- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- OLED TV topic
- iPad topik
- ASUS ROG Ally
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
válasz
t72killer #32 üzenetére
Nem csak akar, már csinálja: NVIDIA Tesla P100
-
Igy van, szerintem a VEGA jó esetben az 1080 és az 1080 Ti közé fog jönni elég drágán. Aztán ne legyen igazam, legyen erősebb, de elnézve az optimalizálásokat egy új architektúrára - mint pl. a Ryzen esetében - az nem lesz olyan zökkenőmentes.
(#7) Fücsök007
Az igen, a lefelé skálázhatóság az megy az AMD-nek(RX 5** széria, tuning gyakorlatilag nincs)Azzal aztán igen sokra megyek...
Alapjában ezzel még nem lenne gond, de vártam az AMD-től, hogy kihoz valamit a GTX 1070-re olcsóbban. Hát amit kihoztak, azzal nem lettünk nagyon előrébb, +5 - 10 százalék teljesítménynövekedés plusz energiafogyasztásért.
Na majd a Vega(szurkolok nekik).
-
nkmedve
őstag
válasz
t72killer #43 üzenetére
Az az 5 GHz nem elérhető átlag userek számára (delid+víz kell hozzá), maradjunk inkább 4.5 GHz-nél összes magra. Hogyha te csak Blizzard játékokkal játszol valami nagyon durva multis meccseket akkor érthető, nem neked való a Ryzen, de ettől még semmiképp nem igaz a "sehol sincs" kijelentés. Átlag Blizz játékosokat is bőven kiszolgálja a Ryzen, nem mindenki multizik versenyszerűen.
"Engem az érdekel, amit tolok a gépen, nem a szupermodern techdemók."
Ez mindkét irányban működik. Engem is hidegen hagynak az olyan benchmarkok amik a lehető legéletszerűtlenebb módokon probálnak tisztán CPU limites helyzeteket generálni. Persze, érdekesség képpen lehet SC2-t tesztelni 2000 képernyőn harcoló egységgel, csak ez teljesen irreleváns a felhasználók 99%-ának, vagy egy termék általános teljesítményét tekintve."Amúgy igen, a húzható Pentium anniversary is jó kevésmagos alkalmazások alá."
Persze, de gondolom egyet érthetünk abban, hogy ettől még nem lesznek a drágább Intel-ek értelmetlenek egy átlag felhasználónak, ahogy a Ryzen sem lesz rossz azért mert 1-2 esetben megveri egy i3 vagy Pentium.(#42) Kopi31415 Ez igy van, de az órajelbeli különbség sem az az egetrengető a Ryzen és a Kaby között. Régen a első szériás Phenom és Bulldozer prociknál nagyon alacsony volt az órajel, és ez rá is nyomta a bélyeget a teljesítményre, de jelenleg ez nem áll fenn ilyen drasztikusan. Persze, van némi elmaradás, már csak azért is mert más a gyártástech. de teljesen vállalható figyelembe véve a brutális sokmagos teljesítményt és az árat.
Én még mindíg azt mondom, hogy ahova a Ryzen kevés egy szálon, ott egy Kaby-val sem leszel sokkal előrébb. -
Yutani
nagyúr
válasz
t72killer #43 üzenetére
Hogy mennyire vagyok átlaguser nem tudom, de tippre többen tolnak tartósan Blizz játékokat a PH-lakók, mint bármilyen egyéb nem VGA-limiten futó játékot.
Szerinted, mert te Blizzard játékokkal játszol és ott 1 magon a csillió GHz számít. Szerintem meg többen tolnak modern FPS játékot, ahol VGA limit van. Mert én meg olyanokkal játszom
Egyébként érdemes lenne egy Stalker játékot megnézni Ryzenen, mert azok olyan 1 szálú, proci limites játékok, hogy a Blizzard vackai messziről köszönnek nekik csókolomot.
-
nkmedve
őstag
válasz
t72killer #20 üzenetére
"sztem meg mélyen alulmúlta az elvárásokat, egymagos teljesítményben továbbra sincs sehol."
Azért nem kéne így túlozni, még valaki elhiszi.
Tesztje válogatja, hogy hogy teljesít a Ryzen, de átlagban is csak 6-7% lemaradás van a Ryzen és Kaby között C2C ami távol áll a "nincs sehol" szinttől. Az van, hogy ahol egyszálas teljesítményben nem elég egy Ryzen (ami nagyon ritka), ott még egy agyonhúzott Kaby is döcögős lesz (ahol pedig játszik a több szál ott a Ryzen elhúz).Az, hogy egy végletekig Intel-re optimalizált, technikailag 10 évvel elmaradott SC 2 mit mutat az kb. irreleváns egy átlag usernek (nekem is, pedig az egyik kedvenc játékom). Ha csak Blizzard játékokat nézünk akkor vehetne mindenki Pentiumot, még az i3-i5 is fölösleges lenne.
-
Fücsök007
őstag
Nincs elírva, a vga "értéke" elsősorban természetesen a teljesítménye, majd a hűthetőség és fogyasztás követi . Igen, még nincs a GTX 1080-nak ellenfele, DE erre lesz válasz a VEGA. A régebbi AMD-s kártyák nincsenek a Poláris architektúrával pariban, de ilyen alapon bárki felhozhatná pl. Intel Netburst szériáját is állandóan mint sz@r termék, ma ez nem releváns. Az AMD nem tud olyan ütemben újítani mint ahogy szeretné, de Ryzen fronton még túl is teljesítette mint amit a legtöbben kinéztek belőlük két éve, szóval le tudnak tenni jó terméket is az asztalra.
-
Fücsök007
őstag
Ez nem feltétlenül igaz, az ár/érték arány nagyon sokat nyom a latba (kb. a vásárlók 95%-a ilyen!), és nem kell mindenáron a csúcsok-csúcsán is győzni egyik gyártónak sem, ha ezt leszámítva megfelelő termékkel rendelkezik a többi kategóriában. Elsősorban a hatékonyság és a jó lefelé való skálázhatóság tud sok bevételt termelni, nem a túlárazott übercsúcs Titan kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat a GDDR6-os memória leleplezése mellett azt is elárulta, hogy már készül is egy grafikus kártya, ami a friss fejlesztésükre épül.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ASUS 18W USB ADAPTER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest