Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Apple asztali gépek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- OLED monitor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
zotyesz 1
tag
A chrome-t nem lehet valahogy véglegesen kidobni? Letiltottam,de szeretném teljesen törölni.
-
fradi81
veterán
válasz
Viktor0610 #2198 üzenetére
Töröltem mindent, most 5 soros, és működik a felső középső, lehet valami frissítés kavart, de egyelőre jó
-
válasz
fradi81 #2197 üzenetére
Tehát kiteszitek az ikonokat, majd nem indul el minden érintésre.
Nekem simán engedte telepakolni az oldalt ikonokkal, illetve a rögtönzött próba alatt nem volt gond az indításokkal sem.
A gyári launcher adatainak, frissítéseinek törlését javaslom továbbra is.Persze, újra be kell állítani mindent, és nem is biztos, hogy segít, de hátha.
-
fradi81
veterán
válasz
Viktor0610 #2196 üzenetére
-
válasz
fradi81 #2195 üzenetére
Erről már olvastam korábban is, de nem teljesen értem.
Hol van ez? Vagy hogy lehet reprodukálni?Szerk.:
Most kitettem egy oldalra 5 ikont, egyikkel sem volt semmi gond mozgatás, elindítás, törlés ment rendben. (Ha jól értem a problémát.)Szerk. 2:
Javasolnám a gyári launcher adatainak, frissítéseknek törlését. -
fradi81
veterán
4 oszloposra állítva se mindig érzékeli a felső ikonokat.
-
Jakuu
őstag
XDA ennyit tudok mondani.
Alap mindenki szamara aki ezzel ffoglalkozik.
Poco X3 Guides etc -
Jakuu
őstag
Peersze a neten van rengeteg leiras. De vegig kell menni a telefon rootolas folyamatan.
Arrol is talalsz, csak beirod a google keresobe.
Persze elotte meg kell varni az egy heti idot, amig nyithatod a bootloadert.
A roothoz meg a magisk teljesen jo es az alol modulkent, hozza lehet adni a telefonhoz a JamesDSP-t vagy a Viper4androidot. Es utana lehet kamillazni, hogy mennyire meglehet valtoztatni egy telefon zenelejatszasi minoseget illetve a szamodra fontos hangerot is ezen kivul. -
meridaharcos
senior tag
-
Klown
aktív tag
válasz
balazs1022 #2188 üzenetére
Találtam egy használhatónak tűnő (OrangeFox telepítés, EU ROM-olás, Magisk telepítés) videót igaz urdu-hindi nyelven, de a kép a lényeg!
Ez alapján már én is bele merek vágni:
Üdv: Klown
-
Klown
aktív tag
válasz
balazs1022 #2186 üzenetére
Tudnál adni kérlek ehhez az orangefox-os TWRP-hez egy linket? Vagy ez a jó? [link]
Hűha, kezdek egy picit már megint összezavarodni...
Akkor ez a leírás nem valid? (nyilván a fájlnevek különbözőek *.img)
A parancssorba írjuk be a következőt: fastboot flash recovery twrp.img
A TWRP sikeresen települt a telefonra.
Majd adjuk ki a következő parancsot: fastboot boot twrp.img
Újraindul a telefon és belép a TWRP menüjébe.
Húzd le a gépről a telefont.
Ha Global ROM van a telefonon, mikor a TWRP-t telepíted, még szükséges a következő lépés, egyébként újraindítás után nem marad meg a TWRP.
Fel kell másolni a telefonra a twrp.img fájlt
TWRP menüben - Install - Install Image - Itt betallózod a korábban letöltött twrp.img file-t - Select Recovery partition - Swipe right to Install - Reboot to RECOVERY
Újraindul a telefon és belép a TWRP menüjébe, de ezek után már a telefon újraindítása után is megmarad a TWRP.Üdv: Klown
-
balazs1022
őstag
Szerintem nincs korlátozás. Elvileg pont H jobban testreszabható. Bár pontosan én sem tudom, mert nekem is először van xiaomim. Meg addig egy másik telefont használok, amig a bootloader nyitásra várok.
Ha nincs root, akkor működik minden banki app. Ha van root akkor meg ott a Magisk -> Hideg rooting.
Twrp-bol meg Orange Fox a javasolt. (Ne kérdezd miért)
Végleges twrp: adb-be:
1. fastboot devices
2. fastboot flash recovery orangefox.twrp
3. fastboot reboot recoIdeiglenes twrp: adb-be:
1. fastboot devices
2. fastboot boot recovery orangefox.twrp -
Klown
aktív tag
Egy dolog nem világos: mikor újraindítod ADB után TWRP-vel, s fel kell mégegyszer installálni a twrp.img-t hogy fixen megmaradjon, akkor ez az .img fájl hogy kerül oda? Látni fogja a gép, mint cserélhető meghajtót automatikusan?
Találtam egy használható videót, de sajnos ott is látom, hogy szenved a srác vele, hogy lássa a gépe a telefon storage-t.https://www.youtube.com/watch?v=0DiHa66_amk
-
Klown
aktív tag
válasz
balazs1022 #2181 üzenetére
Nagyon szuper, köszönöm!
Ezzel szerintem el tudok boldogulni! Végre nem 2 lépésben írja le a ROM-olás menetét, hogy:
1.) Install TWRP
2.) Install selected .zip
Mert ez egy kezdőnek édeskevés! Nyilván aki sokat csinált már ilyet, annak a vérében van, de azért nem egyszerű, elég bonyolult és összetett folyamat! Odafigyelést igényel.A kérdés, hogy EU ROM-mal van-e valamilyen korlátozás, hátrány? Továbbá a gari ugye nem ugrik emiatt?
-
balazs1022
őstag
Szia!
Ezt olvasd alaposan végig: https://mobilarena.hu/tema/re_xiaomi_mi_8_igy_csinalunk_csucsmodellt_mi/index.html(Az összefoglalót) Először a boooadert kell nyitni. Jelenleg en is arra varok, hogy a xiaomi jóváhagyja az ehhez szukseges kérést. Mar csak 4 nap van hátra. En is az EU rom miatt varok erre. Nah meg a root miatt is.
Azt ne feledd h az eu rom miatt ujraparticionalva lesz a belső tárhely, tehat minden törlődni fog. Ments előtte mindent! :) -
Klown
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Úgy éreztem, hogy megérett lassan a váltásra a Redmi Note 5-öm, ezért rendeltem X3 NFC-t utódnak. Viszont elkezdtem belakni, de ezen a MIUI12-n lefittyedt a mosolyom.
Számomra olyan, mint az A1-en a buta, puritán Andoid One volt...
Ha jól tudom akkor a xiaomi.eu ROM-mal vissza lehet állítani a MIUI régi tündöklését. (Gyári tárcsázó, névjegyzék a Google féle borzadály helyett.)
Az informatikához van affinitásom, viszont a ROM-olásban sajnos full n00b vagyok. (Egy 10 éves 2.3-ss Android-ot futtató Alcatel root-olását leszámítva.
) Próbálok utána olvasni, de sajnos el vagyok veszve a leírásokban (fastboot vs. TWRP), hogy hogyan kellene hozzálátnom. Kicsit össze vagyok zavarodva a tapasztalat hiányából fakadóan.
Valaki leírná, vagy tudna nekem küldeni/linkelni egy szájbarágós és valid leírást, videót hogyan tudnék a gyári global ROM-ról erre a xiaomi.eu-ra áttérni?! (Benne a TWRP telepítéssel, hogyan lehet majd a ROM .zip-jét felmásolni, mit kell kiválasztani, hogy ne brick-esítsünk, stb.)
Ja és még egy gyors kérdés, hogy ugye a xiaomi.eu ROM telepítés nem jár ugye negatív következménnyel? (Tehát pl. a banki alkalmazások, NFC-s fizetés működik vele?, stb.) A gyári ROM-ra van később lehetőség visszaállnom?Előre is nagyon köszönöm!
-
Wendelke
aktív tag
válasz
SirKero #2176 üzenetére
Nálam úgy ment, hogy BT bekapcs., kapcsolódott a Medianavhoz (Dacia), majd amikor rádugtam usb-n, már nyomta is az AA-t. Azt követően lett ikonja is. Szóval semmit sem kellett telepíteni, mert benne van a rendszerben.
Sőt a telefonon is elindul, bár nem tudom, hogy az mire jó.
-
lfarkas
aktív tag
Sziasztok!
A telefonhívások felvételével kapcsolatosan van valami előrelépés?
Köszi -
SirKero
őstag
válasz
Viktor0610 #2175 üzenetére
Suzuki SX4 S-Cross van annál próbáltam de nem ismerte fel csak amikor már a netről leszedett apk. volt rajta. És így csak USB-n keresztül.
-
-
SirKero
őstag
Üdv.
Tegnapi naptól beléptem én is a Poco X3 NFC táborba. Egy Redmi Note 4 volt az előd kb. négy évet becsülettel kiszolgált.
Rögtön kérdeznék is.
Feltettem az AA legfrissebb verzióját. Működik de ikont nem rakott ki és a telefon sem látja az alkalmazások között
Elméletileg android 10-től már bluetooth kapcsolaton keresztül is kellene menni neki.
Van esetle valaki akihasználja ezt a progit? -
fradi81
veterán
Lehet ezzel függ össze az a hiba is hogy mikor már csak egy szabad app hely van, oda nem lehet húzni már semmit, kiírja hogy nincs hely.
-
Adikosa
tag
Sziasztok, olyan problémám lenne, hogy a home screen-en az összes oldalon a felső sorban a középső appot nem lehet megnyitni, elmozgatni, eltávolítani, semmire nem reagál. Volt már másnak is ilyen? Köszi.
-
Wendelke
aktív tag
Ma reggel hozta nekem is a GLS a telefont. Es-Plus Store-ból rendelve múlt hét pénteken. Gyors volt a szállítás, ismerkedek én is vele, meg megy a belakás.
-
Jabby
őstag
válasz
balazs1022 #2157 üzenetére
"- Van valami alkalmazás, ami az alkalmazások beállításait is átviszi? (root nélkül)"
Pár hónapja két új telefonra a Super Backup-al (V2.3.20) költöztetem át az alkalmazásokat, SMS-eket, naptárat és a hívásnaplót.
Kb. az alkalmazások 70-80 százalékánál az adatok is rendben voltak. -
sladka_pani
senior tag
válasz
bazsimano #2159 üzenetére
Mondjuk én csináltam nem sokkal az első használatbavétel után, ugyanis volt rajta telepítve 5 db olyan játék, amilyet biztos nem fogok az életbe használni, de azért lefoglalt vagy 2GB-ot. Aztán még kitudja milyen alkalmazás, inkább nem is nézegettem..factory reset után tiszta volt a cucc
-
bazsimano
őstag
ajjjajjj remeljuk nem lesznek nalam hasonlo gondok!
nalam igy all a dolog:
SzállításA bejövő küldemény átvétele a kicserélőben
2021.01.27. | 08:07Nemzetközi Posta Kicserélő Központremelem hogy a heten megkapom a telefont, mert ez kinabol jott...
az ilyen kinabol rendelt holmira egybol kell egy factory resetet csinalni? olvastam hogy vannak olyan telefonok amik tele vannak szemettel
elso körbe maradnék a gyári felállással...meglatjuk ...
-
balazs1022
őstag
válasz
balazs1022 #2157 üzenetére
az 1. kérdésre már megvan a válasz. Már látom, hogy másnak is kb ~1hét. Arról kaptatok értesítést, mikor megérkezik az engedély?
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Tegnap előtt nekem is megjött a telcsi. Akkor szép és jó volt minden. Tegnap elkezdtem volna belakni, de jó néhány problémába ütköztem.
1. Előző telefonjaimnál mindig Twrp- alól raktam fel a Rom-okat. Mondom új telefon, új kezdet. Hát nyomtam Egy szoftver frissítést, mert kiírta, hogy a 12.0.7-es a legújabb. Telepítés után egyből bootloop-olt (nem tudott bekapcsolni). Csak az segített ha bootloader módba léptem, majd onnan indítottam újra. ekkor sikerült betöltenie az OS-t.
Aztán nyomtam egy gyári visszaállítást. Azt hittem jó lett. De este 3x random indult újra magától.
2. Nah mondom akkor visszatolom rá a régit. Downgrade-elni nem engedte.
3. Akkor mondom jöhet recovery-ből. Ugye ehhez root kell. Viszont a Mi Flash azt írta, hogy 172 órát várni kell...
(Redmi 4x-et azonnal lehetett nyitni)
4. Jelenleg letöltöttem a Global 12.0.7-et és manuálisan tallóztam be az OTA-ba. Eddig 8 óra alatt még nem indult újra... Nem vagyok teljesen biztos benne hogy tényleg jó lett.Alkalmazás adataim visszaállítására továbbra se találtam megoldást. Pedig szeretném root nélküli megúszni. Eddig mindig Titanium Backupot használtam, de ugye ehhez is root kell.
Akkor 3 kérdésem maradt felétek:
- Másnak is 1 hetet kell várni a bootloader nyitáshoz?
- 12.0.7-es verzió mindenkinél jó?
- Van valami alkalmazás, ami az alkalmazások beállításait is átviszi? (root nélkül) -
Jakuu
őstag
válasz
sladka_pani #2154 üzenetére
Root es JamesDSP vagy Viper4android aztan annyi plusz hangerot adsz amennyit nem szegyelsz. Asszony Redmi Note 9S telefonjara is adtam hangerot, utana meg azert panaszkodott, hogy hangos.
-
sladka_pani
senior tag
Jó ez a telefon, csak telefonálni szar vele. A felső hangszóró a fülemnél van vagy 3 centi széles vágat, körülöttem mindenki hallja hogy valaki valamit dumál nekem, csak én nem rendesen, maximum hangerőn sem. A Redmi 4X legalább ezt tökéletesen tudta. De amúgy ugyanez asszony Note 8 Pro-ja is, eszem megáll, erre nem gondoltam.. mondjuk csendes helyen oké, de gyárba melózom basszameg!
-
zotyesz 1
tag
Pl. a Backup Your Mobile, ami ráadásul magyar is, kiírta ezt az üzenetet (igaz ezt angolul,de lefordítottam):
"az android kitkat változása miatt
biztonsági másolatot kell készítenie
a mobil alapértelmezett sms alkalmazásáról a visszaállításhoz.
a visszaállítás után újra be kell állítania
az alapértelmezett sms alkalmazást"majd jött ez :
"nem észlelte az alkalmazást, nem folytathatja" -
zotyesz 1
tag
Az LG G3s 7 éves telómat cseréltem X3-ra és gondom van az SMS-ek átvitelével,pontosabban a visszaállításával (a névjegyeket, hívásnaplót sikerült), próbáltam már kb. 15 aplikációval, Google fiókba is feltöltöttem, Bluetooth-al átvittem, de Messages-ban, ahova most jönnek az SMS-ek, a régi telóból valók nem jelennek meg, hiába teszek visszaállítást az appok-ban, nem tölti be, pedig még ki is választom a fájlt amit a régi telóról átküldtem az újra. Okozhatja az hogy a régi telón az Android 5-el voltak mentve, vagyis az Android 5 hibája?
-
poirot
őstag
Beleszaladtam egy hibába. A Poco launcher van fent, semmi machináció. Megvettem a True phone apk. Minden nagyon jól müködik, csak mikor csoport csengő hangot vélasztottam ki, ki írja, hogy kész, és addig el nem tünik, míg ki nem lövöm az appot. Eddig azt hittem, hogy a telefonos apk-nál van a bug, de most a fáljkezelőnél wifi-n felmásoltam a gdrive-ra egy képet, kiírja, hogy a file felmásolva, és szintén ott marad az értesítés addig, amig ki nem lépek a kezelőből. Tapasztalt valaki ilyent?
-
Telda
addikt
Sziasztok!
Erősen gondolkozom a telefon vásárlásán. Az lenne a kérdésem, hogy a gyári szilikon tokból kilóg a kamera sziget és felütközök az asztalon? Kell rá külön fólia? -
H2o-pok
senior tag
Üdv itt, 1 hete lettem x3 tulaj, Huawei mate 20 ról váltottam. Nem mintha a mate 20 nem lett volna elég, vagy jó. Sőt.
De 70ezer még mindig jobb egyben kifizetni, mint szolgáltatónál duplaáron +hűséggel havonta csengetni 2 évig. Itt a Note 9t pro ra gondolok.
Szóval lenne is egy kérdésem. Huawei nél a beállitásokban volt olyan menüpont hogy "jelszótároló". Ezt nem találom. Van ilyen vagy ne is keressem.?A másik.
Pl. ali, banggood appot is használok.
Ha böngészőben nyitom meg az oldalt, (asztali nézetben)ok, működik, de adott termékre nyomva, az appot nyitja meg. Hogy lehet ezt letiltani, hogy ne nyissa meg az appot?
Köszi -
vendingo
veterán
válasz
Phobion #2125 üzenetére
Ha le nem nullázzák szoftveresen. A redmi 5 plust azért cseréltem le x3-ra, mert egy frissítéssel majdnem felezték az üzemidőt. Android rendszer üresjáratban 50-60%-ot harapott ki az üzemidőből. Most kikapcsoltam az automata frissítéseket, és minden frissítést 1 hónap csúszással fogok telepíteni, megvárom a visszajelzéseket. Sajnos 5 plus telefonom elött az iphone 6s-em is így járt, máskülönben egyiket se cseréltem volna le.
-
zotyesz 1
tag
Megfigyeltem,hogy a kamerasziget körül van egy 0,.. mm vékony széle, ez arra jó,hogy ha leteszik valamire, ne a kamerák feletti felület karcolódjon, tesztekben többször kritizálták azt,hogy a vastagabb kamerasziget miatt karcolódhat a felület...nos a Xiaomi ezt is megoldotta
-
pilu01
senior tag
Ez romot használt valaki?
Jól látom hogy csak stabil változat van belőle?
Dev várható erre a készülékre is, vagy az csak a "komolyabb" készülékekre jön? -
sladka_pani
senior tag
Jelentem, nekem is 5 munkanap alatt megjött a spanyol raktárból és rohadt jó telefon, de bazi nagy a kiskezemnek a Redmi 4X után..
-
-
Phobion
őstag
Ki mennyi időre tervez amúgy a készülékkel? Biztonsági frissítéseket fel lehet valahogy tenni miután már nem kap semmi frissítés a telefon? Mindenezeket csak azért kérdezem, mert én nem 2-3 évre terveznék. (Jelenlegi készülékem is már az 5. évét tapossa.)
-
zotyesz 1
tag
válasz
balazs1022 #2114 üzenetére
Úgy gondolom, megvárom hogy nyithassak vitát az Alin, de az még 3 hét. Az miatt,hogy Alinál hatásosabb akkor is ha esetleg valamelyik kereskedő kibúvót keresne (ezt olvastam valahol).
-
zotyesz 1
tag
válasz
zotyesz 1 #2109 üzenetére
Spanyolból, konrétan innen: Es-Plus Store rendeltem hétfőn a POCO X3-at, pénteken, vagyis 5 nap alatt házhoz hozta a GLS. (balazs1022 Neked válaszolni,nem magamnak,bocsi,félrekoppintottam)
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Melyik a "fő" topik, ez, vagy a teszt alatti?
A megjelenést követően járt nálam egy ilyen telefon, azonban 1-2 helyen nekem zavaró akadozások voltak (alkalmazásváltó és gesztusvezérlés esetén a home-ra ugrásnál, ha jól emlékszem). Mást tapasztalt ilyesmit, javítva lettek ezek azóta?
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
LUKTech Spain Store-ból rendelt még valaki mostanában rajtam kívül? (Nyomkövetési szám alapján úgy látom, hogy igen. Vajon itt a topikban is jelen van?)
-
zotyesz 1
tag
válasz
judas13 #2108 üzenetére
Köszi a jókívánságot,nagyon kedves vagy. Velem is történt kb. 3 éve hasonló dolog, akkor is lejárt az idő, vitát nyitottam, már másnap a számlán volt a pénz visszautalva, erre 2 napjára megjött a csomag, 2-3 eurós dolog volt. Most viszont azért izgulok, mivel ez közel 200 euro érték, nehogy majd ürügyet, kibúvót keressenek a visszautalásból. De picit megnyutattatok visszaolvasva a kommenteket. Mivel erre a francia csomagra már nem számítok hogy megjön (még mindig a francia raktárban van jan 4.-e óta), hétfőn ugyanezt a telót megrendeltem Spanyolból, és az már tegnap Alsónémetiben volt.
-
judas13
addikt
válasz
zotyesz 1 #2105 üzenetére
Ez tényleg "érdekes"! Nézz rá a javasolt oldalra szerintem is, hogy akkor mi is legyen tulajdonképpen.
Velünk meg éppen nemrég történt - igaz csak egy pár dolláros led lámpa ügyében -, hogy itt is lejárt a határidő és az Ali ahogyan kell, vissza is utalta a pénzt, majd rá pár napra valahogyan mégis csak megérkezett ehhez még a termék is! hoppá
Neked is ezt kívánom!:) -
zotyesz 1
tag
válasz
Viktor0610 #2106 üzenetére
Köszi, eddig még nem találkoztam ezzel a témával,valahogy elkerülte a figyelmemet.
-
válasz
zotyesz 1 #2105 üzenetére
Mivel a fórumon kb. mindennek is van témája, kérdezz rá az Aliexpress tapasztalatok topikban.
-
zotyesz 1
tag
válasz
judas13 #2104 üzenetére
Nem tudom mitévő legyek, már 17 nap telt el, és a csomag nem mozdult a francia raktárból (szerintem a csomagküldők ellopták), 7 nap a szállítási idő az eladó oldalán azzal,hogy ha 15 napig nem érkezik meg a csomag,akkor visszatéríti a pénzt, ill. az Ali amit meghatározott idő, de az még +3 hét, viszont ha egyenest az Alinak reklamálok, az állítólag hatásosabb (olvastam valahol), viszont az még mostantól számítva is még 3 hét.
-
martin555
aktív tag
válasz
koppasz1986 #2091 üzenetére
én kettőt is vettem, aliexpress, örültem volna de nem dobtak mellé fülest. ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma 120 Hz-es panel, vadi új chipset és sokrétű kameraszett 100 ezer forint alatt – csak az 5G hiányzik az ár/érték trónhoz.
- VoLTE/VoWiFi
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Hobby elektronika
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Revolut
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó 4 hónapos Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256Gb, titán fekete), garanciális, ajándékokkal
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest