Az NVIDIA új VGA-járól árulkodhat a Hynix bejelentése

A vállalat a GDDR6-os memória leleplezése mellett azt is elárulta, hogy már készül is egy grafikus kártya, ami a friss fejlesztésükre épül.

A Hynix a mai, GDDR6-tal kapcsolatos bejelentésében elszólta magát, és leírták azt is, hogy az egyik, meg nem nevezett megrendelőjük egy 384 bites memóriabusszal rendelkező VGA-n dolgozik, amelyhez az előbb linkelt hírben részletezett memórialapka szolgáltatja az alapot.

Hirdetés

Bár ez így első hallásra nem sok információ, ám a jelenlegi piaci terveket ismerve nagyon is valószínű, hogy az NVIDIA egyik új, feltételezhetően Volta architektúrát használó GPU-járól van szó, mivel az AMD a Vega 10 és Vega 11 GPU-t idén adja ki, míg a jövőre érkező, Vega 20 kódnevű fejlesztés HBM2 szabványú memóriát használ. Kizárásos alapon tehát tényleg az NVIDIA az egyetlen gyártó, amely szóba jöhet egy ilyen projekt kapcsán, főleg úgy, hogy a cég részletes útiterve gyakorlatilag titkos.

Azt persze nem lehet tudni, hogy milyen GPU-ról van szó, de a 384 bites memóriabusz miatt egy felsőházba szánt megoldással állhatunk szemben, és a tervezett 768 GB/s-os memória-sávszélesség is erre utal. A Hynix által megszellőztetett VGA-ra 12 vagy 24 GB-nyi VRAM kerülhet.

Mivel a dél-koreai memóriagyártó a GDDR6 tömeggyártásának beindítását az első negyedévre ígéri, így kikövetkeztethető, hogy a feltételezett új VGA valamikor a 2018-as esztendő első felében érkezik. Innen lehet sejteni, hogy ez már egy Volta architektúrát használó megoldás, mivel az NVIDIA legutolsó publikus útitervében az a fejlesztés 2018-as céldátummal szerepelt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés