- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Elektroncsöves Hi-Fi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
Persze eleve nagyobb 3db képernyő fizikailag, így a vonatkozó felbontás nem eredményez egérméretű betűket, amiktől garantáltan szemüveges leszel, de mindenképpen kényelmetlen. Képernyőid vannak, teljes képernyők, amiket külön lapozhatsz a win+TAB-al, ha előtte átklikkelsz az egérrel. Ég és föld 3 monitoron pörögni, de haton meg...
Dolgozni nem egy panel kell, mert tökmindegy milyen felbontásod van, ha a szoftverek ablakaiban a betűméretet nem te méretezed. Ki tudod tenni egymás mellé, de sokáig tart és nem látsz belőle szart sem.Ez egyetlen monitor, ami szebb képet adhat, mint egy mai, mert magasabb a felbontása, de semmire sem jobb, mint egy mai monitor. Jó dolog, hogy magasabb lett a panelek felbontása, mert szebbnek tűnik majd az elnagyolt grafika. Majd.
De erre azért még VGA fronton is várni érdemes és monitor fronton is, mert horror sok érte 3 kiló. 6 monitor ára ez az egy. Ez kegyetlen sok. Mire használni kezded már a felét éri. -
szab.tam
nagyúr
"Játszottál is vagy csak mondod?"
csak kicsit kellett volna feljebb is olvasni:
(#42) szab.tam
"és inkább belemászok mindenféle kompromisszumba, de " öleljen körbe" a vizuális élmény.
már nem is játszom egy kijelzőn."-> tehát már csak 3 kijelzőn játszok....
a 3. konfigon, (fanless eyefinyty minimal), is megnéztem a témát.
egyelőre csak a hawx1-gyel. -
szab.tam
nagyúr
szerintem nem olvastad el, nem értelmezted rendesen amit írtam...
pont úgy gondolom, hogy engem sem zavar a keret.
a linkelt kép a nyilakkal pl. pont azt mutatja, hogy olyan, mintha egy bukókeret lenne.
tehát még az sem zavar.
és a bal oldali kijező méreteltérése sem, mert a sötétben hátrább tolom, így optikailag bescsapom a szememet...
tehát pont úgy gondolom, hogy bárhogyan, kávával, akármivel inkább a 3 kijelzős játék, szélesen, mint a sima... -
SkyS1gn
félisten
Egy ilyere cserélném talán az eyefinity3-at, 3440x1440 vs 5760x1080 még kevésbé erőforrásigényes is, mégis nagyobb a monitor maga.
Viszont rohadt túlárazott!
(#45) szab.tam
Játszottál is vagy csak mondod? S2340Lnek nincs nagy kávája nekem a 2 oldalsó széle a középső mögött van tehát ahol ülök onnan kvázi azt az 1cm látom max, nomeg játék közben egyszerűen megszűnik a keret, mint a 3Dnél ahogy beleéled magad!
-
Giot
addikt
Egy konkrét példa nálam anno 4:3-as LG monitort váltott egy 16:10-es ViewSonic. A monitor magassága megegyezett, de ugye a 16:10-es szélesebb. Számomra nagyobb élmény volt a játék a szélesvásznún. Jobban átjött a hangulat.
Igaz hogy a fókuszpont egy alapvetően kis terület, de a szemünkön keresztül érkező egyéb információt is feldolgozza az agyunk, és ez nagyban hozzájárulhat egy játék vagy egy film hangulatához.
És minél több bejövő információ származik a képernyőről annál jobban magával ragad. Ennek lefedésére alkalmasabb egy 16:9 még inkább egy 21:9 mint egy 4:3 arányú monitor vagy TV. -
-
Giot
addikt
Szerintem nagyon jó, de az ára kemény.
A 21:9-es arány nem véletlen, pld a legtöbb mozifilm ebben az arányban készül. Az ember horizontális látása sokkal nagyobb mint a vertikális. Nagyobb élmény egy film vagy a játék, 16:9-ben mint 4:3-ban 21:9 még jobb lehet. -
-
szab.tam
nagyúr
sebesség persze, hogy nincs gond, sima kiterjesztett asztalnál.
csak az lepett meg, hogy egyszerre működik a három.***
gondolom, win7-ed van.
az néha mutat olyan monitort is, ami nincs is ott.
jártam már így.
próbáld meg arra is kiterjeszteni az asztalt.
borítékolom, hogy nem fog menni.
ha véletlenül mégis igen, akkor próbáld ebbe a virtuális területbe áthúzni az egeret.az pedig külön érdekes, hogy analógot ír.
elsőre a dp szabad sávszélességére gondoltam volna.
(elvileg oda elosztással még rá lehetne akasztani néhány monitort...) -
-
X-Master
tag
válasz
|DavidWoody| #11 üzenetére
Hoppá, ezt nem tudtam, kösz az infót!
-
madgie
titán
Tökmindegy, akkor is jobban szeretem, ha nincs keret, egy kijelző van, stb.
Színproblémák nem játszanak, kalibrálom mindig az összes monitorom. főleg fotófeldolgozásra használtam, ott meg a profik odavannak a kétmonitoros megjelenítésért (egyiken kép, másikon "csúszkák"). Nekem nem jött be, ennyi a történet.
-
szab.tam
nagyúr
legalább 2 tökegyforma kell legyen.
nálam most 2+1 van.
de a mindennap használt 2 ugyanolyan.
kezdetben volt többször is olyan hogy eltértek.
ahol az egyik kezdődik, a másik nem pont ott végződik, színeltérés, brrr...
na, azt én sem bírtam rendesen megszokni.a másik.
2 kijelzőnél nagyon rossz elrendezés, ha szimetrikusan, középre tesszük.
az egyiket majdnem középre kell tenni, (elsődlegesnek), a másikat valamelyik oldalra, kicsit beforgatva. oda toljuk ki a sallangot.
még 2 egyforma monitort is lehet egymás mellé úgy elhelyezni, hogy 5 perc után behány az ember.de még ha össze-vissza méret lenne mindhárom, akkor sem érdekelne olyankor, amikor 3 szöveges dokomentumból kell összeollóznom egy negyediket.
és nem kell vagy törpére összetolnom, vagy váltogatnom 3 mp-enként a fülek, ablakok között...jó az a sok kijelző.
pláne, ha, lengőkábeles, mechanikus switch-el () gyorsan tudok átdugni.
pl. 3 gépen akarok 1-1-1 kijelzőt, vagy bármelyik gépen egyszerre 3-at...a játékról meg ne is beszéljünk.
(#46) madgie
világos, értem. -
-
szab.tam
nagyúr
"De most hogy jönnek a 4k felbontasu 32-40inches monitorok ez a problema megoldodni latszik igy szerintem csökken majd az eyefinity jelentösege, szükségtelenné válik."
csak akkor, ha ívelt, ennél is szélesebb kijelzők is jönnek.
a 3 gépem közül mindhárom képes 3 kijelzős módokra.
a kicsi alap gép csak kiterjesztve, de a nagy softth móddal, a 3. konfig eyefinity-vel.
és inkább belemászok mindenféle kompromisszumba, de " öleljen körbe" a vizuális élmény.
már nem is játszom egy kijelzőn.
ugyan még nem próbáltam 21:9-et, de valamiért úgy gondolom, hogy inkább kávával, + macerákkal, de inkább a 48:10.
csak autós játékkal játszom, és a bedöntött képernyők pont azt a hatást keltik, ami a valóságban az oldalsó ablakok.
ezt azt az élményt egy, a síkban elterülő 21:9 nem tudja szerintem hozni.de ha 1x megleszenk az általam remélt ultraszéles, ívelt kijelzők, ott viszont meg kéne oldani a virtuálsian több kijelzőre konfigurálhatóságot is.
ha egy alkalmazást kidobok teljes képenyőre, akkor ne húzza majd szét teljesen, hanem csak egy részre.
és így az is megoldható lenne, hogy a három virtuális részt különböző arányokra állíthatnánk be.***
aki egyszer kipróbált már 2-3-stb. kijezőt, vagy ulrtaszéles monitorokat, soha nem akar utána lemondani erről.
általában azok harcolnak ellene, akik nem próbálták még.
valószínű neki is elég 1. -
Sinesol
veterán
150-170töl indul egy sima 27es wqhd ips monitor is ahhoz kepest ez nem akkora ugrás...ráadásul ha vennél 6 kisebbet ehelyett, akkor fogyasztasba kb 6-szorosat enné meg...káva meg megintcsak erösen zavaró , na meg tartokonzolok +sok kimenetes vga, ha jatszol még talán meg is van komolyabb vga-n a 6 kimenet vagy esetleg hubbal, de munkara egy alap vga-hoz ez egyertelmüen jobb választás..
Megjegyzem ha már jatekban gondolkodsz es raszansz 1ezer eurot akkor azt gondolnám hogy komolyan gondolod...ergo nem veszel 6 szutykot hanem veszel egy jo 24-27s gamer monitort ami pl Eizo-ban önmagaban megvan ennyi premium panellel...tudomasom szerint egyelöre csak náluk van premium paneles gamer monitor, amit raadasul cs:go profik hasznalnak szoval az mar önmagaban garancia a hasznalhatosagra.
Más kerdes hogy kompetitiv körökben ugy van megoldva hogy ne szarmazhasson elöny az eyefinity konfigokbol...tehat megintcsak ottvagyunk hogy jatekra csak a kocagamer Vér Istvan vesz 6 monitort hogy menözzön hasonszörű tarsainál.Tehat ez inkabb munkára való, mivel aki komolyabban gamel annak ez keveset ér, akit meg esetleg erdekel a nagyobb Fov fps-eknél, na meg nem pro szinten gamel annak meg jo ez mert egyszerübb.
Akárhogy is nezem jatekoknál vagy munkánál is mindenhol erösen zavaroak a kávák, szerintem az eyefinity inkabb csak szüksegmegoldas volt mivel kevés nagyfelbontasu monitor volt eddig, fullhd meg 23-24 felett mar zavaroan pixeles, azert volt jobb 3-6 fullhd monitort egymas mellé/felé rakni, hogy nagy felületen is megfelelö szamu pixel legyen.
De most hogy jönnek a 4k felbontasu 32-40inches monitorok ez a problema megoldodni latszik igy szerintem csökken majd az eyefinity jelentösege, szükségtelenné válik. -
priti
addikt
Nekem is kettő van bent, de sosem zavart a káva. Sima filléres i3-as öszférkonfig alaplapijáról egyik D-sub másik DVI-D és szerintem már elég munkás kettőnél többet kihasználni irodai dolgokra. Nekem egyszerre nem kell persze 80 oszlop az is igaz, én csak áthúzkodom az ablakokat néha, de szerintem másnak se kell 80 oszlop. Ott inkább user error lesz, ha mind egyszerrre kell. Valszeg nem számoltat munkaoszlopokat eredményekkel vagy részeredményekkel... nem mennek a függvények és hasonlók, vagy csak simán nem neki kéne táblázatot készíteni
Szerintem az ilyen emberen ez a monitor se segít.
-
Garada
őstag
ez már aztán monitor méret persze meg is kell fizetni kinek hogy éri meg
-
dabadab
titán
"Aki ekkora felbontást egy notebook grafikus erőforrásával szeretne párosítani"
Mivel, mint az koztudott, szamitogepet csak arra lehet hasznalni, hogy FPS-eket jatsszon rajta az ember, illetve ha megis mondjuk Excelt akar futtatni, ahhoz is kell minimum ket 780GTX SLI-ben. Mint az koztudott.
-
priti
addikt
Jahh, tényleg! Majd a következő notihoz jön a DVI hub nevezetű lehúzós kiegészítő, ami legalább olyan hasznos lesz, mint az avermedia külső képrögzítője, hogy a notival aminek ehhez gyenge a procija is tudj ingame video-t csinálni a tyúbra 4k 60FPS-el, ja azt nem tudja, de a fullHD-t tudja
Amúgy sztem vedd meg madgie, páran tutira térden fognak tisztelni a monitoros topic-ban. Kell ez neked. Ennyiért ajándék.
-
priti
addikt
Jajj mert ehhez a monitorhoz adnak PC-t mi? Ne vicceljünk már. Nyilván a monitorra értem a 3 kilót, ahogy ők is amúgy ahogy az EUR áll ez a monitor még több is, mint 3 kiló. Mocskos drága. Egy ilyen panelért ennyit kérni nem kicsit arc kell. A meghajtó elektronikán kívül komplett beépített PC lehetne benne ennyiért lazán, végtére is egyetlen panel, egyetlen burkolat egyetlen táp és hagy ne soroljam.
-
dabadab
titán
"banyek 3 kilóért nem kicsit jóféle 6 monitoros rendszert összeraksz"
Konkértan hogyan? A legolcsóbb pivotos IPS full HD monitor talán az LG IPS231P valamivel 50k alatt, ha abból veszel hatot, akkor már elköltötted a 300k-t, pedig ezt a rendszert valahogy meg is kellene hajtani (a hírben szereplő darabot egy szál DP-kimenettel lehet használni, ami van bármelyik laptopon, ellentétben hat darab egyszerre használható videókimenettel)
-
priti
addikt
de banyek 3 kilóért nem kicsit jóféle 6 monitoros rendszert összeraksz az meg 6x full HD
azért ez messze nem szólam, hanem szilárd tény, azzal meg ne jöjjön senki, hogy ahhoz jó VGA kell, ehhez a monitorhoz meg elég az IGP. Amúgy az új AMD megoldások már tudják a 3 monitoros mókát apuval is nem? Hazudják róla én úgy olvastam.(#12) Kopi31415
Nem én vagyok az okos, jaja
-
szab.tam
nagyúr
nagyon jónak tűnik.
tetszik is.az ilyen megoldásokkal egy fenntartásom van.
hiába a jó betekintési szög, a monitor széleire eső tartalmat is jó lenne merőlegeshez közeli módon bámulni.
akkor fognak az extra széles kijelzőek elszaporodni, ha olcsón megoldják az ergonómikus ívelést.én elképzelni nem tudnám, hogy a szélső kijelzőim ne legyen kicsit beforgatva.
vagyis kipróbáltam, de borzalmasan zavaró.
már 2 db 22"-osnál is...****
az pedig már szokásos, hogy sokan kifejtik, hogy még mindig meg vannak tökéletesen elégedve a 60hz-es katódsugár-csöves monitorukkal. (legfejebb 2-t vesznek, pivot-ba...)
ez minden ilyen hírnél előjön.
emlékszem én még a "minek 2 magos proci" kezdetű szólamistákra is.
igaz, én a 3d-vel vagyok így... -
bteebi
veterán
Kettőt kérek!
Sőt hatot, Eyefinity-be!
Nem best buy, és nem lesz túlzottan populáris, de vannak olyan területek, ahol jó az ilyen, többek között például brókereknek, folyamatirányítóknak. Ha a célközönséget nézzük, akkor annyira nem is vészes az ára, sőt egyébként se - mondjuk nekem nem kellene, inkább vennék két kisebbet. Mondjuk két 30"-ost
.
-
vittorio7
őstag
Kicsit sincs túlárazva....
-
solaris17
aktív tag
Én simán játszanék rajta. ( ki nem ).
3 kiló.. sóhaj. Azért iszonyat jó lehet. -
freemanone
addikt
Majdnem elkapott a "KELL!!!" faktor.... de aztán megnéztem ezt: [link] és utánna annyira azért nem voltam elájulva... a felbontás növekedés dícséretes, de egy ilyet 40"-os méretben tudnék elképzelni magamnak.
-
Dassler
őstag
Értem én a célközönségét meg stb., de 1000 EUR-ért vesz az ember egy FullHD 50-55" TV-t és azon sokkal nagyobb élmény játszani, hamár játék.
-
Tirexi
addikt
"A Retrós gépemmel is simán játszok 1920x1200-ban a 24-es monitoromon Windows 98-on, pedig egy Radeon 9200SE meg 2 GHz-es P4 van bent"
Hát azon az oprendszeren még jó hogy olyan játékokkal játszol ami megy olyan hardveren 1920-ba mivel újabb game már nem is menne a rendszeren ahová kellene a VGA erő.
Próbáld meg ugyan ezt Win 7-ben egy Crysis-al azzal a hardverrel ilyen felbontáson.
Ja bocs el sem fog indulni a játék... -
|DavidWoody|
tag
"De hülye felbontása van, most akkor mér nem 4K? Abból is van valami szélesebb, asszem 4096x2160. Ha egy 5 colos mobil tud full HD-t, nekem ne magyarázza meg senki, hogy nem lehet emberi méretű (22-32 col) közötti 4K-s monitort gyártani."
A Dell gyart 24" 4K monitort.
-
Kicsimix
őstag
De jó lenne ez munkához... Majd egyszer olcsóér 5 év múlva... : )
-
nap
addikt
Még benne van az újdonság felára. Remélem hamarost leesik az ára elfogadható szintre.
-
priti
addikt
Nem a fenét nem. 300k ezért a kis borotválkozó tükörért? Hagyjadmá' most kit izgat hogy nagyobb a felbontása? Ránézel a FullHD-hoz képest és azt mondod, hogy egy kicsit szebb a képe, valamit látsz de nem is tudod, hogy látod e, mert film nincs ilyen felbontású kamerával forgatva, a játékot meg nem bírja a VGA-d, de vadul nézed, hogy igen-igen, azért szebb a képe.
Oltás. -
X-Master
tag
De hülye felbontása van, most akkor mér nem 4K? Abból is van valami szélesebb, asszem 4096x2160. Ha egy 5 colos mobil tud full HD-t, nekem ne magyarázza meg senki, hogy nem lehet emberi méretű (22-32 col) közötti 4K-s monitort gyártani. A HDMi 2.0-n is annyit tökölnek már, hogy elképesztő. Tudhatták, hogy előbb-utóbb itt a 4K, erre jó ha 30 HZ-et tudnak 1 milliós tévék meg monitorok. Lehúzás az egész. Egyre bétább állapotú cuccokat akarnak rásózni az emberekre. Az meg hülyeség, hogy nincs, ami kihajtsa. Egy Haswell-es i5-nek olyan IGP-je van, hogy bírja a 4K-t. Játszani persze nem elég, de 30 ezer feletti VGA-kkal már azt is lehet, ha lejjebb kapcsolunk kicsit. A Retrós gépemmel is simán játszok 1920x1200-ban a 24-es monitoromon Windows 98-on, pedig egy Radeon 9200SE meg 2 GHz-es P4 van bent.
Jut eszembe, még amikor elkezdtek bejönni a FullHD TV-k, Pesten voltunk kirándulni, és kíváncsiságból bementünk a Bang&Olufssen szalonba, és egy ócska, megsárgult Pentium 3-as gép volt rákötve az egyik 6-700 ezer forintos TV-re, és a Windows 98 ment rajta FullHD-ben. Mindez olyan 2006-7 körül.
-
madgie
titán
Hát ezt bizony elfogadnám
Még az 1000 eurós nyitóár sem olyan túlzó szvsz. (Persze nem veszem meg ennyiért
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kiderültek a 3440x1440 pixeles LG 34UM95-P monitor pontos paraméterei és az ára is.
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NBA és kosárlabda topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Dell SE2416H Monitor eladó
- SAMSUNG (LH75WADWLGCXEN) FLIP PRO 190CM 4K ÉRINTŐS SMART MONITOR ! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Samsung Odyssey G8 OLED smart gaming monitor - 34" UWQHD (3440x1440px), 175Hz
- LG (38WQ75C-W.) 38" WQHD144hz PRÉMIUM GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest