- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Forrmell.enn
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xmodule
őstag
Rég irtam ide de most van egy kis problémám ami a következö lenne. A HTPC-böl optikán megy ki a hang a logitech hangfalba ami tudna DTS, Dolby stb... hangzást. Video anyagom is van ami tartalmazza ezen hangokat. Na most jön a furcsaság. Az xbmc csak ugy játsza le a videokat rendesen, ha a hang "analog" üzemmodba van kapcsolva. Ha átrakom az optikára vagy pedig a HDMI-re akkor a kép vagy nagyon gyorsan megy mintha elöre tekerném vagy van olyan film ahol zöld pixelháboru kezdödik. Szoval ha a hangot állitom át analogrol bármire. Na most az analoggal csak az a bajom hogy azon nem jön ki a dts meg a társai csak sima sztereo. Ötlet?
-
Xmodule
őstag
Még annyi lenne a kérdésem, hogy most csináltam egy új telepitést. Régional megadtam hogy Sweden idözona stockholm (mivel itt élek). Viszont nyelvnél Angolt állitotam be. Ennek ellénére csak az alaprendszer angol de pl a terminal vagy a rekonq böngészö full svéd. Most ezt nem értem miért ilyen kevert nyelv? Föleg a terminal lenen fontos hogy amiket ott ir azt angolul irja nekem.
-
Xmodule
őstag
-
Xmodule
őstag
na ma megjött a kis pc össze is raktam viszont az itt leirtakbol semmit nem sikerult megcsinalni. egyedul a chakra fent van. mindent ugy csinaltam ahogy itt van irva lepesröl lepesre. xbmc alapbol ezt a hibat dobja amikor inditani akarom:
X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 136 (GLX)
Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
Serial number of failed request: 12
Current serial number in output stream: 12
XBMC needs hardware accelerated OpenGL rendering.
Install an appropriate graphics driver.Please consult XBMC Wiki for supported hardware
http://xbmc.org/wiki/?title=Supported_hardware. Samba sem megy de most egyelöre az xbmc erdekelne. ötlet?
-
Xmodule
őstag
Nah megrendeltem az amd konfigot. 3TB WD RED -et rendeltem meg közbe eszembe jutott, hogy van itthon egy 2,5" laptop hdd 320GB szoval erre megy majd a linux a 3TB meg NTFS lesz. Chakra topikba átvonulok majd a kerdeseimmel
-
Xmodule
őstag
válasz
CPT.Pirk #106 üzenetére
Akkor a WD 3TB NAS helyett ez jobb lenne?
Western Digital Caviar Green WD20EARX 2TB 64MB 3.5" SATA-3 (ez az adatoknak full NTFS)
+
Western Digital Scorpio Blue WD3200BPVT 320GB 5400rpm 8MB 2.5" SATA-2 (ez pedig a linuxnak ext4 ben)Árban ugyan annyi amugy ez a kettö, mint egy 3TB -os. Viszont kevesebb adat. Mitöl jobb ez a kombo? (Vagy ez, hogy NAS HDD és 24/7 ben mehet sokáig csak marketing duma? Jó a sima Blue, meg Green is 24/7 ben?)
-
Xmodule
őstag
válasz
CPT.Pirk #100 üzenetére
Frankó. Akkor ez lesz. Még holnap elolvasok 1-2 tesztet azért. Csak, mert szeretek teszteket olvasgatni.
Köszönöm a segítséget. Már második napja dilemmázok két celeron között de vicces modon amd lett. Hátha most pozitivan csalodom benne.Ja még egy fontos kérdés, erre a WD 3TB RED re lehet majd tenni az oprendszert? Mondjuk egy 50GB ot lecsapok belöle es akkor arra megy majd az OP system meg a swap ha linux lesz.
...bár lehet beleteszem a 2. SSD-t ami itthon van mert ugysem hasznalom. Az mégis csak SSD.
-
Xmodule
őstag
Ez akkor igy elég jó lenne nem?
ASRock E350M1 AMD A50M Fusion E-350 2xDDR3 mITX
Chieftec Uni BT-02B Tower 180W Black mITX
Corsair 4GB Intel/AMD PC3-10666, 1333MHz, 1x240 DIMM
Western Digital Red WD30EFRX 3TB 64MB 3.5" SATA-3 -
Xmodule
őstag
Ugyan erre a feladatra szeretnek most összerakni en is egy gépet. Én ASUS C8HM70-I/HDMI CELERON 847 MINI-ITX lapban gondolkodtam. Ez hozza az E-350 sebességét? Esetleg gyorsabb? Kevesebbet fogyaszt? Amire nekem kellene torrent olyan max 10 feltöltes meg 1-2 letöltes, és hd filmek lejatszasa halozatban. Azt még nem döntöttem el hogy direktbe kössem a TV re hdmi -vel vagy pedig halozatbol jatszam le a filmeket, mert van egy media lejatszom is WD TV Live. De egy laptop minden fele keppen ra lenne kötve amin filmnezes megy. Legtöbb esetben egyszerre. Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- Konteó topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest