Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fali konzol lapos tévékhez
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kristof93
senior tag
A 10 gigaray-től én is megtikkadtam...
b.: Mértékegységet kitalálni könnyű, csak ugye azt nem írták oda melléje, hogy *10x gyorsabb ha raytrace-el szopatod magad, hanem meg 30%. És nehogy azt hidd, hogy a bf5 olyan jól fog futni. Nem olyan katasztrofális mint a tr, de sokat attól sem várnék.
-
válasz
Cobra652 #109 üzenetére
Keversz azért pár dolgot. Ez az 1080 30 FPS beragadt, de épp a BF5 a példa rá, hogy ha foglakozik vele egy stúdió akkor kis teljesítmény vesztéssel is lehet mérhető eredményt elérni látványos fejlődéssel. Szerintem pontosan nem én vagyok vak.
AZ irreális elvárásokkal nem lehet mit kezdeni, hogy valaki azt remélte hogy egy új arch azonos csíkszélességen ilyen alacsony órajelen 60 % fejlődést fog mutatni.
Ez egy olyan dolog, amire évtizedek óta vár a játékipar, még te is hidd el csak még nem tudsz róla. Sebességről még nem akarok vitatkozni, szerintem az új Arch gyorsabb lesz RT nélkül is, főleg dx 12 alatt mint a Pascal egyel felette lévő kártyája.
Meg kell várni a teszteket és meg kell várni , hogy mérséklődjenek az árak, mert én azt mondom, hogy továbbra is az egésszel ez a legnagyobb probléma.
Igazából az előrendelők irreális száma is epic fail, akik megrohamozták a boltokat, mert ezzel azt mutatják, hogy az jó irány, ha az új gen 2070 kártyája annyiba kerül, mint a régi gen 1080 ( akár TI) kártyája. Jövőre ott fogunk tartani, hogy 500 dollárért a 3060 kártya fog debütálni, mert gyorsabb lesz mint a 2070. -
Kristof93
senior tag
A bemutatón olyanok hangzottak el, hogy 6x-10x teljesítmény (ami hazugság), hogy real time ray tracing, látványos demókkal (aztán kiderült, hogy 1-2 effekt, 1080p@30). A végén pedig volt bőre (lol) azt mondania, hogy "Computer graphics has been reinvented, thank you". A sajtó nagy része be is vette az egészet ahogy volt. Ez mi ha nem megtévesztés? A legviccesebb, hogy ez nem is valami exkluzív feature lesz.
-
ASSMA
csendes tag
szal tl.dr: Nem próbáltak meg minden szart raytracelni mint tették azt a tombraiderben, hanem csak keveset, így nem is ment a teljesítmény rovására mint az utóbbi gameben.
Hát ez igen, ezt belátni tényleg nagy mérnöki teljesítmény lehetett -
wolfman
veterán
válasz
Cobra652 #109 üzenetére
Én nagyon nem szeretem az nVidia-t a nagyon agresszív üzletpolitikája miatt, de az AMDnek meg annyira sanyarú a sorsa, hogy kénytelen voltam előbbire váltani, mert röhej a vörösök mit művelnek már évek óta. Ettől függetlenül teljes szívemből kívánom, hogy egyszer csak megtörik a jég és az AMD kijön egy olyan VGAval, hogy az nVidia kénytelen lenne nekiállni az értelmes fejlesztéseknek.
Mondjuk semmin se segít a bányászláz.
-
trufa12
addikt
Egyelőre marad az 1080. Fhd ra. Majd 1 2 év mulva full config csere aztán kiderul akkor mi lesz a sláger
-
válasz
Kratos77 #106 üzenetére
Reklámozott TFLOPS = ALU-k száma * órajel * 2. Ezen semmit nem látsz az architektúrából.
Az 1070-hez képest 75%-kal több a sávszélesség, ez önmagában majdnem hoz annyi teljesítménynövekedést, hogy elérje az 1080-at. Ehhez jön még (az 1070-hez képest) több ALU, ill. az uarch okosítás. Ezzel az 1080 felett kell kilyukadnia, hacsak valami nagy diszóság nem történik.
12nm: ld. Maxwell. Azonos csíkszélességen +60% sebesség. -
wolfman
veterán
válasz
Vitamincsiga #105 üzenetére
Az általad keresett szó, az 'egyelőre'!
-
Kratos77
csendes tag
Ha akkora ugrás lenne az architektúrában az látszódna a TFLOPs eredményeken, a memória sávszél növekedés szerintem nem fog rajt akkorát dobni, de ne legyen igazam.
Ez a generáció nem a teljesítményugrásról szól, 12nm nehéz is lett volna. Majd a köv. generáció megint szintet fog lépni 7nm-en. -
Vitamincsiga
tag
Egyenlőre ott tartunk, hogy az őszi Win10 frissítéskor lesz kihasználható a RT funkció.
Egyenlőre ott tartunk, hogy az NV 12 nm-en gyártatja a Turingot.
Egyenlőre ott tartunk, hogy az AMD 7 nm-en fogja a Vega20-at.
Egyenlőre ott tartunk, hogy az Intel 2020-ban jön.
Egyenlőre ott tartunk, hogy az összes játék raszterizációra épül, maximum némi RT kiegészítéssel. És a több processzormagot - +8! - kihasználók száma is elenyésző.
Egyenlőre ott tartunk, hogy a 4k alap.Ebből levonni bármilyen következtetést, hogy a Turing a jövő, vagy a bukás? Mert hoz 30 fps? Egyetlen játékban, aminek a RT-re való megvalósításáról, annak hatékonyságáról keveset tudunk?És még módfelet drága is a vas?
Kemény...Azt be kell látni, hogy az általános feldolgozókon megfelelő hatékonysággal, nem futtatható a RT (sem). Így az NV előbb a Tenzor maggal, most meg a RT maggal adott is rá egy megoldást.
Az API meg eldönti, mi hol fusson. Ez jó!
És a DICE? Ő csinált egy másféle megoldást. Ez baj? Miért lenne? Ahány játékmotor, annyiféle RT implementáció képzelhető el. A Turingban van kakaó, ki is fogják használni. Ez baj?A jövő?
A Win10 DX12 RT megoldása sokat fog fejlődni frissítésről, frissítésre.
Az NV 7 nm-rel minimum megduplázza a RT sebességét. De ha megnégyszerezi, azon sem lepődnék meg. Kevés tranzisztor kell az összeshez képest.
Az AMD-nél 2019, Navi. Hogy lesz-e külön RT-, Tenzor mag, az jó kérdés. Talán beépítik. Mindenhova kerül egy kevés. Szervezni sokféle képen lehet egy rendszert. Mert ezt a teljesítményt a hagyományos feldolgozókkal nem érik utol.
Intel, vagy i740 - az öreg rókák ismerik a sztorit - vagy valami bivaly egy vas lesz. A Drv, nos azt ne feszegessük... Pénz van. A videokártya jól fogy. Hajrá.
RT. Ha van vas, lesz. És vas már van! A Zen2 meg borítékolhatóan 16/32-es lesz. Ebből kalkulálva, aki most nem kezd el RT-vel foglalkozni, az le fog maradni véglegesen, mire lesz elég kakaó a 4k-hoz 60fps mellett.
4k, 8k. Van kifutás. HDR. Most tényleg lehetőség van olyan látványvilág létrehozására, amiről mindig is álmodoztunk. Igen, ha jó a játékmenet, akkor meg is veszünk!!Szóval valahol itt tartunk.
A 4k hozta magával a 10 bit-es színmélységet csatornánként, a HDR-t, lett DX12, hogy a több szálas kirajzolást is támogassák, a megfizethető 8/16-os processzort és - a nemsokára megfizethető - RT-re is alkalmas videokártyát.
A 4k hozta a +60"-os méretet, amin látni szeretnénk a játékokat, olyannak, amilyennek mindig is szerettük volna.
A 4k hozta a versenyt!
És a verseny a Turingal, nos megérkezett.Élvezzük
-
Bishi
tag
Előbb utóbb meglesz ez a sugárkövetés teljesen, emlékszem még Amiga 500-assal (7.14 MHz-s) Kb 1 nap volt 1 képkocka kiszámolása. Azóta azért jó sokat fejlődött a dolog. Igaz kb. 2 évtized telt el azóta.
-
Norb79
őstag
Kicsit olyan ez, mint az autóipar, ahol szintén csak a nyers paraméterek növelésével hajszolták a sebességcsúcsot, aminek a végeredménye lett a Torinói Szörny, egy olyan autó, aminek 28,5 literes motorja volt és azzal ment 210et. Ma meg hol vannak ekkora köbcentik? Egy rendes 28500as motort se építenek már, nem is megy már senki 210el autóval, vagy de?
Meglátjuk ez a DLSS mit hoz a konyhára, lehet, hogy kevesebb FLOPS mellett is lehet több frémet varázsolni, ha alapvetően máshogy gondolkozunk, mint eddig? A FLOPS lesz az új köbcenti?
A RT csak parasztvakítás, a DLSS érdekesebb, hogy az mittud. -
paprobert
őstag
Le lehet szállni Aburól.
Kell tudni olvasni a sorai között, de bizony ő olyan infókat túr elő, amire még a nagyobb szájtok is lusták.
Illetve egyike annak az 5-6 embernek itt a PH-n, aki nem csak fröcsög a lövészárokból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Windows 11
- Elemlámpa, zseblámpa
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Linux felhasználók OFF topikja
- Lexus, Toyota topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest