Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
válasz PRO-peller #48 üzenetére
Nyugodj meg, teljesen jó áron vetted. Senki nem arra célzott, hogy rossz vétel volt. Inkább a lelkesedésed volt kicsit túlzó, legalábbis az anyagi részét és az eladó jószándékát tekintve. Egy D40 kit plusz egy két apróság a 60k-ért az teljesen normális, nagyjából ennyiért mennek ezek alku után. Szóval nincs ebben semmi extra, áron vettél egy remek kis gépet.
Egy jó tanács, mikor túl vagy egy fényképezőgép vásárláson utána már sose tekintgess visszafelé hogy mi mennyi volt, ez csak megmérgezi az egészet. Mostantól inkább élvezd az új szerzeményt, fotózz vele sokat és inkább az ezirányú élményeidet oszd meg itt az emberekkel.
Csak ne itt mert a Fuji új profi mirrolrless gépének topikjában ez egy pöttyet Off téma.
-
PRO-peller
senior tag
Meg éppen arról nem eset szó, h a méret ami nem utolsó szempont. Hiába a gép tudása, ha nem használják ki. Viszont nyűg a hurcolászása. Ugyanakkor ugyanaz a szenzor és képminőség. Sosem voltam hobbifotós, csak a családot képezem le. Évekig használtam kompaktokat és így sem tudom nélkülözni őket, h van "jobb". Végigmértem a D70-D50-Canon350D-t is. Hétköznapi használatra csak 1 nyerő volt 60k körül. D40. Ki lehet fogni olcsóbban? Talán igen. És az állapota? És mennyivel olcsóbban? 1-2-3 ezer? Miről van itt nagyba' szó? Minden esetre én nem bántam meg. Aki veszi az újat (D3000 pl.) és a további kiegészítőket, 130-140k-nál áll meg. Bár aki az újhoz ragaszkodik az sem kidobott pénz, ha használja.
-
nord_
veterán
válasz Marseille199 #43 üzenetére
Szerencséd, hogy nem volt F100-ad... Nekem az után a D70 is visszalépés volt.
-
PRO-peller
senior tag
válasz Marseille199 #45 üzenetére
A szándék ok. De nem sikerült kellően okosnak lenned . Ez van.
-
Marseille199
senior tag
válasz PRO-peller #44 üzenetére
Asszem 2008ban adtam el, vagy 2009-ben?
irtózatos exposzámmal, nem is tudom mennyivel, 18-70 f3.5-f4.5 obival, akksival, meg minden gyári dologgal 80-ért.2 tárcsa, exposorozat, ergonómia, gombok. A világ legjobb ergonómiájú gépe sztem
Én amúgy a babot preferálom
De tényleg, mindenféle hátsó szándék nélkül mondtam, amit mondtam
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
PRO-peller
senior tag
válasz Marseille199 #43 üzenetére
Mennyiért adtad el a D70-et obival? Hány expoval?
Lehet, h veled kellett volna üzletelni. De biztos, h legalább megkérdezni.
Mivel tud többet a D70 a méretén kívül? Az exposorozat?
Borsót v babot vegyen az ember ugyanannyiért? Az időmet vesztegetem veled.
-
Marseille199
senior tag
válasz PRO-peller #42 üzenetére
De hát akkor tényleg nem értem, hogy miért nem D70?
Én mióta nincs meg, azóta sírok az ergonómián minden gépnél ))
Azon tényleg minden ott volt, ahol kellett, a D80 már nem olyan volt. Azt még nem marketing alapján pakolták össze ))
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
Marseille199
senior tag
válasz Mercutio_ #40 üzenetére
Nem, én úgy gondolkodtam, hogy 40-e ért bárhol D70 vázat kaphat az ember, 20-ért meg 3 nikon gagyi 18-55-öt. Csak keresni kell jó helyen... Volt nekem is, egyszerűen nincs ilyen ára szerintem. De mindegy is. Azért 6 éves technikát venni nenyiért akkor sem jó üzlet
Pá
-
Mercutio_
félisten
válasz PRO-peller #29 üzenetére
Ha D40 vagy általában kicsi, könnyű DSLR volt a cél nem volt rossz vétel plusz gyári akkuval, táskával Marseille199 szerintem már tudat alatt m4/3-ban gondolkozott és biztos úgy volt vele, hogy 45-ért kis szerencsével már van GF1 váz aztán adapterrel valami fényerős fix manuálobi fillérekért ami azért sokkal jobb vétel ha EVIL fan az ember
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Marseille199
senior tag
válasz PRO-peller #38 üzenetére
No comment, minden tiszteletem a tiéd. Hagyjuk itt abba... Béke
-
PRO-peller
senior tag
válasz Marseille199 #37 üzenetére
Köszi, h próbálsz lenyomni agytornában! Veheted úgy, h nyertél!
-
Marseille199
senior tag
válasz PRO-peller #36 üzenetére
Dehogy veszem. Volt anno, nem kellene. Bár a fogása hiányzik
Sajnos nincs, mert elköltöttem gépre. De nem is erről volt szó, na. Bocs, ha belegázoltam a lelkivilágodba
-
PRO-peller
senior tag
válasz Marseille199 #34 üzenetére
Rendben! Vedd meg a szettet az említett kiegészítőkkel, az említett exposzámmal 60k-értés akkor írj ide újra! Különben van ennyi pénzed?
[ Szerkesztve ]
-
Marseille199
senior tag
válasz PRO-peller #32 üzenetére
Hali. Mea maxima culpa. Én 60 környékén D70-et vennék 18-70-el. D
-
Marseille199
senior tag
válasz PRO-peller #32 üzenetére
Hali. Mea maxima culpa. Én 60 környékén D70-et vennék 18-70-el. D
-
PRO-peller
senior tag
válasz Marseille199 #30 üzenetére
Ha lealkudod 60-ra, akkor sem jártál jobban. Csak véletlenül ráakadtam... Mind 1. Azért köszi!
-
PRO-peller
senior tag
válasz Marseille199 #30 üzenetére
Ja! Kifejezetten rossz volt. Fél éve nézem mit lehet kapni ennyiért. Pihi.
-
Marseille199
senior tag
válasz PRO-peller #29 üzenetére
Ez nem volt olyan nagy vétel...
-
PRO-peller
senior tag
válasz Mr.Csizmás #28 üzenetére
Nos konkrétan: D40(5700 exp.) + kitobi +gyári pót aksi + távkioldó + napellenző + táska= 60k. Rendes ember volt az eladó!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz PRO-peller #27 üzenetére
milyet fogtál, és mennyiért, ha szabad kérdezni?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
PRO-peller
senior tag
A harmadár sajnos a tavalyi gépekre még erős lenne. De a fgépek megunása általános jelenség a mai felhozatal miatt. Viszont még én is beújítottam slrbe mostanság, mert rálehet bukkanni valóban harmadáras vétekere, pedig nem volt különösebb fgép sem képminőség hiányom. Csak ki kell fogni.
-
nord_
veterán
válasz PRO-peller #20 üzenetére
Ilyenkor kell harmadáron átvenni a nyughatatlanoktól a megkímélt, garis X100-akat - várom is a jelentkezőket.
-
Gondwana
addikt
válasz PRO-peller #20 üzenetére
10 éve még a virsli márkája is XP volt, öt éve is volt valami nagyondivatos, ami épp nem ugrik be, most mindenki ikszezik, ez egy ilyen világ... Egy valaki csinál reklámkampányt, a többiek meg csak vonatoznak.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
PRO-peller
senior tag
Aki rácuppant az x100-ra most biztosan pipa a cserélhető obik miatt. De ennek a X-Pro 1-nek ha lehet még inkább húzós az ára. Mostanában minden gyártó az X-1 es tipusnévre komponál? Ezek karteleznek! Most már művész, meg csicsa gépből is akkora a válaszék, h nem is zavarba ejtő, hanem egyenesen kétségbeejtő.
-
t72killer
titán
válasz Mr.Csizmás #17 üzenetére
Emiatt elkezdett érdekelni a m4/3 rendszer. Ahogy fentebb említették, legalább velük kompatibilis lehetne az új gép... najó, akkor a dx- nél kicsit kisebb lenne a szenzor. de aki könnyű gépet akar, az azt is szereti ám, ha az alapobi nem fél kiló... (pl ez tart vissza a nex-5N-től)
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Mr.Csizmás
titán
akiknek fontos a képminőség, a kis méret, sok szolgáltatás, és elegük van a belépőszintű low dslr-ekből.
esetleg nagyon populista irányból nézve, kompaktról átmenet a dslr-hez (haha, miközben dslr belsője van)
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
FEDman
addikt
Van ebben a gépben beépített ND szűrő? Csak mert ahogy nézem az alap iso az sajna itt is iso200 (az iso100 csak kiterjesztés) és ehhez képest a max 1/4000s záridő az f/1,4 obival nagyon sovány tud lenni.
-
nord_
veterán
Pilóta, t72killer:
Tényleg komolyan gondoljátok az F-bajonettes felvetést? Ugyan, mutassatok már egy olyan Nikkort, amelyiknél teljesen mindegy, hogy másfél vagy öt centire van az obi segge az érzékelőtől.
-
madgie
titán
"Ha más nem, ott a 4/3 szabvány..."
Aminek a Fujifilm a kezdetek óta a tagja. Adná magát ez a gép Micro 4/3 seggel, persze akkor nem APS-C méretű szenzor lenne benne. Egyébként kíváncsi vagyok erre a random-széthajigált színszűrőjű érzékelőre, pár hasonló próbálkozása volt már a Fujinak, de egyik sem volt túl meggyőző (45 fokkal elfordított meg nyolcszög alakú pixelek, stb)
nord_: három és fél centis adapter nem gond, más mirrorless rendszerben egy komplett objektív olyan hosszú
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz t72killer #10 üzenetére
Mondjuk ezt én sem értem, hogy miért kellett egyedi bajonettet kitalálni, hiszen egy cserélhető obis rendszert az obik adnak el igazán. Most egy kicsit szegényes a kínálat ezzel a három obival (amik azért elég jónak tűnnek), nincsenek pl. zoomok. A többi milcet persze pont azért szidjuk, mert ott meg szinte csak zoomok vannak. Úgy látszik csak végletekben tudnak gondolkodni a gyártók
Ha más nem, ott van a 4/3 szabvány, azzal egycsapásra megoldották volna az obi problémát...
[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
t72killer
titán
És az optikákat se árazták valami ésszerű metódus szerint. Asszem maradok a d7000-emnél, az újkorában is olcsóbb volt...
Ami még nem tetszik, hogy elhagyták a nikon bajonettet. Nem túl sok fuiji X lencse szaladgál a használtpiacon+nem hiszem, h a nagy 3rd party gyártók (sigma, tokina) ráállnának...
A szenzorról írnak egyedül meggyőző dolgokat, de ezt látni kell...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
MarQs
senior tag
...a GX1-et?
Felém simán jöhet - eléggé gyere be egy masina!Ez a cucc meg talán egy újabb mérföldkő lesz... de legalább egy remek referencia anyag a "neoklasszicista" világnak. Tetszik... mondjuk az árára ez annyira nem igaz.
Lényeg, hogy a (MILC) piac új iránymutatással, a vásárlók pedig új vágyálmokkal gazdagodtak.
Sokan megkapták azt, amire vártak.
Köszönjük Fuji!"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
hemaka
nagyúr
nem kérem köszi
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
kiskaktusz
addikt
Nem semmi. Várom az első teszteket róla
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
Crob
tag
1700 dollár??? aztaleborultszivarvégit azért ez elég húzós...
-
total90
veterán
Mekkora létjogosultsága van ezeknek a gépeknek?
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
nagyúr
Na ez izgalmas. Kíváncsi vagyok a tesztképekre, aa szűrő nélkül mit tud a szenzor, mert ha tényleg nincs moaré, akkor bivaly lehet.
Persze majd egy "pici" árcsökkentés után[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Nikon D7200 Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 Nikon 17-55mm f2.8 Objektív Dobozosak 50 17-55 sb-700
- Canon Speedlite 580EX II vaku és távvezérlő szett eladó
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest