- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Megjött az Acer szerényebb Navi 48 GPU-val dolgozó Predator VGA-ja
Új hozzászólás Aktív témák
-
távcsőves
senior tag
válasz
->Raizen<- #69 üzenetére
Tényleg nem tudom, mit és hogyan állítanak be, de már többször láttam és kipróbáltam, fórumban megjelenik egy rx470 eredmény és én rx480 vga-val kevesebbet kapok.
Sejtésem szerint a driverben a képminöség van el állítva. Van a teljesítmény/minőség/kiegyensúlyozott beállítás. Ez lehet teljesítmény beállításon. Amúgy nálam dx11-ben 57 FPS ez ment DX12-be 63-ra. (Én mindent maxra állítottam, amit csak engedett a játék. Tényleg.) Az 1060 kontra 480 pedig jelenleg minimum egál. Ne dugd a fejed a homokba, rengeteg teszt került a nettre azt megnézve, az új driver/driverekel mi a két vga viszonya.
Szerk: a NV annyira a jelennek készít vga-t, hogy az 1060 előnye eltűnt. Tökre nem rossz vga, csak elegem van abból, hogy 5 fps különbség a keresztbe lenyeli kategória. Eddig is jók voltak egymás ellen, most meg főképp.
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #69 üzenetére
Meg fogsz lepődni, de a legtöbb tesztben azért nem mérnek jelentős eltérést DX11 és DX12 között, mert csúcsprocival tesztelnek. A DX12 (és úgy általában az explicit API-k) leginkább procilimites helyzetekben javít(anak) a teljesítményen, GPU limitnél kevésbé. Szóval pont a "harmat FX" az, ahol nagyon is sokat számít.
Azt egyébként nem írta, hogy gyorsabb a 480-nál, azt írta, hogy kb a 1060-nal van egy szinten. Gyengébb proci mellett DX12-ben egyáltalán nem lehetetlen egyébként.
Kérdés mi az alap órajel. A referencia? Vagy a gyári tuning? De ha tényleg így látod, akkor lehetőleg ne hozza fel senki sem azt érvként, hogy melyik kártyában mennyi a tuningpotenciál.
Személyeskedés és a nem éppen kulturált hangnem neked is az erősségeid közé tartozik. Szóval ha nem vagytok képesek ezek nélkül vitatkozni, akkor hagyjátok abba mind a ketten!
kikikirly: Ez régebben is így volt. 7900 GTX is erősebb volt megjelenésekor az X1950XT(X)-nél. Ahogy fejlődtek a driverek és a játékok előbb kiegyenlítődött, majd végül megfordult a viszony a két kártya között. Sőt, ami sok shadert használt, abban már az 1900XT(X) is otthagyta a 7900 GTX-et.
-
Breeze
aktív tag
válasz
->Raizen<- #69 üzenetére
Jajj de szenvedsz te
Kis nyikhaj. írtam is neked, minden ultrán, viszont az nvidia pccs és az élsimítás csak 1x van. Jajj de nagyon sajnálom. Igen nem egy mai proci az fx 4300 de nem is rossz. Akkor ennyi erővel a te sz#rod se sokkal jobb. Proci alapon van. 3,8ghz
OFF
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest