszal. Amint látom, 3,2-es P4-ed van, ez nagyjából partiban van a 6800 Ultraval, szerintem várj nyugodtan jövő tavaszig. Addigra tisztázódik mit kezd az AMD a foglalataival és kijön az ATI új generációs VGA-ja.
Amit most érdemes lecserélni az az AthlonXP, a K8 alapú proci és alaplapok már nagyon jó árban vannak, és ideje lassan PCI-Expressre váltani. -
PuMaa
csendes tag
Ez a codegen hangszóró télég nem valami meggyőző, és hogy idézem rocket a belseje se !
Nekem 6800GT-m van érdemes lecserélni N7800GTX ? vagy majd kicsit később ?
De ha már itt tartunk akkor nekem Chieftec 420 tápom van nagyon meg vagyok elégedve vele halk és jól bírja szerintem makulátlan megéri az árát
Na és végezetül a lényeg karácsony fele szeretnék egy új gépet venni (ez se rossza ami most vanna de mind1 ) és gondolkozok az AMD64 3500+ -ba de a szívem az INTEL –hez húz mert nekem minden gépemben INTEL volt és meg vagyok elégedve vele de köztudottan az AMD a jobb most ! Halottam olyan híreket miszerint az INTEL karácsonyra kihoz egy új procit ami verni fogja az AMD64-et ebből mi igaz ? de már láttam ilyent is MO boltokban Intel P4 3.2 GHz 64bit processzor (2MB cache/800MHz) LGA775 ez mit tudd vagy milyen ez ?
Azt hiszem kicsit túl sok kérdést tetem fel de hajrá -
faster
nagyúr
A hangfalaknál az a ''banándugó'' nem véletlenül RCA akar lenni? A képen egy RCA-jack kábel volt látható, a banándugó tudtommal nem RCA.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #12 üzenetére
Nincs. Csak GDDR2-es van.
FX5700U kártyákon található: Bővebben: link -
erdoke
titán
''külső SATA II merevlemez-csatlakozó, melyet Silicon Imagine vezérlő kezel''
Kéretik Silicon Image-re javítani a gyártó nevét. -
dabadab
titán
''Erősítő frekvenciatartománya 20-20 000 Hz''
Altalaban eleg ranezni a speckokra, es ha vki kepes odairni a 20-20k tartomanyt, akkor elkonyvelhetjuk, hogy az illeti cucc halal gagyi (azt, hogy a csillapitasi tartomanyt elfelejtettek feltuntetni, mar meg sem emlitem).
Szoval ezek a csovek max. arra jok, hogy megvakitsak a foldmuveseket -
Scream007
őstag
na igen.
amugy lehet én avgyok tudatlan de ezen az xl-en milyen gpuk vannak???
sima 6600 x 2?
ennek is kell vagy 500as táp mi???
és szintén csak giga slibe müxik???
sima pci-esbe nem müxik???
még giga sima pci-s lapban sem???(hiosz csak 1 helyet foglal)
és ugye inteles config alapból kiesik
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #15 üzenetére
Inkább úgy fogalmaznék, hogy órajelcsökkentett 6600GT SLI-ről van szó, azt meg ugye tudjuk meddig tart kicsit felpiszkálni a frekiket. Kifelejtettem a gyári speckókra mutató linket, de mindjárt beteszem Bővebben: link 2x128 bites a kicsike és 2x128 MB GDDR3 RAM van rajta
-
Scream007
őstag
vga fronton szerintem ez a legjobb választás:
Asus NX6800 extreme pci-e 256mb.
256 mindenre elég és inkább 12 pipa+256ram mint 16 pipa és 128 ram.
kár hogy nincs ebből agp-s.
alaptéren csak intelről tudok nyilatkozni, igaz teszt még nincs róla, de szerintwem a 945p elég bíztató, csak ugye még várni kell hogy az ára faragodjon. -
Alvin_ti4200
félisten
Tulajdonképpen egy 6600 és 6600GT közötti kártyáról beszélünk (természetesen két maggal számolva) nemde? Magonként nézve egy 6600-nál gyorsabb, de egy 6600GT-nél lassan VGA-val van dolgunk, remélhetőleg 256 MB RAM-mal és 128 bites memóriavezérlővel. 64 biteset szerintem nem mernek rá rakni
-
rudi
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #12 üzenetére
Tudtommal nincs, de nem nagyon néztem utána. A bordától nem látni, hogy milyen RAM-ok vannak rajta, sima TSOP-os DDR is lehet akár. Az sem világos, hogy ezek a low-profile 6600-asok hány bites memvezérlőt kaptak. Nekem mindenesetre tetszik ez a VGA, elvileg a leggyorsabb low-profile kártya, szeretném közelebbről is megnéuni egy halk gépes projektben, akár a mikroBTX-es alaplappal együtt
-
rocket
nagyúr
Nagyon csunyacska ez a codegen hangszoro, es a belseje se tul meggyozo.
-
-
rudi
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #8 üzenetére
Nem egy marhaság ez a 3D1 XL ennyiért! Gondolj bele, hogy a lap, amir adnak hozzá majdnem 40.000 Ft, vagyis a kétprcis VGA olyan 50.000 Ft-ra jön ki. Ha tényleg GDDR3-as, és annyira tuningolható mint ahogyan mi sejtjük, akkor ez egy 50.000 forintos GF6800GT. Talán majd megteszteljük kicsit...
-
rudi
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #8 üzenetére
AOpen-hez képes nem drága. Általában az MSI és Asus fölött szoktak lenni az árai, de most elég sok vonalon olcsósítottak.
-
Alvin_ti4200
félisten
''A konkurensektől csak a hűtésre kerülő matricában eltérő AOpen csúcskártya ára 151 000 Ft. Ez már önmagában is meglepő, hiszen a kisgépeiről ismert gyártó grafikus megoldásai eddig a drágábbak közé tartoztak.''
Miért, talán ez nem drága?Most tekintsünk el az MSI és az Asus irreális áraitól...
Amúgy jópofa az a 3D1 XL vagy micsoda, csak kár, hogy a név láttám egyből egy dupla magos X800XL-re gondoltam
[Szerkesztve] -
jeges
senior tag
válasz
parandroid #6 üzenetére
nem érzem magam szakmai lektornak, csak három sorral fölötte szerepel a tényleges ár
a gyártó/építő dolog igaz lehet, nekem mégis képzavarnak tűnik. lehet, h ez csak itthon van így, de ''hazai pálya'' a rovat címe -
parandroid
félisten
Sok az OEM gyártó, aki eleve összerakott gépet árul. Ez csak a magyar piacra jellemző, hogy magadnak rakod össze a gépet, mert így nem keveset spórolsz. Civilizáltabb helyeken nem játszanak ilyesmivel, ő nem csak a gépért fizet, hanem a szolgáltatásért is. Ettől még persze lehet elírás, akkor helyettesítsd be a gyártókat építőkkel.
A 150-nel valószínűleg igazad lesz.
Még jó, hogy ennyi szakmai lektor van itt a ph!-n.
p -
jeges
senior tag
''Az alig ötvenezer forint fölötti vételár ''- ez nem százötvenezer lenne?
''Az AOpen a vékony házba, halk, de grafikailag is potens gépet gyártóknak kedveskedett'' - őőő...nekem ez képzavarnak tűnik. nem a fogyasztóknak szánták a kártyát?
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz
strike-force #3 üzenetére
Nem értem, ezen miért lepődsz meg. A teljesítményarányos árképzés ritkán épül ténylegesen a teljesítményre. Nézd meg a processzorárakat: a csúcsmodell és az egyel alatta lévő modell ára között jóval nagyobb árdifit fogsz taláálni, mint amit a teljesítménynövekedés indokolna. Ez az egész azokra a balfácánokra épít, akiknek mindig mindenből a legnagyobb/legkisebb/leggyorsabb/legdrágább kell. Ez egy ilyen ipar. Viszont általában azt is elmondhatjuk, hogy a piac alsó szegmensében a legolcsóbb modell nem annyival olcsóbb, mint amennyivel gyengébb, ezért aztán jobban jársz, ha egy alsó-középkategóriásat veszel a tényleges alsó kategóriás helyett. Lásd pl Duronok árképzése vol az AMD-nél az Athlonok aljához képest. Na ez pl sokkal nagyobb disznóság.
p -
úgy vélem ezeken a chieftec tápoknak teljesen rossz az árképzése. depon most a 460as 12 centis ct van legolcsóbb helyen 18k bruttóba, illetve a köv. legolcsóbb 19k bruttóba. ehhez képes +40 watt +10k HUF-ért? WTF?
tudom-tudom, hogy 3db 12 voltos ág, meg ilyen-olyan csatlakozó, de sztem akkor sem éri meg. ennyiért.
általánosságban elmondható, hogy minőségibb tápoknál (fsp,enermax,ocz,ct...) az 500W feletti kategóriát már irreálisan magasan mérik, értem ezalatt mondjuk a huf/watt arányt (360as ct (depo:8,6k) 24huf/watt, 420as ct (depo: 13,2k) 31,4 huf/watt, 460as ct 18k-val 39ft/watt, 500as (28k-val) 56ft/watt, 550es (31,5k) 57huf/watt)
érdekes dolgok ezek. -
parandroid
félisten
Gratulálok.
On: Annyira nem jól néz ki, mint inkább érdekes. A Pioneer SX525-öm, az jól néz ki. Ez még igazi erősítő (bár szinte egyáltalán nem értek hozzá, használtan vettem, mert olcsó volt, de imho van 20-25 éves.). Nem hiszem, hogy ezek a hivalkodó vackok fognak valaha is olyan jól szólni... Két Videoton hangfalat neki, aztán hadd szóljon! Lehet megköveztek, de én ezen hallgatom a DVD-ket is.
Kell a fenének ötpontegy.
p -
_az
senior tag
Ez a hangszórópár nagyon jól néz ki
mellesleg első vok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A hardverpiac e héten ismét kínál nóvumokat az alaplapok, VGA-kártyák mezőnyében, s egy csöves hangfalpár is feltűnik.
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Fedora Linux
- További aktív témák...
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest