- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
Nem tudom nekem mostanaban ezek a MSI lapok nem nagyon jonnek be, ok is ezerrel nyomjak a marketinget.
Speciel nekem a fekete-feher sem tetszik, mintahogy a kapucinert sem szerettem. -
wattafaka
senior tag
Szépek ezek a fekete-fehér lapok. Csinálhatna hozzá az MSI fekete-fehér Gaming VGA-kat is Twin Frozr V hűtéssel.
-
törölt tag
A lényeget összefoglalták az 5ös kommentben. Ezt a procit elsősorban munkaállomásokba, szerverekbe szánta intel. Régebben úgy volt, hogy bármelyik alaplapban ment, ha a socket megegyezett. Igp -vel is olcsóbb volt, ign nélkül még olcsóbb. Elég sokan vették is. Most már csak a Cxxx chipsetű alaplapok kezelik, szóval az a kérdés inkább, mennyiért lehet ilyen lapot szerezni.
-
lenox
veterán
De akkor biztos, hogy az e legerosebb erv, hogy a 11 xeon kozul kb. 2 10%-kal olcsobb, mint az asztali parja? Nyilvan lap meg sokkal dragabb kell hozza. Nem tudom, ecc miatt lehet erdemes xeont venni, 8 mag miatt is, sok pcie lane miatt is. Azert, mert 30 dolcsival olcsobb, de 200-zal tobbet koltesz a lapra nem hinnem, hogy erdemes...
-
imibogyo
veterán
A Krait verzió nagyon bejön...
-
04ahgy
nagyúr
Jah, az E3-1240 v5-re gondolsz akkor. Hát igen vicces valóban. A Broadwell EDRAM-os fullos (48 unitos) IGP-je biztos többet kóstál.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Gorsabb voltál, de köszi. Én azért be is linkelem: [link]. Ugyan a Turbo órajel magasabb az i7-nél, de a kisebb TDP miatt kevésbé tartja azt, terhelve pedig beesik a Xeon alá. Erősebb az IGP is, ott is a magasabb TDP keret segít a Xeonnak. Az ECC memória meg csak az utóbbival támogatott, i7-tel nem.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
lenox
veterán
Melyik xeon olcsobb, mint asztali verzioja?
-
04ahgy
nagyúr
Ha nincs tuning, bőven elég a légáram, amit a gyári hűtő a PCB-re fúj, ugyanis az egy kiváló hűtőborda.
HGyu
-
MiklosSaS
nagyúr
Xeon alapu géming lap. A másik meg munka állomásokba VRM hütés nélkül...
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Minden ami hőszivattyú
- Tomb Raider IV-VI Remastered - Fókuszban a bossok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Ingatlanos topic!
- PlayStation 5
- A Bluesky-ra ment az Európai Központi Bank
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja