- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- UHD filmek lejátszása
Új hozzászólás Aktív témák
-
SylverR
senior tag
-
SylverR
senior tag
Én se vagyok a témában expert, de ha jól sejtem, inkább arról van szó, hogy 3 képkocka mondjuk kimarad, és a negyediket kezdi rajzolni, és így az élek már nem illenek egybe. Az analóg módon üzemelő CRT-knél meg az volt, hogy még nem rajzolta ki a képet - tehát még dolgozott a monitor az x-ik képkockán, felénél tartott kb - de felül már rajzolta a következőt. Ezt éppenséggel szemmel láttam anno nem egyszer a CRT monitorokon.
Nem!
-
SylverR
senior tag
válasz huskydog17 #897 üzenetére
Én éreztem ezt az input laggot. Még a 90-es években, mikor a Test Drive első két részével játszottam. De ott hozzálehetett szokni, és a játék részévé vált.
Nem!
-
SylverR
senior tag
Onnan szűrte le, hogy butaságot beszélsz. Az AMD drivereivel legutoljára 2002 körül volt baj. Azóta rengeteget fejlődtek... A jelenlegi driverek minőségét ugyan saját kézből nem tudom, de csak hozzá nem értőktől hallok rá panaszt. Cuda nélkül is lehet grafikai számításokat végezni, és az esetek többségében energiahatékonyság terén, pont, hogy az AMD jár élen. Most fordult a kocka kivételesen, mert a 680 jobb. De valszeg a 256 bites memóriavezérlő miatt...
[ Szerkesztve ]
Nem!
-
SylverR
senior tag
+1
Driver, hozzá egy ATT, azt csókolom.Amúgy nem értem, miért fikázzák ennyien a Catalystet. Nekem soha nem volt bajom az ATi drivereivel.
Azonban tudok 3 játékot is, ami 3 nVidia kártya alatt is baromkodott. Mindhárom régi. Szóval még csak azt se lehet mondani, hogy túl régi drivert raktam volna fel.Nem!
-
SylverR
senior tag
Jó, ebben igazad van. De az ő pénze továbbra is. VGA-t meghelenése után 3-4 hónappal érdemes venni. De ez sem pontos. Idén nyáron lesz érdemes bármit is venni. De ettől még nem bűn, ha csúcs VGA-t tesz gyengébb proci alá. Én ezen akadtam fent. Értem én miért írják, de akkor sem értek egyet. A VGA a legdrágább elem, egy-két szériánál fordult elő, hogy jó áron kaphattál jó teljesítményt (3870, 8800GT, 4830, 4850, 5770, meg most, hogy 1.5 éves, a 6800.), de ettől, alap állapotban még nem olcsóak. Persze én védek valakit aki 680-at vesz, mikor én 5670-re fentem a fogam, most meg 7750re.
(#761) TTomax:
Mondom, értem. Lehet nem olvastam el a hszeit kellőképp. Én úgy gondolom nincs ezzel baj, ha 1-2 éven belül cseréli a lap-proci-ram triót. Ha nem akarja. Akkor nem. Ha nem veszi észre - ergo nem akadnak a játékok -, akkor nincs gond. Ha igen, rá lesz kényszerülve. Ezért dobtam vissza anno a 3650-es AGP-s kártyát. SM3-hoz kicsit gyengusz volt a procim. De azért vicces volt látni, ahogy a Crysis highon vígan rohangált, míg a Black & White 2 minimumon is szaggatott mint a bűn...[ Szerkesztve ]
Nem!
-
SylverR
senior tag
De nem értem, miért baj nektek ha valaki erős VGA-t vesz, gyenge procira? Miért fáj ez nektek? Az ő dolga nem? Annak idején 800 mhz-es AMD Duronra lett megvéve a R8500LE kártya. Produkált szép teljesítményt, sokkal gyorsabb és szebb volt mint az S3 Savage3D előtte! Igazi előrelépés volt. Persze amint cseréltem a procit 1.7-es Athlon XP-re, majdnem duplázódott a teljesítménye. Nem hajtotta ki a Duron. És? Ígyis úgyis fejleszteni kell a gépet idővel. De akkor legalább a VGA-t nem muszáj egy darabig, mert mindig gyorsul valamit. És lévén, hogy a VGA a legdrágább dolog a gépben... Szerintem logikus.
Nem!
-
SylverR
senior tag
Legalábbis reméltem, hogy nem reagálsz, hittem abban, hogy vagy elég okos, hogy rám hagyd. De nyilvánvalóan tévedtem.
A referencia-téma. Ha valakinek van pénze, hogy 40k fölötti árú VGA-t vásároljon, az tegye. Vegyen referenciát, rakjon rá egy vízhűtést, ami vagy kilyukad, és eláztatja a gépét, vagy nem. Mindenki saját dolga ez. Nekem inkább jobban tetszik a 20-40k árhatárok közti Sapphire Vapor-X, illetve HIS IceQ+ szériák, illetve a legjobb az Ultimate széria a Sapphiretől, amit megtámogathatsz egy halk, alacsony fordulatszámú ventillátorral, és nincs gondod a vga hűtésével. Ennyi.
Noname kártyákban sosem fogok megbízni. Ilyen VTX is. Nem érdekel, hányan vettek, és mennyire szeretik. Nekem is most egy Gigabyte Radeonom van, 5 éves, és vígan futkározik. De körbe lehet nézni itt a fórumon is, hány Giga Radeon hibázik, vagy megy tönkre...
És, hogy a személyeskedésedre reagáljak: én nem idiótáztam le szerintem senkit. Ellenben te "mesterezel" itt engem, egyértelmű sértési indokkal. Gondolkozz, mielőtt cselekszel.
Nem mellesleg meg, te, intelligens embernek tartottál, engem? Nem is ismertél.Az off, legyen itt legyen off!
Nem!
-
SylverR
senior tag
válasz Cybertrone #613 üzenetére
Jóvanna. Próbálok jófej lenni, és nem fikázni az nVidiát, végre, hogy jó videókártyát csinált, nem egy fermi-féle szörnyet.
@dezz: értem én a rációt, meg azt is, hogy villanymotor, de mi hajcsa? Poént félretéve... Villanthatott volna nagyobbat is az nVidia, de bejövős kártya lett ez végre tőlük. Kevesebbet eszik, picit gyorsabb. Jön az 590, jó lesz az... Bár inkább jöjjenek a középkategóriák, aztán legyen árharc.
[ Szerkesztve ]
Nem!
-
SylverR
senior tag
Én vér-ATi-s vagyok kb az első Radeon megjelenése óta.
Ellenben...
Marhaságot írsz. Ugye az nem baj, hogy a 680-as, 256 biten, produkál ugyanolyan memóriasávszélt mint az 580, 384 biten, és mindemellett, még gyorsabb is elég sok ponton a 7970-nél? Ja,hogy ez nem lényeg.
A ZeroCore-t hiányolod? Mikor 7970-ed van? Ez ugye vicc?Ha nem reagálsz arra amit írtam, annak csak örülök. Ne is tedd. Úgysem érted meg az én véleményem, és soha nem is fogod. Nem is baj. Amíg te a fentieken aggódsz, nem is kell. Csúnyaszavak? Tipikus.
[ Szerkesztve ]
Nem!
-
SylverR
senior tag
válasz FireKeeper #518 üzenetére
Semmi bajom nincs velük. De kéne a fenének kategória.
Nem észt osztok, csak fáj, hogy ilyen hülyeséget írsz, hogy "készen kapják". Már miért kapnák készen? Maguknak gyártják le, kész tervek alapján. Ennyi.
Nem ők kiálltották ki magukat a legjobbaknak. Ne állíts olyat, amit nem mondtam...
A legjobb magyar számtech újság a Chip magazin többek között, és a többi újság is a "gyári" ATi kártyákat ajánlotta.Üdv Captain Obvious!
@Mongolz: Nem arról van szó, hogy tönkre fog menni a Powercolorod. Csak arról, hogy inkább bízok meg olyan gyártóban, aki már bizonyított. Mellesleg az még egy 7500. Az még jó kártya volt!
[ Szerkesztve ]
Nem!
-
SylverR
senior tag
válasz FireKeeper #506 üzenetére
Palit, és Powercolor. Annyira sz.r nem lehet...
Hagyjuk...@Zeratul: Igazad lehet. Nem tudok semmi konkrétat. Csak azt, hogy anno a 8500-as szériából lehetett venni ATi brandű kártyát, ami az összes közül a legjobb minőségűnek volt kikiáltva. Lehet, hogy a Sapphire gyártotta le nekik, aztán ők adták el, ezt nem tudom.
A lényeg srácok:jelenleg az AMD nem fog kártyák gyártásával foglalkozni, hogy a Gigabyte, meg a zAszusz eltudjon adni valamit. A procik gyártására, fejlesztésére sem sok pénzük van, nemhogy majd erre...
[ Szerkesztve ]
Nem!
-
SylverR
senior tag
válasz FireKeeper #470 üzenetére
Nem mellesleg pedig ilyen hülyeséget, hogy "készen kapja", ne állíts! A NYÁK terveit, és a GPU-kat készen kapja. De valószínűleg a VTX az olcsóbb, rosszabb minőségű chipeket veszi, memóriából is. A NYÁK lehet ugyanaz, de a VRM-eken, a GPU-n, meg a RAM-okon ott spórol, ahol akar.
Régen voltak gyárilag készen gyártott kártyák az ATi-tól, és az nVidiától egyaránt. Azok voltak a legjobb minőségűek, és a leggyorsabbak. Viszont nem érte meg egyiknek se, így leálltak ezzel a módival.Nem!
-
SylverR
senior tag
Egy szónak is 100 a vége. Értelmes ember nem vesz referencia-modellt.
Még mikor frissen megjöttek a Cape Verde-re épülő Radeonok, magyar webshopban találtam egy Sapphire, és egy VTX modellt. Árra 41, és 44 ezer! Éppenséggel a Sapphire olcsóbb volt. Viszont most látom, olcsóbbodott. Úgyhogy ez a mostani GTX680 ár is változni fog. Ennyi.[ Szerkesztve ]
Nem!
-
SylverR
senior tag
Attól még szoktak árdifferenciák lenni. Általában Radeonnál az ASUS, Giga stb a legdrágább. Ami a kell a halálnak kategória. A Sapphire picit olcsóbb. Az az egyetlen amit érdemes megvenni, illetve a HIS. Ha HIS-ed, ha nem.
Csak az megint drágább kategória.
VTX ingyen se kéne.@RECSKA : Értettem. Akkor idehaza tényleg nem rózsás a helyzet.
@csucsbicep : Nem érdekel, hányszor, és hány embernek akarod elmagyarázni. Nekem ne magyarázz. Én egy memóriahibás Sapphire-ba is belefutottam már. Innentől kezdve a noname gyártókban nem bíznék sose. Ahogy előbb írtam, Radeon esetén vagy Sapphire, vagy HIS. Semmi más!
[ Szerkesztve ]
Nem!
-
SylverR
senior tag
Engem nem a felsőkategória érdekel. Ezt a szintet lesz...om.
A lentibb szinteken még domboríthat nV, és akkor némi árcsökkentés azért remélhető. Előbb-utóbb úgyis esik az ára. Minden videokártya ára csökken az idővel. Sajna a Juniper (5770) ára csak 2 év után esett, és most is csak 10%-ot.
Remélni azért még lehet.Nem!
-
SylverR
senior tag
Rólam szerintem jópáran tudják itt, melyik szín felé hajlok.
De végre valahára az nVidia is kijött egy értelmes VGA-val. Erre várok..ööö.. 4-5 éve.
Hajrá nVidia, hozzad a középkategóriákat is, alázzad az ATi-t, verd le az árait. etcetera.Nem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest