Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
xdx@
aktív tag
Nekem is van egy ilyen egerem, nem is tudtam, hogy van róla teszt.
-
perempe
veterán
Samsung OMS3PB-ben az nem tetszik, hogy hangos a görgő. Lecseréltem egy MS Wheel Mouse 1.1A-ra.
-
hcstuning
tag
válasz
kamikaze boci #299 üzenetére
Egyértelműen arra gondoltam
Inkább cs...
Nem tudom az a DTK kellene de akkor az nincsen sehol se?
hcs -
moonman
titán
nemjátszom. amúgy tökéletes. kézre való (enyémbe
) pontos, gyors.
szerk: _egérrel_ nem játszom, talán tt kivétel
[Szerkesztve] -
moonman
titán
geniust még véletlenül sem teszteltetek volna...
a világ legjobb egere: -
hcstuning
tag
Vki?Upika
hcs -
hcstuning
tag
Ha már volt róla szó akkor bocs, de hol lehet kapni DTK-t?
hcs -
Zoltán
őstag
A cikk alapos elolvasása után megvettem az A4Tech WOP-35-ösét. Semmi sorját nem találtam rajta, pedig alaposan átvizsgáltam. A másik probléma, amit írtok róla: játékban, gyors mozgatáskor nem pontos. Nos, UT2003-al és Battlefield 1942-vel is teszteltem -kiváló! Az lehetett a gond a tesztben, hogy nem megfelelő felület volt alatta, mert ahogy próbáltam, textil egérpaddal kiváló volt, de ha csak az asztalon volt, akkor valóban nem volt pontos a gyors mozgatáskor. De logikus is, hogy egyébként nagyon pontos, mivel 800-as felbontású. Ja, és még azért is vettem ezt, mert a többi tesztben szereplő egéren alig van gomb, pedig egy FPS-hez kell.
Ui.: Ebben a topicban már vagy 500-an megállapítottuk, hogy nem az USB hanem a PS2 előny egy egér esetében, Ti pedig még mindig nem javítottátok ki. Továbbá: Logitech egér is van bőven ebben az árkategóriában. Illetve, ha egy egér jobb és bal kezes is az nem előny, hanem hátrány, mivel akkor nem lehet ''megdönteni'', amint egyik előző hozzászólás is írja, tehát nem olyan kényelmes. Aki balkezes, annak persze az az előny, ha balkezes, írjátok is le, hogy lehet-e balkézzel használni, mert ez fontos információ, de egy jobbkezesnek semmit sem használ, tehát ne kapjon ezért plusz pont. Összefoglalva: Évek óta nem volt ilyen vacak teszt a Prohardveren, de erről jórészt Ti tehettek, mert Ti tettétek magasra a mércét.
[Szerkesztve] -
ithomas
őstag
Megvettem az A4tech SWOP 80-as egeremet 4,5 e bruttoert!Kiraly ez az eger,mind fogasra,mind gyorsasagra,mind designra,hiaba no,tiszta Logitech mx 500,nem csalodtam benne...Persze lehet hogy hosszu tavon a Logitech strapabirobb(ez egyaltalan nem biztos),de az akkoris 15e brutto.
-
tomcsi23
veterán
USB - PS/2 témájában (is):
http://www.ownt.com/hardware/reviews/2003/mxvsmx/mxvsmx.shtm -
Atom
aktív tag
Sztem semmi gond nincs a wireless egérrel. Semmivel sem rosszabb a drótos társainál, és a drót sem zavar, ami nekem előny, mivel engem nagyon zavart. A nehézségről meg annyit, hogy ez 1 elemmel is használható, és úgy kb olyan nehéz mint az MX500 ( ilyen volt előtte, van benne egy ólom darab, és emiatt ez is nehéz, csak a fogásával voltak problémáim.), és és a nehéz egereket szeretem.
Az hogy a fórumban ki van már tárgyalva, arra annyit, hogy direkt ezért írtam oda , hogy még nem olvastam el. -
Atom
aktív tag
Üdv.
Most olvastam el a cikket.
Hozzáteszem a hozzászólásokat nem olvastam még el.
1. észrevétel. Az A4-Tech SWOOP-80 (asszem ez volt) egéeret nagyon dícsértétek, meg hogy mekkora 5letes az alakja. Na az egész a Logitech MX Szériás egerekről van koppintva szinte. Amikor az összes egérről készült képet néztem, még össze is kevertem az MX500-al, mivel totálisan ugyanúgy néz ki.
Szal irtóztatóan nagy fantáziát igényelhetett megtervezni...
2. Az igazi gamerek által használt (az fps játékra használhatóság is szempont volt) egerek kötül össz-vissz az MS 1.1 volt itt. Emellett sokan használnak, és véleményem szerint a legjobb egerek is ezek: MS Explorer 3.0, MS Explorer 4.0, MS Wireless Explorer 2.0 (ilyen van nekem is. A Lejobb!), Logitech MX 300-310-500-700 (1 db Logitech egér sem volt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Öreg hiba. Minőságben nagyon tuti!!!)
3. Őskövületek is voltak: A4 Tech WOP-35 már 1 éve is 1 fos volt.
Hirtelen ennyi. Sztem ha vki játékra akar egeret venni, az ne ez alapján válasszon. -
Shim
őstag
csak azért is beírom de tudom h senkit se érdekel
megvettem econnectben az m$ wheel mouse opticalt és csak jókat tudok róla mondani. viszlát görgő 4ever
ps2 átalakítóval nyomom és semmi gond sincs vele. majd ha emiatt halok meg q1-ben akkor váltok usbre -
tomcsi23
veterán
http://tscherwitschke.de/download.html
-
VladimirR
nagyúr
-
-
VladimirR
nagyúr
tegnap este megvilagosodtam (de tenyleg) az usb vs ps/2 temaval kapcsolatban:
az usb ugye kepes 12Mb/s adatatvitelre (2.0 mar 480Mb/s), es mivel soros port egyszerre csak 1 bit koszal a madzagban ebbol az kovetkezik, hogy masodpercenkent ~12millio (~480millio) alkalommal tovabbit a kabel ami igencsak ugy nez ki mintha az usn 12MHz-en (480MHz-n) menne
ez lehelletnyivel jobb mint a ps/2 200 Hz-e
meg akkor is, ha az osszes lehetseges 127 eszkozt radugjuk szegeny usb portunkra felosztva igy a szavszelesseget, de meg mindig marad ~95kHz (~3.75MHz)
a szuk keresztmetszetet mashol kell keresni!
nagy valoszinuseg szerint az eger optikai szenzorja sem lehet a ludas az usb-s egerek alacsony(?) sebessegeben, mivel a logitech mx optikaja masodpercenket 1500 kepet keszit a megvilagitott feluletrol http://www.logitech.com/index.cfm?page=products/features/opticaltopics&crid=826&parentcrid=274&contentid=5197 ami 1.5kHz-et jelent ez pedig az usb-s egerek frissitesenek 12szerese a ps/2-esekenek pedig 7.5szerese
jo, tudom vannak gyengebb optikak is nade ennyivel?
valoszinu, hogy vagy a rendszer , vagy maga az eger elektronikaja korlatozza a jelkuldes gyakorisagat 125Hz-re
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
ha ezzel ram celoztal illetve arra amit irtam, akkor felreertette
nem mondtam, hogy folosleges SOT nagyon is szukseg van arra a sok+ fps-re
DE nem azert mert a szem erzekeli, hanem azert mert nem birnak irni egy +%!/@#Đ normalisan miukodo programot (motion blurhoz sem kellene feltetlenul megjeleniteni 200 kepet masodpercenkent, nembeszelve a #253-ban emlitett hibakrol), dehat ehhez kicsit tobb idot kellene forditani a program megirasara (csak akkor nem lenne annyi ido a pr-ra) -
Panther
HÁZIGAZDA
ehh... úgy látszik erről a témáról erősen lemaradtam (egy hét az egy hét), kezd lefutottnak tűnni
-
Yany
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #268 üzenetére
Esetleg arról lehet szó, hogy a precíz működés érdekében az egér egy pillanatnyi elmozdulás megállapításához többször vesz mintát, s egy nehezebben ''szkennelhető'' felületen talán erre még többször van szükség. Jobb 5letem nincs.
-
Yany
addikt
válasz
kamikaze boci #265 üzenetére
OFF
Sorry, télleg elragadtattam magam. Nem akartam részletezni, mert már így is sok volt az offtopicból, csupán a ''60 fps fölösleges, mert az emberi szem max. 24-et lát mp-enként'' témában pár okos mindig megmondta a frankót. Ezúton is elnézést kérek mindenkitől, akit sértett a hozzászólásom!
ON
Szóval a tárgyra térve: ha pl. 100 Hz-en megy a monitor, a PS/2-es rate-nek még így is érdemes 200-on pörögnie, mert gyakrabban fordul elő ''interferencia'', úgy értem, olyan képkocka, ahol elmozdulást láthatunk. Ha Ref:100 / Rate:100 arányban hajtjuk, akkor sok esetben fordul elő, hogy egy képkocka alatt 2-őt is mozdul az egér, ill. a köv képkockán egyet sem, melyet a felhasználó/játékos egyfajta rángató, nem kimondottan egyenletes képváltozásnak érzékelhet.
Remélem sikerült valamennyire érthetően elhabognom (kicsit zagyva napom van ma).
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Alvin_ti4200 #268 üzenetére
Igen, ez az egyik ami fura nekem is
-
Panther
HÁZIGAZDA
Ja, tud valaki valamit erről? Úgy értem mennyire használható játékra, precíziós munkára, stb
(''Racsnis''-e
)
http://www.azona.hu/prd01%20mouse/Prd%20images/1-1%20Mouse-02_tif_jpg.jpg
(Azona Optical Mouse Pro)
(http://www.azona.hu/prd01%20mouse/page-04.htm) -
Panther
HÁZIGAZDA
Nos, sztem azért számít a Hz-eknél a különbség, mert ugyan nem látod se a 125öt se a 200at, de a program mindig az aktuális kurzorpozíció szerint számolja merre repül el a kilőtt golyó... magyarán ha pl lézersugárral lősz (mit tudom én van-e ilyen, de a lényeg hogy nem lőszerek vannak hanem egy folyamatos sugár), ami a valóságban ha vízszintesen körbefordulsz mindent kettévágna (értsd: minden pont a síkban elszenvedné a sérülést), akkor például ha 1 sec alatt fordulsz körbe, 20 Hz-nél 20 pont szenved sérülést, 200Hz-nél 200 pont. Magyarán én a hülyegyerek ha megyek és jobbra-balra rángatom a lézert, akkor 20Hz-nél lehet hogy el se találom a velem szembe jövőt, 100000Hz-nél meg tutira meglövöm. Na.
-
Yany
addikt
Aki a 24 fps-ről regél, az legyen szíves tájékozódjon a témában, mert feláll a hátamon a szőr ilyen ostobaságok láttán. Egy-két kulcsszó a kezdéshez: motion blur, depth of field, gaussian blur, frames per second, raster, pixel, interlace, stb.
Jó olvasgatást! Segítek: a legfájóbb pont a motion blur, de annak megértéséhez szükséges a legtöbb utána említett fogalom. Sorry az angol szavakért! -
zeg
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #26 üzenetére
Vérlázító? Ugyan miért? Elég 1mm eltérés, és máris kényelmetlenebb/kényelmesebb mint a Logitech.
A dizájn meg ki a francot érdekel? Átlátszó a kezed?
A tesztben olcsó egerek lettek tesztelve, az mx500 nem az. -
aluser
tag
Nekem ''Wheel Mouse Optical 1.1A USB and PS/2 Compatible'' egerem van. Tehát az egér USB-s, de van PS/2-es átalakító hozzá. Hogy használjam inkább, van-e értelme PS/2-őn használni? Gyorsabb lesz PS/2-őn? Mert ugye PS/2-őt egy átalakító USB-re konvertálja és onnan kezdve USB-s az egér. ???
-
Reac^
őstag
Ehm, csöndben olvasgattam hogy fajulnak a dolgok a fórumon. Asszem hozzászólok
. Ez a hc gamerek látják, ez igaz és ha te nem ''érzel'' különbséget 50 FPS és 200 között, az furcsa lenne. Amúgy 60FPS töl is szétmegy a fejem ha jáccani kell, és a netes játékban még mástól függnek a dolgok.
Annyit erről a Hz témáról. Sztem hogy ha úgy vesszük hogy az emberi szem ugye 24fps el megyés ha mind ezt mondjuk 120 Hz-en, akkor minden képet kb 4,5x lát. Akkor már végülis logikus hogy ha csak annyit látsz használj usb-t mert az átvitel ugyis 120 Hz :-))
Amitóa USBs egér létezik azt használom game-ra, de most itt a fórumban elhangzottak miatt kiprobáltam a 200hz -es PS/2-t, szerintem nem nagyon van különbség, inkább fontos hogy fix legyen a Hz (USB) mert az pl megszokod és tucc vele játszani. PS/2-n pedig ha ingadozik, leugrik a frissités akkor ugye kieshetnek pontok, máshogy fog mozogni (akadozva). Próbáljátok ki csak a 40Hz-et PS/2-n !
USB + -
Cathfaern
nagyúr
válasz
kamikaze boci #254 üzenetére
Ja, ezt nem tudtam
24 fps: nos erre csak azt tudom mondani, hogy a hc fps gamerek () szerint van különbség (ők látnak különbséget) a 25 és az 50 fps között...már kezdem azt gondolni, hogy a ők valamiféle mutánsok lehetnek
-
Shim
őstag
Nos utánanéztem és meglepődtem. Ezért megkérdezem itt is. Az Intellimouse optical azért drágább 1790Ft-tal Wheel Mouse Optical-nál, mert van rajta +2 gomb
-
MLaca
őstag
Kicsit keresgéltem a neten a témába vágó válaszokat, de úgy tűnik, mindenki csak saját tapasztalatairól tud írni. Érdekelne egy igazi mérnöki jellemzés a két különböző csatolófelületről és az általuk megvalósítható MHz érték. Valaki?
-
VladimirR
nagyúr
válasz
kamikaze boci #254 üzenetére
na ez itt off lesz de: az emberi szem masodpercenkent 24 kepkockat kuld a szemnek, ha kevesebb, akkor akadozonak latod a kepet, ha pedig nem latod eleg hosszan a\z egyes kepeket akkor pedig vibralonak erzed (ezert fontos a monitor frissitese, mert mondjuk 100hz-en egy 25fps-sel menpo video minden kepet 4szer latod)
jatekoknal azert kell tobb fps mert sz@rul vannak megirtva (cs: nem jon ki a tarbol minden loszer, q3 nagyobb fps-sel nagyobbat ugrik)
egernel meg gondolom azert, hogy ha vonalat huzol az folytonos legyen
gondolj bele mi lenne ha a tollad masodpercenkent 25 kis tintapacat ejtene el, ha gyorsan irsz nem lehetne visszaolvasni
OFF a kezratetelhez: mindenki aki hisz a paranormalis tevekenysegekben emelje fel a kezem -
kamikaze boci
őstag
válasz
Cathfaern #244 üzenetére
Nem vagyok szakértője a kézrátételes gyógyításnak (khm), de ha jól tudom, az eljárás során a kéz néhány centire van a bőrtől
(Egyszer már írtam valami hasonlót, csak kiszerkesztettem, mert én sem akarom szítani a vitát
)
Késleltetések, csúszások: szerintem ebben a folyamatban a port a szűk keresztmetszet.
Minimum mennyi ideig kell egy képnek megjelennie az ember szeme előtt, ha érzékelni akarja? Ugye 25 fps-t már folyamatos képnek látunk? -
Viszont azon érdemes elgondolkozni, hogy ha valóban nem szinkronjelről van szó, hanem valós koordinátákról, akkor miért van az, hogy A4Tech és Logitech esetén is ugyanúgy fel lehet tolni 200ig a mutatót - mert ugye ez azt jelentené, hogy mindkét egér optikája ugyanannyit tud. Pedig nem.
-
VladimirR
nagyúr
csakhogy a fent emlitett progi (toltsd le, nezd meg) nem a bejovo jeleket figyeli, hanem azt, hogy mirok mozdul az eger
ha ps/2-n van, es mozog akkor 200 alkalommal valtozik az egermutato helye
onnan tudom, ilyen biztosan, hogy mikor elinditottam a progit, ha a mutato a sarokban volt es mozgott az eger, de a nyilacska mar nem tudott tovabb menni akkor ugy vette, mintha allna az eger
ezekutan megprobalkoztam en is valami hasonlot osszedobni, ami 100% az egerpoziciot figyelio, es nekem is 200hz jott ki
ha kuld a szenzor szinkronjelet, akkor azt meg e felett teszi -
VladimirR
nagyúr
muszaJ neki!
maskulonben mivel magyarazod, hogy a Yani altal irt program -ami az egermutato mozgasat figyeli- 200 hz-et ad ki?
az eger kuld ket koordinatat es a pc nem egybol odarakja az mutatot hanem megt kozben lerakja 2-3 helyen? ennek mi ertelme lenne mikor ugysem latod (24fps)?
[Szerkesztve] -
Den
veterán
válasz
kamikaze boci #242 üzenetére
Nem akartam már élezni a témát, de akkor leírom
Nem csak az ember érzékelésén megy túl. 200hz azt jelenti hogy másodpercenként 200-szor jelenti az egér pozicióját, azaz, elméletileg másodpercenként 200-szor módosulhatna a kurzor pozíciója. Csakhogy a legtöbb monitor nem tud 120-nál több képet rajzolni másodpercenként (az enyém még annyit sem). -
Cathfaern
nagyúr
válasz
VladimirR #243 üzenetére
Hogy őszinte legyek én ezt az alapján írtam, hogy a hc gamerek (szinte) mind a Ps/2-re esküsznek
kamikaze boci:
Emberi szempontból nem sokat számít, viszont itt nem csak az emberi léptékeket kell figyelembe venni, hanem azt, hogy a gépnek számítania kell, s így a kis különbségek nagyra nőhetnek, a különböző csúszások és késleltetések miatt. Lásd még: miért érdemes 48bit-es színben scannelni, amikor csak 24bit-et tud a képernyő megjeleníteni.
Btw. ha kézrátételkor nem érzel meleget, akkor valami bajod van, vagy egy halott tette rád a kezét -
VladimirR
nagyúr
válasz
Cathfaern #241 üzenetére
nem feltetlen ''a Ps/2 az egyértelmű választás'' a hc gamereknek, mert bar atlagban tenyleg gyorsabb, de mi van ha pont akkor esik le egy tizedmasodpercre 200-rol 40-re a frissites mikor ra akarod rantani a celkeresztet az ellenre, de az a 40hz miatt pont atugorja a babut?
-
kamikaze boci
őstag
Én szeretném, ha egy apróságot végig gondolnánk:
itt 10 vs 5 ms-okról, illetve 60-200 Hz-ekről van szó.
Ezek az értékek messze túl vannak az ember érzékeinek határán (a droidokat üdvözlöm a PH!-n).
Vannak emberek, akik elhiszik, hogy a kézrátételtől meleget éreznek (elnézést azoktól, akik TÉNYLEG érzik).
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
válasz
VladimirR #238 üzenetére
Megnéztem én is. A tanulság számomra egyértelmű:
Ps/2 port egyértelműen gyözött a válaszidőben (mindig 5ms körül volt), míg USB esetén nem ingadozott a frekvencia. Tehát akinek az kell, hogy minél gyorsabban reagálni tudjon (fps-eknél), annak a Ps/2 az egyértelmű választás, viszont aki azt akarja, hogy pontosabb és ''stabilabb'' legyen az egere, az válassza az USB-t. Eddig nekem Ps/2-n volt, de most erősen fontolgatom, hogy áttérek USB-re...
Erről jut eszembe: vajon számít, hogy USB1.1 v. USB2.0?
Mod: ja, hogy nincs szabad USB portomAkkor erről ennyit
[Szerkesztve] -
Yany
addikt
-
VladimirR
nagyúr
egneztem az egeremet mit teljesit a tesztben
usb: 125 +/- 5 hz
ps/2: 100 volt a default, vezerlopultbol allitgattam 200-ig felment, de 100 ala sehogy sem ment le (40-200-ig volt a csuszka)
a ps/2-vel csak az a gond, hogy iszonyatos kiteresek voltak mig az usb-n 5 hz ingadozas volt addig ps/2-n 200 hz mellett volt hogy 60-ra volt hogy 400-ra ugrott
tehat asszem maradok a kicsit lassabb, de stabilabb kenyelmesebb usb mellett
off: mivel merted az eltelt idot? nekem 10 ms ala nem sikerult vinni a mintavetelezest -
Den
veterán
Nézőpont kérdése. Elhiszem hogy egy hc gémer szélsőséges esetben érzi valami előnyét, de ők a kisebbség, sajátos preferenciákal. A nagy többségnek szerintem kényelmesebb az usb, de kicsit túlragoztuk a dolgot
. Végülis a cikkben az usb vs ps2 kérdés úgy vetődött fel hogy a csak ps2 hátrány az usb-hez képest, amihez általában adnak ps2 átalakítót, tehát utóbbi univerzálisabb, különösen hogy a ps2 eltünőben van (alaplapokon még nem annyira, de notikon egyre inkább)
-
MLaca
őstag
-
Shim
őstag
Ahogy itt olvasom a hozzászólásokat azt hiszem inkább intellimouse opticalt veszek. ugye van más különség is mint a gombok száma?
econnectben láttam, jópár ezerrel olcsóbban mitn máshol. ugye ott nem csak online rendelés van, hanem műxik normál boltként is? -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
kamikaze boci #231 üzenetére
Ha átjössz, én meggyőzlek
-
drpele
senior tag
Off:
Szerintem meg csak egy hangos kisebseg gondolja ugy hogy...
Ez sajnos mindenhol így van és ez a kisebbség nagyon kitartóan tudja bizonygatni az igazát
On:
Én nem vettem észre külömbséget az egeremnél usb és ps2 közt.
Szal' kit érdekel milyen dugója van.
Egyébként mondta itt valaki, hogy csak az előlapon van már szabad usb portja. Párszáz forintért kapható ''kártyahelyre'' szerelhető usb kivezetés, lekötöd az egyik előlapi usb csatit és rádugod ezt (az egyik portot), ennyi... -
Shim
őstag
Mellékelnek M$ intellimouse 1.1A-hoz usb-->ps/2 átalakítót?
-
VladimirR
nagyúr
-
VladimirR
nagyúr
-
Zoltán
őstag
Kedves Cikkíró!
A hozzászólásokat olvasva láthatod, hogy ha nem is mindenki szerint, de a többség szerint a PS/2 az előny, nem az USB egy egér esetében. Tehát nem kellene már ezt is átjavítani egy cikkben? (Érveket lásd feljebb, pl.: Hz,...) Rossz lenne, ha egy-két ember egyéni izlése döntene arról, hogy mi jó, mi rossz, nem pedig sokak tapasztalata, ami rációval van ötvözve. -
Wyco
aktív tag
Jo kis cikk. Remélem a drágább egereket is végignyaljátok nemsokára
-
Buborg
csendes tag
jöhetne még sok egér teszt mert bővan van még választék.
http://hu.europe.creative.com/products/product.asp?prod=515
Creative Mouse Optical 5000 t ismeri vki? nagykerből venném 4000+Áfáért. az adatai alapján nekem nagyon szimpi viszont nem ismerek senkit se akinek ilyen lenne.
[Szerkesztve] -
Yany
addikt
válasz
kamikaze boci #213 üzenetére
Kérésed számomra parancs:
Mouse Rate Tool v1.1
http://ftp.kvantum.hu/pub/ikrek/
Remélem tetszik.
[Szerkesztve] -
ptiboy
senior tag
válasz
kamikaze boci #213 üzenetére
vaccs! boci
http://www.themexp.org/view_info.php?id=42796 -
kamikaze boci
őstag
válasz
kamikaze boci #212 üzenetére
Nem bírtam ki holnapig.
Az a gond vele, hogy túl gyorsan változnak az értékek, nem lehet nyomonkövetni.
Nem tudom, technikailag megoldható-e, de egy grafikon használhatóbbá tenné. -
Shim
őstag
itt fexik a kezem alatt az egyik tesztgyőztes, m$ intellimouse 1.1A. igaz, h ps/2 és görgős, ráadásul vagy 7 éves, de mind1
erről jut eszembe usb-->ps2 átalakító használata esetén romlik vmit a ''teljesítmény''? nincs szabad usb portom ugyanis, mind2 foglalt. vhol elfekvőben azt hiszem van átalakítóm (de az lehet, hogy ps2-->usb)...
adnak m$ intellimouse 1.1A-hoz átalakítót? ha nem akkor hol kaphatok? (pent@comp nem hiszem, hogy tart)
-
Yany
addikt
NA EMBEREK!
Csináltam kb 5 perc alatt egy egér sebességmérő programot. Design nuku, optimalizálás nuku, fapadosság fullos. Fikázni szabad, dicsérni csak saját felelősségre.
Szóval itten találjátok: http://ftp.kvantum.hu/pub/ikrek/
A mérete igen nagyra sikerült, mert mint mondtam nem optimalizáltam belőle ki semmit. Nyomtam egy buildet azt jóvan! Ha vki jobban ráér csináljon jobbat!
A méréshez mozgassa az egeret, s amennyit le tud olvasni mozgás közben... na az lesz a sebessége. Gagyi megoldás de működik. Visszad két számot: (1) két jel között eltelt időt (ms), és az (2) egy másodperc alatt továbbított jelek számát. A kettő egymásból igen egyszerűen kiszámolható.
Na jó szórakozást!
ps.: ja legalább annyit kérnék, hogy mind ps/2-es tulajok, mind USB-sek legyenek szívesek írjanak eredményt.
ps.2.: Figyelem! Ha pl. win2k tulajok az eszközkezelőben az egér tulajdonságainál beállítanak vmit, az csak reboot után fog érvényesülni! -
|xero|
tag
Nincs lapat kezem
Csak vízilabdáztma szal ''emberi'' mellesleg szeretek L terpeszkedni az egéren és a macisoft hoszabb volt mint az mx és így jobb volt csuklómnak
ennyi
Üdv -
Cathfaern
nagyúr
Én hosszú ideig (3-4 év) használtam MS Intellimouse Explorer-t (első széria), majd amikor ez tönkrement (1 éve durván), akkor lecseréltem Logitech MX500-ra. Optikai és elektronikai különbségek szempontjából nem tudok mondani semmit, mivel töb generáció különbség van a kettő között, így elég nehéz lenne összehasonlítani. Viszont formailag nekem a Ms egere jobban tetszett: azon a teljes kezem rajtafeküdt, míg az MX500-ról lelóg (pedig messze nincs lapátkezem)
-
Reac^
őstag
válasz
kzoltann #204 üzenetére
Ezt mindenki máshogy érzi szerintem... Én is probáltam mindent, hiszen a számomra legütösebb egeret kerestem. Az optika között szerintem sincs sok különbség, csak maga az egér ''más''. Ennyi
Én 3 évig döntött egereket használtam (Logitech-ek). MX500 at 1 évig huzamosan, és mint említettem a súlya miatt döntöttem úgy hogy veszek MX310-et. Ergonomia és kényelem szempontából tényleg jobb az MX500. Könyebb egérrel tényleg pontosan lehet reagálni -
kzoltann
aktív tag
hm. en mar jatszottam mx500al is, de most ms1.1a-m van, szerintem semmi kulonbseg nincs az optikai szenzorok pontossaga kozott...
-
shtml
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #28 üzenetére
''Szerintem az USB sokkal rosszabb, mint a PS/2''
''PS/2-n szabályosan folyik az egér, USB-n meg nagyon nem, és ezt nem egy egérnél tapasztaltam már.''
Ezt ugye nem komolyan írtad?
Nekem Logitech M-BJ69-em van -- mindjárt 3-at is vettem, amikor tavaly az első megvásárlása után jónak találtam. Az előbb PS/2-n lévő mellé a könnyebb összehasonlíthatóság kedvéért rádugtam egyet az USB -re is.
Nos, nekem USB-ről is tökéletesen simán ''folyik'', nem ugrál, nem akad stb. Igaz, ez nem A4Tech, hanem Logitech -
Plumpy
aktív tag
Hali!
Nekem egy Logitech MX310-em van, imádom. Volt már MS WheelMouse 1.1 is, meg IntelliMouse 1.1a is. Azok se rosszak, de az MX jobban fekszik. Ne tudásra, hanem formára...
Olvasgattam itt a többieket, hogy súlyozva vannak az MX-ek. Gyorsan szétkaptam az enyémet, de egy deka fémet nem találtam benne... Vagy csak 0 31-es volt súlyozva?
Ps2. Én is simán húzgálom menet közben ki-be, billentyűt, egeret, és semi baj. Volt olyan, hogy a szervízben elindítottam egy telepítést egyik gépen (XP telepítés), és amíg települt kiszedem a billentyűt, egeret, rádugtam másik gépre és azt csináltam. Időnként visszadugtam a telepítősgépre, megnéztem hogy áll, és kész. Működött. Mellesleg valaki írta, hogy a sorosportot nem lehet menet közben ki-be húzogatni. Nálam még azzal sem volt gond soha. Sőt a monitort is dugdosom menet közben. Egyedül a párhuzamos port az, ami nem szereti a menetközbeni dugdosást...
[Szerkesztve] -
Lacika79
tag
Sziasztok!
Én úgy gondoltam, veszek egy SWOP80-as egeret, nekem eddig is A4TECH volt, és ennyi pénzért nekem megfelel. Vannak hibái, de RPG-re és Stratégiára szerintem megfelel.
Na de a lényeg. Ez ugye USB-s, és mint olvasom, sok emberke esküszik a PS/2-re. Kérdésem, hogy lehet-e kapni USB / PS/2 átalakítót, és ha lehet, akkor teljes értékű, sebességű PS/2 egérként fog-e működni a kicsike, vagy pedig marad USB sebességű.
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv
Lacika
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Cikkünkben 16 darab kedvező árfekvésű optikai egeret mutatunk be.
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ukrajnai háború
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrotik routerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Robot fűnyírók
- Külpolitika
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Gamer pc konfig
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest