- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Huawei MatePad 11.5”S PaperMatte - papír, írószer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED monitor topik
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
GrotESC
aktív tag
BD XL-t nem tudja, vagy csak átsiklottam felette. Jó lenne belegyógyítni....
-
Egyre olcsóbbak a BD írók lassan lehet gondolkodni rajta,igaz a lemezek még nagyon drágák,de a DVD is így indult
-
gg72
veterán
válasz
Dr. Akula #37 üzenetére
Van "sokpénzért" sok eredeti BD-lemezem (jelenleg pontosan 232db), így persze nem jut mindenre, azok kerülnek BD-R-re és nem filccel feliratozom őket, hanem nyomtatom a felületüket és BD-tokba teszem, így azért csak esztétikusabb a zacsis vinyónál, persze ízlések és pofonok...
A másik pedig, hogy szívesebben nézek BD-ket asztali lejátszón keresztül, mint HDD-ről médialejátszóval. De ez is már az ízlés kategória.
-
McDog
aktív tag
Már 25 környékén is van itt Blu-ray író
-
g@bo
nagyúr
a nyáron készült összes fénykép, lementhető lenne egy db blu lemezre, és még maradna hely, de 3 db dvd is elég.
mihez kell több terra hdd vagy bd iró?
a jupiszi fiber power 120 hoz?
egy átlag felhasználónak nem képződik több terra kiirandó, saját termésű adata.... hetente, havonta...
aki dolgozik, pl grafikus, és a munkáját tárolni kell, nem tétel a 30k iró és az alapanyagár.
-
Taky
senior tag
Ez a Plextor belül is Plextor? Mert, ha nem, akkor fölösleges ennyit adni érte...
-
Dr. Akula
félisten
Mire az megjelenik, a pendrive lesz 1 TB.
gg72:
Ha dísznek kell a film, akko eredeti lemezt veszel sokpénzért, így nincs is szükséged íróra. Ha meg költséghatékony megoldást választasz, a filccel feliratozott TDK lemez semmivel se esztétikusabb egy zacsis vinyónál.Edenyke: USB van notin is, miért ne lehetne vinyót rákötni?
-
katalin888
aktív tag
Milyen belso van a Plextorban???
-
Archer
őstag
Majd ha 10k alá megy a normális író ára (nem LG, mert az hulladék, legalábbis CD/DVD-ben) veszek egyet
Egyszer eljön annak is az ideje.
-
berVi
senior tag
pff, ennyiből komplett gépet összerakok.
-
Zso2
őstag
Hagyjuk ezt a Verba a legjobbat, ez igaz a sima egyrétegűre gondolom,DE pl én kb
60-80 dl-t írtam és nem ezt tapasztaltam
Megmondjam melyik márka nyert nálam rontásokat tekintve( az írómnak semmi baja)
az EMTEch.vicces mi.. nem emléxem pontosan ,de Verbaból 10 ből kb 4 meghalt.
Emtec kb 80% győzött, A Maxel közepes, a TDK volt a legrosszabb arányu eldobódás.
Igaz ez csak pár db-ra értendő, de akkor is érdekes. Szóval ennyit a nagy Verbaról..
Nem mondom single-nél abszolút jó ,de DL-ben nagyot csalódtam a 2 nagy márkában. -
Siera
senior tag
Az én kezeim közt az utóbbi években több winchester is meghalt. Volt amelyik kiszolgált ,és volt amelyikkel pedig működésük közben nem bántam megfelelően,volt amelyiket meg a posta dobálta...
Emiatt én is inkább a Blu-rayre szavazok filmek esetén.Egy 50 gigás lemez 1200 ft,sztem annyit simán megér.
Ettől függetlenül én inkább a Flash meghajtók felé hajlok.Szeretnék venni egy nagy kapacitású SSD-t ,ha lejjebb menne az áruk. -
gg72
veterán
Hát pedig ha ennyire figyelsz az árakra (és ez mindenkire vonatkozik, aki drágállja az optikai adathordozók árát), akkor egy nem árt egy kicsit jobban körülnézni. DL-ből pedig csakis Verbatimot szabad venni, ez már nagyon sokszor ki lett tárgyalva itt a PH-n is a megfelelő topic-ban, a többi márka és gyártó csak lutri, vagy sikerül megírni normálisan, vagy nem, de inkább az utóbbi...
[Itt] pl. 278 Ft a Verbatim DL-lemez, van személyes BP-i átvétel (a csomagküldés sem olyan vészesen drága) és még számlát is adnak, ami igaz, hogy szlovák, de rajta van minden EU-s adat, így elszámolható, ha kell. Ráadásul regisztrált vásárlóknak minden hét elején van 5% kedvezmény, így 264-re jön ki egy Verba DL lemez, ami azért több, mint vonzó ajánlat....
-
Zso2
őstag
Pedig a boltok 90%-ban a legolcsóbb DL EMTEC, MAXEL 500-600 FT a TDK 700-800 a VERBA 900 is elér néhol. Pl a SpAR-ban is vettem már (kajavásárlással egybekötött
) Az a legolcsóbb a "nagyáruházak" szintjén. ott pl 450 körűl van a Maxel.
Persze tudom van olcsóbban netes boltokban,de sokszor inkább ott veszek ahol vagyok... -
Zso2
őstag
mondom... (lementettem
köszönöm nem kérnék ezekből a szabályokból. Már kis ideje túl vagyok rajta, pontosan ha jól emléxem 2003-ban olvastam
... hogy reagáljak erre:
Mondjuk azért még várok egy kicsit, hátha jövőre megy le megint kicsit az ára.
Tipikusan az vagy, aki soha nem fogja megvenni azta blu írót. Sokallod a 190 euro-t
aztán valaki linkel neked 30k-ért , örűlsz, erre megíród még occsóban kell -
Sicilian
addikt
Inkább a Hdd mellett tenném le Én is a voksom, ezek még baromira nem érik meg..
-
zazahoho
őstag
30%-t még csökkenhetne az áruk,a lemezről nem is beszélve
-
Zirowe
nagyúr
Van már 30k körül is író?
Nem is tudtam, kösziMondjuk azért még várok egy kicsit, hátha jövőre megy le megint kicsit az ára.
t72killer: azért vannak olyan helyzetek, amikor nem lehet megoldani hdd-vel az archiválást, pl: nettop és notebook esetében, amik nem olyan könnyen bővíthetőek.
Nas meg drága, akkor már inkább egy elfogadható árú blu-ray író
-
gg72
veterán
Ez a téma már ezerszer körül lett járva, minden egyes BD-vel kapcsolatos topicban előjön.
Én azt mondom, hogy adattárolásra egyérteműen a HDD a nyerő, de mint filmgyűjtő a BD-re voksolok, inkább tartok a polcomon BD-ket tokban borítóval, mint HDD-ket műanyag zacsiban. Szóval én mindenképpen kettéválasztanám a két dolgot: BD-kre csak filmeket írok, HDD-re meg adatot. Persze mindenki igénye szerint úgy csinálja, ahogy akarja, meg a pénztárcája engedi. -
Attól függ, mennyire kell az embernek. Otthoni archiválásra már régen a HDD a nyerő, a mostani 170€ körüli 3terás winyók korában meg pláne. (megj: mifelénk ennél olcsóbb az usb 3.0-ás WD)
3TB=60db kétrétegű lemez, térfogatra még akkoris többet foglal, ha hengerben tartja az ember. Az ára meg? Ha melléteszi az ember az író árát, akkor majdnem kijön 2DB 3 terás winyó, ergo a backup is meg van oldva...Én arra tippelek, hogy a blu sosem fogja beérni a HDD gazdaságosságát, majd a holográfia 1TB-os lemezekkel.
-
Zirowe
nagyúr
Én kb 2003ban vettem az első dvd-írómat Olaszországban, akkor került 100euróba.
Számomra ez a lélektani határ, eme összeg fölött nem veszek blu-ray írót!Dolgozniuk kell még ezeken az árakon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Western Digital Purple 4TB HA520 - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Samsung 870 EVO / 250GB / MZ-77E250B
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest