Új hozzászólás Aktív témák
-
eziskamu
addikt
Persze, tudom hogy megy, csak még ÉN nem tudom hogyan
.
ddekany: Igaz, mást is, de nem forgok olyan körökben, vagy ha néha igen akkor nem arról kérdezem. Amúgy több ismerősöm is esküszik a Delphi-re, de azon a vonalon is a Turbo Pascal-nál közelebb nem kerültem ahoz sem
. Na jó, egyszer módosítottam egy delphi progit, de ahoz nem kellett mélyreható ismeret, mert emlékeim szerint egy-két függvény paramétereit buzeráltam, ami nem nagy érdem
-
godga
csendes tag
Minden nyelvnek és környezetnek meg van az a célterülete amin a legjobban használható, és ott érdemes is őt/azt/stb. használni. Windowsra általános desktop alkalmazásra C#, cross-platform fejlesztésre Java, hardverközeli, sebesség intenzív programokhoz C++. Ugyanígy Windows, Linux vonulaton is megvannak mindkettőnek az erősségei. Én Linux mellett tettem le a voksom, de ettől függetlenül nem egy számítógépemen van Windows is, az más kérdés, hogy játékra... Egy számítógép analfabétának semmivel sem nehezebb megtanulni grafikus felületen kattintgatni Linux alatt, mint Windows alatt.
-
Sanyix
őstag
ott olvastam, hogy a c# nyelvileg szinte egy az egyben java (tény) -> ha a java szar, a c# is
"C#-ban a string.Replace minden előfordulást kezel, javában csak az elsőt. Plusz kódolás."
és ezért szar? még példának is gáz. Érdekes egy függvény alapján megítélni egy nyelvet
(c# re mondhatom hogy szar, mert vindóz függő, és azt nem lehet megszüntetni egy library betöltésével) Ha megírnám olyanra, és odaadnám a sün-nek hogy rakják bele az alap java-ba már nem lenne szar? Tuti meg van írva rá ez a függvény, és letölthető valahol. Egyébként ha mindent beleraknának az alap jre-be akkor gigás lenne. Így is kerülnek bele a "usermade" dolgok, ha azok olyan általánosan használhatóak. Ha nincs meg akkor net letölt, classpathoz hozzáad, semmi nehézség...
-
kokyt
senior tag
Hát ha jól tudom a mono csak egy kölcsönös megegyezés miatt létezhet. Emiatt homályos a jövője, ellentétben a java-val. Na meg ott van a hirdetett platform függetlenség feje felett a majdani "only win" pallos, ami már előfordult korábban is megfelelő elterjedtség esetén. Linuxos berkekben ezek miatt nem terjedt el annyira.
Ahogy egy tanárunk kifejtette (csak a vicc kedvéért): "A C# valóban platform független. Bármilyen platformon tökéletesen működik, ha az a platform Windows."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BlueTooth/Win11
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest