- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen digitális videókamerát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- UHD filmek lejátszása
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SylverR
senior tag
+1
Driver, hozzá egy ATT, azt csókolom.Amúgy nem értem, miért fikázzák ennyien a Catalystet. Nekem soha nem volt bajom az ATi drivereivel.
Azonban tudok 3 játékot is, ami 3 nVidia kártya alatt is baromkodott. Mindhárom régi. Szóval még csak azt se lehet mondani, hogy túl régi drivert raktam volna fel.Nem!
-
KTTech
veterán
nV-vel sok-sok éves tapasztalatom volt (Geforce2MX-ig visszamenőleg, ami mai napig működik az egyik otthoni gépben, ami csak netezésre van használva egy PIII Tualatinnal párban), csak a GTX260 után az 5870-es volt, mert jó áron el tudtam adni a 260-at (balek volt a vevő, akit a haverom talált, igazából úgy hívott fel a haver, hogy eladtam a kártyát az új árán, megfelel? és ekkor volt kb. 1 éves... nem tiltakoztam ellene ), és akkor nem igazán volt jó nV alternatíva, így tettem egy próbát...
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
- = Zk = -
félisten
akkor meg pláne!
(#690) Ł-IceRocK-Ł
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
zolee5016
őstag
Szerintem a Zotac mindennapira gondolt........6hét és kiderül...Ha csak egyedi lenne nem hiszem ,hogy hivatalos bejelentést tettek volna.Na de meglátjuk,:érdekességnek szántam
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
zolee5016
őstag
Valóban ez egy "maszek" tunning eredmény,de ha bírja a cuccos, és a Zotac meglépi ezt a 2 ghz-s verziót akkor a pirosak is kitalálnak valamit,hogy felvegyék a kesztyüt.
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
Giot
addikt
Egészen pontosan a PC Partner az anyacég, ő egy nagy bérgyártó, de van saját VGA márkája is.
AMD részről a Sapphire (ő a legnagyobb Radeon brand), Nvidia részről meg a Zotac.
A referencia VGA-kat is ő gyártja az AMD-nek, (tudtommal) az nV-t nem tudom.
Ja igen és a referencia VGA-kon valóban csak a matrica más egyébként ugyanazon alkatrészekből épülnek fel. -
dezz
nagyúr
A 28nm-re váltás magával hozta a fogyasztás jelentős csökkenését. Viszont ha ez is compute orientált lenne, akkor valószínűleg még többet is fogyasztana, mint a 7970, mivel ilyen szempontból architektúrálisan nem annyira fejlett, mint a GCN, így magasabb órajelekre lenne szükség és/vagy több számolóegységre, azonos számítási teljesítményhez.
Ennek fényében lényegében elkerülhetetlen volt, hogy különböző felépítésű változatokat kell belőle csinálni. Bár szerintem amúgy is kézenfekvő, hiszen a kisebb GPU-kat nem nagyon használják WS/HPC vonalon, vagy mégis? Kivéve, hogy ez visszavetheti a PC-s GPGPU alkalmazások terjedését (ide véve a komplexebb és kiterjesztettebb játék-fizikát is!). Nagyon remélem, hogy normálisabb driverrel sokat fog javulni az OpenCL-es, pontosabban az összetettebb számítások terén felmutatott teljesítmény, mert ez így nagyon gyér.
(#428) M3Ny3'T: Nem hagytak fel, csak különválasztották a PC-s és a WS/HPC (WS = munkaállomás, HPC = nagy teljesítményű számítási rendszerek) piacot, azaz nem egy GPU kialakítással akarják lefedni mindegyiket, mint az előző években. Ez a GPU PC (gaming) orientált, és bizonyára lesz majd WS/HPC orientált típus is. (Hogy azt ráteszik-e azért majd PC-s kártyára is, az kérdéses. [Ezzel most nem zártam ki, hogy esetleg készül belőle nagyobb teljesítményű PC-orientált típus is még.])
(#455) Simon02: "512bites vezérlőt pedig láttunk már (2900xt, bár az csúnyát bukott)"
Na ja, csak az még nem GDDR5-ös volt, ami fele annyi bitszélességen hozza ugyanazt a sávszélességet.
[ Szerkesztve ]
-
Simon02
tag
Nem írtam azt, hogy minden szavával egyetértek, hanem hogy számítok egy nagyobb csúcskártyára. A GK104 elnevezés, a mérete, a 256bites vezérlő, fogyasztás és ahhoz kapcsolódóan a 2x6 pin manapság nem a csúcskártyák jellemzője, ez különösen az nv-re igaz. De hogy ne keressek kibúvott, a 550mm2 tényleg iszonyat nagy, de pl a Fermi 520-hoz képest már minimális különbség. A kihozatal javulásával ez elérhető közelségbe kerülhet (így megállná az is a helyét, hogy miért nem a "középkategóriás" chip jött előbb). 512bites vezérlőt pedig láttunk már (2900xt, bár az csúnyát bukott), nvidia kártyáinál is állandó pletykát jelent, majd meglátjuk ha úgy alakul. A duplázást pedig akár lehetne szó szerint is érteni, persze valószínűbb az az elmélet, hogy gtx680-nal párhuzamosan dolgoznak/dolgoztak rajta, csak a kihozatal még nem teszi lehetővé a megjelenését (na meg a jól sikerült GK104). Le merem fogadni, hogy így lesz, persze az is lehet hogy nincs igazam. Lehet fogadásokat kötni
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Simon02
-
-
04ahgy
nagyúr
ASUS-ból összesen négy jött az országba eddig. És ez elhiheted, hogy nem a kiskerek és nem is a nagykereskedők sara.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Keplernél sem muszáj felezni. A rendszer felépítése nem annyira ideális, mint a GCN-nél, de ha a GK104-ből indulunk ki, akkor GPC/2 és Pitcairn szinten van méretben, sőt alatta. Ennél kulturáltabb, hogy mindenből -1 blokk és hasonló lesz a megtakarítás. Persze kérdés, hogy melyik a hatékonyabb. Ezt majd lefuttatják szimulációkon.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Horgász topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen digitális videókamerát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest