- Samsung LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- OLED TV topic
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
unrealnoise #29 üzenetére
Én sem sok magazint olvasok papír alapon, annak ellenére, hogy félig-meddig a nyomdaiparban (is) dolgozom.
A nagy méretű újságról annyit, hogy ez főleg presztízs kérdés a lapok között, jellemzően a politikai lapok kapnak hatalmas broadsheet méretet (amihez azért is ragaszkodik sok lap, mert nem csak méretet, hanem stílust is jelöl), míg a bulvár lapok általában a tabloid formátumban jelennek meg. Ennek ellenére egyre több neves politikai lap is már tabloidra vált (csak ezt compact névvel illetik), mert tényleg kezelhetetlenül nagy a broadsheet ha nem az otthoni ebéd utáni kávézás közben, hanem tömegközlekedésen olvasnál.
Mondjuk ilyen napilapokat nem olvasok, hanem én is telefonon böngészem a híreket utazás közben a néhány száz RSS csatornámból amire feliratkoztam. Csak néhány magazin van amit forgatok, de ezek meg rendszering fine glossy produktumok (ebben elsőrangú minőségi a hazai nyomtatás), pl: National Geographic Magazin, Rubicon, BBC History meg néhány külföldről beszerzett fotós, divatlap. Ezeket nem tudja a szememben kiváltani egyetlen iPad retina magazin sem.
Egyébként az e-ink e-book olvasók kiválóak könyv olvasásra, nem fárasztják a szemet, de én a kedvenc könyveimet szeretem a polcomon tudni, ráadásul kapcsolatok útján sok könyvet beszerzek nyomott áron közvetlenül a kiadótól vagy nyomdától.
Egyetértek azzal, hogy vágjunk ki kevesebb fát, nincs szükség ennyire sok papír produktumra (mindig felidegesít amikor töménytelen sok reklám anyagot osztanak szét egy forgalmas helyen és három háztömbön belül az összes kuka rogyásig van tömve a szórólapokkal, na ez rohadt nagy pazarlás). De jelenleg a könyvnyomtatás még mindig kisebb környezeti terheléssel, illetve szennyezéssel jár, mint e-book olvasókat, táblagépeket meg okostelefonokat előállítani.
-
unrealnoise
senior tag
válasz
Stauffenberg #28 üzenetére
értem én, hogy nem ez a bibi, legalábbis technológiaiag, csak hát engem már az elképzelés is elképesztett.
most nem akarom részletezni, változó, hogy mit, hol mekkora méretben és milyen készüléken lenne hajlandó olvasni az ember, csupán szerintem ma már sokkal kényelmetlenebb egy nagy napilapot hajtogatni, keresgetni a cikkeket rajta. meg hát nem is mindig lehet (tömegközelkedési tumultus etc...)
egy kis kütyüt meg jóformán bármikor elővehetsz, etc...szóval ez a kihajtogatósdi amúgy sem lesz túl népszerű dolog szvsz...
ezt én értem, bár őszintén, nekem nem sok szükségem lenne egy kihajtható újságra.
macera. pláne amíg 4-5 inches telókkal rohangál az ember, amit azért még egy kézzel is lehet kezelgetni. és előveszi az ember, azt ott is van rögtön, teljes nagyságában. (Csupán az OS-t kell minnél jobban testre szabni, hogy egykézzel is vezérelhető legyen egy nagy tepsiteló -> lásd Note 2)
Plusz hiába lenne valahogy ráégetve, beleépítve egy akku, ha az üzemideje töredéke lenne annak, amit majd az e-ink telchnológia kínál közben. mondjuk egy tabletben.
nem értek nagyon hozzájuk, de nekem az az álmom, hogy előbb utóbb tabletet, vagy telót is remekül tudok nagyon sokáig használni (magas akkuidő) - akár nagyon erős napsütésben is.
ameddig ez nem lesz, addig bizony nekem lesz ekönyvolvasóm.
más: a stream-elgetés érdekes dolog, nem tudom, lehet igazad van, végülis sokan már a netet is osztják ugye az okostelóról.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
unrealnoise #27 üzenetére
Nem a macerás, nyögvenyelős bevitel meg a kijelző lassúsága a legnagyobb gond. Ilyen az e-tinta jelenleg, ebben semmi meglepő nincs. A gond az vele, hogy a hardvert nem lehet a jelenlegi technológiai színvonalon beépíteni egy ilyen hajlítható, papírvékony "táblagépbe".
Én azt tudnám elképzelni, hogy az egyik sarkán lenne egy apró akku és egy interfész a vezeték nélküli átvitelhez és a tartalmakat okostelefonról streamelnéd. Mint egy mostani cloud játéknál, ahol te csak a képet látod. És az e-ink miatt a latency sem lenne nagy gond. Ezzel hordozhatóvá válna és tényleg felesleges ennek a meghajtásához egy Core i5 CPU.
Egyébként meg a papír sokáig nem fog kihalni, ráadásul nem konkurenciái egymásnak. Sokan azt hiszik, hogy papírt csak a magazinok, újságok előállításához használunk, pedig a nyomdaiparban (főleg az utóbbi években) nem ez az elsődleges felhasználás, hanem a csomagolóanyagok, levelező anyagok (számlák, borítékok), promóciós anyagok és még lehetne sorolni. A papír még sokáig nem fog kihalni, akkor sem amikor már szinte senki sem vásárol papír alapú újságot vagy könyvet.
-
unrealnoise
senior tag
ilyen baromságokat.. hajlítgatom és azzal nyitok meg valamit, ahelyett, hogy ráböknél? a saraival szöszölök, ahelyett, hogy jobbra elhúzom az újjam a kijelzőn?
ekkora parasztvakításokat.. még jó, hogy valszeg a sima érintésvezérelt cuccok tuti alapvető elemek maradnak. (és nem cserélik le ilyen szar navigálásra)
-
Argos
őstag
Hajtogatható tábla... blah!
Nekem ilyen kell! -
bteebi
veterán
válasz
guriga1234 #18 üzenetére
Jogos. Hajtogatni (szerintem) sohase lehet majd az elektronikai cuccokat, de hülyeség is lenne. A hajlítgatás viszont egészen más. Annak sincs túl sok értelme, de az időnként még lehet praktikus.
-
brekes
tag
Már hány helyen próbálták ezt megvalósítani, de még egyik gyártó sem tudott egy piacképes terméket csinálni. Szóval még van hova fejlődni ennek a technikának.
-
persil
nagyúr
válasz
#65675776 #21 üzenetére
Erről egy ipad reklám jut eszembe, amikor a faszikám annyira elmélyülten olvasta a pad-en a híreket, hogy mikor meglátott egy legyet, azzal csapta agyon és persze szana-szét tört, a srácai meg csak ültek ilyen wtf arckifejezéssel...
"Egyébként ehhez mi a halálért kell i5?"
Hát az engem is érdekelne. Viszont, ha megnézed a videót, akkor látszik, hogy a gépelés rész így is botrány. Hogy ez most optimalizáció, vagy valami más miatt van... -
lujo10
aktív tag
válasz
guriga1234 #18 üzenetére
Teljesen igazad van, kíváncsi lennék rá, hogy ha egy borítékba belehajtogatnák utána mit tudna, mert ugye a cím szerint is "hajtogatható".
-
guriga1234
addikt
A hajlítgatás és a hajtogatás nem ugyanaz!!!
A cikk címe is hajtogatásról regél, a cikkben is előfordul, de én a videón csak kis mértékű hajlítást láttam, hajtogatást nem. -
vinibali
őstag
ez a hajtogatás nem hiszem hogy valamikor is alternatíva lesz. talán valós 3D képzésnél
-
bteebi
veterán
Ejha! Jóféle
. Mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy hogyan, mikor és mennyiért lesz ebből konzumer termék...
-
Zirowe
nagyúr
Ha nem is hajtogathatót, de szívesen látnék egy ellenállóbb eink kijelzőt, mert a mostani nagyon gyenge sajnos.
Voltam olyan "szerencsés", hogy személyesen tapasztaljam meg a kindle 3-al.
-
persil
nagyúr
Persze, az is érthető, amit te mondasz, de most ugye abba az irányba szeretnénk(nének?) haladni, amiben nincs papír.
Az összehajtogatott tabletet zsebrevágod, amikor meg szükség van rá, akkor ott van egy internetnyi olvasnivaló egyetlen oldalban.Tény, hogy régóta "ígérgetik"(nem... csak mutattak már be ezt-azt), de idő kell, amíg valóban használható lesz. Jelenlegi állapotában természetes, hogy használhatatlan, elég csak a gépelést megnézni a videóban.
Mire kiforrja magát, addigra pedig el is dől, hogy van-e rá valós szükség.Minden fejlesztés úgy kezdődik, hogy valami értelmetlen(nek látszó) baromságba rengeteg pénzt/időt öl valaki. Aztán megszületik a telefon, a tv a számítógép.... és a hajtogatható tablet.
-
ng0ofy
KORREKTOR
Annyira nem lehet puha, mert több rétegből kell, hogy álljon, amelyek nem mozognak külön, ez elég jó tartást tud adni általában az anyagoknak.
Valaki írta, hogy jó lenne ez, csak nem e-inkkel. Akkor mivel?
Ennek szerintem csak így van értelme, a papír kiváltására. Nekem már az is elég lenne, ha a hajtogatós irányítást és a többkijelzős módot hagynák és piacra dobnának egy egyszerű kis olvasót ilyen megjelenítővel.
Valamint ráállnának az igazán tömegtermelésre végre e-ink téren és olcsóbb lenne a technológia, hogy a sok kis bárány, akik a fogyasztói társadalom nyáját alkotják nem szemkisütő tableteket venne olvasásra, mert egészségtelen!
-
persil
nagyúr
-
_Szasza_
tag
Nem értem ezek miért jók... Egy cikk olvasása közben lehajlik a tablet teteje, meg görbül jobbra-balra...Inkább kényelmetlen mint jó.
-
Az elgondolás jó,csak meddig jut,ez a nagy kérdés
-
persil
nagyúr
Hát érdekesnek hangzik, de rengeteg javítani/fejleszteni való van rajta.(pl a gépelés botrány)
Másrészt meg, lehet csak nekem tűnt fel, de a képeken olyan, mintha ténylegesen gyűrődne... :S Na most, ha ez tíz lapozás után így marad...
Ráadásul ez nem optimalizálás kérdése.
-
atti_2010
nagyúr
Megint egy hajtogatható csoda amiből semmi sem valósul meg, OLED-ből is láttam már vagy 100 -at de .....
-
szilagyiv
senior tag
Megnézve a videót feltűnik egy-két jó ötlet, de a megvalósítással szokás szerint baj van. Ráadásul ez az e-ink technológia nem alkalmas a videóban bemutatott feladatok kényelmes használatára.
-
Davs
tag
Tetszik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Intel, a Plastic Logic és a Queen’s University formabontó közös projekten dolgoznak.
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest