Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 256 GB-os csomagban jönnek a G.Skill legújabb tuningmemóriái
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMIX
addikt
Chieftec GPS-500C www.easycom.com.ua
Super Flower Golden Silent 500 W www.techpowerup.com
-
M@trixfan
addikt
Nem tudom, valamiért úgy érzem, hogy csak jobb lenne egy bizonyos terhelés fölött egy nagyon halk ventilátor ami egy kicsit legalább kivinné a hőt. Szerintem a többi komponens is megköszöni és átlaghőmérsékletben is meglátszódhat. A másik ami még mindig rizikó az a cicergés. Semmit nem ér a passzív kialakítás ha nagyon magas hangon cicereg mint állat.
-
Aryan
senior tag
Nekem tetszik a táp, mostani CTG-500w-os megvan az utódja (mondjuk az sem hangos darab) Az tudom Corsair táp nem kell többet, volt 3db a gépemben (2db hx520 és 1db tx650) mindegyik "zenélt" pedig ezek még seasonic belsősek voltak.
-
gordonfreemN
addikt
Szintén jó
-
kromatika
veterán
tetszik ez a táp.bár szerintem egy kicsit túl árazták.
-
F34R
nagyúr
válasz
Angel1981 #58 üzenetére
persze hogy nem de elofordul nezz meg nehany yt videot.
Az en CTG450-em is cincog ritkan .
(#59) atti_2010
Godoltam csak irtam , ha max 60 fok uzemi homersekletet irnak neki (es terhelt alapotban sem tobb 40 foknal akkor nagy valpszinuseggel sokaig tartos marad. )
pont azert nem ertem mert mostansag vannak halk ventivel ellatot psu-k is amik csak full loadon hangosodnak (vagy meg ott sem)
idle - helyenkent max 50 load nekem meg belefer es nem is melegednenek. -
atti_2010
nagyúr
Hiába 105 fokos ha folyamatosan 80 fok felett főzi a kondit 2-3 év és kiszárad, egy passzív tápnak ez az átka hogy a beltérben is annyi fok van ahány fokos a borda vagy több, nem hűti ventilátor mint a hagyományos tápban, ott a borda lehet 80-100 fokos de a kondik 50 foknál nem melegebbek csak annyit lehet tenni hogy nem hajtja az ember 80-100% -on.
-
Kernel
nagyúr
válasz
atti_2010 #28 üzenetére
Hatalmas tévedésben vagy, az elektronikus alkatrészek hatásfoka nagyban függ a hőmérséklettől,
Majd, ha bebizonyítod nekem, hogy milyen nagyban... a szóban forgó esetre vonatkoztatva.
De felesleges ezen sz*rakodni, egy ilyen tápegységet úgy terveznek, hogy meleg környezetben is megállja a helyét. Nem arra van, hogy hűtögessed.
Köszi egyébként a felvilágosítást a melegben elhasználódó kondenzátorokról, majd fel fogom használni az útmutatást a TV-szervizemben. (De azért remélem, hallottál már a 105 fokos kondenzátorokról is, persze önmagában az sem garantál semmit.)
Ne tudd meg egyébként, milyen magas hőfokon üzemelő alkatrészek vannak, kondenzátorokat is beleértve, ami 10 évekig is elmegy, hibátlanul. Meg lehet azt tervezni úgy is, hogy működjön. Sokáig. Jó minőségű alkatrészekkel főleg.
-
F34R
nagyúr
válasz
Angel1981 #54 üzenetére
Hat jah , foleg hogy platinumbol en nem is tudok hogy lenne ilyen kis teljesitmenyu , seasonic bol tudom hogy fanless van 400-asba az mar eleg jo csak az ara horror. Silver is elegndo lenne de az meg annyival nem olcsobb (lehet egyaltalan nem ) mint egy gold.
En legkozelebb biztos hogy BQ E9 Gold 400W vagy SS G360-t veszek ezek boven elegek lesznek evekig. -
Angel1981
veterán
Jó, ez is igaz, de tudod, fogyasztói társadalomban élünk, mindig fent kell tartani a "vágyat", hogy amit megveszel, az jobb annyival, hogy megérje megvenni.
Igazából már a Platinumnak sincs sok értelme a normál felhasználóknál - szerverekbe jogos!
A Gold mindenkinek elég kéne hogy legyen, és jöhetnének belőle 300W-os változatok is.
De helyette jött a Platinum, 500-1200W-ig, "mert az jobb"! -
Angel1981
veterán
Ezt max a táp tervezője, és a profi gyári tesztelő tudja neked pontosan megmondani.
Én a 15 fokhoz képest úgy kb. 1%-ra saccolom a hatásfok romlását 35 fokon.
50 fokon már lehet mondjuk 2%, 80 fokon meg 3%, de ez csak becslés, és most a táp belső hőmérsékletéről beszélünk, nem a külsőről. -
Angel1981
veterán
Lehet, nem jött le, de elméleti eszmefuttatás volt.
Kevesebb a veszteséghő, de valóban nem annyival, hogy átlagfelhasználónak foglalkoznia kéne vele.#38 atti_2010: kezdetben a Gold, és a Platinum tápok is nagy felárral rendelkeztek. Azon kívül szerintem előállítás tekintetében nem olyan borzalmasan drága, mint gondoljuk.
#39 F34R: akkor soha, mert nekünk már nem lesz egy fillér nyugdíjunk sem!
-
buta29030
tag
Én sem a tápegység hatásfokára gondoltam, bár így visszaolvasva kétségtelenül ezt írtam. Szóval én inkább a megoldás
hatásfokáragondoltam. Vagyis annak értelmére. Mert egyrészt egy hagyományos táphoz képest ez a megoldás tovább melegíti a ház belsejében a levegőt, amivel például a processzor hőelvonásánakhatásfokátrontja, másrészt bent valószínűleg ez a hűtés elégtelen és egy plusz ventilátort kell beállítani, hogy lefújja róla a meleget (ami szintén bent marad a házban. Tehát egy ventilátort kiiktat, egyet meg mi fogunk majd neki beállítani. Egy eredeti megoldású táp, ezzel szemben a melegét kifújja a gép hátulján a szabadba. -
Dilikutya
félisten
Mocsok drága. Minőség, csend, moduláris felépítés ide vagy oda, ez drága.
-
Angel1981
veterán
Igen, ha fixen 50W az "elfűtendő" energia, akkor valóban mindegy, de ez elméleti dolog.
Azonban egy magasabb hőmérsékletű tápbelsőben a magasabb ellenállás miatt romlik a hatásfok, tehát nem mindegy, hogy télen, vagy nyáron hajtod meg ugyanolyan mértékben.
Ha mondjuk van egy teljes terhelés alatt 300W-ot fogyasztó konfigod, akkor mondjuk 15 fokban kevesebb veszteséghőt fog termelni a táp (mert a hideg miatt jobb a hatásfoka), mint 35 fokban.BTW! Mikor jönnek már a Titanium hatásfokú ATX tápok???
-
tajcsi
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #32 üzenetére
Meg a sok garit is....
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Jó lesz ez, kicsit alacsonyabb áron. Bár a halkságot és a minőséget mg kell fizetni.
-
-
tajcsi
őstag
Ennyi sok garancia ilyen csekely osszegert...nem is lenne ennyire tre ha teljesen modularis lenne igy meg tokmindegy....ez fail....
-
atti_2010
nagyúr
De mindkét esetben ugyanannyi a disszipáció, vagyis 50 W.
Hatalmas tévedésben vagy, az elektronikus alkatrészek hatásfoka nagyban függ a hőmérséklettől,
Gyakorlatilag ökölszabályként úgy szokás meghatározni, hogy amikor kézzel már elviselhetetlen forróságú, kb. ott van a határ, de még valamivel afelett is simán elmegy.
a másik hogy egy ilyen passzív tápot ha állandóan 80 fokon vagy fölötte hajtasz 2 év múlva megnézheted a kondenzátorokat benne.
-
Kernel
nagyúr
válasz
buta29030 #26 üzenetére
Mert így, hogy a hőt bent próbálja leadni a ház egyébként is meleg levegőjében, nem igazán hiszek a jó hatásfokban.
A tápegység hatásfokának ehhez nincs köze, tehát nincs értelme a mondat második felének, hogy miben hiszel, vagy nem.
Csak a példa kedvéért, mondjuk 500 W-ból 50 W teljesítményt kell elfűteni, vagyis 10 % megy kárba.
- Ha ezt hidegben teszed, nyilván hidegebb marad a táp.
- Ha afrikai melegben teszed, akkor nyilván melegebb lesz a hűtőborda.De mindkét esetben ugyanannyi a disszipáció, vagyis 50 W.
Másik dolog, hogy sokan megijednek ilyen esetben a forró hűtőbordától, csak ők elfelejtik, hogy ezek a szilícium félvezetők igen magas hőmérsékletet kibírnak üzemszerűen. Gyakorlatilag ökölszabályként úgy szokás meghatározni, hogy amikor kézzel már elviselhetetlen forróságú, kb. ott van a határ, de még valamivel afelett is simán elmegy.
Mondhatni, azért van, hogy fűtsön, nem kell annyira hímes tojásként kezelni.
-
buta29030
tag
Szerintem egy ilyen megoldás akkor lenne tuti, ha a ház is alkalmazkodna hozzá. Vagyis ha a hűtőborda rész a szabadban, a ház oldallapjának síkjába kerülhetne. Mert így, hogy a hőt bent próbálja leadni a ház egyébként is meleg levegőjében, nem igazán hiszek a jó hatásfokban. Egyébként meg mi ebben a megoldásban az új? Ilyet már vagy 10 éve lehet kapni, csak senki sem vesz, mert nagyon drága, és mert a hűtőbordához úgyis kell valamiféle ventilátor. Akkor meg már tőkre mindegy melyik ventilátor kelti a zajt, a külső, vagy a belső. Szóval szerintem ez egy újabb felesleges fejlesztés, amivel úgysem sikerülhet az egész gép zajszintjét lejjebb vinni, viszont a vásárlóktól ki lehet rá csalni az extra-profitot. Egyszóval: mókusvakítás.
-
bocsika
aktív tag
Ezt hogy a ménykűbe kell beszerelni hogy ne főjön meg? Hiába van ennyi lyuk meg borda rajta a a ház körbeöleli.
-
wolfman
veterán
válasz
atti_2010 #18 üzenetére
ASUS P8Z77-M, Intel i7 3770, nVidia 9800GT, 8Gb Corsair Vengeance, SB X-Fi, 2db Samsung F3.
Szerintem ami konfig belefér 400W-ba azt mind elviszi. Nekem volt Radeon 4870-esem is, na az fűtött a ZEN-em mellett(alap 80+ minősítés, még csak nem is bronz) mint a rosseb(játék közben alap 80fok), és tökéletesen megfértek egymással.
-
zsolthee
senior tag
Remek kis táp, piszok jó hatásfokkal. Kár, hogy a csendet még mindig vastagon meg kell fizetni. -
Destructo
senior tag
Jó kis tápocska!Árban sajnos én soknak gondolom,na meg 2 év gar? Mire gondol vajon az ember egyből ennek láttán? Nem valami ultra minőségre....(szerintem) . 5 év garral 25-27k ért már elfogadható lenne szerintem.
Köszi a cikket!
-
wolfman
veterán
Nekem van egy FSP-ZEN 400-am egy CM Cosmos házban. Alul, felül 12-es venti nagyon leszabályozva. A tápom szobahő alatt van, tényleg szinte hideg.
Haveromnak egy Seasonic X-400 passzív ami 80+ gold minősítéses "csak". Neki semmi plusz venti nincs a házban és játék közben éppen langyos. Egy Platinum nem hiszem hogy eljutna a krízishelyzetig még egy zárt házban sem. Így én nem értem az itt sokak által féltett túlmelegedést.
-
Angel1981
veterán
Klassz darab!
Bár szerintem a legjobb megoldások a fél-passzív tápok, á lá SS Gold-X / Platinum. -
mghltm
addikt
(#8) F34R & (#9) FRENK1988 ez a 3 jellemzo egyutt nagyon meg tudja dobni a vetelarat: modularis kabelek, teljes passziv uzem, platinum minosites
van meg a Chieftec-kel szinte teljesen megegyezo tap: Rosewill SilentNight Series SilentNight-500
illetve a Super Flower-nek is van klonja: KINGWIN STR-500
remelem majd egy tapos szakember tobbet tud mondani roluk
-
atti_2010
nagyúr
Úgy lehet jól megoldani ha alsó tápos házat veszel és a ház fenti részébe beraksz két 120-as ventit kis fordulaton és jól lezárod a házat, a 2 venti alulról fogja szívni a levegőt a táp aljától ahol eredetileg egy ventis táp szívná így rendesen lehűl, ez álltálam kipróbált működő dolog a Zen 400 táppal mert különben 200W fogyasztásnál már jó forró a borda még nyitott ház esetén is.
-
F34R
nagyúr
azer mert passziv , es azert mert platinum..
(#3) imibogyoelviszi , de en nagyon nem tuningolnam se a cput sem a vga-t.
(#5) atti_2010
Ha hasonlo terhelhetoegi parameterekkel bir akkor teljes terheles mellett 60 fokig birnia kell.
ez mar valoban nem keves de altalaban terhelve is ~ 45 C. Nembaj itt jonnek az elborultak akik meg ezt is vizeznek.#7) imibogyo
hmm akkor egy be quiet straight powerrel probalkoznak. vagy ha van ra annyid es igenyed is dark power pro.
ezek 20 dB alatt vannak max terhelesnel es jol is hutenek. -
imibogyo
veterán
Igen, csak például a Corsair 850TX-em elég ""hangos"". Értsd: a konfigom többi része már annyira halk, hogy mellettük baromi hangosnak tűnik a táp. Szóval ha már csak egy 500-800 rpm-re fogott ventivel le tudom hűteni a jelenlegi ""hangos"" 12V-os helyett, akkor már nyertem. Csak ezért gondolkodtam rajta.
-
eclipse006
őstag
Szerintem ha már passzívnak találták ki a tápot, akkor ha rendeltetés szerűen van használva, nincs túlhajtva, nem kellene tönkre mennie.
-
Hátőő szerintem 1 gyártósorról jön le ez és a Flower-es. Szerintem drága. Nem értem, hogy miért kerül ennyibe a modularitás.
-
imibogyo
veterán
Most már csak az a kérdés, hogy egy jól szellőző házban elvinné-e egy ilyen táp az adataimnál lévő konfigot? Mert nagyon szeretnék a csendesség irányába fejleszteni.
Természetesen tuning nélkül értem.
-
FRENK1988
veterán
Vészventi nincs benne?
-
127$ vs 138€
Majdnem
Nagyon tetszik a cucc, nem volna rossz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kísérteties hasonlóságot mutat egy másik gyártó megoldásával, de ez nem von le semmit az értékéből.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Eredeti játékok OFF topik
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 10
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest