Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát bizony különbözik a 4.2 és 4.4-höz megfelelő recovery.
Eleve a kernel más, így a 4.4-es rendszerhez rendszerhez 4.4-es kernellel "szerelt" mod recovery kell.
Erre szoktam ajánlani root-olt rendszer esetén a PhilZ autogen programot.
Azzal helyes recovery készíthető. És nem is igazán megerőltető. -
ssmg
csendes tag
Kedves Cappa72!
A CWM amit THL 4400-ra készítettél, csak 4.2-es androidhoz jó?
Van nálam több THL 4400 készülék, ezekből egyen 4.2-es android van, a többin 4.4A 4.2-re felment a CWM (segitsegeddel, miutan a "gonosz patch"-et töröltem) majd HKPhoneromeditor.apk segitsegevel sikeresen meg tudtam novelni a belso tarhelyet (belso SD rovasara).
A 4.4-esekkel küzdök. Úgy tűnik, mintha felmenne a CWM SP Flashtool-lal, de utana nem bootol recoverybe, hanem egy idő után indul az android. Találtam egy TWRP-t, amit sikeresen feltettem. A HKPhoneromeditor-t indítom, boot a twrp-be, wipe all, de itt elakad, és azt írja "no rom installed"
Itt már csak stock rom (4.4) ujrahuzasa működik SP Flashtool-lal, format all + download-dal.mit lehet itt tenni?
-
ssmg
csendes tag
a stock recoveryt sikerült visszatennem az egész stock rommal együtt, de érdekes, hogy kitkat alatt megint nem indul el a cappa72-féle recovery, csak a stock. Pedig a gonosz patch-re utaló file-t előre töröltem...
szóval a jellybean-es THL4400-ra felment a CWM, a kitkat-esre nem akar, stock recoverybe bootol
-
Ennek több oka lehet:
- fent van a "gonosz patch", ami visszaírja a gyári recovery-t
- a MUT nem tette fel ténylegesen a recovery-tA "gonosz patch"-ről:
/system/recovery-from-boot.p
/system/etc/install-recovery.sh
fájlok azok, amik elvégzik a módosítást.
Ha a /system/recovery-from-boot.p fájlt törlöd, akkor már nem fogja visszaírni.Ha a MUT nem tette volna fel normálisan, akkor lehet az alábbi módon is feltenni:
adb shell
su
dd if=/sdcard/a-fájl-neve.img of=/dev/recovery
reboot recovery
Ez feltételezi, hogy az /sdcard/ helyen van a megfelelő img fájl.
Arra mindenképp figyelj, hogy ez a parancs nem kérdez, hanem cselekszik.
Az elírásokat bünteti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo PH! Kollégák!Mivel elegendően sok már az MTK657x sorozatú készülék, sokszor és sokan emlegetik a CWM-met.Frissítés...
- 27% számlával! i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 3TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- Lenovo IdeaPad 5 15-ABA7 AMD Ryzen 5, 15,7 FULLHD IPS, 8GB DDR4,Garancia!
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest