- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HP notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
Ezt sosem lehet majd kimérni mivel nem lesz ugyanezekből a lapkákból a korábbi kialakításnak megfelelő verzió. Ennek ellenére én meg merem kockáztatni hogy semmivel nem fogyasztana többet a cucc ha az alaplapon maradt volna a GMCH. Viszont lehet hogy a Lynnfield-hez képest amúgy is jelentősen megnőtt memória késleltetés még magasabb lett volna. Bár azt így sem értem hogy hogy tudták annyira elbaltázni hogy még a Core 2 Duo is leveri latency-ben Clarkdale-t.
"gondolom az intel nem gondol arra,h mi lenne ha az alaplapi és a procis IGP teljesítményét vhogy egyesíteni lehetne SLI-vel..."
Lehet hogy gondoltak rá csak ezzel az a baj, hogy az Intel-nek nincs semmilyen eladható diszkrét GPU-ja az nV-vel meg már jó ideje összerúgták a port.
-
Oliverda
titán
Elolvastad egyáltalán hogy honnan indult ki ez a beszélgetés vagy csak gépiesen írsz? Innen indult ki:
"Vki magyarázza el nekem,miért jobb az IGP a proci tokozásába rakni mint mondjuk az alaplapra integrálni????"
Mostmár megvan?
"valamint ha külön tokban lenne a GMA HD nem lenne akkor előny a fogyinál mivel plusz veztékek kellenének az alaplapra amin kommunikálna a CPU az IGP-vel (amiknek szintén lenne fogyasztása)"
-
Oliverda
titán
válasz
kovacsroli #123 üzenetére
Nem lett volna muszáj ezt itt elkezdeni csak hát aki siet az nem engedhet meg magának komolyabb újításokat.
-
Oliverda
titán
válasz
kovacsroli #120 üzenetére
Jó, csúfoljuk fejlesztésnek bár szerintem ez inkább csak összeollózás. Szvsz az egyedüli említésre méltó fejlesztés az egészben a 32nm-es csíkszélesség amit a CPU-nál alkalmaztak.
Amúgy miért ne hasonlítgatnék ha a másik oldalon olcsóbban kapsz jobbat, gyorsabbat? Ez tény.
"és laptopokban nagyon jó helye lesz"
Igen, nyilván ezért hagyják magára a GPU-t csak kb. minden hatodik laptopban.
-
Oliverda
titán
Annak tükrében hogy a HT-t letiltották valamint -25% L3 cache, szerintem annyira nem jó.
Ennyi pénzért vehetsz Athlon II X4 630-at ami szintén 2.8GHz-en megy azzal a kis különbséggel hogy ez már valódi 4 magos CPU. Amennyiben kell az integrált VGA is akkor veszel alá egy 785G-s lapot aztán csókolom. A fullosabbak kezdődnek ott hogy 21K.
-
Oliverda
titán
Annak az i7-nek nem sok köze van az desktop i7-hez. Ott kezdődik a dolog hogy ez nem is 4 magos csak 2. Aztán fele annyi L3, a memóriavezérlő nincs a CPU lapkában, stb. Marketing i7.
"meg 100dollár alatti használható processzor -.- ez szép, kíváncsi vagyok az AMD mit tud erre lépni"
-
Oliverda
titán
"Ennek inkább most az a szerepe, hogy nagy tételben teszteljék az új elrendezést."
He?
Az MCM kialakítás már egy több éves kivitelezési megoldás, nem kell ezen tesztelni semmi. Arról nem is beszélve hogy szerintem ez az első és egyben utolsó ilyen kialakítású CPU + IGP páros. Legalábbis x86-os fronton szinte biztosan.
"De legfőképpen az, hogy "nesztek wazze mi már ilyet is tudunk csinálni"."
Hát szerintem aki egy kicsit is jobban átlátja a dolgokat az inkább megmosolyogja ezt a fajta megvalósítást mintsem hogy leesne tőle az álla.
-
Oliverda
titán
Fogadnék egy jaffában hogy az a 0,6-os szorzó sosem fog megvalósulni. Szépen lassan leépítik a Core 2 gyártását. A raktáron lévő procikat majd a jelenlegihez nagyon hasonló áron szépen lassan megveszik azok akik lusták lesznek új gépet építeni, és inkább a sima CPU csere mellett döntenek. Majd amikor már a raktárakban sem lesz Core 2 akkor majd nem hogy lejjebb menne az áruk hanem még emelkedni is fog...szerintem.
hétalvó: Abu az LGA775-ös procikra gondolt szerintem.
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
"Proci teljesítménybe megveri a 2magos phenom2-ket.."
Ez mégis szerinted kit érdekel ameddig a Core i5-661 drágább mint az éppen aktuális AMD csúcsmodell a Phenom II X4 965 BE?
A pontos árak amúgy ott vannak a hírben.
#34: És? Egy egységet képez az egész. Arról volt szó hogy mi a bajom ezekkel nem arról hogy csak a CPU részével mi a bajom. Akik nem fogják használni az IGP-t azoknak azért még ott lesz egy fogyasztás növelő egységnek a kupak alatt.
-
Oliverda
titán
Hogy mi a bajom? Az hogy egy tákolmány bármiféle említésre méltó innováció nélkül. A fogyasztása alig kevesebb mint a többi alternatíváé, desktop-on ez elhanyagolható differencia. Az IGP része még mindig kissé buta, ezen felül az egész platform drága. Ennyi elég?
A TUP pontokba is szedte:
* Extremely limited GPU performance
* Lots of rendering issues in games due to drivers
* No support for Anti Aliasing
* No noteworthy reduction in power consumption
* No dual-link DVI output
* High price
* No support for DirectX 10.1, 11
* No support for CUDA, PhysX, OpenCL
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest