- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Bluetooth hangszórók
- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
Ahogy nezem nv-tol nem sok info jut a ph-ra, hint: gtc-n erdemes lesz figyelni.
-
válasz
#65675776 #67 üzenetére
A britten amit linkeltél, az első 1070 a 7. helyen áll, de ha kiveszed belőle a kábel átalakítót, akkor 6., nem a 14.
Német :[link] 1080 TI a 8. helyen. 1070 5. hely. és a top 20 ból 7 darab 1070-1080-1080 TI
Az USA amazon jóval nagyobb egyébként.Steamen érdemes azonos családokat összehasonlítani szerintem, mivel ezek egyszerre generálnak árbevételt a gyártóknak és innen indult a beszélgetés, hogy mekkora szelete ez az eladásoknak, de szerintem ennek a megállapítására pont nem alkalmas a Steam.[link]
az 1070 3.36 % kal az 5. leggyakoribb kártya, az 1080 13. helyezett 1.61 % kal. EZ együtt 4.97%. 1060 4.45 % kal van a 4. helyen.( Rx 480 1.6 %) az 1050 TI 1.31 % Ez együtt 5.76 % ( ha akarod ehhez hozzá teheted az 1050 kártyát is, de akkor majd nézzük meg 3 hónap múlva az 1080 TI -t is.)
A sima 1050 0, 76 % kal van, de 3 hónap múlva szerintem 1080 Ti is fog itt tartani, szóval az annyira nem mérvadó talán.
ha a 9xx sorozatot nézed a 970 és 980 együtt a steamen 6,99 % a 960 és 950 pedig 6,89 %. ( 980TI további 1.7 % )
Nagyon fontos szelete a felső kategória a bevételnek már NV nél rég , de persze ez csak az én megállapításom ezen adatok alapján, lehet te máshogy gondolod. ÉN ezek alapján a számok alapján ezt gondolnám.
-
Puma K
nagyúr
válasz
t72killer #32 üzenetére
Nem csak akar, már csinálja: NVIDIA Tesla P100
-
törölt tag
válasz
#06658560 #71 üzenetére
A Steam Survey csak egy bizonyos vásárlói réteget mutat. Arra az egy rétegre nézve releváns. Ráadásul nem tudom honnan származik számodra a "minimum fele a felső kategóriából kerül ki". Most gyorsba összeadogattam a felsőkategóriásnak nevezhető VGA-kat (nV-ból xx70/80, AMDx800/900 és 390, 380. A 480 szerintetek ugye már nem felsőkategória, így azt nem számoltam), és így lett a teljes arányuk 19,15%. Ez még a negyedét sem éri el, nemhogy a felét. Ha csak az nV VGA-kat nézem, akkor sem magasab az arányuk. És akkor ez az a réteg, aki számára fontos a teljesítmény.
Már a Steam Survey is elég arra, hogy megcáfolja az Amazon hivatkozott eladási adatait, főleg, hogy az csak amerikai, a Steam Survey viszont világszintű. Persze lehet azt mondani, hogy csak a legújabbakat kell nézni, de ez csak abban az esetben lenne elfogadható érv ha a régebbiek árnya csökkenne. Ehhez képest még a 750 Ti részaránya is jobban növekedett,mint bármelyik 10 szériájú GeForce-é.
-
törölt tag
Ez mind elképőesztően érdekes, de miért is?
Vagy most épp azért nem baj, ha az AMD-nek semmije nincs felül, mert ott kevesebbet vesznek?
De akkor minek jön a vega, és miért akar tarolni mindent? Nincs ott fent semmi érdekes. A semmit nem kell letarolni sem.
Gondolom -
core i7
addikt
Még GDDR6 is meddig húzzák még a HBM et
-
törölt tag
válasz
#06658560 #65 üzenetére
Az Amazon top 2. top 3. eladott kártyája még ennyire sem releváns. Gondolom ez a lista lenne az. Első helyen az EVGA, aki a VGA piac mekkora százalékát is birtokolja? Negyedik helyen tűnik fel először az Asus, aki az egyik legnagyobb gyártó. Az EVGA hozzá képest törpe. Nyilván reális képet ad akkor az Amazon eladási listája. Főleg, hogy az csak az amerikai Amazon listája. A brit lista teljesen más képet fest. Az első 1070 a 14., az első 1080 Ti a 17, az első sima 1080 a 24 helyen tűnik fel. Németeknél 5. és 9. helyen tűnik fel a 1080 és a 1070. EVGA nyomokban sem. Most akkor melyik az igazi? Nyilván egyik sem, főleg nem számok vagy arányok nélkül.
Ez már inkább releváns:
Az Enthusiast az a kategória, ahol a 1070-1080 és hasonlók tartoznak. Performance a középkategória, itt indul pl a 470, 480, 1050, 1060. ~11M alsó és középkategóriás VGA-ra jut ~1,5M felsőkategóriás.
-
Televan74
nagyúr
Ez is olyan lesz mint a GDDR5X.Az Nvidia felvásárolja és csak az ő kártyáin jelenik meg egy darabig Jól csinálja, le a kalappal előtte.Erőből megold mindent
-
törölt tag
Steam Survey 1070 és 1080 együtt 5%. Szerintem relevánsabb, mint egy bolt eladási adatai.
-
Igy van, szerintem a VEGA jó esetben az 1080 és az 1080 Ti közé fog jönni elég drágán. Aztán ne legyen igazam, legyen erősebb, de elnézve az optimalizálásokat egy új architektúrára - mint pl. a Ryzen esetében - az nem lesz olyan zökkenőmentes.
(#7) Fücsök007
Az igen, a lefelé skálázhatóság az megy az AMD-nek(RX 5** széria, tuning gyakorlatilag nincs)Azzal aztán igen sokra megyek...
Alapjában ezzel még nem lenne gond, de vártam az AMD-től, hogy kihoz valamit a GTX 1070-re olcsóbban. Hát amit kihoztak, azzal nem lettünk nagyon előrébb, +5 - 10 százalék teljesítménynövekedés plusz energiafogyasztásért.
Na majd a Vega(szurkolok nekik).
-
-
-
törölt tag
Fejlődés az nincs, de ha játékról van szó, azért a 7700k hímtagra kapja az összes procit, beleértve a teljes ryzen kínálatot
Így fejlődésmentesen.
A meló az más tészta, oda majd egyszer elgondolkodok talán a ryzenen is.
Amúgy meg mindegy, majd jön a vega és kettéharapja a procikat is. -
Dupla 1800x lesz elvileg, duplázott foglalattal. Azaz ha adott a megfelelő tápellátás és ~300W-ra méretezett víz, akkor mennie kell. Jelenleg az a baj, hogy a Ryzen gyártástechnológiája nem ereszti tovább a kevésmagosokat se. Folyékony nitrogénnel se rémlik 4.8GHz-nél magasabb érték, ami CPU téren elég soványka.
-
-
-
nkmedve
őstag
Ez már nagyon szerencse kérdése, ahogy az a tuningnál szokott lenni. Beszámolók alapján, 4.5-4.6 GHz fölött már nagyon elkél neki a delid (sokaknak gyári beállításokon is nehéz hűteni). Nálam nem nevezhető jól tuningolhatónak egy olyan proci ami stressz-tesztek alatt throttling-olhat a gyenge paszta miatt (egyáltalán hogy is tesztelsz OC stabilitást ilyenkor?).
Egyébbként is Kaby = Skylake kicsit magasabb órajelen, nem sok különbség van. Ezért is került ki nálam a képből a Kaby amikor procivásárlásra került a sor (pedig sokáig Intel-em volt előtte, és i7-re terveztem váltani, a Zen hidegen hagyott egészen a megjelenésig). Egyszerűen nem volt szimpatikus, hogy mennyire nem volt előrelépés az elmúlt években Inteléknél.(#49) t72killer A 4770K szerintem egy nagyon jól sikerült proci volt (még az utána jövő Broadwell is), én biztos nem cserélném egyelőre semmire (főleg pasztás Skylake vagy Kaby Lake-re) hacsak nem kell több mag.
(#51) r92king Nem mindenki, csak néhányan, de szerintem mostmár le is zárjuk a támát, túl volt tárgyalva
-
r92king
tag
Valamit nem értek, miért mindenki CPU limitről meg tuningról beszél egy NVIDIA-hoz kapcsolodó hírnél?
-
Scholes9
nagyúr
Várjuk sok szeretettel
-
Delid nélkül, játékvízzel 4.6-ot fut nálam a 4770k, kb se intel, se AMD alternatívát nem látok, amire érdemes lenne cserélnem. Amúgy egy egészséges 6os multiban is izzad már a proci, nem kellenek hozzá spéci tesztpályák. Amúgy tippre egy jobban meghúzott i3-7350k verhetné az i7-et, kérdés a cache-nek mennyi a szerepe
?
A videós munkák miatt 1800x-en gondolkoztam egész addig, amíg ki nem derült, hogy a 16magos Ryzen már újfajta alaplapot fog kérni - ill amíg nem láttam róla SC2 tesztet.
A magok szaporodásával sztem mindenki egyre inkább nézze meg ténylegesen mire kell neki prociidő. Ha az okostelóból/fényképezőgépből kipotyogó 4k videók, raw fotók feldolgozására, akkor sok Ryzen mag, ha valami régebbi, bénán/egyáltalán nem párhuzamosított cuccra, akkor kevesebb intel mag.
-
nkmedve
őstag
válasz
t72killer #43 üzenetére
Az az 5 GHz nem elérhető átlag userek számára (delid+víz kell hozzá), maradjunk inkább 4.5 GHz-nél összes magra. Hogyha te csak Blizzard játékokkal játszol valami nagyon durva multis meccseket akkor érthető, nem neked való a Ryzen, de ettől még semmiképp nem igaz a "sehol sincs" kijelentés. Átlag Blizz játékosokat is bőven kiszolgálja a Ryzen, nem mindenki multizik versenyszerűen.
"Engem az érdekel, amit tolok a gépen, nem a szupermodern techdemók."
Ez mindkét irányban működik. Engem is hidegen hagynak az olyan benchmarkok amik a lehető legéletszerűtlenebb módokon probálnak tisztán CPU limites helyzeteket generálni. Persze, érdekesség képpen lehet SC2-t tesztelni 2000 képernyőn harcoló egységgel, csak ez teljesen irreleváns a felhasználók 99%-ának, vagy egy termék általános teljesítményét tekintve."Amúgy igen, a húzható Pentium anniversary is jó kevésmagos alkalmazások alá."
Persze, de gondolom egyet érthetünk abban, hogy ettől még nem lesznek a drágább Intel-ek értelmetlenek egy átlag felhasználónak, ahogy a Ryzen sem lesz rossz azért mert 1-2 esetben megveri egy i3 vagy Pentium.(#42) Kopi31415 Ez igy van, de az órajelbeli különbség sem az az egetrengető a Ryzen és a Kaby között. Régen a első szériás Phenom és Bulldozer prociknál nagyon alacsony volt az órajel, és ez rá is nyomta a bélyeget a teljesítményre, de jelenleg ez nem áll fenn ilyen drasztikusan. Persze, van némi elmaradás, már csak azért is mert más a gyártástech. de teljesen vállalható figyelembe véve a brutális sokmagos teljesítményt és az árat.
Én még mindíg azt mondom, hogy ahova a Ryzen kevés egy szálon, ott egy Kaby-val sem leszel sokkal előrébb. -
-
Yutani
nagyúr
válasz
t72killer #43 üzenetére
Hogy mennyire vagyok átlaguser nem tudom, de tippre többen tolnak tartósan Blizz játékokat a PH-lakók, mint bármilyen egyéb nem VGA-limiten futó játékot.
Szerinted, mert te Blizzard játékokkal játszol és ott 1 magon a csillió GHz számít. Szerintem meg többen tolnak modern FPS játékot, ahol VGA limit van. Mert én meg olyanokkal játszom
Egyébként érdemes lenne egy Stalker játékot megnézni Ryzenen, mert azok olyan 1 szálú, proci limites játékok, hogy a Blizzard vackai messziről köszönnek nekik csókolomot.
-
"átlagban is csak 6-7% lemaradás van a Ryzen és Kaby között C2C" - sokra mész vele, ha a Kaby megkergetve elszalad 5GHz-ig, a Ryzent meg kalapáccsal verve se nyomod 4.2 fölé. Tudom, persze, a tuning véletlen se számít...
Engem az érdekel, amit tolok a gépen, nem a szupermodern techdemók. Hogy mennyire vagyok átlaguser nem tudom, de tippre többen tolnak tartósan Blizz játékokat a PH-lakók, mint bármilyen egyéb nem VGA-limiten futó játékot. Amúgy igen, a húzható Pentium anniversary is jó kevésmagos alkalmazások alá.
-
nkmedve
őstag
válasz
t72killer #20 üzenetére
"sztem meg mélyen alulmúlta az elvárásokat, egymagos teljesítményben továbbra sincs sehol."
Azért nem kéne így túlozni, még valaki elhiszi.
Tesztje válogatja, hogy hogy teljesít a Ryzen, de átlagban is csak 6-7% lemaradás van a Ryzen és Kaby között C2C ami távol áll a "nincs sehol" szinttől. Az van, hogy ahol egyszálas teljesítményben nem elég egy Ryzen (ami nagyon ritka), ott még egy agyonhúzott Kaby is döcögős lesz (ahol pedig játszik a több szál ott a Ryzen elhúz).Az, hogy egy végletekig Intel-re optimalizált, technikailag 10 évvel elmaradott SC 2 mit mutat az kb. irreleváns egy átlag usernek (nekem is, pedig az egyik kedvenc játékom). Ha csak Blizzard játékokat nézünk akkor vehetne mindenki Pentiumot, még az i3-i5 is fölösleges lenne.
-
-
Feruendios
tag
A Hbm volt az elmult évek egyik legnagyobb durannása a VGA piacon, kár, hogy az AMD a Fury-ban vérgyenge GPU mellé pakolta.
-
-
-
-
válasz
#65675776 #22 üzenetére
Ez így van. Sőt, ha tovább megyünk: a dedikált VGA-kártyák en bloc kicsi részét teszik ki a grafikus vezérlőeladásoknak, 20%, ha jól rémlik. Viszont ezekben a szegmensekben (alsó-közép dVGA, integrált) nincs sok értelme a GDDR5-nél gyorsabb vram-okról tárgyalni, ezért is indult a beszélgetés a felsőkategóriával.
-
válasz
#65675776 #12 üzenetére
Mivel azzal kezdtem a mondandót, hogy az ár/teljesítmény végletekig hajszolása azért a felsőkategóriában nem jellemző, nem vadásztam le külföldi tesztekből $/FPS értékeket. Ha valakinek kell a teljesítmény, nem fog feleannyit tudó karit venni negyedannyiért...
#18: így viszont méginkább be vannak betonozva a zöldek: még napjainkban is jobb driver-támogatás, jobb multi-monitor-támogatás (AMD-nél pl minden ok nélkül duplájára ugrik a fogyasztás, ha rádugsz egy második képernyőt a karira). 3D vision, ha vkit érint. Az AMD egy extrát tud igazán: OpenCL-ben ő a király, ezért voltak kazánnyi hőtermelésük ellenére a legjobb bányászkarik.
"de Ryzen fronton még túl is teljesítette mint amit a legtöbben kinéztek belőlük két éve" - sztem meg mélyen alulmúlta az elvárásokat, egymagos teljesítményben továbbra sincs sehol. Ha kevés magot de azokat intenzíven igénybevevő dolgokat futtatsz (ld Blizzard játékok), akkor egy i3-7350K körbehugyozza. Persze, a videofeldolgozás más téma, ott a 8 mag az 8 mag. De arról volt szó, hogy 1-2 magon se kell majd kompromisszumokat kötni.
-
Fücsök007
őstag
Nincs elírva, a vga "értéke" elsősorban természetesen a teljesítménye, majd a hűthetőség és fogyasztás követi . Igen, még nincs a GTX 1080-nak ellenfele, DE erre lesz válasz a VEGA. A régebbi AMD-s kártyák nincsenek a Poláris architektúrával pariban, de ilyen alapon bárki felhozhatná pl. Intel Netburst szériáját is állandóan mint sz@r termék, ma ez nem releváns. Az AMD nem tud olyan ütemben újítani mint ahogy szeretné, de Ryzen fronton még túl is teljesítette mint amit a legtöbben kinéztek belőlük két éve, szóval le tudnak tenni jó terméket is az asztalra.
-
OgreImre
senior tag
"mivel az AMD a Vega 10 és Vega 11 GPU-t idén adja ki, míg a jövőre érkező, Vega 20 kódnevű fejlesztés HBM2 szabványú memóriát használ."
Ez csak az én olvasatomban jelenti azt hogy csak a Vega 20 lesz HBM2-vel, az idei Vega 10/11 az nem? Vagy lemaradtam valamiről? -
ribizly
veterán
LoL
Kb. De nem ezekkel a dolgokkal van a probléma. Felőlem fogyaszthat sokat. Lehet átnevezgetni is.
Az viszont már sokkal nagyobb gond, hogy még csak meg sem tudják szorongatni az Nvidia-t.
Remélem a Vega odab@sz majd, de bizonyára az Nvidia sem üldögél majd mindaközben a babérjain, hiszen már év elején jöttek a hírek a GTX2080 meg a Volta kártyákról. -
RXIQ
csendes tag
Szerintem már sejtenek valamit a Vega kapcsán. Valamit gyorsan ki kell találniuk, ha nem akarnak lemaradni.
-
"az ár/érték arány nagyon sokat nyom a latba" gondolom ár/teljesítményt akartál írni. A fiatalkorú K-EU-i vásárlóknál ja. De jellemzően ők egyik gyártótól se a csúcsterméket veszik, hanem a középkategória tetejét. Ezekkel a karikkal (pl rx 470, gtx 1060) esélyed nincs egy szép új 4k monitoron egy-egy modernebb címet megkergetni.
"nem a túlárazott übercsúcs Titan kategória." - nem is arról beszéltem, hanem a 1080Ti-ről
De egyelőre ott tartunk, hogy a sima 1080-nak sincs AMD-s megfelelője:
#8: bocsánat, vízórát akartam mondani, mielőtt megérkezik egy kWh-költségszámító szaki: a fogyasztás persze, nem elsősorban a megevett Wattórák száma miatt gond, hanem a hűtés hangja/mérete/ára miatt. Volt bő 2 éve 290x-em, azt beindítva kb egy Harrier vadászgéppel is felvette a versenyt a kari.
-
-
Fücsök007
őstag
Ez nem feltétlenül igaz, az ár/érték arány nagyon sokat nyom a latba (kb. a vásárlók 95%-a ilyen!), és nem kell mindenáron a csúcsok-csúcsán is győzni egyik gyártónak sem, ha ezt leszámítva megfelelő termékkel rendelkezik a többi kategóriában. Elsősorban a hatékonyság és a jó lefelé való skálázhatóság tud sok bevételt termelni, nem a túlárazott übercsúcs Titan kategória.
-
Ez az élet rendje. Csak akkor beszélhetünk versenyről, ha az első helyezés folyamatosan gazdát cserél, és ez most a 1080Ti révén a zöld csapatnál van. Min fél évre az AMD-nek kéne vinnie a prímet a következő körben.
#3: Ja:
#6: "Mondjuk fogyasztással." - vótmá (290x). Bár a 1080Ti-nek sincs szégyellnivalója, ha a villanyórapörgető-készség a kérdés.
-
.LnB
titán
"Az ígéret szép szó,
Ha nem tartják be.... AMD" -
Yutani
nagyúr
Viszont amíg a Volta megérkezik, az AMD letarolja a felsőházat a VEGA-val.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat a GDDR6-os memória leleplezése mellett azt is elárulta, hogy már készül is egy grafikus kártya, ami a friss fejlesztésükre épül.
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster MERC 319 RX 6800 XT 16GB GDDR6 256bit // dobozos // 34 CM HOSSZÚ, 1,8 KG !!!
- Gigabyte GeForce RTX 5070 TI Eagle OC 16GB GDDR7 - Új, bontatlan, készletről!
- Csere-Beszámítás! Zotac RTX 4060Ti 8GB Twin Edge Videokártya!
- ASUS RX 6800 16GB GDDR6 TUF GAMING OC Eladó!
- PNY - Founders - Referencia hűtéssel - GTX 780 TI - Korának leggyorsabbja - Gyűjtőknek is
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- MSI Sword 16 HX - 16" WUXGA 144Hz - i7-13700HX - 32GB - 1,5TB SSD - RTX 4060 - Win10 - 2,5+ év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest