Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egy évet még biztosan várni kell a következő OLED iPadre
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
szilagyiv
senior tag
Még mindig nem értem mit tesz lehetővé a ChromeOS, amit az Android nem? Hol van a COS eszközök létjogosultsága?
-
veterán
Tetszetős, szívesen kipróbálnám. Az a 350$ meg egyáltalán nem sok, sőt...
5G routered van? Van kedved tesztelni? ---> https://hardverapro.hu/apro/5g_routerrel_rendelkezoket_keresek_tesztelesre/hsz_1-50.html
-
bbTamas77
aktív tag
Szerintem a ChromeOS nem fogja megváltani a világot mint az Android de ne szaladjunk még ennyire előre.
-
Valamikor a jövőben talán egyesítik a kettőt. Pillanatnyilag az Android érintőképernyőt használva kényelmes, a ChromeOS pedig elsősorban billentyűzettel, bár odafigyelnek az érintőképernyőre is a fejlesztésnél [link]. A Chromebooknál a jó hardveren és kedvező áron kívül nagy előny, hogy viszonylag könnyen telepíthető a ChromeOS mellé normális Linux disztribúció a teljes ingyenes programkínálattal, és le lehet válni a Google Play-ről. Remélem, hogy ez megmarad a jövőben is.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
dominating
tag
Próbáltam tesztet keresni a chromebookokról, de nem találtam sehol (mármint olyat ami engem érdekelne). Következő lenne a kérdésem, hogy ez a cb olyan mint 1 androidos telefon vagy tablet? a play-ből lehet róla letölteni alkalmazásokat és egérrel és klavival lehet irányítani (gondolok itt játékokra vagy akar szövegszerkesztőkre)? Pendrivéról lehet-e filmet nézni rajtuk?
5800x3d + 6900xt
-
Elrood
őstag
válasz dominating #5 üzenetére
Van nálunk egy Acer C720.
ez a cb olyan mint 1 androidos telefon vagy tablet?
Egyértelműen nem. A chromeos gyakorlatilag egy chrome böngésző és semmi más.play-ből lehet róla letölteni alkalmazásokat
Google Play-ről nem. A chrome web store-ról lehet. Androidos appok nem működnek (más se).egérrel és klavival lehet irányítani
Igen.Pendrivéról lehet-e filmet nézni rajtuk?
Igen. Bár csak egy videóval próbáltam, de azt lejátszotta. Pendrive-t magától bemountolja.(#1) szilagyiv
Sokkal korlátoltabb a rendszer, de jóval egyszerűbb (csak egy böngésző) és biztonságosabb (google állítja). Ja és jóval olcsóbb .[ Szerkesztve ]
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
RocknRoller
aktív tag
Ha jól tudom, a Chromebookok nem teljes értékű notebookok, akkor meg mi értelme az egésznek?
ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
-
Elrood
őstag
válasz RocknRoller #7 üzenetére
Ezen már én is elgondolkoztam.
Nekem egyértelműen kevés lenne, hiszen jóval többet csinálok a géppel, mint amit a chromeos megenged.
Olyan embereknek, akik gyakorlatilag CSAK a neten lógnak, felhőbe dolgoznak, tárolnak, ott csinálnak mindent, azoknak egy egész jó olcsó alternatíva lehet (és biztonságosabb).
Valamiért a tengerentúli oktatási intézmények nagyon veszik így biztos lehet valamire használni .
[ Szerkesztve ]
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Bogyó bá'
nagyúr
Mit vétettünk, hogy ily keményen büntet a sors bennünket?!
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
próbakocka
senior tag
"Olyan embereknek, akik gyakorlatilag CSAK a neten lógnak, felhőbe dolgoznak, tárolnak, ott csinálnak mindent, azoknak egy egész jó olcsó alternatíva lehet (és biztonságosabb)."
Tehát anyám tökéletes alany lenne egy chromeBOX-hoz egy nagyobb monitorral... Most kezd rákapni erre az egész felhős dologra... receptek nehogy elvesszenek, amit eddig lementegetett ... meg az aranyos kiskutyás videókat nézegeti YT-n ...
Miért csak US only ez az egész dolog már megint???
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
szilagyiv
senior tag
"Sokkal korlátoltabb a rendszer, de jóval egyszerűbb"
Na akkor meg végképp nem értem miért kerül ennyibe egy Chromebook, és mit kezd az i3 procival?? Egyszerűbb => kisebb erőforrásigény (gondolnám én).
Fészbukozni, jutubozni, "csakúgy netezni" meg már padlószőnyeg is tud lassan. -
Gadgetfan_
senior tag
Én sem vágom ezt a Chrome OS dolgot, eddig nem érdekelt, nem tájékozódtam. Gyakorlatilag ez csak online működik? Net nélkül pl semmire nem használható, vagy a letöltött alkalmazások, játékok azért működnek offline? Anyámnak keresek valami face/farmerama/fényképnézegetős/skype stb... gépet.
"Otthon" az, ahol a telefonod magától csatlakozik a wifire
-
stbtamas
aktív tag
Ez is csak paraszvakitas. En feltettem itt a szervizre egy gepre, olyan rosszul ment hogy sirtam (P4 3.2HT, 2GB DDR2)
Alapjaba veve egy opensuse rendszer mas designal.. nem lattam semmi kulonbseget, vagy pluszt..
ZTE F101, Samsung Galaxy Mini S5570 GT -> Motorola Atrix -> Lenovo P780 -> Meizu MX4 > Oneplus 3 > iPhone 6/6s/7Plus/X > Blackberry KeyOne Black > Nokia 7.1 > Oneplus 6T > Pixel 4 XL 128GB Just Black > Samsung Galaxy S21 > Motorola Edge 20 Pro > Pixel 6 Pro > Nokia X30 5G > Samsung Galaxy S23 Ultra
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Gadgetfan_ #13 üzenetére
Ha nem akarod anyukádat teljesen kiszolgáltatni a Google-nek én nem vennék neki ChromeBookot. Annyival nem olcsóbb ez, hogy megérje.
Egyébként gondolom nem teljesen működésképtelen net nélkül, de nem offline használatra lett kitalálva, pl. rendes háttértár sincs benne, szóval mindent fel kell nyomni a felhőbe."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz VaniliásRönk #15 üzenetére
Az a gondom, hogy most egy régebbi laptopomat használja, és baromira unom, hogy hetente kell újra raknom a Windowst mert állandón összeszed minden szemetet a netről, kattint a hülye farmaranyakért, meg minden flash játékra regisztrál, győzöm takarítani a gépet a sok kéretlen programtól meg toolbaroktól... Gondoltam hátha ez jobb lenne neki.
-
veterán
válasz Gadgetfan_ #16 üzenetére
Ha nem rendszergazdaként lépteted be, hanem korlátozott felhasználóval, akkor nem fog feltelepülni semmi kéretlen
5G routered van? Van kedved tesztelni? ---> https://hardverapro.hu/apro/5g_routerrel_rendelkezoket_keresek_tesztelesre/hsz_1-50.html
-
cellpeti
nagyúr
nem értem ezeket a ChromeBook-okat. Netfüggő, nem? Más nem fut el rajta, mi a franc értelme volt
Tigris, tigris, csóvafény...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Gadgetfan_ #16 üzenetére
Ahogy írták adhatsz neki korlátozott felhasználót telepítési jog nélkül, vagy rakhatsz rá egy LinuxMintet, és akkor még új laptop sem kell.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
kriszpontaz
veterán
-
kovgab
tag
-
Gadgetfan_
senior tag
Kössz a tippeket!
-
SylverR
senior tag
Ez aztán hiányzott, mint egy falat kenyér... x86 alá Chrome. Szuper. Acer... Ahelyett, hogy összetoldoznának valami GDDR5-ös Kaverit. Annak keletje is lenne.
Nem!
-
törölt tag
Ennek is annyi értelme van mint a Firefox OS-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell G15 5530/i7-13650HX/16GB/1TB SSD/15.6" FHD 360Hz/GeForce RTX 4060/Ubuntu/Garis még
- Dell G15 5530/i7-13650HX/16GB/1TB SSD/15.6" FHD 165Hz/GeForce RTX 4060/Ubuntu/Garis még
- Acer Predator Helios 300 gamer laptop 3070ti 12700H
- OMEN Gaming Laptop 16-n0001nh (75M74EA)
- Acer Aspire A515-54G i3-10110U/8GBDDR4/512GBNVME/GeforceMX2502GB!!! Beszámítok!!!
- Lenovo Yoga PRO 7 14IMH9 - 15. generációs i7/RTX 4050
- AKCIÓ ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 M3 8CPU/10GPU 8GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar billentyűzet Deák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad T495 / AMD Ryzen 7 PRO 3700U / 24GB / 512 SSD
- Packard Bell EASYNOTE TV43-HC-461HG laptop
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest