Hirdetés
- OLED monitor topic
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den
veterán
válasz
kamikaze boci #242 üzenetére
Nem akartam már élezni a témát, de akkor leírom
Nem csak az ember érzékelésén megy túl. 200hz azt jelenti hogy másodpercenként 200-szor jelenti az egér pozicióját, azaz, elméletileg másodpercenként 200-szor módosulhatna a kurzor pozíciója. Csakhogy a legtöbb monitor nem tud 120-nál több képet rajzolni másodpercenként (az enyém még annyit sem). -
Den
veterán
Nézőpont kérdése. Elhiszem hogy egy hc gémer szélsőséges esetben érzi valami előnyét, de ők a kisebbség, sajátos preferenciákal. A nagy többségnek szerintem kényelmesebb az usb, de kicsit túlragoztuk a dolgot
. Végülis a cikkben az usb vs ps2 kérdés úgy vetődött fel hogy a csak ps2 hátrány az usb-hez képest, amihez általában adnak ps2 átalakítót, tehát utóbbi univerzálisabb, különösen hogy a ps2 eltünőben van (alaplapokon még nem annyira, de notikon egyre inkább)
-
Den
veterán
a lényeg hogy a felfekvési pontok, azaz az egér és kéz találkozási pontjai megfelelő helyen legyenek hogy kényelmes kéztartás mellett stabilan lehessen tartani az egeret. Ezeknek a pontoknak az elhelyezkdése nem indokol aszimetrikus kialakítást, ügyes tervezéssel sziimetrikusan is kialakíthatóak ezek a felületek.
Az aszimetrikus kialakítást inkább a dizájnerek erőltetik, mert látványos, eladja az egeret... -
Den
veterán
egy alap optikai logitech, több mint 7k-ért. mx az ára miatt szóba sem jöhet, ezek után meg pláne.
azt a halom technikai újdonságot meg sorold föl. Mert egér technológiában egy igazán komoly technikai újitás volt az a mai optikai technológia megjelenése. Azóta csak finomítanak. És a minőséggel ez sem füg össze -
Den
veterán
Hát én szkeptikus_lettem_. Sokáig nálam is logitech volt az isten, van több ilyen egerem, trackballom, rádiós trackballom, volt logitech ffb kormányom. A minőséget hajlandó vagyok megfizetni, és ha a minőség megvan akkor egy kis nevet is. A baj az hogy a logitech nagyon alábbadott a minőségből. Már írtam hogy a gépemen használt egeremnek tönkrementek a gombjai, nem az egyik, mindkettő. Csak a névért viszont nem fizetek.
Ma jött meg az utódja egy ms inteliscroll. egy órája dugtam be. itt van mindkettő az asztalon. Az ms már szemre jobb minőségű, és érzésre is. A görgője nemhogy nem hangosabb, de _halkabb_, és finomaban görget.
Tartóssága nem tudom milyen, de a lecserélt logitechnél rosszabb már nem lehet.
Ja és az alap optikai logi 7200 bruttó, ez a négy gombos ms meg 5500.
szóval én logitechet levettem a listámról, horror árai vannak, és már nem kapom érte cserébe azt a minőséget mint régen. -
Den
veterán
''számolgattam picit
ha én átlag 3-4 havonta uj egeret veszek 1000ft-ér
ez nekem évente 3-4 ezerbe kerül ami 5 év alatt 15-20 ezer Ft
ha azt veszem h. egy logitech mx310/500 15 alatt van és erre 5 év garit kapok akkor megéri a befektetés! ugye jól látom?''
így gondoltam én is aztán a logitech egérkémnek, egy év után elkezdtek tönkremenni a gombjai. Ma jött meg az új microsoft egerem egy intelimouse optical, bruttó 5500 volt, 4 gomb és már így elsőre összehasonlíthatatlanul jobb mint a logitech. az ms erre is 5 évet ad, és árban sokkal jobb a logitechnél. -
Den
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #86 üzenetére
siman Hz, nem MHz
-
Den
veterán
válasz
kamikaze boci #73 üzenetére
ket ugyanolyan sorszamu hozzaszolas volt es a te neved irta ki de tomcsnak ment
Nem azt mondom hogy egy logitech nem jobb egz a4nel, de a kulonbseg extrem hasznalatot leszamitva nem szignifikans, plane nem amennyit az arkulonbseg alapjan elvarhatnank.
es mar irtam peldanak az ffb kormanyt ami sokkal tobb es komolyabb alkatreszbol all mint egy eger.
de ha vinchesterek arahoz hasonlitjuk plane irrealis az egereik ara. Ne keruljon mar ket par grammos muanyag ontveny meg egy otszazforintoselektronika annyiba mint egy precizios mechanikat es ket eve meg csak laboratoriumban letezett technologiakat tartalmazo eszkoz. -
Den
veterán
ja a golyos meg eccerubb. a tarcsa ket optikai kapu elott forog. a tarcsan resek vannak. a ket kau egymastol nem pont akkora tavolsagra van mint ket res. azaz az egyik kapu elott res van a masik meg mar felig takarasban. ertelem szeruen a tarcsa forgasiranyatol fugg hogy melyik erzekelo kerul elobb takarasba. es ebbol meg tudja allapitani az elektronika az iranyt
-
Den
veterán
válasz
kamikaze boci #49 üzenetére
A ket egymast koveto kepen a minta egy resze ugyanaz csak egy vektorral eltolva. ennek a vektornak az x es y osszetevoje ami kell
-
Den
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #26 üzenetére
Miert verlazito, orulj neki hogy ugyanazt olcsobban megkapod. Akinek meg fontos hogy mi van az egerre irva az vehet logitechet.
Es miert savanyu a szolo? Ma a logitech a piacvezeto, o diktalja a ''trendet'', egy kisebb ceg nekialhat egyeni dizajnt kialakitani, ami kockazatos dolog, vagy koveti a bevalt dizajnt es utanozza a sikeres termekeket. Az utobbi a logikus magatartas es amig ezt nem tisztessegtelenul csinaljak (pl hamisiitas, vagy megteveszto markajelzes), addig mi vasarlok csak orulhetunk ennek.
Persze aki dragan vett logitechet, es lat hasonlot olcsobban annak lehet hogy ''savanyu a szolo'' -
Den
veterán
hat leginkabb tenyleg a nevet fizeted meg, mert a minoseg mar nem a regi. En is nagy logitech fan voltam de a mostani egerem oriasi csalodas volt. Mar egy ev utan elkezdtek vacakolni a gombjai es mara hasznalhatatlanokka valtak, ennyit meg nem bosszankodtam hardver miatt. Ma rendeltem meg az utodjat ami egy ms eger lesz brutto otezeret.
irrealisak a logitech arai es nem csak mas markakhoz viszonyitva, hanem pl egy logitech force feedback kormanyhoz kepest is, ami netto tizenketezer. akkor egy eger ne legyen mar tizenot huszezer... -
Den
veterán
Azert lettel kimoderalva, mert semmi, mas forumozo szamara hasznos tartalma nem volt. Ha nem olvasod a tesztet nem olvasod, ha azert mert nincs benne logitech akkor azert, de ez nem olyan informacio amit a forumban meg kell osztanod a nagyvilaggal.
AZ ILYEN JELLEGU HOZZASZOLASOK SZO NELKUL TOROLVE LESZNEK A TOVABBIAKBAN.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Cikkünkben 16 darab kedvező árfekvésű optikai egeret mutatunk be.
- OLED monitor topic
- Milyen videókártyát?
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Harman Kardon AVR 151S HDMI USB NET 5.1 házimozi erősítő + gyári táv 5x 75W
- HP HYPERX Cloud III Wireless gaming headset (77Z46AA) VADI ÚJ
- PNY RTX 4080 SUPER 16Gb GDDR6X 2.5 év garanciával eladó
- Samsung SyncMaster 940NW monitor
- REBORN DEVICE Carbon Fiber Case V3 - iPhone 16 Pro MagSafe karbon tok - Új!
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest